Recepty na xkuchtik.cz

NÁPOJE KOKTEJLY | PUNČ ŠTĚDROVEČERNÍ

INGREDIENCE: 1 l vody, 1,5 l červeného vína, 50dkg medu, 2dcl citronového džusu, 5 dcl višňového sirupu, 3 dcl koňaku. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu s medem, citronovým džusem i višňovým sirupem přivedeme do varu. Smícháme s vínem, koňakem, ještě přihřejeme a ihned podáváme.   ..

NÁPOJE KOKTEJLY | BANÁNOVÝ PUNČ PRO DĚTI

INGREDIENCE: 1 banán (5 plátků uřízneme, zbytek rozmixujeme), 1,5dl teplého mléka , vanilkový cukr, strouhaný kokos. POSTUP PŘÍPRAVY:  Banán s mlékem rozmixujeme, přidáme strouhaný kokos, vanilkový cukr a všechno dobře promícháme. Na dno skleničky dáme kolečka banánu, zalijeme nápojem a na ozdobu dáme jedno kolečko banánu na okraj skleničky. ..

NÁPOJE KOKTEJLY | RUSKÝ PUNČ

INGREDIENCE: 1 l silného ruského čaje, 1/4 l vodky, 150 g cukru, 100 g medu, 3 citrony, 1 pomeranč. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme čaj a v horkém rozpustíme cukr a med. Pak přidáme šťávu z citronů a pomeranče a necháme zchladnout, ale ne vymrazit. Nakonec dolijeme vodku, promícháme a podáváme v punčových sklenicích. ..

NÁPOJE KOKTEJLY | DĚTSKÝ PUNČ

INGREDIENCE: 250 ml bezinkové nebo rybízové šťávy, 250 ml jablečné šťávy (moštu), 3 celé hřebíčky, 1 tyčinka skořice, kousek citronové kůry (chemicky neošetřené), 25 g mandlí, 4 lžíce rozinek. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kastrolu nalijeme šťávu a přidáme skořici a citronovou kůru. Do dalšího kastrolu dáme mandle a přelijeme je vroucí vodou. Necháme je chvíli v horké vodě a pak přilijeme studenou vodou. Nyní můžeme mandle snadno oloupat. Jakmile se šťáva začne vařit, okamžitě ji odstavíme. Teď necháme ..

NÁPOJE KOKTEJLY | VÁNOČNÍ PUNČ.

INGREDIENCE: 2 jablka, 1 litr bílého vína, 1 tyčka skořice, 1-2 hvězdičky badyánu, 8 hřebíčků, 4 plátky citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka omyjeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a s vínem a kořením podusíme na mírném ohni. Přecedíme do sklenic a přidáme po plátku citronu. Punč pijeme horký. ..

NÁPOJE KOKTEJLY | VÁNOČNÍ PUNČ III.

INGREDIENCE: 50g rozinek, 1dl rumu, 1/4litru silného čaje, 1/4litru červeného vína, plátek citronu, skořici. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozinky zalijeme rumem a necháme několik hodin máčet. Čaj, víno, citron a skořici zahřejeme k varu. Do sklenice rozdělíme rozinky s rumem, zalijeme punčem a podle chuti osladíme. Naléváme do čajových nebo punčových  sklenic. ..

NÁPOJE KOKTEJLY | ABSOLUT VODKA LIMUSINE.

INGREDIENCE: 4cl Absolut Vodky Citron tonic, 5cl grapefruitového džusu limetka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vyšší sklenice vložíme led, který přelijeme Absolut Vodkou Citron, grepovým džusem a dolijeme tonikem. Na ozdobu použijeme kolečka limetky. ..

NÁPOJE KOKTEJLY | BLOODY MARY.

INGREDIENCE: Na 1 sklenici: 4 lžíce vodky, 1 lžíci citrónové šťávy, 10 lžic tomatové šťávy, tabasco, worcesterská omáčka, nahrubo mletý pepř (podle libosti), bazalku na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady dáme do šejkru, přidáme kostky ledu a pořádně protřepeme. Přecedíme do sklenice na long drinks. Posypeme solí i pepřem a podáváme ozdobené bazalkou. ..

NÁPOJE KOKTEJLY | BURGUNDSKÝ PUNČ.

NGREDIENCE: 1/2 litru vody, 1 láhev burgundského červeného vína, 1 láhev bílého vína, 0,6dcl griotky, 200g práškového cukru, šťáva z jednoho citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu přivedeme k varu, přidáme práškový cukr, červené a bílé víno a griotku, osladíme a dochutíme citrónovou šťávou. Teplé nalijeme do nahřátých sklenic a podáváme. ..

NÁPOJE KOKTEJLY | AFRICKÁ LIMONÁDA.

INGREDIENCE: 1 lžíce malinového sirupu, kousek zmraženého vanilkového dortu, lžíce grapefruitového džusu 1dcl perlivé Dobré vody, šlehačka na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do pohárů nalijme sirup, přidáme porci mraženého dortu, opatrně zalijeme džusem a vychlazenou dobrou vodou. Povrch ozdobíme šlehačkou. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz