Recepty na xkuchtik.cz

NÁPOJE ŠŤÁVY | MALINOVÁ ŠŤÁVA.

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nádobě necháme do druhého dne proslazovat. Občas promícháme. Pak přes plátno šťávu i s malinami procedíme, maliny, které zbyly v plátně, vlijeme zpět do nádoby, zalijeme vodou a necháme znovu louhovat. Druhý den opět procedíme přes plátno. Obě šťávy spojíme, na l litr přidáme l kg cukru a zahříváme, dokud se všechen cukr nerozpustí. Případnou pěnu ods ..

NÁPOJE ŠŤÁVY | BEZINKOVÝ SIRUP (Od Katariny z Trenčína)

POSTUP PŘÍPRAVY: Nazbierame bazové kvety. Vyberáme čisté, nezaprášené, bez vošiek a inej hávede. Zbierame opatrne, peľ sa snažíme uchovať na kvetoch . Kvety neumývame. Vložíme ich do čistej nádoby, zalejeme vodou a zaťažené (napr. iným hrncom s vodou) necháme 24 hodín luhovať v chladnej miestnosti. Ak nezabudneme, môžeme dva-tri krát rukou premiešať a potlačiť. Po 24 hodinách dáme na 30 minút povariť, precedíme, odmeráme množstvo tekutého výluhu a na jeden liter výluhu pridáme 0,7kg kryštá ..

NÁPOJE ŠŤÁVY | MÁTOVÝ SIRUP

INGREDIENCE: 100gčerstvých listů máty, 300g medu, 0,21 vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené listy máty vsypeme do vařící vody, necháme 1 hodinu stát, scedíme, přimícháme med, zahřejeme na 80°C a plníme do lahví se vzduchotěsným uzávěrem. ..

NÁPOJE ŠŤÁVY | CHANG-CCHU-LI-TING (vepřové v omáčce)

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve začneme s omáčkou: rozkrájíme nadrobno 1 cibuli a 2 stroužky česneku, které dáme zpěnit do rozpáleného oleje. Pak přidáme 4 lžíce polévkového koření, zaprášíme 1/2 lžičkou zázvoru, přidáme 4 kávové lžičky worcesteru, malou sběračku čirou polévky nebo horké vody, tutéž sběračku octa a 100g cukru. Vše smícháme, přidáme špetku muškátového oříšku, necháme povařit a pak zahustíme maizenou. Tak jsme získali omáčku, která musí mít sladkokyselou příchuť, můžeme tedy přistoupit k ..

NÁPOJE ŠŤÁVY | ŠEVCOVSKÝ MLS.

INGREDIENCE: 2 lžíce octa, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice; 2 lžíce oleje, 1 cibule, 2 sladkokyselé okurky, 500 g měkkého salámu, 200 g majolky. POSTUP PŘÍPRAVY: Ocet kečup, hořčici a olej promícháme a svaříme. Necháme vychladnout, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurky a salám a majolku, promícháme a necháme v chladu odležet. ..

NÁPOJE ŠŤÁVY | CITRÓNOVÁ ŠTÁVA S VODOU:

Osvěží ráno nalačno váš organismus a vyčistí žaludeční šťávy. ..

NÁPOJE ŠŤÁVY | BEZINKOVÁ ŠŤÁVA JEDNODUCHA

INGREDIENCE: 2kg černých bezinek, 650g pískového cukru, 1 dl rumu, šťáva ze tří citrónu, 1g citr.kyseliny.PŘÍPRAVY: bezinky pokapeme šťávou z citrónu. Podusíme a prolisujeme. Znovu zahřejeme, přidáme cukr, kyselinu a povaříme. Plníme do čistých vypařených lahví. Nalijeme trochu rumu a uzavřeme. Obrátíme dnem vzhůru k vychladnutí. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

GULÁŠ Z KRÁLIKA ..

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, m ...

Celý recept

HORNORAKOUSKÉ HOUSKO ..

INGREDIENCE: 6 včerejších rohlíků, 2 syrová vejce, 1/8 l mléka, 50 g rostlinného tuku nebo škvařeného vepřového sádla, 2 lžíce jemné pokrájené cibule, ...

Celý recept

DUŠENÉ HOVĚZÍ NA VÍN ..

INGREDEINCE: 100 g malých cibulek, 1,2 kg hovězího masa, sůl, bílý pepř, 3 lžíce přeškvařeného másla, 3/8 l červeného vína, 1 malý květák (400g), 200 ...

Celý recept

ITALSKÁ KACHNA ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Posekáme najemno 2 stroužky česneku, osolíme a přidáme stejnou hromádku šalvěje rozetřeného prsty. Touto směsí potřeme kachnu zevnitř ...

Celý recept

MÁSLOVÁ POMAZÁNKA S ..

INGREDIENCE: 50 g másla, 1/2 lžíce jemně pokrájené cibulky, 50 g droždí, trochu mléka, 1 žloutek, 25 g strouhané housky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na p ...

Celý recept

VEJCE VE STUTDENÉ OM ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku: nakrájíme nadrobno 1 cibuli, na ni navršíme 1 lžíci hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíci křenu, lžíci jemně ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz