Recepty na xkuchtik.cz

NÁPOJE LIKÉRY | LIKÉR Z JEŘABIN

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře uzavřeme a postavíme na 2 až 3 měsíce na teplé místo. Plody přitom tratí svou barvu. Pak šťávu přefiltrujeme přes plátno a na 1l tekutiny přidáme 500 g cukru. K tomu účelu cukr rozvaříme ve vodě na sirupovitou tekutinu. Likér po naplnění do lahví ještě nějaký čas v klidu skladujeme.   ..

NÁPOJE LIKÉRY | DOMÁCÍ BAILEYS

INGREDIENCE: 0,5 l rumu, 1 slazené salko, 1 neslazené salko, 7 lžiček neskafe, 1cl horké vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Slazené salko uvaříme v plechu do karamelu, necháme zchladnout. Zalijeme 7 lžiček neskafe 1 cl horké vody necháme zchladnout. Do mixeru nalijeme rum, kávu, neslazené salko a uvařené slazené salko, všechno důkladně rozmixujeme a naléváme do prázdných menších láhví. ..

NÁPOJE LIKÉRY | SILVESTROVSKÉ MALIBU

INGREDIENCE: 1/2 l vody, 0,7 l vodky konzumní, 1 vanilkový cukr, 1 kokosová příchuť, 300 g cukr krystal. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu, cukr, vanilinový cukr - svaříme. Necháme ochladit a pak přimícháme vodku a kokosovou příchuť. Dáme do sklenky a necháme v lednici vychladit. ..

NÁPOJE LIKÉRY | VELIKONOČNÍ VAJEČNÝ KOŇAK (Od Zdenky)

INGREDIENCE: 6 žloutků, 600 g pískového cukru, 2 vanilkové cukry, ½ l sladké smetany, kondenzované mléko, ½ l rumu, ½ rumové tresti. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přimícháme kondenzované mléko, převařenou a vychlazenou sladkou smetanu, rumovou tresť a rum. Smícháme a nalijeme do lahví.   ..

NÁPOJE LIKÉRY | VÁNOČNÍ ČOKOLÁDOVÝ LIKÉR

INGREDIENCE: 15 dkg čokolády na vaření, 5 dkg cukru (2 lžíce a 1 vanilkový) 3 dl plnotučné mléko, 1/4 l rumu.   POSTUP PŘÍPRAVY: Čokoládu a cukr rozpustíme ve vodní lázni. Na ohni rozředíme mlékem a povaříme. Do vychladlého vmícháme rum.   ..

NÁPOJE LIKÉRY | VÁNOČNÍ LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ

INGREDIENCE: 250 ml šlehačky, 1 salko, 3 x ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády, ½ litru rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout a vlijeme salko a nakonec rum. Řádně promícháme, aby bylo hladké. ..

NÁPOJE LIKÉRY | LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ

INGREDIENCE: 250 ml šlehačky, 1 Salko, 3 ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády, ½ litru rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout, vlijeme Salko a nakonec rum. Řádně promícháme, aby bylo hladké, a lijeme do lahví. Z jedné dávky je litr likéru. Je to výborné kvalitní pití, které je zase jiné, nežli známé domácí vaječné koňaky. ..

NÁPOJE LIKÉRY | DOMÁCÍ VIŠŇOVKA 1-5 (Polsko)

DOMÁCÍ VIŠŇOVKA I NGREDIENCE: 600 g višní, 1 l lihu, 1 l vodky, 20 - 60 g cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Višněmi naplníme kameninovou nebo skleněnou nádobu, zalijeme lihem a uzavřeme. Po 6 týdnech slijeme šťávu do jiné nádoby a uzavřeme, a ty samé višně zalijeme vodkou. Po 4 týdnech opět slijeme znovu šťávu a dodáme višně. Po 2 týdnech přefiltrujeme přes plátno do láhví a necháme dozrát dalších 6 týdnů. Višně použijeme do buchet. DOMÁCÍ VIŠŇOVKA II INGREDIENCE: 80 višní, 100 listu z višní, 1,5 l vody ..

NÁPOJE LIKÉRY | DOMÁCÍ GRIOTKA

INGREDIENCE: 1 kg tmavých třešní, 1 kg dobře vyzrálých višní, 1/2 l brandy nebo vodky, 2 dl vody, 250 g cukru, několik kapek griotkového aroma (není nutné). POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce opláchneme, necháme okapat a vypeckujeme. Vsypeme do sklenice od okurek, přidáme několik jadérek vyloupaných pecek, zalijeme alkoholem, dobře zavřeme víčkem nebo mikrotenem a gumičkou a necháme 6 týdnů stát na teplém a slunném místě v kuchyni. Pak vlijeme cukrový sirup uvařený z vody a cukru, promícháme vařečkou a ne ..

NÁPOJE LIKÉRY | SILVESTROVSKÝ VAJEČNÝ KOŇAK II

INGREDIENCE: 8 žloutků, 100 g cukru, 1 slazené kondenzované mléko, 1 neslazené kondenzované mléko, 1 vanilkový cukr, 750 ml rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady rozmixujeme v mixeru a plníme do lahví. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

GULÁŠ Z KRÁLIKA ..

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, m ...

Celý recept

HORNORAKOUSKÉ HOUSKO ..

INGREDIENCE: 6 včerejších rohlíků, 2 syrová vejce, 1/8 l mléka, 50 g rostlinného tuku nebo škvařeného vepřového sádla, 2 lžíce jemné pokrájené cibule, ...

Celý recept

DUŠENÉ HOVĚZÍ NA VÍN ..

INGREDEINCE: 100 g malých cibulek, 1,2 kg hovězího masa, sůl, bílý pepř, 3 lžíce přeškvařeného másla, 3/8 l červeného vína, 1 malý květák (400g), 200 ...

Celý recept

ITALSKÁ KACHNA ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Posekáme najemno 2 stroužky česneku, osolíme a přidáme stejnou hromádku šalvěje rozetřeného prsty. Touto směsí potřeme kachnu zevnitř ...

Celý recept

MÁSLOVÁ POMAZÁNKA S ..

INGREDIENCE: 50 g másla, 1/2 lžíce jemně pokrájené cibulky, 50 g droždí, trochu mléka, 1 žloutek, 25 g strouhané housky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na p ...

Celý recept

VEJCE VE STUTDENÉ OM ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku: nakrájíme nadrobno 1 cibuli, na ni navršíme 1 lžíci hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíci křenu, lžíci jemně ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz