Recepty na xkuchtik.cz

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | KRUPICOVÉ KNEDLÍKY 1

INGREDIENCE: 300g krupice, 1/2 l vařícího mléka, 2 syrové žloutky, 2 syrové bílky, 4 rohlíky (čerstvé nebo včerejší), 1 lžička soli, 1 lžíce solí, 1 plátěný ubrousek (50 x 50 cm), bílá nit. POSTUP PŘÍPRAVY. Nejdříve dáme vařit vodu do velkého, širokého hrnce, kterou osolíme 1 polévkovou lžící soli. Pak spaříme krupici vařícím mlékem a vymícháváme do vychladnutí. K tomu přidáme rozšlehané žloutky a nadrobno nakrájenou žemli. Nakonec zlehka vmícháme dobře ušlehaný sníh z bílků. Čistý plátěný ub ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | HOUSKOVÉ KNEDLÍKY KYNUTÉ

INGREDIENCE: 500 g hrubé mouky, 1 vejce, 300 ml mléka, 10 g droždí, 2 housky, sůl, 2 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy prosejeme mouku a promícháme ji se solí. Do mléka přidáme droždí a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout. Vlijeme na mouku a přidáme vejce. Těsto dobře propracujeme tak, že je lesklé a nechytá se vařečky. Přidáme na kostičky nakrájenou housku. Vše promícháme a necháme hodinu kynout. Vykynuté těsto dáme na vál a rozdělíme ho na 2 nebo 3 části ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | NĚMECKÉ HOUSKOVÉ KNEDLÍKY

INGREDIENCE: 10 housek, ½ l vlažného mléka, 30 g másla, 2 cibulky, petržel, 4 vejce, 1/2 lžíce soli, troška muškátového oříšku. POSTUP PŘÍPRAVY: Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme vlažným mlékem. Pak přidáme směs: 30 g másla a 2 cibulky zpěníme a necháme vychladnout, pak přidáme nasekanou petrželku a 4 vejce, sůl a trochu muškátového oříšku. Těsto promícháme a tvarujeme koule, které pomalinku vaříme v osolené vodě 15 min. ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | ROHLÍKOVÉ KNEDLÍKY 2

INGREDIENCE: 7 včerejších rohlíků, 3 syrová vejce, 200 ml mléka, 6 lžic polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 malá mrkev, 1 menší cibule, lžička soli, lžíce soli, lžíce zelené petrželky, lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve větší míse smícháme 3 celá vejce s mlékem a osolíme lžičkou soli. Do mísy přidáme 7 ks na menší kostičky nakrájených rohlíků, nastrouhanou mrkev, nakrájenou zelenou petrželku a na oleji zpěněnou, drobně nakrájenou cibulkou. Nyní všechno lehce promícháme a necháme 10 min ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | KARLOVARSKÉ KNEDLÍKY II

INGREDIENCE: 400 g hrubé mouky, 3 vejce, 2 lžíce másla, šálek, smetany, 3 žemle, sůl, máslo na ubrousek. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme se solí a žloutky a lehce vmícháme po lžících smetanu a mouku. Do vzniklého hladkého těsta přidáme na kostičky nakrájené včerejší žemle (můžeme je dožluta osmažit na másle) a ze tří bílků tuhý sníh. Dva plátěné ubrousky namočíme ve studené vodě, potřeme máslem a na každém ubrousku vytvarujeme knedlík. Ubrousky zabalíme, konce zavážeme a knedlíky vaříme v p ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | DOMÁCÍ HOUSKOVÝ KNEDLÍ V MIKROVLNCE

Od chvíle kdy se rozhodnete, že je uděláte a dobou kdy je budete servírovat na talíře uběhne cca čtvrt hodiny. Žádné vaření vody, nic takového!!! INGREDIENCE: 1 1/2 včerejšího rohlíku, 1 1/2  čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky, 2 žloutky, 1/2  lžičky soli, 1/2 prášku do pečiva, 1 1/2 čtvrtlitrového hrnku studeného mléka, 2 bílky – ušlehat. POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky nakrájíme jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky, přisypeme jeden a půl čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky, 2 žloutky, asi půl lž ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | HOUSKOVÉ KNEDLÍKY Z MIKROVLNKY

INGREDIENCE: 1/2 - hrnku polohrubé mouky, 1/2 - hrnku hrubé mouky, 30 ml mléka, 1 vejce, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 houska nebo rohlík, špetka soli, trocha oleje na vymazání hrnečků. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvedené suroviny zamícháme - do vzniklé "hustší kaše" nakonec zamícháme,nakrájenou housku a naplníme hrnky, ktré vymažeme olejem asi ze 2/3 pokud se dá více tak přetečou. Hmota nesmí být hustá jako těsto na normální knedlíky musí vypadat skutečně jako hustší kaše. Uvedené množství je asi na ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | KNEDLÍKY V HRNKU

POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy dáme hrnek mouky, hrnek mléka, 2 žloutky, trochu soli, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek na kousky nakrájené rosety, veky, rohlíku. Smícháme dohromady. Z bílků ušleháme sníh a pomalu ho vmícháme do těsta. 4 velké čajové hrnky vymažeme plátkem másla, dáme do velkého kastrolu se 3 cm vody. Do hrnků nalijeme těsto – asi do poloviny a dáme je na 15 min vařit do vody. Zakryjeme kastrol poklicí. Jednoduché a rychlé. ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | HOUSKOVÝ KNEDLÍK II

INGREDIENCE: 400 g hrubé mouky, 20 g droždí, lžička krupicového cukru, 1 vejce, 250 ml mléka 1/2 starší veky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Veku pokrájíme na kostičky a necháme v troubě 5–7 minut sušit. V misce rozmícháme droždí se lžičkou cukru na kašičku, přimícháme k němu část vlažného mléka a na teplém místě necháme kvásek vyběhnout. Do mísy nasypeme hrubou mouku, přidáme vejce, kvásek, sůl a postupně přiléváme zbylé mléko. Vznikne poměrně řídké těsto, do kterého zapracujeme houskové kostičky. Z t ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | KARLOVARSKÝ KNEDLÍK 1

INGREDIENCE: 400 g veky, 300 ml mléka, 3 vejce, sůl, 50 g hrubé mouky, 10 g petrželky kudrnky, 25 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle pokrájené na kostičky zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky a solí a necháme prosáknout. Po chvilce vmícháme rozehřáté máslo, mouku se solí a tuhý sníh z bílků. Z těsta vypracujeme šišku, vložíme ji do mokrého dobře vyždímaného ubrousku. Ubrousek ovineme kolem knedlíku, na obou koncích zavážeme nití u těsta, pak ještě o centimetr dále. Vložíme do vroucí vody, vařím ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz