xFonka Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | KVAŠENÉ ZELÍ Z VALAŠSKA

INGREDIENCE: Miska kvašeného zelí, špek a slanina, 4 cibule, kmín, 2 - 3 brambory (zemáky), hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí podle kyselosti jen vymačkáme (má více vitamínů), nebo propláchneme na cedníku. Dáme do kastrolu, zalijeme vodou, ne víc, jak je zelí, přidáme kmín a 2 nakrájené cibule. Vaříme cca 1/2 - 3/4 hodiny. Nastrouháme na jemných nudličkách 2 zemáky, které vmícháme do zelí a tak jej zahustíme. Vaříme 1/2 hod, občas zamícháme, rádo se to připaluje. Kdo má rád zelí hustší, přid ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | KVAŠENÉ ZELÍ Z VALAŠSKA

INGREDIENCE: Miska kvašeného zelí, špek a slanina, 4 cibule, kmín, 2 - 3 brambory (zemáky), hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí podle kyselosti jen vymačkáme (má více vitamínů), nebo propláchneme na cedníku. Dáme do kastrolu, zalijeme vodou, ne víc, jak je zelí, přidáme kmín a 2 nakrájené cibule. Vaříme cca 1/2 - 3/4 hodiny. Nastrouháme na jemných nudličkách 2 zemáky, které vmícháme do zelí a tak jej zahustíme. Vaříme 1/2 hod, občas zamícháme, rádo se to připaluje. Kdo má rád zelí hustší, přid ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | JABLEČNÝ KŘEN I.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky nalijeme trošku octa a přidáme vodu. Do tohoto nálevu jemně ustrouháme jablka bez jádřinců. V průběhu strouhání občas jablka promícháme s nálevem, aby nezhnědla. Do nastrouhaných jablek najemno nastrouháme očištěný křen, promícháme a ochutíme mírně solí, cukrem a podle potřeby citrónovou šťávou. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | JABLEČNÝ KŘEN I.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky nalijeme trošku octa a přidáme vodu. Do tohoto nálevu jemně ustrouháme jablka bez jádřinců. V průběhu strouhání občas jablka promícháme s nálevem, aby nezhnědla. Do nastrouhaných jablek najemno nastrouháme očištěný křen, promícháme a ochutíme mírně solí, cukrem a podle potřeby citrónovou šťávou. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | JABLEČNÝ KŘEN II.

INGREDIENCE: 1 kořen křenu (asi 150g), 2 větší jablka, 2 sběračky silné ovarové nebo hovězí polévky, 1 lžíce citrónové šťávy nebo octa, cukr a sůl podle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY: Omytý křen oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, pokapeme citrónovou šťávou, aby netmavl, přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka, zalijeme teplou polévkou a dochutíme solí, cukrem nebo octem. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | JABLEČNÝ KŘEN II.

INGREDIENCE: 1 kořen křenu (asi 150g), 2 větší jablka, 2 sběračky silné ovarové nebo hovězí polévky, 1 lžíce citrónové šťávy nebo octa, cukr a sůl podle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY: Omytý křen oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, pokapeme citrónovou šťávou, aby netmavl, přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka, zalijeme teplou polévkou a dochutíme solí, cukrem nebo octem. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | LUTĚNICE.

POSTUP PŘÍPRAVY:stejné díly cibule, zelené papriky, červené papriky, oloupaných rajčat a pórku. Vše jemně usekáme nebo rozmixujeme. Ochutíme třeným česnekem, sekanou feferonkou nebo kořením čilí, solí špetkou, vegety a zjemníme olejem. Lutěnice je velmi vhodná příloha k vařenému vepřovému masu, klobásám a domácímu uzenému. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | LUTĚNICE.

POSTUP PŘÍPRAVY:stejné díly cibule, zelené papriky, červené papriky, oloupaných rajčat a pórku. Vše jemně usekáme nebo rozmixujeme. Ochutíme třeným česnekem, sekanou feferonkou nebo kořením čilí, solí špetkou, vegety a zjemníme olejem. Lutěnice je velmi vhodná příloha k vařenému vepřovému masu, klobásám a domácímu uzenému. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | DUŠENÉ ZELÍ NA VINĚ.

INGREDIENCE: 1 menší hlávka bílého zelí, 2 cibule, 2 lžíce sádla, cukr, ocet, kmín, sůl, sklenka bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí očistíme vykrojíme koštál a zeli nakrájíme na nudličky. Na cedníku ho spaříme vařící vodou a necháme okapat. Rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm na drobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme vodou, okořeníme kmínem a osolíme. Za občasného zamíchání dusíme téměř do měkka. Ke konci dušeni přidáme víno, ocet a trochu cukru a zelí dusíme do měkka. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | DUŠENÉ ZELÍ NA VINĚ.

INGREDIENCE: 1 menší hlávka bílého zelí, 2 cibule, 2 lžíce sádla, cukr, ocet, kmín, sůl, sklenka bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí očistíme vykrojíme koštál a zeli nakrájíme na nudličky. Na cedníku ho spaříme vařící vodou a necháme okapat. Rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm na drobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme vodou, okořeníme kmínem a osolíme. Za občasného zamíchání dusíme téměř do měkka. Ke konci dušeni přidáme víno, ocet a trochu cukru a zelí dusíme do měkka. ..

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat s ...

Celý recept

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat s ...

Celý recept

POLÉVKA Z OVESNÝCH V ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Asi 80 g vloček se dá do studené vody, osolí a zvolna vaří do měkka. V polévce ze zbylých kostí z pečeně se vaří na nudl ...

Celý recept

GULÁŠ Z KRÁLIKA ..

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, m ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept

HORNORAKOUSKÉ HOUSKO ..

INGREDIENCE: 6 včerejších rohlíků, 2 syrová vejce, 1/8 l mléka, 50 g rostlinného tuku nebo škvařeného vepřového sádla, 2 lžíce jemné pokrájené cibule, ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz