Recepty na xkuchtik.cz

NÁPOJE ŠŤÁVY | MALINOVÁ ŠŤÁVA.

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nádobě necháme do druhého dne proslazovat. Občas promícháme. Pak přes plátno šťávu i s malinami procedíme, maliny, které zbyly v plátně, vlijeme zpět do nádoby, zalijeme vodou a necháme znovu louhovat. Druhý den opět procedíme přes plátno. Obě šťávy spojíme, na l litr přidáme l kg cukru a zahříváme, dokud se všechen cukr nerozpustí. Případnou pěnu ods ..

NÁPOJE ŠŤÁVY | BEZINKOVÝ SIRUP (Od Katariny z Trenčína)

POSTUP PŘÍPRAVY: Nazbierame bazové kvety. Vyberáme čisté, nezaprášené, bez vošiek a inej hávede. Zbierame opatrne, peľ sa snažíme uchovať na kvetoch . Kvety neumývame. Vložíme ich do čistej nádoby, zalejeme vodou a zaťažené (napr. iným hrncom s vodou) necháme 24 hodín luhovať v chladnej miestnosti. Ak nezabudneme, môžeme dva-tri krát rukou premiešať a potlačiť. Po 24 hodinách dáme na 30 minút povariť, precedíme, odmeráme množstvo tekutého výluhu a na jeden liter výluhu pridáme 0,7kg kryštá ..

NÁPOJE ŠŤÁVY | MÁTOVÝ SIRUP

INGREDIENCE: 100gčerstvých listů máty, 300g medu, 0,21 vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené listy máty vsypeme do vařící vody, necháme 1 hodinu stát, scedíme, přimícháme med, zahřejeme na 80°C a plníme do lahví se vzduchotěsným uzávěrem. ..

NÁPOJE ŠŤÁVY | CHANG-CCHU-LI-TING (vepřové v omáčce)

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve začneme s omáčkou: rozkrájíme nadrobno 1 cibuli a 2 stroužky česneku, které dáme zpěnit do rozpáleného oleje. Pak přidáme 4 lžíce polévkového koření, zaprášíme 1/2 lžičkou zázvoru, přidáme 4 kávové lžičky worcesteru, malou sběračku čirou polévky nebo horké vody, tutéž sběračku octa a 100g cukru. Vše smícháme, přidáme špetku muškátového oříšku, necháme povařit a pak zahustíme maizenou. Tak jsme získali omáčku, která musí mít sladkokyselou příchuť, můžeme tedy přistoupit k ..

NÁPOJE ŠŤÁVY | ŠEVCOVSKÝ MLS.

INGREDIENCE: 2 lžíce octa, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice; 2 lžíce oleje, 1 cibule, 2 sladkokyselé okurky, 500 g měkkého salámu, 200 g majolky. POSTUP PŘÍPRAVY: Ocet kečup, hořčici a olej promícháme a svaříme. Necháme vychladnout, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurky a salám a majolku, promícháme a necháme v chladu odležet. ..

NÁPOJE ŠŤÁVY | CITRÓNOVÁ ŠTÁVA S VODOU:

Osvěží ráno nalačno váš organismus a vyčistí žaludeční šťávy. ..

NÁPOJE ŠŤÁVY | BEZINKOVÁ ŠŤÁVA JEDNODUCHA

INGREDIENCE: 2kg černých bezinek, 650g pískového cukru, 1 dl rumu, šťáva ze tří citrónu, 1g citr.kyseliny.PŘÍPRAVY: bezinky pokapeme šťávou z citrónu. Podusíme a prolisujeme. Znovu zahřejeme, přidáme cukr, kyselinu a povaříme. Plníme do čistých vypařených lahví. Nalijeme trochu rumu a uzavřeme. Obrátíme dnem vzhůru k vychladnutí. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz