Recepty na xkuchtik.cz

RYBY FILÉ | NÁKYP Z RYBÍHO FILÉ

INGREDIENCE: 150 g filé, sůl, citrónová šťáva, 5 g mouky, 1 /4 vejce, 50 g mléka, 10 g strouhanky, 10g másla, plátek citrónu, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Filé osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, podlijeme vodou a dusíme. Měkké jemně umeleme a dáme do prochladlého bešamelu, do kterého jsme přidali žloutek, jemně sekanou petrželku a z bílku tuhý sníh. Vše dobře promísíme a můžeme nastavit podle potřeby strouhankou. Hmotu dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy a v troubě zapečeme. ..

RYBY FILÉ | RYBÍ FILÉ PO LABUŽNÍCKY

INGREDIENCE: 600 g filé, 100 g anglické slaniny, 80 g tvrdého sýra, 2 dl mléka, 3 vajíčka, sůl, kořeni, hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Filé nakrájíme na plátky a namočíme do osoleného mléka. Anglicku slaninu pokrájíme na tenké plátky. Do mísy z jenského skla střídavě klademe plátky slaniny a filé. Nastrouhaný sýr smisme s vajíčky, přidáme sůl, kořeni a vyšlaháme. Směsí přikryjeme filé a dáme upéct. Podáváme s bramborovou kaší.   ..

RYBY FILÉ | PANGASIUS PO MLYNÁŘSKU (Od Marty)

INGREDIENCE: 4 kousky ryby, trochu hladké mouky, sůl, drcený kmín, kousek másla a trochu oleje . POSTUP PŘÍPRAVY: Každý kousek ryby osolíme, pokmínujeme a obalíme lehce v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a rybu z obou stran opečeme. Na talíři pokapeme citrónovou šťávou a posypeme sekanou petrželkou. Podáváme s drobně opečenými bramborami a zeleninou nebo bramborovým salátem.   ..

RYBY FILÉ | RYBÍ PAPRIKÁŠ

INGREDIENCE: Potřebujeme: 800 g rybího filé, 2 dl smetany, lžíci hladké mouky, cibuli, lžíci mleté sladké papriky, 2 lžíce másla, pepř, sul, citrónovou štávu. POSTUP PŘÍPRAVY: Filé pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a dáme asi na hodinu odležet do chladna. Zatím jemně nakrájíme cibuli, zpěníme na másle, přimícháme papriku a krátce zamícháme. Mírně podléváme a dusíme na malém plameni. Na tento základ vložíme rybu a po 10 minutách zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku. Rybu dodusíme na ..

RYBY FILÉ | MOŘSKÁ RYBA NA ČESNEKU

INGREDIENCE: 4 porce mořské ryby (filé, makrela, treska apod.), s citrónová šťáva, palička česneku, hladká mouka, l lžička sladké papriky, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce ryby pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Mezitím oloupeme česnek, prolisujeme ho nebo nastrouháme, potřeme s ním porce ryby, pak obalíme v mouce, ve které jsme rozmíchali papriku, vložíme na rozehřátý olej a po obou stranách osmažíme. Podáváme s pečivem nebo s opékanými brambory. ..

RYBY FILÉ | RYBÍ FILÉ NA SLANINĚ

INGREDIENCE: 4 porce zmrazeného rybího filé, 4 stroužky česneku, l cibule, 8 plátků slaniny, l chlebová kůrka, l jablko, 50 g slaniny, olej, hladká mouka, pepř, mletý zázvor, vývar, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí filé osolíme, poprášíme hladkou moukou, okořeníme zázvorem, poklademe plátky česneku, kolečky cibule a plátky slaniny. Vložíme je na rozpálený olej v pánvi a na rozškvařené kostičky slaniny a opečeme. Neobracíme, podlijeme vývarem, do něj vložíme chlebovou kůrku a plátky jablk a pokrm v t ..

RYBY FILÉ | FILÉ S PÓRKEM A BRAMBORY

INGREDIENCE: 400 g rybího filé, citrónová šťáva, sůl, 100 g slaniny, 3 pórky, l velká cibule, 4 větší brambory, 5 rajčat, sklenka bílého vína, l lžíce mleté papriku, 1/2 lžičky pepře, petrželová nať, tuk, palička česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Filé osolíme a pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Pak maso nakrájíme na nudle. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno a rajčata spaříme, sloupneme a nakrájíme na kolečka. Pekáček vymastíme tukem a po vrstvách klad ..

RYBY FILÉ | RYBA PO PROVENSÁLSKU

INGREDIENCE: 800 g filé nebo jiné mořské ryby, sůl, citrónová stává na omáčku: 2 velké cibule, 400 g rajčat, malá sklenička černých oliv, sůl, pepř, tymián, bazalka, šálek bílého vína, zelená petrželka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nadrobno nakrájíme a na oleji osmahneme dožluta. Přidáme spařená, sloupnutá a pokrájená rajčata, překrojené olivy, všechno koření, sůl a pepř a podlijeme vínem. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Rybu nakrájíme na menší kousky, pokapeme citrónem a osolíme. V průběh ..

RYBY FILÉ | RYBÍ FILÉ S ČESNEKEM NA VÍNĚ

INGREDIENCE: 750 g rybího filé, 1/8 másla, trochu oleje, 1/2 paličky česneku, 2 cibule, 6 rajčat, sklenka bílého vína, sůl, pepř, citrónová šťáva, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí filé osolíme a pokapeme citrónem. V zapékací misce nebo v pekáčku rozehřejeme polovinu másla s olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Přidáme spařená, sloupnutá a na kolečka nakrájená rajčata a odleželé filé, které jsme rozkrájeli na menší kousky. Vše mírně pokapeme roze ..

RYBY FILÉ | RYBA NA VÍNĚ

INGREDIENCE: 4 porce rybího filé nebo makrely, 4 rajčata, citrónová šťáva, mouka na obalení, l dl bílého vína, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí porce osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, obalíme v hladké mouce a osmažíme po obou stranách na oleji, až mouka zčervená. Pak část oleje slijeme, rybu podlijeme vínem, obložíme rajčaty pokrájenými na kousky a ještě chvíli dusíme, až se tekutina zčásti odpaří. Podáváme s vařenými brambory posypanými petrželkou. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz