Recepty na xkuchtik.cz

OVOCE | JABLKOVÝ NÁKYP S OŘECHY

INGREDIENCE: 2 lžíce Hery (40 g), 4 lžíce moučkového cukru, 1 žloutek, pomerančová kůra, 4 menší jablka (250 g), 2 lžíce vlašských ořechů, l dl mléka, 4 lžíce hrubé mouky, 4 lžíce strouhanky, 3 bílky. POSTUP PŘÍPRAVY: Tuk našleháme v míse s cukrem a žloutkem. Přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka a nastrouháme i pomerančovou kůru z dobře umytého pomeranče. Ořechy nahrubo nakrájíme a přidáme k základu. Zasypeme moukou a strouhankou, promícháme s mlékem a nakonec zlehka zamícháme dobře uš ..

OVOCE | MERUŇKOVÝ NÁKYP

INGREDIENCE: 100 g práškového cukru, 80 g másla, 4 vejce, 100 g ořechů, trochu strouhanky, mletá skořice, trochu vanilky, nastrouhaná citrónová kůra, asi 200 g meruněk, máslo a mouka na vymazání a vysypání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo se žloutky a cukrem umícháme do pěny, přidáme mletou skořici, vanilku a ořechy, zahustíme trochou strouhanky a ochutíme citrónovou kůrou. Dobře zamícháme a pak zkypříme tuhým sněhem, který opatrně po částech přidáváme. Nakonec vmícháme pokrájené meruňky. Těst ..

OVOCE | TŘEŠŇOVÝ NÁKYP

INGREDIENCE: 200 g třešní, 80 g másla, 100 g cukru, 4 vejce, utlučená skořice a hřebíček, nastrouhaná citrónová kůra, 80 g hrubé strouhanky, 100 g mandlí nebo ořechů, tuk na vymaštění a mouka na vysypání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, práškový cukr a žloutky Ušleháme do pěny. Ochutíme ji strouhanou citrónovou kůrou, mletými ořechy nebo mandlemi, utlučenou skořicí a hřebíčkem. Přidáme strouhanku. Dobře promícháme a po částech vpracujeme tuhý sníh. Pak do těsta opatrně vmícháme vypeckované a po ..

OVOCE | BABKA Z JABLK II

INGREDIENCE: 600 g jablk, 4 vejce, 120 g cukru, 2 dl smetany, 80 g hladké mouky, tuk na vymazání formy, skořice. POSTUP PŘÍPRAVY: Jednu polovinu oloupaných jablk nastrouháme a druhou polovinu nakrájíme na drobné kostičky. Do mísy vložíme žloutky, smetanu, cukr, skořici, nastrouhaná jablka a vše dobře utřeme. Přidáme mouku, na kostičky nakrájená jablka, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Tukem vymazanou formu naplníme připravenou směsí a pečeme v troubě dorůžova, Jablečný nákyp po ..

OVOCE | PRAŽENÁ DYŇOVÁ SEMENA

INGREDIENCE: 2 šálky dýňových semen, 1dl olivového oleje, sušený česnek, ml. paprika, sušená cibule, ml. nové koření, ml. pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejeme na 180°C. Semena opláchneme, aby se odstranily blány. Všechny ingredience dobře spojíme v míse a rozprostřeme v jedné vrstvě na plech s vyšším okrajem. Pražíme asi 20 minut. Poté protřepeme a dopražíme, až jsou semena křehká. ..

OVOCE | PEČENÉ ŠVESTKY.

INGREDIECE: 1 kg švestek, 2 lžíce octa, lžička mleté skořice, 80g ušlehané šlehačky.POSTUP PŘÍPRAVY: Švestky opereme, vypeckujeme a rozpůlené klademe na pekáč. Pocukrujeme cukrem smíchaným s mletou skořicí a pokapeme octem. Pečeme v mírné troubě asi 30 minut. Hotové švestky podáváme na miskách, zdobené šlehačkou. ..

OVOCE | JABLKA PEČENÁ V PIŠKOTOVÉ OMELETĚ.

INGREDIENCE: 4 křehká jablka, mouč. cukr, marmeláda, ml. skořice, 1 lžíce másla, vanilkový cukr.Omeleta: 3 vejce, 3 lžíce mouč. cukru, 3 lžíce hl. mouky, tuk na vymazání a hrubá mouka vysypání formy.POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme a vypíchneme jádřince. Z bílků ušleháme sníh, přidáme 3 lžíce mouč. cukru, ušleháme dohusta a lehce do něj vmícháme žloutky a potom prosetou mouku. Těsto nalijeme do vymaštěné, moukou vysypané formy a povrch uhladíme. Do těsta postavíme jablka, naplníme je marmeládou, ..

OVOCE | TELECÍ JÁTRA.

INGREDIENCE. 200g telecích jater,2 větší jablka či 1 celer,50g másla, sladká paprika, trochu mouky a 4 plátky sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaná jablka zbavíme jaderníku, nakrájíme je na tlustší kolečka, lehce osmažíme na polovici másla a opaprikujeme. Chceme-li použít místo jablek celer, očistíme jej, uvaříme a připravíme z něj řezy, které rovněž okořeníme. Plátky telecích jater posypeme moukou a po obou stranách rychle osmažíme. Posolíme je, položíme na jablka či celer, přikryjeme plátky sýra a ..

OVOCE | VLOČKOVÁ KAŠE S JABLKY.

INGREDIENCE: 2 lžíce ovesných vloček a 2 lžíce vody 2 jablka 4 lžíce smetany 2lžtíce cukru trochu citrónové šťávy.POSTUP PŘÍPRAVY: Vločky necháme chvíli nabobtnat ve vodě nebo v mléce. Do mixéru dáme smetanu, cukr, plátky jablek a citrónovou šťávou. Zpracováváme asi půl minuty. Poté přidáme namočené vločky a ještě chvíli mixujeme. Podáváme v misce. ..

OVOCE | OVOCNÉ PYRÉ SE ŠLEHAČKOU.

INGREDIENCE: 1/2 kg čerstvého ovoce, 100 g cukru, 1/8 l šlehačky, trochu citrónové šťávy.POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé ovoce (jahody, maliny, broskve, banány apod.) mixujeme s troškou vody nebo mléka a s cukrem. Ovocnou kašičku dáme do širších sklenic či do hlubších skleněných talířků a ochutíme troškou citrónové šťávy. V zimě můžeme tato pyré dělat z mrazeného malinového protlaku, do kterého rozmixujeme několik dětských piškotů. Zdobíme bud pravou šlehačkou nebo domácí pěnou. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz