xFonka Recepty na xkuchtik.cz

OVOCE | JABLKOVÝ NÁKYP S OŘECHY

INGREDIENCE: 2 lžíce Hery (40 g), 4 lžíce moučkového cukru, 1 žloutek, pomerančová kůra, 4 menší jablka (250 g), 2 lžíce vlašských ořechů, l dl mléka, 4 lžíce hrubé mouky, 4 lžíce strouhanky, 3 bílky. POSTUP PŘÍPRAVY: Tuk našleháme v míse s cukrem a žloutkem. Přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka a nastrouháme i pomerančovou kůru z dobře umytého pomeranče. Ořechy nahrubo nakrájíme a přidáme k základu. Zasypeme moukou a strouhankou, promícháme s mlékem a nakonec zlehka zamícháme dobře uš ..

OVOCE | MERUŇKOVÝ NÁKYP

INGREDIENCE: 100 g práškového cukru, 80 g másla, 4 vejce, 100 g ořechů, trochu strouhanky, mletá skořice, trochu vanilky, nastrouhaná citrónová kůra, asi 200 g meruněk, máslo a mouka na vymazání a vysypání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo se žloutky a cukrem umícháme do pěny, přidáme mletou skořici, vanilku a ořechy, zahustíme trochou strouhanky a ochutíme citrónovou kůrou. Dobře zamícháme a pak zkypříme tuhým sněhem, který opatrně po částech přidáváme. Nakonec vmícháme pokrájené meruňky. Těst ..

OVOCE | TŘEŠŇOVÝ NÁKYP

INGREDIENCE: 200 g třešní, 80 g másla, 100 g cukru, 4 vejce, utlučená skořice a hřebíček, nastrouhaná citrónová kůra, 80 g hrubé strouhanky, 100 g mandlí nebo ořechů, tuk na vymaštění a mouka na vysypání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, práškový cukr a žloutky Ušleháme do pěny. Ochutíme ji strouhanou citrónovou kůrou, mletými ořechy nebo mandlemi, utlučenou skořicí a hřebíčkem. Přidáme strouhanku. Dobře promícháme a po částech vpracujeme tuhý sníh. Pak do těsta opatrně vmícháme vypeckované a po ..

OVOCE | BABKA Z JABLK II

INGREDIENCE: 600 g jablk, 4 vejce, 120 g cukru, 2 dl smetany, 80 g hladké mouky, tuk na vymazání formy, skořice. POSTUP PŘÍPRAVY: Jednu polovinu oloupaných jablk nastrouháme a druhou polovinu nakrájíme na drobné kostičky. Do mísy vložíme žloutky, smetanu, cukr, skořici, nastrouhaná jablka a vše dobře utřeme. Přidáme mouku, na kostičky nakrájená jablka, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Tukem vymazanou formu naplníme připravenou směsí a pečeme v troubě dorůžova, Jablečný nákyp po ..

OVOCE | PRAŽENÁ DYŇOVÁ SEMENA

INGREDIENCE: 2 šálky dýňových semen, 1dl olivového oleje, sušený česnek, ml. paprika, sušená cibule, ml. nové koření, ml. pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejeme na 180°C. Semena opláchneme, aby se odstranily blány. Všechny ingredience dobře spojíme v míse a rozprostřeme v jedné vrstvě na plech s vyšším okrajem. Pražíme asi 20 minut. Poté protřepeme a dopražíme, až jsou semena křehká. ..

OVOCE | PEČENÉ ŠVESTKY.

INGREDIECE: 1 kg švestek, 2 lžíce octa, lžička mleté skořice, 80g ušlehané šlehačky.POSTUP PŘÍPRAVY: Švestky opereme, vypeckujeme a rozpůlené klademe na pekáč. Pocukrujeme cukrem smíchaným s mletou skořicí a pokapeme octem. Pečeme v mírné troubě asi 30 minut. Hotové švestky podáváme na miskách, zdobené šlehačkou. ..

OVOCE | JABLKA PEČENÁ V PIŠKOTOVÉ OMELETĚ.

INGREDIENCE: 4 křehká jablka, mouč. cukr, marmeláda, ml. skořice, 1 lžíce másla, vanilkový cukr.Omeleta: 3 vejce, 3 lžíce mouč. cukru, 3 lžíce hl. mouky, tuk na vymazání a hrubá mouka vysypání formy.POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme a vypíchneme jádřince. Z bílků ušleháme sníh, přidáme 3 lžíce mouč. cukru, ušleháme dohusta a lehce do něj vmícháme žloutky a potom prosetou mouku. Těsto nalijeme do vymaštěné, moukou vysypané formy a povrch uhladíme. Do těsta postavíme jablka, naplníme je marmeládou, ..

OVOCE | TELECÍ JÁTRA.

INGREDIENCE. 200g telecích jater,2 větší jablka či 1 celer,50g másla, sladká paprika, trochu mouky a 4 plátky sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaná jablka zbavíme jaderníku, nakrájíme je na tlustší kolečka, lehce osmažíme na polovici másla a opaprikujeme. Chceme-li použít místo jablek celer, očistíme jej, uvaříme a připravíme z něj řezy, které rovněž okořeníme. Plátky telecích jater posypeme moukou a po obou stranách rychle osmažíme. Posolíme je, položíme na jablka či celer, přikryjeme plátky sýra a ..

OVOCE | VLOČKOVÁ KAŠE S JABLKY.

INGREDIENCE: 2 lžíce ovesných vloček a 2 lžíce vody 2 jablka 4 lžíce smetany 2lžtíce cukru trochu citrónové šťávy.POSTUP PŘÍPRAVY: Vločky necháme chvíli nabobtnat ve vodě nebo v mléce. Do mixéru dáme smetanu, cukr, plátky jablek a citrónovou šťávou. Zpracováváme asi půl minuty. Poté přidáme namočené vločky a ještě chvíli mixujeme. Podáváme v misce. ..

OVOCE | OVOCNÉ PYRÉ SE ŠLEHAČKOU.

INGREDIENCE: 1/2 kg čerstvého ovoce, 100 g cukru, 1/8 l šlehačky, trochu citrónové šťávy.POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé ovoce (jahody, maliny, broskve, banány apod.) mixujeme s troškou vody nebo mléka a s cukrem. Ovocnou kašičku dáme do širších sklenic či do hlubších skleněných talířků a ochutíme troškou citrónové šťávy. V zimě můžeme tato pyré dělat z mrazeného malinového protlaku, do kterého rozmixujeme několik dětských piškotů. Zdobíme bud pravou šlehačkou nebo domácí pěnou. ..

 

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KEBAB ŠČOKLA (z Ostr ..

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kil ...

Celý recept

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept

RYBÍ POLÉVKA S KNEDL ..

INGREDIENCE: Rybí hlava a kůže, mrkev, celer, petržel, 20 g másla nebo rostl. tuku, 20 g hlad. mouky. Knedlíčky: 300 g rybího masa vařeného, 1-2 ve ...

Celý recept

ORIENTALSKÝ KAPR ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozporcujeme, osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Pak jej z pánve vyjmeme, do oleje dáme nakrájen ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz