Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | KVAŠENÉ ZELÍ Z VALAŠSKA

INGREDIENCE: Miska kvašeného zelí, špek a slanina, 4 cibule, kmín, 2 - 3 brambory (zemáky), hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí podle kyselosti jen vymačkáme (má více vitamínů), nebo propláchneme na cedníku. Dáme do kastrolu, zalijeme vodou, ne víc, jak je zelí, přidáme kmín a 2 nakrájené cibule. Vaříme cca 1/2 - 3/4 hodiny. Nastrouháme na jemných nudličkách 2 zemáky, které vmícháme do zelí a tak jej zahustíme. Vaříme 1/2 hod, občas zamícháme, rádo se to připaluje. Kdo má rád zelí hustší, přid ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | KVAŠENÉ ZELÍ Z VALAŠSKA

INGREDIENCE: Miska kvašeného zelí, špek a slanina, 4 cibule, kmín, 2 - 3 brambory (zemáky), hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí podle kyselosti jen vymačkáme (má více vitamínů), nebo propláchneme na cedníku. Dáme do kastrolu, zalijeme vodou, ne víc, jak je zelí, přidáme kmín a 2 nakrájené cibule. Vaříme cca 1/2 - 3/4 hodiny. Nastrouháme na jemných nudličkách 2 zemáky, které vmícháme do zelí a tak jej zahustíme. Vaříme 1/2 hod, občas zamícháme, rádo se to připaluje. Kdo má rád zelí hustší, přid ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | JABLEČNÝ KŘEN I.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky nalijeme trošku octa a přidáme vodu. Do tohoto nálevu jemně ustrouháme jablka bez jádřinců. V průběhu strouhání občas jablka promícháme s nálevem, aby nezhnědla. Do nastrouhaných jablek najemno nastrouháme očištěný křen, promícháme a ochutíme mírně solí, cukrem a podle potřeby citrónovou šťávou. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | JABLEČNÝ KŘEN I.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky nalijeme trošku octa a přidáme vodu. Do tohoto nálevu jemně ustrouháme jablka bez jádřinců. V průběhu strouhání občas jablka promícháme s nálevem, aby nezhnědla. Do nastrouhaných jablek najemno nastrouháme očištěný křen, promícháme a ochutíme mírně solí, cukrem a podle potřeby citrónovou šťávou. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | JABLEČNÝ KŘEN II.

INGREDIENCE: 1 kořen křenu (asi 150g), 2 větší jablka, 2 sběračky silné ovarové nebo hovězí polévky, 1 lžíce citrónové šťávy nebo octa, cukr a sůl podle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY: Omytý křen oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, pokapeme citrónovou šťávou, aby netmavl, přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka, zalijeme teplou polévkou a dochutíme solí, cukrem nebo octem. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | JABLEČNÝ KŘEN II.

INGREDIENCE: 1 kořen křenu (asi 150g), 2 větší jablka, 2 sběračky silné ovarové nebo hovězí polévky, 1 lžíce citrónové šťávy nebo octa, cukr a sůl podle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY: Omytý křen oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, pokapeme citrónovou šťávou, aby netmavl, přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka, zalijeme teplou polévkou a dochutíme solí, cukrem nebo octem. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | LUTĚNICE.

POSTUP PŘÍPRAVY:stejné díly cibule, zelené papriky, červené papriky, oloupaných rajčat a pórku. Vše jemně usekáme nebo rozmixujeme. Ochutíme třeným česnekem, sekanou feferonkou nebo kořením čilí, solí špetkou, vegety a zjemníme olejem. Lutěnice je velmi vhodná příloha k vařenému vepřovému masu, klobásám a domácímu uzenému. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | LUTĚNICE.

POSTUP PŘÍPRAVY:stejné díly cibule, zelené papriky, červené papriky, oloupaných rajčat a pórku. Vše jemně usekáme nebo rozmixujeme. Ochutíme třeným česnekem, sekanou feferonkou nebo kořením čilí, solí špetkou, vegety a zjemníme olejem. Lutěnice je velmi vhodná příloha k vařenému vepřovému masu, klobásám a domácímu uzenému. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | DUŠENÉ ZELÍ NA VINĚ.

INGREDIENCE: 1 menší hlávka bílého zelí, 2 cibule, 2 lžíce sádla, cukr, ocet, kmín, sůl, sklenka bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí očistíme vykrojíme koštál a zeli nakrájíme na nudličky. Na cedníku ho spaříme vařící vodou a necháme okapat. Rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm na drobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme vodou, okořeníme kmínem a osolíme. Za občasného zamíchání dusíme téměř do měkka. Ke konci dušeni přidáme víno, ocet a trochu cukru a zelí dusíme do měkka. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | DUŠENÉ ZELÍ NA VINĚ.

INGREDIENCE: 1 menší hlávka bílého zelí, 2 cibule, 2 lžíce sádla, cukr, ocet, kmín, sůl, sklenka bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí očistíme vykrojíme koštál a zeli nakrájíme na nudličky. Na cedníku ho spaříme vařící vodou a necháme okapat. Rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm na drobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme vodou, okořeníme kmínem a osolíme. Za občasného zamíchání dusíme téměř do měkka. Ke konci dušeni přidáme víno, ocet a trochu cukru a zelí dusíme do měkka. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz