Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY ZELENINA | PÓREK PO ŠVÝCARSKÉM ZPŮSOBU.

INGREDIENCE: 600 g bílých částí pórku, 40 g rostlinného tuku, sůl, 2-3 stroužky česneku, mletý pepř, 30 g másla, 50 g strouhaného sýra. Bešamel: 30 g hladké mouky, 30 g másla, 3 dl plnotučného mléka, 1 žloutek, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný pórek nakrájíme na 1 cm tlusté špalíčky, osmahneme na tuku, přidáme sůl, nadrobno rozsekaný česnek, pepř, maličko podlijeme a udusíme do poloměkka. Zapékací misku vymažeme máslem a na dno srovnáme pórek. Na bešamel rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, jen ..

SPECIALITY ZELENINA | ZELENINA NA ČÍNSKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE: paprika, karotka, fazolka, žampiony, čerstvý zázvor, kešu oříšky, pepř, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme na plátky karotku, fazolku rozpůlíme. Na pánev dáme olej, rozpálíme, přidáme zázvor, pepř, sůl, potom nakrájenou mrkev, pochvíli fazolky, promícháme, podlijeme troškou vody, přikryjeme a necháme dusit. Mezitím si nakrájíme barevnou papriku na větší kostičky, nakrájíme žampióny. Přidáme do pánve, okořeníme ještě solí a pepřem, přidáme pár kešu oříšků a necháme dusit dokud zel ..

SPECIALITY ZELENINA | ČAČAKA.

INGREDIENCE: 2-3 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce oleje, 6 zelených masitých paprik, 8 pevných rajčat, 8 sázených vajec.POSTUP PŘÍPRAVY: Česnek utřeme se solí, přidáme na pánev do oleje a v tom prudce opečeme očištěné na osminky nakrájené papriky a rozpůlená rajčata. Rozdělíme na talíře a navrch položíme horká sázená vejce. Podáváme s krajíčkem chleba. ..

SPECIALITY ZELENINA | SMAŽENÉ CIBULKY (Anglická kuchyně).

INGREDEINCE: 350g malých cibulek, 25g másla, 50g pískového cukru, 150 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru, sůl, pepř, muškát.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibulky zastřihneme na koncích a odstraníme hnědou slupku. Rozpustíme máslo ve vyšší pánvi a když začne máslo syčet vhodíme do ní cibulky, pánvi třepeme aby se po všech stranách trochu osmažily. Nasypeme přes ně cukr a pokračujeme v potřepávání při nízké teplotě do okamžiku než jsou pokryté hnědou lepkavou glazurou. Přidáme vývar a koření a sem tam protře ..

SPECIALITY ZELENINA | SMAŽENÁ PETRŽELOVÁ NAŤ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Petrželovou nať přebereme, odstraníme velké stonky, opláchneme a vysušíme v utěrce. Rozehřejeme olej na 190°C v hluboké pánvi nebo ve fritéze. Nať vložíme do síta a ponoříme do oleje, smažíme asi 2 minuty až je nať křehká a křupavá. ..

SPECIALITY ZELENINA | RATATOUILLE S OVČÍM SÝREM.

INGREDIENCE: 750g rajčat, 250g cibule, 2 stroužky česneku, 250g lilků, 250g cuket, 250g paprik různé barvy, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 lžíce provensálského koření, 150g ovčího sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata nařízneme křížem, přelijeme nejprve vroucí vodou, pak studenou, oloupeme a rozčtvrtíme. Cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Lilky a cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Papriky rozpůlíme, očistíme, vyřízneme semeníky a vnitřní přepážky, poté rovněž nakrájíme na nudličky. V kastrol ..

SPECIALITY ZELENINA | ALSASKÉ ZELÍ (Choucroute).

INGREDIENCE: 60 g slaniny, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, 500 g kysaného zelí, 1 jablko, bobkový list, několik jalovčinek, sůl, 2 dl bílého vína, cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřáté slanině osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme překrájené zelí, oloupané, na kostičky nakrájené jablko, koření a krátce podusíme. Zalijeme vínem, podle chuti osolíme a osladíme a dodusíme doměkka. Podáváme s opékanými klobásami nebo s teplou šunkou, jako příloha jsou vhodné opékané brambory nebo chléb ..

SPECIALITY ZELENINA | PEČENÁ RAJČATA (předpis restaurantu

INGREDIENCE: 8 rajčat, sůl, česnek, tlučený pepř, 100 g másla, petrželka, strouhanka, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Pěkná velká rajčata čistě opláchneme a ostrým pilkovým nožem rozkrojíme na pravidelné poloviny. Pěkný kousek česneku drobounce rozsekáme a se solí utřeme na kašičku. Každou půlku rajčete lehce poprášíme pepřem, navrch dáme oříšek másla a na to trochu česnekové kašičky. Posypeme sekanou petrželkou a strouhankou. Na dno nízké ohnivzdorné misky dáme trochu oleje, půlky rajčat tam srovnáme těs ..

SPECIALITY ZELENINA | PLNĚNÉ CUKETOVÉ KVĚTY.

INGREDIENCE: 8 cuketových květů s minicuketami, 1 citrón, 4 sardelová filátka, po 4 lžících kopru a bazalky, 200g čerstvého kozího sýra, 4 lžíce mléka, 1 lžička jemně sekaného česneku, sůl, pepř, 4 lžíce olivového oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Květy oddělíme od plodů, oboje omyjeme. 2 cuketky pokrájíme na plátky, ostatní posekáme. Z květů odstraníme pestík a tyčinky. Citróny omyjeme, ostrouháme z nich kůru a vymačkáme šťávu. Sardelky najemno posekáme. Smícháme po 3 lžících bylinek, sýra, sekaných cuket ..

SPECIALITY ZELENINA | ČÍNSKÁ SMĚS S HOUBAMI.

INGREDIENCE: 25 g černých čínských hub, 1 zelená paprika, po 100 g žampionů, řapíkového celeru a brokolice, 2 mrkve, 2 pórky, 200 g čínského zelí, 180 g kukuřičných zrn (sterilovaných), 230 g bambusových výhonků (sterilovaných), 350 g sójových klíčků (sterilovaných), po 6 lžících oleje, sójové omáčky, mletého koriandru a mletého kmínu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Houby necháme asi 15 min. nabobtnat ve vlaž­né vodě. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na hranolky, plátky, kolečka nebo na kosti ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz