xFonka Recepty na xkuchtik.cz

RYBY ŠTIKÁ | PEČENÁ ŠTIKA

INGREDIENCE: 8000 g podkov ze štiky, sůl, 100 g másla, 1 vejce, 80 g strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: podkovy omyjeme, osušíme a osolíme. Z másla odkrojíme asi25 g a vymažeme jim zapékací misku. Do ní potom naskládáme porce štiky. V jiné nádobě si rozšleháme vejce a rybí maso jim přelijeme. Celý povrch a podkovy posypeme slabou vrstvou strouhanky. Zbylé máslo nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je na strouhanku. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 40 minut. Štika připravená tímto způsobem s za ..

RYBY ŠTIKÁ | ŠTIKA PO SOLNOHRADSKU

INGREDIENCE: 4 porce štiky po 150 g, sůl, mletý pepř, citrón, 80g oleje, 120g strouhaného sýra, nejlépe parmazánu, 80 g másla a 20 g strouhanky.POSTUP PŘÍPRAVY: Z porcí štiky stáhneme kůži, pak je osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a postavíme na půl hodiny do chladu. Potom je na pánvi v rozpáleném oleji po obou stranách prudce opečeme. Opečenou štiku narovnáme do máslem vymazané ohnivzdorné misky, hustě posypeme strouhaným sýrem a strouhankou, pokapeme máslem a v horké troubě dorůžov ..

RYBY ŠTIKÁ | ŠTIKA MA SMETANĚ

POSTUP PŘÍPRAVY: Středně velkou štiku asi 1,5 kg naporcujeme na podkůvky, nasolíme, trochu opepříme a zakapeme citrónem. Ale s citrónem pozor, aby při pomalém postupu vaření nesrazila čerstvá šlehačka. Odleželé porce opečeme na másle dáme stranou do vyhřáté mísy, přikryjeme talířem a dáme do utěrky, aby maso nevychladlo. Do 1 litrové šlehačky rozmícháme 2 lžičky hl. mouky a vlijeme za stálého míchání do výpeku. Krátce počkáme, až omáčka zkrémovatí, a ihned ji sundáme z plamene, neboť je nebezpeč ..

 

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KEBAB ŠČOKLA (z Ostr ..

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kil ...

Celý recept

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept

RYBÍ POLÉVKA S KNEDL ..

INGREDIENCE: Rybí hlava a kůže, mrkev, celer, petržel, 20 g másla nebo rostl. tuku, 20 g hlad. mouky. Knedlíčky: 300 g rybího masa vařeného, 1-2 ve ...

Celý recept

ORIENTALSKÝ KAPR ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozporcujeme, osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Pak jej z pánve vyjmeme, do oleje dáme nakrájen ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz