Recepty na xkuchtik.cz

MASO UZENÉ | VELIKONOČNÍ HLAVIČKA S PÓRKEM

INGREDIENCE: 250 pórku. 100g uzeného masa (salámu), 8 rohlíku, 1 1 mléka, 3 vejce, 50g tuku, sul, pepř, jarní bylinky (kopřivy, popenecl, petrželka). POSTUP PŘÍPRAVY: Pokrájené rohlíky zalijeme teplým mlékem, tukem, vejci. Necháme nasáknout, přidáme nakrájený pórek, maso a bylinky. Promícháme, dáme do vymazaného pekáčku a upečeme. ..

MASO UZENÉ | VELIKONOČNÍ ŠUNKA NA MADEIRSKÉM

INGREDIENCE: 1000g šunky v celku, strouhaná žemlová kůrka, 50g tuku, 30g mouky, 1 cibule, pár zrnek pepře a nového koření, 1 bobkový list, 1/4 l hovězího vývaru, sklenka madeirského či jiného dezertního vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou šunku vaříme do m8kka, zbavíme kůže a dáme na pekáč. Na pánvičce si připravíme světlou jíšku, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, koření, hovězí vývar a vše dobře povaříme. Nakonec přilijeme madeirské, omáčkou polijeme šunku, posypeme ji ještě strouhanou žemlovou k ..

MASO UZENÉ | VELIKONOČNÍ KOLÍNKO PEČENÉ V CHLEBOVÉM TĚSTĚ

INGREDIENCE: 1 uzené koleno, 200g hladké mouky, 100g brambor, 2 žloutky, 20 g droždí, sůl, tuk na pomaštění plechu, mléko. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené koleno důkladně očistíme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vodu slijeme, koleno opět zalijeme studenou vodou a uvaříme je do měkka. Z mouky, vařených, prolisovaných brambor, jednoho žloutku a kvásku z vlažného mléka a droždí a soli uděláme tuhé těsto, z něhož vytvarujeme bochánek. Necháme jej 2 hodiny kynout. Mezitím vychladlé uzené koleno vykostíme ..

MASO UZENÉ | UZENÉ MASO NA SMETANĚ

INGREDIENCE: 500 g uzeného masa, 40 g mrkve, 40 g petržele, 1 cibule, 250 ml kyselé smetany, 50 g hladké mouky, 15 g sádla, nové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu najemno nastrouháme, přidáme drobně pokrájenou a na sádle osmahnutou cibuli, pokrájené maso, koření, podlijeme vodou a dusíme v troubě. Když je maso měkké, vyjmeme je a omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku. Krátce povaříme, vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme. Maso dáme na talíř a přelijeme omáčk ..

MASO UZENÉ | VELIKONOČNÍ NÁDIVKA IX

INGREDIENCE: 6 rohlíků, 200 g vařeného uzeného masa, 200 ml vývaru z uzeného masa, 6 vajec, 50 g másla, 50 g čerstvě nastrouhaného křenu, 3 mladé cibulky, svazek bylinek (libeček, petrželka), muškátový oříšek, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAV: Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky, navlhčíme vývarem z uzeného, přidáme žloutky, pokrájené uzené maso, jemně posekanou cibuli, bylinky, nastrouhaný křen, rozpuštěné máslo, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a dobře promícháme. Z bílků vyšleháme ..

MASO UZENÉ | VELIKONOČNÍ UZENÉ MASO DUŠENÉ V CELERU

INGREDIENCE: 500 g uzeného masa, 80 celeru, 40 g mrkve a petržele, 1 cibule, 1/4 l kyselé smetany, 40 g hl. mouky, 4 zrnka pepře, 4 zrnka nového koření, 15 g oleje, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou petržel a mrkev jemně nastrouháme, celer pokrájíme na hrubší nudličky Na oleji zpěníme posekanou cibuli, vložíme k ní maso a ze všech stran zprudka opečeme. Nakonec orestujeme i připravenou zeleninu. Podlijeme vodou, okořeníme, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké maso vyjmeme, omáčku ..

MASO UZENÉ | UZENÉ MASO NA ČESNEKU

INGREDIENCE: 600 g uzené krkovičky nebo plecka, 3 stroužky česneku, 40g sádla, 1 velká cibule, kmín, 1 lžíce hladké mouky, eventuálně sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté maso potřeme utřeným česnekem. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, okmínujeme, podlijeme a v troubě pomalu upečeme doměkka. Během pečení maso obrátíme, přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme. Pečeni p ..

MASO UZENÉ | VELIKONOČNÍ ZAPEČENÉ UZENÉ S JABLKY

INGREDIENCE: 4 malé cibulky, 4 menší pórky, rostlinný tuk nebo olej, 50 g másla, sůl, šalvěj, mletý pepř, mletá sladká nebo pálivá paprika, 2 větší jablka, asi 600 g vařeného uzeného masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibulku a pórek nakrájíme na tenká kolečka a v kastrolku nebo v zapékací misce osmahneme na tuku. Zalijeme šálkem horké vody nebo vývaru, přidáme sůl, špetku pepře, papriky a rozemnuté šalvěje a zamícháme. Oloupaná jablka, nakrájená na tenké plátky, rozložíme na cibulový základ, na ..

MASO UZENÉ | UZENÁ PEČENĚ NA ČESNEKU

INGREDIENCE: 500 g uzené krkovičky, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, vývar, 20 g hladké mouky, kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Krkovičku potřeme česnekem utřeným se solím, pokmínujeme a dáme asi na dvě hodiny do chladna. Pak na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, vložíme na ni pečeni a ze všech stran ji osmahneme. Podlijeme vývarem a pečeme ve středně teplé troubě. Přeléváme vypečenou šťávou a obracíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme zbyt ..

MASO UZENÉ | UZENÉ MASO V KAPUSTĚ

INGREDIENCE: 200 g vařeného uzeného, 1 kapusty, 1 cibule, 30 g tuku, 30 g hl. mouky, 2 stroužky česneku, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Nahrubo pokrájenou kapustu podlijeme osolenou vroucí vodou a povaříme. Osmahneme cibulku, zaprášíme moukou a přidáme kapustu a pokrájené maso. Dochutíme prolisovaným česnekem a solí. Podáváme s bramborami. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

TVAROHOVÝ KOLÁČ (Rec ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1/8 másla nebo jiného tuku se zadělá ve vláčné těsto s 300 g polohrubé mouky, 2 žloutky, kváskem z 10 g droždí, trochou sol ...

Celý recept

LEDVINKOVÁ POLÉVKA ( ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpůlená vepřová ledvinka se dobře v několikeré vodě omyje a nakrájí na tenké plátky. Na sádle se zapění jemně sekaná cibule, l ...

Celý recept

KAPR NEBO ÚHOŘ V ROS ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Má-li se upravovat větší ryba v celku pro hostinu, studený předkrm apod., tak že hlava, ploutve a ocas se nemohou použít na roso ...

Celý recept

ZAVAŘENÉ MERUŇKY A B ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Zralé, ale tvrdé a nepomačkané ovoce se otře čistou, suchou utěrkou, rozpůlí a pecky vyndají, narovná do sklenic, zalije hustě svařen ...

Celý recept

JABLKOVÝ NÁKYP (Rece ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1 žloutek se utře s 1 lžící cukru, přidá trochu citronové kůry, z 1 bílku sníh se zároveň s 1 lžící mouky lehce zamích ...

Celý recept

DOMÁCÍ JEŘABINKA (Re ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Asi 1 kg jedlých jeřabin se očistí, rozmačká a okurkové láhvi zalije 1 l převařené měkké nebo destilované vody a 1/8 l čistého lihu. ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz