Recepty na xkuchtik.cz

NÁPOJE KOKTEJLY | PUNČ ŠTĚDROVEČERNÍ

INGREDIENCE: 1 l vody, 1,5 l červeného vína, 50dkg medu, 2dcl citronového džusu, 5 dcl višňového sirupu, 3 dcl koňaku. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu s medem, citronovým džusem i višňovým sirupem přivedeme do varu. Smícháme s vínem, koňakem, ještě přihřejeme a ihned podáváme.   ..

NÁPOJE KOKTEJLY | BANÁNOVÝ PUNČ PRO DĚTI

INGREDIENCE: 1 banán (5 plátků uřízneme, zbytek rozmixujeme), 1,5dl teplého mléka , vanilkový cukr, strouhaný kokos. POSTUP PŘÍPRAVY:  Banán s mlékem rozmixujeme, přidáme strouhaný kokos, vanilkový cukr a všechno dobře promícháme. Na dno skleničky dáme kolečka banánu, zalijeme nápojem a na ozdobu dáme jedno kolečko banánu na okraj skleničky. ..

NÁPOJE KOKTEJLY | RUSKÝ PUNČ

INGREDIENCE: 1 l silného ruského čaje, 1/4 l vodky, 150 g cukru, 100 g medu, 3 citrony, 1 pomeranč. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme čaj a v horkém rozpustíme cukr a med. Pak přidáme šťávu z citronů a pomeranče a necháme zchladnout, ale ne vymrazit. Nakonec dolijeme vodku, promícháme a podáváme v punčových sklenicích. ..

NÁPOJE KOKTEJLY | DĚTSKÝ PUNČ

INGREDIENCE: 250 ml bezinkové nebo rybízové šťávy, 250 ml jablečné šťávy (moštu), 3 celé hřebíčky, 1 tyčinka skořice, kousek citronové kůry (chemicky neošetřené), 25 g mandlí, 4 lžíce rozinek. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kastrolu nalijeme šťávu a přidáme skořici a citronovou kůru. Do dalšího kastrolu dáme mandle a přelijeme je vroucí vodou. Necháme je chvíli v horké vodě a pak přilijeme studenou vodou. Nyní můžeme mandle snadno oloupat. Jakmile se šťáva začne vařit, okamžitě ji odstavíme. Teď necháme ..

NÁPOJE KOKTEJLY | VÁNOČNÍ PUNČ.

INGREDIENCE: 2 jablka, 1 litr bílého vína, 1 tyčka skořice, 1-2 hvězdičky badyánu, 8 hřebíčků, 4 plátky citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka omyjeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a s vínem a kořením podusíme na mírném ohni. Přecedíme do sklenic a přidáme po plátku citronu. Punč pijeme horký. ..

NÁPOJE KOKTEJLY | VÁNOČNÍ PUNČ III.

INGREDIENCE: 50g rozinek, 1dl rumu, 1/4litru silného čaje, 1/4litru červeného vína, plátek citronu, skořici. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozinky zalijeme rumem a necháme několik hodin máčet. Čaj, víno, citron a skořici zahřejeme k varu. Do sklenice rozdělíme rozinky s rumem, zalijeme punčem a podle chuti osladíme. Naléváme do čajových nebo punčových  sklenic. ..

NÁPOJE KOKTEJLY | ABSOLUT VODKA LIMUSINE.

INGREDIENCE: 4cl Absolut Vodky Citron tonic, 5cl grapefruitového džusu limetka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vyšší sklenice vložíme led, který přelijeme Absolut Vodkou Citron, grepovým džusem a dolijeme tonikem. Na ozdobu použijeme kolečka limetky. ..

NÁPOJE KOKTEJLY | BLOODY MARY.

INGREDIENCE: Na 1 sklenici: 4 lžíce vodky, 1 lžíci citrónové šťávy, 10 lžic tomatové šťávy, tabasco, worcesterská omáčka, nahrubo mletý pepř (podle libosti), bazalku na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady dáme do šejkru, přidáme kostky ledu a pořádně protřepeme. Přecedíme do sklenice na long drinks. Posypeme solí i pepřem a podáváme ozdobené bazalkou. ..

NÁPOJE KOKTEJLY | BURGUNDSKÝ PUNČ.

NGREDIENCE: 1/2 litru vody, 1 láhev burgundského červeného vína, 1 láhev bílého vína, 0,6dcl griotky, 200g práškového cukru, šťáva z jednoho citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu přivedeme k varu, přidáme práškový cukr, červené a bílé víno a griotku, osladíme a dochutíme citrónovou šťávou. Teplé nalijeme do nahřátých sklenic a podáváme. ..

NÁPOJE KOKTEJLY | AFRICKÁ LIMONÁDA.

INGREDIENCE: 1 lžíce malinového sirupu, kousek zmraženého vanilkového dortu, lžíce grapefruitového džusu 1dcl perlivé Dobré vody, šlehačka na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do pohárů nalijme sirup, přidáme porci mraženého dortu, opatrně zalijeme džusem a vychlazenou dobrou vodou. Povrch ozdobíme šlehačkou. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz