Recepty na xkuchtik.cz

MASO UZENÉ | VELIKONOČNÍ HLAVIČKA S PÓRKEM

INGREDIENCE: 250 pórku. 100g uzeného masa (salámu), 8 rohlíku, 1 1 mléka, 3 vejce, 50g tuku, sul, pepř, jarní bylinky (kopřivy, popenecl, petrželka). POSTUP PŘÍPRAVY: Pokrájené rohlíky zalijeme teplým mlékem, tukem, vejci. Necháme nasáknout, přidáme nakrájený pórek, maso a bylinky. Promícháme, dáme do vymazaného pekáčku a upečeme. ..

MASO UZENÉ | VELIKONOČNÍ ŠUNKA NA MADEIRSKÉM

INGREDIENCE: 1000g šunky v celku, strouhaná žemlová kůrka, 50g tuku, 30g mouky, 1 cibule, pár zrnek pepře a nového koření, 1 bobkový list, 1/4 l hovězího vývaru, sklenka madeirského či jiného dezertního vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou šunku vaříme do m8kka, zbavíme kůže a dáme na pekáč. Na pánvičce si připravíme světlou jíšku, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, koření, hovězí vývar a vše dobře povaříme. Nakonec přilijeme madeirské, omáčkou polijeme šunku, posypeme ji ještě strouhanou žemlovou k ..

MASO UZENÉ | VELIKONOČNÍ KOLÍNKO PEČENÉ V CHLEBOVÉM TĚSTĚ

INGREDIENCE: 1 uzené koleno, 200g hladké mouky, 100g brambor, 2 žloutky, 20 g droždí, sůl, tuk na pomaštění plechu, mléko. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené koleno důkladně očistíme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vodu slijeme, koleno opět zalijeme studenou vodou a uvaříme je do měkka. Z mouky, vařených, prolisovaných brambor, jednoho žloutku a kvásku z vlažného mléka a droždí a soli uděláme tuhé těsto, z něhož vytvarujeme bochánek. Necháme jej 2 hodiny kynout. Mezitím vychladlé uzené koleno vykostíme ..

MASO UZENÉ | UZENÉ MASO NA SMETANĚ

INGREDIENCE: 500 g uzeného masa, 40 g mrkve, 40 g petržele, 1 cibule, 250 ml kyselé smetany, 50 g hladké mouky, 15 g sádla, nové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu najemno nastrouháme, přidáme drobně pokrájenou a na sádle osmahnutou cibuli, pokrájené maso, koření, podlijeme vodou a dusíme v troubě. Když je maso měkké, vyjmeme je a omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku. Krátce povaříme, vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme. Maso dáme na talíř a přelijeme omáčk ..

MASO UZENÉ | VELIKONOČNÍ NÁDIVKA IX

INGREDIENCE: 6 rohlíků, 200 g vařeného uzeného masa, 200 ml vývaru z uzeného masa, 6 vajec, 50 g másla, 50 g čerstvě nastrouhaného křenu, 3 mladé cibulky, svazek bylinek (libeček, petrželka), muškátový oříšek, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAV: Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky, navlhčíme vývarem z uzeného, přidáme žloutky, pokrájené uzené maso, jemně posekanou cibuli, bylinky, nastrouhaný křen, rozpuštěné máslo, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a dobře promícháme. Z bílků vyšleháme ..

MASO UZENÉ | VELIKONOČNÍ UZENÉ MASO DUŠENÉ V CELERU

INGREDIENCE: 500 g uzeného masa, 80 celeru, 40 g mrkve a petržele, 1 cibule, 1/4 l kyselé smetany, 40 g hl. mouky, 4 zrnka pepře, 4 zrnka nového koření, 15 g oleje, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou petržel a mrkev jemně nastrouháme, celer pokrájíme na hrubší nudličky Na oleji zpěníme posekanou cibuli, vložíme k ní maso a ze všech stran zprudka opečeme. Nakonec orestujeme i připravenou zeleninu. Podlijeme vodou, okořeníme, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké maso vyjmeme, omáčku ..

MASO UZENÉ | UZENÉ MASO NA ČESNEKU

INGREDIENCE: 600 g uzené krkovičky nebo plecka, 3 stroužky česneku, 40g sádla, 1 velká cibule, kmín, 1 lžíce hladké mouky, eventuálně sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté maso potřeme utřeným česnekem. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, okmínujeme, podlijeme a v troubě pomalu upečeme doměkka. Během pečení maso obrátíme, přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme. Pečeni p ..

MASO UZENÉ | VELIKONOČNÍ ZAPEČENÉ UZENÉ S JABLKY

INGREDIENCE: 4 malé cibulky, 4 menší pórky, rostlinný tuk nebo olej, 50 g másla, sůl, šalvěj, mletý pepř, mletá sladká nebo pálivá paprika, 2 větší jablka, asi 600 g vařeného uzeného masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibulku a pórek nakrájíme na tenká kolečka a v kastrolku nebo v zapékací misce osmahneme na tuku. Zalijeme šálkem horké vody nebo vývaru, přidáme sůl, špetku pepře, papriky a rozemnuté šalvěje a zamícháme. Oloupaná jablka, nakrájená na tenké plátky, rozložíme na cibulový základ, na ..

MASO UZENÉ | UZENÁ PEČENĚ NA ČESNEKU

INGREDIENCE: 500 g uzené krkovičky, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, vývar, 20 g hladké mouky, kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Krkovičku potřeme česnekem utřeným se solím, pokmínujeme a dáme asi na dvě hodiny do chladna. Pak na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, vložíme na ni pečeni a ze všech stran ji osmahneme. Podlijeme vývarem a pečeme ve středně teplé troubě. Přeléváme vypečenou šťávou a obracíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme zbyt ..

MASO UZENÉ | UZENÉ MASO V KAPUSTĚ

INGREDIENCE: 200 g vařeného uzeného, 1 kapusty, 1 cibule, 30 g tuku, 30 g hl. mouky, 2 stroužky česneku, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Nahrubo pokrájenou kapustu podlijeme osolenou vroucí vodou a povaříme. Osmahneme cibulku, zaprášíme moukou a přidáme kapustu a pokrájené maso. Dochutíme prolisovaným česnekem a solí. Podáváme s bramborami. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz