Recepty na xkuchtik.cz

RYBY ŠTIKÁ | PEČENÁ ŠTIKA

INGREDIENCE: 8000 g podkov ze štiky, sůl, 100 g másla, 1 vejce, 80 g strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: podkovy omyjeme, osušíme a osolíme. Z másla odkrojíme asi25 g a vymažeme jim zapékací misku. Do ní potom naskládáme porce štiky. V jiné nádobě si rozšleháme vejce a rybí maso jim přelijeme. Celý povrch a podkovy posypeme slabou vrstvou strouhanky. Zbylé máslo nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je na strouhanku. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 40 minut. Štika připravená tímto způsobem s za ..

RYBY ŠTIKÁ | ŠTIKA PO SOLNOHRADSKU

INGREDIENCE: 4 porce štiky po 150 g, sůl, mletý pepř, citrón, 80g oleje, 120g strouhaného sýra, nejlépe parmazánu, 80 g másla a 20 g strouhanky.POSTUP PŘÍPRAVY: Z porcí štiky stáhneme kůži, pak je osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a postavíme na půl hodiny do chladu. Potom je na pánvi v rozpáleném oleji po obou stranách prudce opečeme. Opečenou štiku narovnáme do máslem vymazané ohnivzdorné misky, hustě posypeme strouhaným sýrem a strouhankou, pokapeme máslem a v horké troubě dorůžov ..

RYBY ŠTIKÁ | ŠTIKA MA SMETANĚ

POSTUP PŘÍPRAVY: Středně velkou štiku asi 1,5 kg naporcujeme na podkůvky, nasolíme, trochu opepříme a zakapeme citrónem. Ale s citrónem pozor, aby při pomalém postupu vaření nesrazila čerstvá šlehačka. Odleželé porce opečeme na másle dáme stranou do vyhřáté mísy, přikryjeme talířem a dáme do utěrky, aby maso nevychladlo. Do 1 litrové šlehačky rozmícháme 2 lžičky hl. mouky a vlijeme za stálého míchání do výpeku. Krátce počkáme, až omáčka zkrémovatí, a ihned ji sundáme z plamene, neboť je nebezpeč ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz