xFonka Recepty na xkuchtik.cz

NÁPOJE LIKÉRY | LIKÉR Z JEŘABIN

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře uzavřeme a postavíme na 2 až 3 měsíce na teplé místo. Plody přitom tratí svou barvu. Pak šťávu přefiltrujeme přes plátno a na 1l tekutiny přidáme 500 g cukru. K tomu účelu cukr rozvaříme ve vodě na sirupovitou tekutinu. Likér po naplnění do lahví ještě nějaký čas v klidu skladujeme.   ..

NÁPOJE LIKÉRY | DOMÁCÍ BAILEYS

INGREDIENCE: 0,5 l rumu, 1 slazené salko, 1 neslazené salko, 7 lžiček neskafe, 1cl horké vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Slazené salko uvaříme v plechu do karamelu, necháme zchladnout. Zalijeme 7 lžiček neskafe 1 cl horké vody necháme zchladnout. Do mixeru nalijeme rum, kávu, neslazené salko a uvařené slazené salko, všechno důkladně rozmixujeme a naléváme do prázdných menších láhví. ..

NÁPOJE LIKÉRY | SILVESTROVSKÉ MALIBU

INGREDIENCE: 1/2 l vody, 0,7 l vodky konzumní, 1 vanilkový cukr, 1 kokosová příchuť, 300 g cukr krystal. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu, cukr, vanilinový cukr - svaříme. Necháme ochladit a pak přimícháme vodku a kokosovou příchuť. Dáme do sklenky a necháme v lednici vychladit. ..

NÁPOJE LIKÉRY | VELIKONOČNÍ VAJEČNÝ KOŇAK (Od Zdenky)

INGREDIENCE: 6 žloutků, 600 g pískového cukru, 2 vanilkové cukry, ½ l sladké smetany, kondenzované mléko, ½ l rumu, ½ rumové tresti. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přimícháme kondenzované mléko, převařenou a vychlazenou sladkou smetanu, rumovou tresť a rum. Smícháme a nalijeme do lahví.   ..

NÁPOJE LIKÉRY | VÁNOČNÍ ČOKOLÁDOVÝ LIKÉR

INGREDIENCE: 15 dkg čokolády na vaření, 5 dkg cukru (2 lžíce a 1 vanilkový) 3 dl plnotučné mléko, 1/4 l rumu.   POSTUP PŘÍPRAVY: Čokoládu a cukr rozpustíme ve vodní lázni. Na ohni rozředíme mlékem a povaříme. Do vychladlého vmícháme rum.   ..

NÁPOJE LIKÉRY | VÁNOČNÍ LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ

INGREDIENCE: 250 ml šlehačky, 1 salko, 3 x ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády, ½ litru rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout a vlijeme salko a nakonec rum. Řádně promícháme, aby bylo hladké. ..

NÁPOJE LIKÉRY | LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ

INGREDIENCE: 250 ml šlehačky, 1 Salko, 3 ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády, ½ litru rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout, vlijeme Salko a nakonec rum. Řádně promícháme, aby bylo hladké, a lijeme do lahví. Z jedné dávky je litr likéru. Je to výborné kvalitní pití, které je zase jiné, nežli známé domácí vaječné koňaky. ..

NÁPOJE LIKÉRY | DOMÁCÍ VIŠŇOVKA 1-5 (Polsko)

DOMÁCÍ VIŠŇOVKA I NGREDIENCE: 600 g višní, 1 l lihu, 1 l vodky, 20 - 60 g cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Višněmi naplníme kameninovou nebo skleněnou nádobu, zalijeme lihem a uzavřeme. Po 6 týdnech slijeme šťávu do jiné nádoby a uzavřeme, a ty samé višně zalijeme vodkou. Po 4 týdnech opět slijeme znovu šťávu a dodáme višně. Po 2 týdnech přefiltrujeme přes plátno do láhví a necháme dozrát dalších 6 týdnů. Višně použijeme do buchet. DOMÁCÍ VIŠŇOVKA II INGREDIENCE: 80 višní, 100 listu z višní, 1,5 l vody ..

NÁPOJE LIKÉRY | DOMÁCÍ GRIOTKA

INGREDIENCE: 1 kg tmavých třešní, 1 kg dobře vyzrálých višní, 1/2 l brandy nebo vodky, 2 dl vody, 250 g cukru, několik kapek griotkového aroma (není nutné). POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce opláchneme, necháme okapat a vypeckujeme. Vsypeme do sklenice od okurek, přidáme několik jadérek vyloupaných pecek, zalijeme alkoholem, dobře zavřeme víčkem nebo mikrotenem a gumičkou a necháme 6 týdnů stát na teplém a slunném místě v kuchyni. Pak vlijeme cukrový sirup uvařený z vody a cukru, promícháme vařečkou a ne ..

NÁPOJE LIKÉRY | SILVESTROVSKÝ VAJEČNÝ KOŇAK II

INGREDIENCE: 8 žloutků, 100 g cukru, 1 slazené kondenzované mléko, 1 neslazené kondenzované mléko, 1 vanilkový cukr, 750 ml rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady rozmixujeme v mixeru a plníme do lahví. ..

 

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KARPATSKÝ GULÁŠ. ..

INGREDIENCE: 700g zvěřiny bez kostí (srnčí, jelení, z černé zvěře, případně i zaječí), 60g slaniny, 2 cibule, sůl, sladká mletá pa ...

Celý recept

GRILOVANÉ SVÍČKOVÉ Ř ..

INGREDIENCE: 4plátky svíčkové, 4 lžíce oleje, mletý pepř, sůl, 150g majonézy, 2 stroužky česneku, 2 sterilované okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky sví ...

Celý recept

OŠKVARKOVÉ TYČINKY ..

INGREDIENCE: 250 g polohrubej múky, 200 g škvarek, 2 dcl mlieka, 20 g droždia, 1 vajcový žĺtok, mleté čierne korenie, soľ. POSTUP PRIPRAVY: Do ...

Celý recept

KEBAB ŠČOKLA (z Ostr ..

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kil ...

Celý recept

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz