Recepty na xkuchtik.cz

ZVĚŘINA | PLACIČKY ZE SRNČÍ ZVĚŘINY

INGREDIENCE: 1/2kg srnčí zvěřiny, 1/2kg vepřového masa, 4 žemle, 1 cibule, 2 vejce, 1/2 sardele, 10dkg másla, citrónová kůra, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a odblaněnou zvěřinu rozemeleme se stejným množstvím vepřového masa. Přidáme namočené a vytlačené žemle, nastrouhanou cibuli, vejce, podle možností sardel nebo sardelovou pastu utřenou s máslem, trochu citrónové kůry, pepř a sůl. Vše promícháme a tvoříme tenké placičky asi jako dlaň velké, které ryc ..

ZVĚŘINA | KUZLEČÍ S NÁDIVKOU.

INGREDIENCE: Kůzlečí hrudí, játra, vejce, mléko, žemle, pepř, máslo, cibule, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso opláchneme, necháme okapat, z vnitřní strany opatrně odstraníme blánu, aby vznikla kapsa. Pak z vajec, jater, nakrájené žemle, mléka, soli a pepře si uděláme nádivku, ochutíme nasekanou pažitkou, naplníme kapsu a zašijeme. Hrudí s nádivkou vložíme do pekáče, podlijme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na maso položíme kousky másla a pečeme do měkka za stálého polévání. Po půl hodině pe ..

ZVĚŘINA | LOSÍ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 1kg losí zvěřiny, 20dkg slaniny, 10dkg másla, 1/4 l smetan, zelená petrželka, 1 kg brambor, 1 brusinkový kompot, salát, z 1/2 citrónu šťáva, 1 lžíce oleje, sůl, lžička cukru, 1 jablko. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněný a řádně očištěný losí hřbet( nebo kýta) protáhneme hustě slaninou, osolíme, vložíme na kastrol na rozpálený tuk, přikryjeme pokličkou a pomalu dusíme. Při dušení hodně podléváme. Dusíme 2-3 hodiny a ke konci zalejeme sklenkou kyselé smetany. Když je zvěřina měkká, rozporcuj ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

TVAROHOVÝ KOLÁČ (Rec ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1/8 másla nebo jiného tuku se zadělá ve vláčné těsto s 300 g polohrubé mouky, 2 žloutky, kváskem z 10 g droždí, trochou sol ...

Celý recept

LEDVINKOVÁ POLÉVKA ( ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpůlená vepřová ledvinka se dobře v několikeré vodě omyje a nakrájí na tenké plátky. Na sádle se zapění jemně sekaná cibule, l ...

Celý recept

KAPR NEBO ÚHOŘ V ROS ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Má-li se upravovat větší ryba v celku pro hostinu, studený předkrm apod., tak že hlava, ploutve a ocas se nemohou použít na roso ...

Celý recept

ZAVAŘENÉ MERUŇKY A B ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Zralé, ale tvrdé a nepomačkané ovoce se otře čistou, suchou utěrkou, rozpůlí a pecky vyndají, narovná do sklenic, zalije hustě svařen ...

Celý recept

JABLKOVÝ NÁKYP (Rece ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1 žloutek se utře s 1 lžící cukru, přidá trochu citronové kůry, z 1 bílku sníh se zároveň s 1 lžící mouky lehce zamích ...

Celý recept

DOMÁCÍ JEŘABINKA (Re ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Asi 1 kg jedlých jeřabin se očistí, rozmačká a okurkové láhvi zalije 1 l převařené měkké nebo destilované vody a 1/8 l čistého lihu. ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz