Recepty na xkuchtik.cz

ZVĚŘINA | PLACIČKY ZE SRNČÍ ZVĚŘINY

INGREDIENCE: 1/2kg srnčí zvěřiny, 1/2kg vepřového masa, 4 žemle, 1 cibule, 2 vejce, 1/2 sardele, 10dkg másla, citrónová kůra, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a odblaněnou zvěřinu rozemeleme se stejným množstvím vepřového masa. Přidáme namočené a vytlačené žemle, nastrouhanou cibuli, vejce, podle možností sardel nebo sardelovou pastu utřenou s máslem, trochu citrónové kůry, pepř a sůl. Vše promícháme a tvoříme tenké placičky asi jako dlaň velké, které ryc ..

ZVĚŘINA | KUZLEČÍ S NÁDIVKOU.

INGREDIENCE: Kůzlečí hrudí, játra, vejce, mléko, žemle, pepř, máslo, cibule, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso opláchneme, necháme okapat, z vnitřní strany opatrně odstraníme blánu, aby vznikla kapsa. Pak z vajec, jater, nakrájené žemle, mléka, soli a pepře si uděláme nádivku, ochutíme nasekanou pažitkou, naplníme kapsu a zašijeme. Hrudí s nádivkou vložíme do pekáče, podlijme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na maso položíme kousky másla a pečeme do měkka za stálého polévání. Po půl hodině pe ..

ZVĚŘINA | LOSÍ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 1kg losí zvěřiny, 20dkg slaniny, 10dkg másla, 1/4 l smetan, zelená petrželka, 1 kg brambor, 1 brusinkový kompot, salát, z 1/2 citrónu šťáva, 1 lžíce oleje, sůl, lžička cukru, 1 jablko. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněný a řádně očištěný losí hřbet( nebo kýta) protáhneme hustě slaninou, osolíme, vložíme na kastrol na rozpálený tuk, přikryjeme pokličkou a pomalu dusíme. Při dušení hodně podléváme. Dusíme 2-3 hodiny a ke konci zalejeme sklenkou kyselé smetany. Když je zvěřina měkká, rozporcuj ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz