xFonka Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI | VEPŘOVÉ LEDVINKY NA VÍNĚ

INGREDIENCE: 60 g vepřových ledvinek, 100 g másla, 50 g cibule, kmín, pepř, 30 g hl. mouky,  1 dl červeného vína, sůl, hovězí vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Ledvinky nakrájíme na plátky a ponoříme do vařící slané vody, aby zbělely a ztratily čpavou příchuť. Na pánev dáme máslo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme trochu rozsekaného kmínu a pepře, nakrájené ledvinky a dusíme a si 3 minuty. Poté zaprášíme moukou, podlijeme hovězím vývarem a červeným vínem, osolíme a trochu ..

VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI | ZADĚLÁVANÉ VEPŘOVÉ SRDCE

INGREDIENCE: 700 g vepřového srdce, 60 g másla, 40 g hladké mouky, 200 g kořenové zeleniny, 1 květák, 4 zrnka nového koření, 4 zrnka celého pepře, nastrouhaný muškátový oříšek a ml.muškátový květ, citrón, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné srdce i s kořením a očištěnou kořenovou zeleninou uvaříme doměkka v osolené vodě. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přilijeme studený vývar a dohladka rozvaříme. Přilijeme k vývaru ze srdce a zeleniny a povaříme asi 10 minut. Stále mícháme, aby se ..

VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI | VEPŘOVÉ PLÍČKY (pajšl)

INGREDIENCE: Vepřové plíčky, cibule, sůl, nové koření, bobkový list, celý pepř, smetana, hl. mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vody dáme vařit cibuli, sůl, nové koření bobkový list a celý pepř. Přidáme vepřové plíčky, které uvaříme doměkka. Maso vyndáme a nakrájíme. Do čistého vývaru zavaříme smetanu rozkvedlanou s trochou mouky. Maso dáme zpět do omáčky a dochutíme. Podáváme s brambory nebo knedlíky. ..

VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI | VEPŘOVÝ JAZYK SE SARDELOVOU OMÁČKOU

INGREDIENCE: 12 plátků vepřového jazyka, 1 cibule, 50 g sardelového másla, vývar, 1 lžička cukru, 2 lžíce bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, citrónová šťáva, 2 lžíce osmažené strouhanky, sul, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme plátky doměkka uvařených oloupaných vepřových jazyků, které potřeme sardelovým máslem. Opečeme dočervena, vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a zasmahneme. Potom ji zředíme vývarem, povaříme, ochutíme vínem a dle chuti osol ..

VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI | VEPŘOVÝ JAZYK NA PAPRICE SE ZELENINOU

POSTUP PŘÍPRAVY: Jazyky opereme a dáme vařit do osolené vody. Vaříme je asi 45 minut. Pak jazyky vyndáme a ponoříme je do studeně vody, aby se snadno loupaly. Nejlépe je chvilku na ně nechat téct studenou vodu. Pak tu bílou kůži stáhneme. Oškrábeme ji, a pokud to nejde, tak lehce ji seřízneme ze všech stran. Prostě kůži odstraníme. Znovu jazyk opláchneme vodou, necháme trochu okapat a pak ho zešikma nakrájíme na tenké plátky asi 8 mm silné. Do kastrolka, nebo do pánvičky si dáme trošku oleje asi ..

VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI | VEPŘOVÁ JÁTRA NA KEČUPU

INGREDIENCE: Játra, asi 6 stroužků česneku, 2 lžíce worcesterů, 3 lžíce jemného kečupu, sůl, pepř POSTUP PŘÍPRAVY: Špalíčky jater opepřím a zprudka orestuji, vyndám, na pánev hodím plátky česneku, orestuji (ale jen chvilinku, aby nezhnědl a nezhořkl), pak tam přidám worcester s kečupem a po promíchání vrátím dodělat játra, osolím. Příloha: hranolky, rýže. ..

VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI | MOZEČEK S VEJCI (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Mozeček vepřový nebo telecí se omyje, odblaní a useká. Na másle se dá zežloutnut cibulka, mozeček na to vloží, přidá trochu kmínu, osolí a občas promíchá, až vysmáhne. Poté se přidá dle libosti vajec, chvilku ještě míchá,  jak kdo má rád husté, a nese hned na stůl. ..

VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI | KOKOSOVÁ JÁTRA

INGREDIENCE: 600g vepřových jater, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce kokosové moučky, 1 lžíce mouč. Cukru, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, chilli. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra nakrájíme na tenké plátky, naklepeme a opepříme. Na oleji osmažíme 1 cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme česnek utřený se solí. Vložíme játra a rychle je po obou stranách osmažíme. Ochutíme kečupem, cukrem, chilli, přidáme kokosovou moučku, sojovou omáčku a chvíli podusíme. Hotové posypem ..

VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI | JÁTRA PO GRUZÍNSKU

INGREDIENCE: 300 g vepřových nebo kuřecích jater, 1 cibule, 3 menší kapie (červená, žlutá, zelená), aby to bylo krásně barevný, petrželka, stroužek česneku, vejce podle chuti (já dávám dvě), smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová nebo kuřecí játra nakrájíme na kousky a prudce opečeme na oleji. Přidáme drobně nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět, přidáme nakrájené kapie, přidáme nadrobno nasekanou petrželku, stroužek utřeného česneku. Směs vložíme do pekáčku, rozšleháme vejce se smetanou, za ..

VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI | LEDVINKOVÉ KARI

INGREDIENCE: 8 vepřových ledvinek, 2 cibule, 5 prolisovaných stroužků česneku, 4 rajčata, máslo, 2 lžičky kari koření, čerstvý zázvor, 1 lžičky chilli, sůl, pepř, 200g zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Ledvinky pečlivě očistíme, rozřízneme na půlky, odřízneme bílé cévky a stáhneme povrchovou blánu. Pečlivě je omyjeme, nakrájíme na větší kousky a spaříme horkou vodou. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle. Přidáme ledvinky, česnek a dusíme doměkka. Když jsou ledvinky měkké a voda vyr ..

 

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KARPATSKÝ GULÁŠ. ..

INGREDIENCE: 700g zvěřiny bez kostí (srnčí, jelení, z černé zvěře, případně i zaječí), 60g slaniny, 2 cibule, sůl, sladká mletá pa ...

Celý recept

GRILOVANÉ SVÍČKOVÉ Ř ..

INGREDIENCE: 4plátky svíčkové, 4 lžíce oleje, mletý pepř, sůl, 150g majonézy, 2 stroužky česneku, 2 sterilované okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky sví ...

Celý recept

OŠKVARKOVÉ TYČINKY ..

INGREDIENCE: 250 g polohrubej múky, 200 g škvarek, 2 dcl mlieka, 20 g droždia, 1 vajcový žĺtok, mleté čierne korenie, soľ. POSTUP PRIPRAVY: Do ...

Celý recept

KEBAB ŠČOKLA (z Ostr ..

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kil ...

Celý recept

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz