INGREDIENCE: 350 g polohrubé mouky, 2 lžíce cukru, 20 g droždí, 1/8l mléka, 100 g tuku (Hery). POSTUP PŘÍPRAVY: Do mouky rozdrobíme droždí. V hrnku rozpustíme tuk, přidáme do něj mléko a cukr, zamícháme a vlijeme do mísy s droždím. Zpracujeme těsto a necháme 15 min. odpočinout. Rozdělíme na 2 části, vyválíme. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou a do poloviny poklademe hrubě strouhanými jablky, pocukrujeme, dáme sekané ořechy, skořici, rozinky a stočíme jako roládu. Přendáme na ple ..
INGREDIENCE: TĚSTO-1/4 l vody, špetka soli, 140g 100%tuku, 150g hladké mouky, 5 vajec. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu s tukem a solí svaříme, potom přidáme mouku a mícháme, dokud se nevytvoří hladká hmota. Odstavíme, až je hmota vlažná, přidáme celá vejce a vymícháme těsto. Stříkáme na plech kolečka a upečeme. Prořízneme napůl, plníme světlým a tmavým krémem a poléváme čokoládovou polevou Tmavý krém: 250ml šlehačky (30-35%tuku), 150g krystalového cukru. Cukr roztopíme za stálého míchání na mírném ohni ..
INGREDIENCE: Belgická čokoláda a banány. POSTUP PŘÍPRAVY: Banány nakrájíme na kolečka ,rozehřejeme čokoládu a polijeme banány. ..
INGREDIENCE: 4 jablka strouhaná nahrubo, 1 bal. skořicového cukru, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 4 lžíce cukru, 4 lžíce poloh. mouky, 4 lžíce oleje, pár rozinek a ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupat a nastrouhat. Na dno zapékací misky ( pekáčku) dáme pečící papír, aby trochu přečníval. Pomažeme olejem a dáme nastrouhaná jablka. Přidáme skořicový cukr, rozinky, pár ořechů nalámaných. Ze zbylé směsi ušleháme těsto a nalijeme na jablka, upravíme a dáme péci do vyhřáté trouby asi na 35 min. ..
INGREDIENCE: 1/4 l šťávy ze zavařeného ovoce, 1 tabulka želatiny, kompotované ovoce.POSTUP PŘÍPRAVY: Želatinu rozmělníme (dle návodu na balíčku) a smícháme se šťávou z kompotu. Formičky báboviček vypláchneme studenou vodou a nalijeme do nich směs. Do každé bábovičky vsypeme lžičku rozsekaného kompotovaného ovoce a dáme ztuhnout. Po vyklopení můžeme nazdobit šlehanou smetanou a posypat strouhanou čokoládou. ..
INGREDIENCE: 3 žloutky, 120g cukru, 150g másla či Hery, 500g polohrubé mouky (nebo polovinu hladké a polovinu hrubé), 3 dl mléka, 40g droždí (1 kostka), hrstka rozinek a mandlí, sůl, strouhaná citr. kůra, 1 lžička jemně utlučeného anýzu, 1 vejce na potření. POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr, změklé máslo a žloutky ušleháme do pěny. Z droždí , lžičky cukru a šálku vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Mouku prosijeme, přidáme citr. kůru, špetku soli, anýz, vše smícháme se žloutkovou pěnou, kváskem a zbytkem ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA