Recepty na xkuchtik.cz

NÁPOJE LIKÉRY | LIKÉR Z JEŘABIN

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře uzavřeme a postavíme na 2 až 3 měsíce na teplé místo. Plody přitom tratí svou barvu. Pak šťávu přefiltrujeme přes plátno a na 1l tekutiny přidáme 500 g cukru. K tomu účelu cukr rozvaříme ve vodě na sirupovitou tekutinu. Likér po naplnění do lahví ještě nějaký čas v klidu skladujeme.   ..

NÁPOJE LIKÉRY | DOMÁCÍ BAILEYS

INGREDIENCE: 0,5 l rumu, 1 slazené salko, 1 neslazené salko, 7 lžiček neskafe, 1cl horké vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Slazené salko uvaříme v plechu do karamelu, necháme zchladnout. Zalijeme 7 lžiček neskafe 1 cl horké vody necháme zchladnout. Do mixeru nalijeme rum, kávu, neslazené salko a uvařené slazené salko, všechno důkladně rozmixujeme a naléváme do prázdných menších láhví. ..

NÁPOJE LIKÉRY | SILVESTROVSKÉ MALIBU

INGREDIENCE: 1/2 l vody, 0,7 l vodky konzumní, 1 vanilkový cukr, 1 kokosová příchuť, 300 g cukr krystal. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu, cukr, vanilinový cukr - svaříme. Necháme ochladit a pak přimícháme vodku a kokosovou příchuť. Dáme do sklenky a necháme v lednici vychladit. ..

NÁPOJE LIKÉRY | VELIKONOČNÍ VAJEČNÝ KOŇAK (Od Zdenky)

INGREDIENCE: 6 žloutků, 600 g pískového cukru, 2 vanilkové cukry, ½ l sladké smetany, kondenzované mléko, ½ l rumu, ½ rumové tresti. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přimícháme kondenzované mléko, převařenou a vychlazenou sladkou smetanu, rumovou tresť a rum. Smícháme a nalijeme do lahví.   ..

NÁPOJE LIKÉRY | VÁNOČNÍ ČOKOLÁDOVÝ LIKÉR

INGREDIENCE: 15 dkg čokolády na vaření, 5 dkg cukru (2 lžíce a 1 vanilkový) 3 dl plnotučné mléko, 1/4 l rumu.   POSTUP PŘÍPRAVY: Čokoládu a cukr rozpustíme ve vodní lázni. Na ohni rozředíme mlékem a povaříme. Do vychladlého vmícháme rum.   ..

NÁPOJE LIKÉRY | VÁNOČNÍ LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ

INGREDIENCE: 250 ml šlehačky, 1 salko, 3 x ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády, ½ litru rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout a vlijeme salko a nakonec rum. Řádně promícháme, aby bylo hladké. ..

NÁPOJE LIKÉRY | LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ

INGREDIENCE: 250 ml šlehačky, 1 Salko, 3 ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády, ½ litru rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout, vlijeme Salko a nakonec rum. Řádně promícháme, aby bylo hladké, a lijeme do lahví. Z jedné dávky je litr likéru. Je to výborné kvalitní pití, které je zase jiné, nežli známé domácí vaječné koňaky. ..

NÁPOJE LIKÉRY | DOMÁCÍ VIŠŇOVKA 1-5 (Polsko)

DOMÁCÍ VIŠŇOVKA I NGREDIENCE: 600 g višní, 1 l lihu, 1 l vodky, 20 - 60 g cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Višněmi naplníme kameninovou nebo skleněnou nádobu, zalijeme lihem a uzavřeme. Po 6 týdnech slijeme šťávu do jiné nádoby a uzavřeme, a ty samé višně zalijeme vodkou. Po 4 týdnech opět slijeme znovu šťávu a dodáme višně. Po 2 týdnech přefiltrujeme přes plátno do láhví a necháme dozrát dalších 6 týdnů. Višně použijeme do buchet. DOMÁCÍ VIŠŇOVKA II INGREDIENCE: 80 višní, 100 listu z višní, 1,5 l vody ..

NÁPOJE LIKÉRY | DOMÁCÍ GRIOTKA

INGREDIENCE: 1 kg tmavých třešní, 1 kg dobře vyzrálých višní, 1/2 l brandy nebo vodky, 2 dl vody, 250 g cukru, několik kapek griotkového aroma (není nutné). POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce opláchneme, necháme okapat a vypeckujeme. Vsypeme do sklenice od okurek, přidáme několik jadérek vyloupaných pecek, zalijeme alkoholem, dobře zavřeme víčkem nebo mikrotenem a gumičkou a necháme 6 týdnů stát na teplém a slunném místě v kuchyni. Pak vlijeme cukrový sirup uvařený z vody a cukru, promícháme vařečkou a ne ..

NÁPOJE LIKÉRY | SILVESTROVSKÝ VAJEČNÝ KOŇAK II

INGREDIENCE: 8 žloutků, 100 g cukru, 1 slazené kondenzované mléko, 1 neslazené kondenzované mléko, 1 vanilkový cukr, 750 ml rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady rozmixujeme v mixeru a plníme do lahví. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz