xFonka Recepty na xkuchtik.cz

ZVĚŘINA | PLACIČKY ZE SRNČÍ ZVĚŘINY

INGREDIENCE: 1/2kg srnčí zvěřiny, 1/2kg vepřového masa, 4 žemle, 1 cibule, 2 vejce, 1/2 sardele, 10dkg másla, citrónová kůra, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a odblaněnou zvěřinu rozemeleme se stejným množstvím vepřového masa. Přidáme namočené a vytlačené žemle, nastrouhanou cibuli, vejce, podle možností sardel nebo sardelovou pastu utřenou s máslem, trochu citrónové kůry, pepř a sůl. Vše promícháme a tvoříme tenké placičky asi jako dlaň velké, které ryc ..

ZVĚŘINA | KUZLEČÍ S NÁDIVKOU.

INGREDIENCE: Kůzlečí hrudí, játra, vejce, mléko, žemle, pepř, máslo, cibule, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso opláchneme, necháme okapat, z vnitřní strany opatrně odstraníme blánu, aby vznikla kapsa. Pak z vajec, jater, nakrájené žemle, mléka, soli a pepře si uděláme nádivku, ochutíme nasekanou pažitkou, naplníme kapsu a zašijeme. Hrudí s nádivkou vložíme do pekáče, podlijme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na maso položíme kousky másla a pečeme do měkka za stálého polévání. Po půl hodině pe ..

ZVĚŘINA | LOSÍ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 1kg losí zvěřiny, 20dkg slaniny, 10dkg másla, 1/4 l smetan, zelená petrželka, 1 kg brambor, 1 brusinkový kompot, salát, z 1/2 citrónu šťáva, 1 lžíce oleje, sůl, lžička cukru, 1 jablko. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněný a řádně očištěný losí hřbet( nebo kýta) protáhneme hustě slaninou, osolíme, vložíme na kastrol na rozpálený tuk, přikryjeme pokličkou a pomalu dusíme. Při dušení hodně podléváme. Dusíme 2-3 hodiny a ke konci zalejeme sklenkou kyselé smetany. Když je zvěřina měkká, rozporcuj ..

 

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KEBAB ŠČOKLA (z Ostr ..

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kil ...

Celý recept

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept

RYBÍ POLÉVKA S KNEDL ..

INGREDIENCE: Rybí hlava a kůže, mrkev, celer, petržel, 20 g másla nebo rostl. tuku, 20 g hlad. mouky. Knedlíčky: 300 g rybího masa vařeného, 1-2 ve ...

Celý recept

ORIENTALSKÝ KAPR ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozporcujeme, osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Pak jej z pánve vyjmeme, do oleje dáme nakrájen ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz