Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ HUSA | PLNĚNÝ HUSÍ KRK

INGREDIENCE: 1 husí krk, 250 g prorostlého vepřového masa, 1 žemle, 1 vejce, 1 cibule, 3 lžíce mléka, 3 stroužky česneku, pepř, mleté nové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kůži z husího krku oddělíme a na jedné straně zašijeme nebo spíchneme jehlou na ptáčky Vepřové maso rozkrájíme na menší kousky a umeleme spolu s cibulí, česnekem a žemlí předem namočenou v mléce a vymačkanou. Přidáme vejce, koření, dobře promícháme a směsí naplníme připravenou kapsu z husího krku. Druhou stranu také zašijeme ne ..

DRŮBEŽ HUSA | ANGLICKÁ HUSA

POSTUP PŘÍPRAVY: Srdce, žaludek a játra z husy rozsekáme, přidáme 3 žemle namočené v mléce a dobře vymačkáme a vše umeleme ve strojku. V míse utřeme do pěny 40g másla, přidáme 40g strouhanky, do toho rozklepneme 1 vejce, dáme polovinu malé cibulky najemno nařezané, trochu majoránky a tymiánu, muškátového oříšku a šalvěje, smísíme s umletou směsí, osolíme a dobře promícháme. Vložíme do břišní dutiny husy, kterou po naplnění zašijeme nebo zašpejlíme. Upečeme husu do zlatova. ..

DRŮBEŽ HUSA | PLNĚNÁ HUSA

INGREDIENCE: 1 středně velká husa, husí játra (300g), 100 g cibule, 20 g másla, muškátový oříšek, sul, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme. Umytá játra nakrájíme na středně velké kousky Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, opražíme do sklovita, přidáme játra a dusíme asi pět minut. Osolíme, opepříme a posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Tuto nádivku dáme do umyté a osolené husy a otvor zašijeme. Položíme na pekáč, podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání doměkka upečeme.P ..

DRŮBEŽ HUSA | HUSA NA ČESNEKU

INGREDIENCE: 5 porcí masa z husy, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z masoxu, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce masa částečně vykostíme, potřeme )e česnekem utřeným se solí a lehce opepříme. Na horkém oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka ho opečeme po obou stranách. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Občas maso otočíme a přelijeme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, stavu dusíme na tuk, zaprášíme ji moukou, osmahneme, ..

DRŮBEŽ HUSA | LYONSKÁ HUSA

POSTUP PŘÍPRAVY: Mladou husičku osolíme, převážeme silnou nití, aby se při pečení nerozevřela. Nakrájíme asi 120 g kořenové zeleniny, 40g cibule a osmažíme je v pekáči na másle. Navrch položíme husičku prsíčky dolů, podlijeme ji vývarem, přilijeme 2 dl přírodního červeného vína, zakryjeme a dáme dusit. Zatímco se husa dusí, uděláme silnou hnědou omáčku, rozředíme ji šťávou a přilijeme do pekáče. Za občasného podlévání pečeme husu do poloměkka. Potom ji obrátíme a už nezakrytou v troubě dodusíme. ..

DRŮBEŽ HUSA | HUSA PEČENÁ PO ČESKU

INGREDIENCE: 1 husa, sůl, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou a očištěnou husu omyjeme, sádlo z břicha vyndáme a husu osolíme a pokmínujeme na povrchu i uvnitř. Vyjmuté sádlo nakrájíme a na pekáči rozškvaříme. Pak do pekáče vložíme husu, podlijeme ji vodou a pečeme v nepříliš horké troubě. Během pečení husu podléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podléváme vodou a sbíráme vypečené sádlo, které je na povrchu výpeku, aby se nepřepalovalo. Aby sádlo snáze z podkoží vytékalo, vidličkou propichujem ..

DRŮBEŽ HUSA | POSVÍCENSKÁ HUSA.

INGREDIENCE: 1 mladá husa, kmín, sůl, několik jablk. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou, vykuchanou a omytou husu osušíme, kůži i vnitřek osolíme a pokmínujeme, do břišního otvoru vložíme několik malých jablk, kterým jsme vykrojili jádřince, spíchneme jehlicemi nebo zašijeme, husu položíme do pekáče, podlijeme trochou teplé vody a pečeme v horké troubě. Občas přeléváme výpekem a podléváme vodou. Na bocích husu pícháme vidličkou, aby se uvolnilo podkožní sádlo. Vypečené sádlo se nemá zbytečně přepalova ..

DRŮBEŽ HUSA | HUSÍ PRSA PO STAROČESKU.

INGREDIENCE: Husí prsa, 100 g staniny, 100 g cibule, 6 stroužků česneku, několik celých pepřů, špetka mletého zázvoru a nového koření, 30 g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Stažená husí prsa zbavená sádla protýkáme oloupaným česnekem nakrájeným na tenké dílky. Osolíme, okořeníme zázvorem a opečeme na rozpálené drobně nasekané slanině. Opečené maso vyndáme a na zbylém tuku dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Zalijeme trochou vody přidáme celý pepř a nové koření a nakonec husí prsa a dusíme ..

DRŮBEŽ HUSA | PLNĚNÝ HUSÍ KRK.

INGREDIENCE: 1 kůže husího krku, 250g vepřového masa, 1 husí či kachní játra, sůl, pepř,1/2 housky, 1 vejce, 30 g nakrájeného uzeného špeku, trocha nového koření a zázvoru.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso, větší díl jater a ve vodě namočenou a dobře vymačkanou housku umeleme dvakrát po sobě. Do této směsi přidáme sůl, koření, rozšlehané vejce, slaninu a zbytek jater, vše na drobno nakrájené, a zamícháme. Kůži husího krku zašijeme na užším konci, postupně naplníme a na širším konci opět uzavřeme nit ..

DRŮBEŽ HUSA | STAROČESKÁ HUSA NA ZÁZVORU.

INGREDIENCE: husa, 4 stroužky česneku, mletý zázvor, sádlo, cibule, hladká mouka POSTUP PŘÍPRAVY: Husu naporcujeme, maso potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme mletým zázvorem. Na pekáči na troše sádla osmahneme nakrájenou cibuli, na ni vložíme maso, podlijeme horkou vodou, vložíme do trouby a zvolna pečeme za občasného podlévání. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, rozředíme vodou a povaříme. Omáčkou přeléváme porce husy. Příloha: knedlíky. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz