Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY ZELENINA | PÓREK PO ŠVÝCARSKÉM ZPŮSOBU.

INGREDIENCE: 600 g bílých částí pórku, 40 g rostlinného tuku, sůl, 2-3 stroužky česneku, mletý pepř, 30 g másla, 50 g strouhaného sýra. Bešamel: 30 g hladké mouky, 30 g másla, 3 dl plnotučného mléka, 1 žloutek, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný pórek nakrájíme na 1 cm tlusté špalíčky, osmahneme na tuku, přidáme sůl, nadrobno rozsekaný česnek, pepř, maličko podlijeme a udusíme do poloměkka. Zapékací misku vymažeme máslem a na dno srovnáme pórek. Na bešamel rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, jen ..

SPECIALITY ZELENINA | ZELENINA NA ČÍNSKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE: paprika, karotka, fazolka, žampiony, čerstvý zázvor, kešu oříšky, pepř, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme na plátky karotku, fazolku rozpůlíme. Na pánev dáme olej, rozpálíme, přidáme zázvor, pepř, sůl, potom nakrájenou mrkev, pochvíli fazolky, promícháme, podlijeme troškou vody, přikryjeme a necháme dusit. Mezitím si nakrájíme barevnou papriku na větší kostičky, nakrájíme žampióny. Přidáme do pánve, okořeníme ještě solí a pepřem, přidáme pár kešu oříšků a necháme dusit dokud zel ..

SPECIALITY ZELENINA | ČAČAKA.

INGREDIENCE: 2-3 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce oleje, 6 zelených masitých paprik, 8 pevných rajčat, 8 sázených vajec.POSTUP PŘÍPRAVY: Česnek utřeme se solí, přidáme na pánev do oleje a v tom prudce opečeme očištěné na osminky nakrájené papriky a rozpůlená rajčata. Rozdělíme na talíře a navrch položíme horká sázená vejce. Podáváme s krajíčkem chleba. ..

SPECIALITY ZELENINA | SMAŽENÉ CIBULKY (Anglická kuchyně).

INGREDEINCE: 350g malých cibulek, 25g másla, 50g pískového cukru, 150 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru, sůl, pepř, muškát.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibulky zastřihneme na koncích a odstraníme hnědou slupku. Rozpustíme máslo ve vyšší pánvi a když začne máslo syčet vhodíme do ní cibulky, pánvi třepeme aby se po všech stranách trochu osmažily. Nasypeme přes ně cukr a pokračujeme v potřepávání při nízké teplotě do okamžiku než jsou pokryté hnědou lepkavou glazurou. Přidáme vývar a koření a sem tam protře ..

SPECIALITY ZELENINA | SMAŽENÁ PETRŽELOVÁ NAŤ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Petrželovou nať přebereme, odstraníme velké stonky, opláchneme a vysušíme v utěrce. Rozehřejeme olej na 190°C v hluboké pánvi nebo ve fritéze. Nať vložíme do síta a ponoříme do oleje, smažíme asi 2 minuty až je nať křehká a křupavá. ..

SPECIALITY ZELENINA | RATATOUILLE S OVČÍM SÝREM.

INGREDIENCE: 750g rajčat, 250g cibule, 2 stroužky česneku, 250g lilků, 250g cuket, 250g paprik různé barvy, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 lžíce provensálského koření, 150g ovčího sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata nařízneme křížem, přelijeme nejprve vroucí vodou, pak studenou, oloupeme a rozčtvrtíme. Cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Lilky a cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Papriky rozpůlíme, očistíme, vyřízneme semeníky a vnitřní přepážky, poté rovněž nakrájíme na nudličky. V kastrol ..

SPECIALITY ZELENINA | ALSASKÉ ZELÍ (Choucroute).

INGREDIENCE: 60 g slaniny, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, 500 g kysaného zelí, 1 jablko, bobkový list, několik jalovčinek, sůl, 2 dl bílého vína, cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřáté slanině osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme překrájené zelí, oloupané, na kostičky nakrájené jablko, koření a krátce podusíme. Zalijeme vínem, podle chuti osolíme a osladíme a dodusíme doměkka. Podáváme s opékanými klobásami nebo s teplou šunkou, jako příloha jsou vhodné opékané brambory nebo chléb ..

SPECIALITY ZELENINA | PEČENÁ RAJČATA (předpis restaurantu

INGREDIENCE: 8 rajčat, sůl, česnek, tlučený pepř, 100 g másla, petrželka, strouhanka, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Pěkná velká rajčata čistě opláchneme a ostrým pilkovým nožem rozkrojíme na pravidelné poloviny. Pěkný kousek česneku drobounce rozsekáme a se solí utřeme na kašičku. Každou půlku rajčete lehce poprášíme pepřem, navrch dáme oříšek másla a na to trochu česnekové kašičky. Posypeme sekanou petrželkou a strouhankou. Na dno nízké ohnivzdorné misky dáme trochu oleje, půlky rajčat tam srovnáme těs ..

SPECIALITY ZELENINA | PLNĚNÉ CUKETOVÉ KVĚTY.

INGREDIENCE: 8 cuketových květů s minicuketami, 1 citrón, 4 sardelová filátka, po 4 lžících kopru a bazalky, 200g čerstvého kozího sýra, 4 lžíce mléka, 1 lžička jemně sekaného česneku, sůl, pepř, 4 lžíce olivového oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Květy oddělíme od plodů, oboje omyjeme. 2 cuketky pokrájíme na plátky, ostatní posekáme. Z květů odstraníme pestík a tyčinky. Citróny omyjeme, ostrouháme z nich kůru a vymačkáme šťávu. Sardelky najemno posekáme. Smícháme po 3 lžících bylinek, sýra, sekaných cuket ..

SPECIALITY ZELENINA | ČÍNSKÁ SMĚS S HOUBAMI.

INGREDIENCE: 25 g černých čínských hub, 1 zelená paprika, po 100 g žampionů, řapíkového celeru a brokolice, 2 mrkve, 2 pórky, 200 g čínského zelí, 180 g kukuřičných zrn (sterilovaných), 230 g bambusových výhonků (sterilovaných), 350 g sójových klíčků (sterilovaných), po 6 lžících oleje, sójové omáčky, mletého koriandru a mletého kmínu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Houby necháme asi 15 min. nabobtnat ve vlaž­né vodě. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na hranolky, plátky, kolečka nebo na kosti ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz