Recepty na xkuchtik.cz

OVOCE | JABLKOVÝ NÁKYP S OŘECHY

INGREDIENCE: 2 lžíce Hery (40 g), 4 lžíce moučkového cukru, 1 žloutek, pomerančová kůra, 4 menší jablka (250 g), 2 lžíce vlašských ořechů, l dl mléka, 4 lžíce hrubé mouky, 4 lžíce strouhanky, 3 bílky. POSTUP PŘÍPRAVY: Tuk našleháme v míse s cukrem a žloutkem. Přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka a nastrouháme i pomerančovou kůru z dobře umytého pomeranče. Ořechy nahrubo nakrájíme a přidáme k základu. Zasypeme moukou a strouhankou, promícháme s mlékem a nakonec zlehka zamícháme dobře uš ..

OVOCE | MERUŇKOVÝ NÁKYP

INGREDIENCE: 100 g práškového cukru, 80 g másla, 4 vejce, 100 g ořechů, trochu strouhanky, mletá skořice, trochu vanilky, nastrouhaná citrónová kůra, asi 200 g meruněk, máslo a mouka na vymazání a vysypání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo se žloutky a cukrem umícháme do pěny, přidáme mletou skořici, vanilku a ořechy, zahustíme trochou strouhanky a ochutíme citrónovou kůrou. Dobře zamícháme a pak zkypříme tuhým sněhem, který opatrně po částech přidáváme. Nakonec vmícháme pokrájené meruňky. Těst ..

OVOCE | TŘEŠŇOVÝ NÁKYP

INGREDIENCE: 200 g třešní, 80 g másla, 100 g cukru, 4 vejce, utlučená skořice a hřebíček, nastrouhaná citrónová kůra, 80 g hrubé strouhanky, 100 g mandlí nebo ořechů, tuk na vymaštění a mouka na vysypání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, práškový cukr a žloutky Ušleháme do pěny. Ochutíme ji strouhanou citrónovou kůrou, mletými ořechy nebo mandlemi, utlučenou skořicí a hřebíčkem. Přidáme strouhanku. Dobře promícháme a po částech vpracujeme tuhý sníh. Pak do těsta opatrně vmícháme vypeckované a po ..

OVOCE | BABKA Z JABLK II

INGREDIENCE: 600 g jablk, 4 vejce, 120 g cukru, 2 dl smetany, 80 g hladké mouky, tuk na vymazání formy, skořice. POSTUP PŘÍPRAVY: Jednu polovinu oloupaných jablk nastrouháme a druhou polovinu nakrájíme na drobné kostičky. Do mísy vložíme žloutky, smetanu, cukr, skořici, nastrouhaná jablka a vše dobře utřeme. Přidáme mouku, na kostičky nakrájená jablka, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Tukem vymazanou formu naplníme připravenou směsí a pečeme v troubě dorůžova, Jablečný nákyp po ..

OVOCE | PRAŽENÁ DYŇOVÁ SEMENA

INGREDIENCE: 2 šálky dýňových semen, 1dl olivového oleje, sušený česnek, ml. paprika, sušená cibule, ml. nové koření, ml. pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejeme na 180°C. Semena opláchneme, aby se odstranily blány. Všechny ingredience dobře spojíme v míse a rozprostřeme v jedné vrstvě na plech s vyšším okrajem. Pražíme asi 20 minut. Poté protřepeme a dopražíme, až jsou semena křehká. ..

OVOCE | PEČENÉ ŠVESTKY.

INGREDIECE: 1 kg švestek, 2 lžíce octa, lžička mleté skořice, 80g ušlehané šlehačky.POSTUP PŘÍPRAVY: Švestky opereme, vypeckujeme a rozpůlené klademe na pekáč. Pocukrujeme cukrem smíchaným s mletou skořicí a pokapeme octem. Pečeme v mírné troubě asi 30 minut. Hotové švestky podáváme na miskách, zdobené šlehačkou. ..

OVOCE | JABLKA PEČENÁ V PIŠKOTOVÉ OMELETĚ.

INGREDIENCE: 4 křehká jablka, mouč. cukr, marmeláda, ml. skořice, 1 lžíce másla, vanilkový cukr.Omeleta: 3 vejce, 3 lžíce mouč. cukru, 3 lžíce hl. mouky, tuk na vymazání a hrubá mouka vysypání formy.POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme a vypíchneme jádřince. Z bílků ušleháme sníh, přidáme 3 lžíce mouč. cukru, ušleháme dohusta a lehce do něj vmícháme žloutky a potom prosetou mouku. Těsto nalijeme do vymaštěné, moukou vysypané formy a povrch uhladíme. Do těsta postavíme jablka, naplníme je marmeládou, ..

OVOCE | TELECÍ JÁTRA.

INGREDIENCE. 200g telecích jater,2 větší jablka či 1 celer,50g másla, sladká paprika, trochu mouky a 4 plátky sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaná jablka zbavíme jaderníku, nakrájíme je na tlustší kolečka, lehce osmažíme na polovici másla a opaprikujeme. Chceme-li použít místo jablek celer, očistíme jej, uvaříme a připravíme z něj řezy, které rovněž okořeníme. Plátky telecích jater posypeme moukou a po obou stranách rychle osmažíme. Posolíme je, položíme na jablka či celer, přikryjeme plátky sýra a ..

OVOCE | VLOČKOVÁ KAŠE S JABLKY.

INGREDIENCE: 2 lžíce ovesných vloček a 2 lžíce vody 2 jablka 4 lžíce smetany 2lžtíce cukru trochu citrónové šťávy.POSTUP PŘÍPRAVY: Vločky necháme chvíli nabobtnat ve vodě nebo v mléce. Do mixéru dáme smetanu, cukr, plátky jablek a citrónovou šťávou. Zpracováváme asi půl minuty. Poté přidáme namočené vločky a ještě chvíli mixujeme. Podáváme v misce. ..

OVOCE | OVOCNÉ PYRÉ SE ŠLEHAČKOU.

INGREDIENCE: 1/2 kg čerstvého ovoce, 100 g cukru, 1/8 l šlehačky, trochu citrónové šťávy.POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé ovoce (jahody, maliny, broskve, banány apod.) mixujeme s troškou vody nebo mléka a s cukrem. Ovocnou kašičku dáme do širších sklenic či do hlubších skleněných talířků a ochutíme troškou citrónové šťávy. V zimě můžeme tato pyré dělat z mrazeného malinového protlaku, do kterého rozmixujeme několik dětských piškotů. Zdobíme bud pravou šlehačkou nebo domácí pěnou. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz