Recepty na xkuchtik.cz

MASO UZENÉ | VELIKONOČNÍ HLAVIČKA S PÓRKEM

INGREDIENCE: 250 pórku. 100g uzeného masa (salámu), 8 rohlíku, 1 1 mléka, 3 vejce, 50g tuku, sul, pepř, jarní bylinky (kopřivy, popenecl, petrželka). POSTUP PŘÍPRAVY: Pokrájené rohlíky zalijeme teplým mlékem, tukem, vejci. Necháme nasáknout, přidáme nakrájený pórek, maso a bylinky. Promícháme, dáme do vymazaného pekáčku a upečeme. ..

MASO UZENÉ | VELIKONOČNÍ ŠUNKA NA MADEIRSKÉM

INGREDIENCE: 1000g šunky v celku, strouhaná žemlová kůrka, 50g tuku, 30g mouky, 1 cibule, pár zrnek pepře a nového koření, 1 bobkový list, 1/4 l hovězího vývaru, sklenka madeirského či jiného dezertního vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou šunku vaříme do m8kka, zbavíme kůže a dáme na pekáč. Na pánvičce si připravíme světlou jíšku, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, koření, hovězí vývar a vše dobře povaříme. Nakonec přilijeme madeirské, omáčkou polijeme šunku, posypeme ji ještě strouhanou žemlovou k ..

MASO UZENÉ | VELIKONOČNÍ KOLÍNKO PEČENÉ V CHLEBOVÉM TĚSTĚ

INGREDIENCE: 1 uzené koleno, 200g hladké mouky, 100g brambor, 2 žloutky, 20 g droždí, sůl, tuk na pomaštění plechu, mléko. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené koleno důkladně očistíme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vodu slijeme, koleno opět zalijeme studenou vodou a uvaříme je do měkka. Z mouky, vařených, prolisovaných brambor, jednoho žloutku a kvásku z vlažného mléka a droždí a soli uděláme tuhé těsto, z něhož vytvarujeme bochánek. Necháme jej 2 hodiny kynout. Mezitím vychladlé uzené koleno vykostíme ..

MASO UZENÉ | UZENÉ MASO NA SMETANĚ

INGREDIENCE: 500 g uzeného masa, 40 g mrkve, 40 g petržele, 1 cibule, 250 ml kyselé smetany, 50 g hladké mouky, 15 g sádla, nové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu najemno nastrouháme, přidáme drobně pokrájenou a na sádle osmahnutou cibuli, pokrájené maso, koření, podlijeme vodou a dusíme v troubě. Když je maso měkké, vyjmeme je a omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku. Krátce povaříme, vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme. Maso dáme na talíř a přelijeme omáčk ..

MASO UZENÉ | VELIKONOČNÍ NÁDIVKA IX

INGREDIENCE: 6 rohlíků, 200 g vařeného uzeného masa, 200 ml vývaru z uzeného masa, 6 vajec, 50 g másla, 50 g čerstvě nastrouhaného křenu, 3 mladé cibulky, svazek bylinek (libeček, petrželka), muškátový oříšek, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAV: Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky, navlhčíme vývarem z uzeného, přidáme žloutky, pokrájené uzené maso, jemně posekanou cibuli, bylinky, nastrouhaný křen, rozpuštěné máslo, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a dobře promícháme. Z bílků vyšleháme ..

MASO UZENÉ | VELIKONOČNÍ UZENÉ MASO DUŠENÉ V CELERU

INGREDIENCE: 500 g uzeného masa, 80 celeru, 40 g mrkve a petržele, 1 cibule, 1/4 l kyselé smetany, 40 g hl. mouky, 4 zrnka pepře, 4 zrnka nového koření, 15 g oleje, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou petržel a mrkev jemně nastrouháme, celer pokrájíme na hrubší nudličky Na oleji zpěníme posekanou cibuli, vložíme k ní maso a ze všech stran zprudka opečeme. Nakonec orestujeme i připravenou zeleninu. Podlijeme vodou, okořeníme, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké maso vyjmeme, omáčku ..

MASO UZENÉ | UZENÉ MASO NA ČESNEKU

INGREDIENCE: 600 g uzené krkovičky nebo plecka, 3 stroužky česneku, 40g sádla, 1 velká cibule, kmín, 1 lžíce hladké mouky, eventuálně sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté maso potřeme utřeným česnekem. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, okmínujeme, podlijeme a v troubě pomalu upečeme doměkka. Během pečení maso obrátíme, přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme. Pečeni p ..

MASO UZENÉ | VELIKONOČNÍ ZAPEČENÉ UZENÉ S JABLKY

INGREDIENCE: 4 malé cibulky, 4 menší pórky, rostlinný tuk nebo olej, 50 g másla, sůl, šalvěj, mletý pepř, mletá sladká nebo pálivá paprika, 2 větší jablka, asi 600 g vařeného uzeného masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibulku a pórek nakrájíme na tenká kolečka a v kastrolku nebo v zapékací misce osmahneme na tuku. Zalijeme šálkem horké vody nebo vývaru, přidáme sůl, špetku pepře, papriky a rozemnuté šalvěje a zamícháme. Oloupaná jablka, nakrájená na tenké plátky, rozložíme na cibulový základ, na ..

MASO UZENÉ | UZENÁ PEČENĚ NA ČESNEKU

INGREDIENCE: 500 g uzené krkovičky, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, vývar, 20 g hladké mouky, kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Krkovičku potřeme česnekem utřeným se solím, pokmínujeme a dáme asi na dvě hodiny do chladna. Pak na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, vložíme na ni pečeni a ze všech stran ji osmahneme. Podlijeme vývarem a pečeme ve středně teplé troubě. Přeléváme vypečenou šťávou a obracíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme zbyt ..

MASO UZENÉ | UZENÉ MASO V KAPUSTĚ

INGREDIENCE: 200 g vařeného uzeného, 1 kapusty, 1 cibule, 30 g tuku, 30 g hl. mouky, 2 stroužky česneku, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Nahrubo pokrájenou kapustu podlijeme osolenou vroucí vodou a povaříme. Osmahneme cibulku, zaprášíme moukou a přidáme kapustu a pokrájené maso. Dochutíme prolisovaným česnekem a solí. Podáváme s bramborami. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz