Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | KVAŠENÉ ZELÍ Z VALAŠSKA

INGREDIENCE: Miska kvašeného zelí, špek a slanina, 4 cibule, kmín, 2 - 3 brambory (zemáky), hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí podle kyselosti jen vymačkáme (má více vitamínů), nebo propláchneme na cedníku. Dáme do kastrolu, zalijeme vodou, ne víc, jak je zelí, přidáme kmín a 2 nakrájené cibule. Vaříme cca 1/2 - 3/4 hodiny. Nastrouháme na jemných nudličkách 2 zemáky, které vmícháme do zelí a tak jej zahustíme. Vaříme 1/2 hod, občas zamícháme, rádo se to připaluje. Kdo má rád zelí hustší, přid ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | KVAŠENÉ ZELÍ Z VALAŠSKA

INGREDIENCE: Miska kvašeného zelí, špek a slanina, 4 cibule, kmín, 2 - 3 brambory (zemáky), hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí podle kyselosti jen vymačkáme (má více vitamínů), nebo propláchneme na cedníku. Dáme do kastrolu, zalijeme vodou, ne víc, jak je zelí, přidáme kmín a 2 nakrájené cibule. Vaříme cca 1/2 - 3/4 hodiny. Nastrouháme na jemných nudličkách 2 zemáky, které vmícháme do zelí a tak jej zahustíme. Vaříme 1/2 hod, občas zamícháme, rádo se to připaluje. Kdo má rád zelí hustší, přid ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | JABLEČNÝ KŘEN I.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky nalijeme trošku octa a přidáme vodu. Do tohoto nálevu jemně ustrouháme jablka bez jádřinců. V průběhu strouhání občas jablka promícháme s nálevem, aby nezhnědla. Do nastrouhaných jablek najemno nastrouháme očištěný křen, promícháme a ochutíme mírně solí, cukrem a podle potřeby citrónovou šťávou. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | JABLEČNÝ KŘEN I.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky nalijeme trošku octa a přidáme vodu. Do tohoto nálevu jemně ustrouháme jablka bez jádřinců. V průběhu strouhání občas jablka promícháme s nálevem, aby nezhnědla. Do nastrouhaných jablek najemno nastrouháme očištěný křen, promícháme a ochutíme mírně solí, cukrem a podle potřeby citrónovou šťávou. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | JABLEČNÝ KŘEN II.

INGREDIENCE: 1 kořen křenu (asi 150g), 2 větší jablka, 2 sběračky silné ovarové nebo hovězí polévky, 1 lžíce citrónové šťávy nebo octa, cukr a sůl podle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY: Omytý křen oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, pokapeme citrónovou šťávou, aby netmavl, přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka, zalijeme teplou polévkou a dochutíme solí, cukrem nebo octem. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | JABLEČNÝ KŘEN II.

INGREDIENCE: 1 kořen křenu (asi 150g), 2 větší jablka, 2 sběračky silné ovarové nebo hovězí polévky, 1 lžíce citrónové šťávy nebo octa, cukr a sůl podle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY: Omytý křen oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, pokapeme citrónovou šťávou, aby netmavl, přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka, zalijeme teplou polévkou a dochutíme solí, cukrem nebo octem. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | LUTĚNICE.

POSTUP PŘÍPRAVY:stejné díly cibule, zelené papriky, červené papriky, oloupaných rajčat a pórku. Vše jemně usekáme nebo rozmixujeme. Ochutíme třeným česnekem, sekanou feferonkou nebo kořením čilí, solí špetkou, vegety a zjemníme olejem. Lutěnice je velmi vhodná příloha k vařenému vepřovému masu, klobásám a domácímu uzenému. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | LUTĚNICE.

POSTUP PŘÍPRAVY:stejné díly cibule, zelené papriky, červené papriky, oloupaných rajčat a pórku. Vše jemně usekáme nebo rozmixujeme. Ochutíme třeným česnekem, sekanou feferonkou nebo kořením čilí, solí špetkou, vegety a zjemníme olejem. Lutěnice je velmi vhodná příloha k vařenému vepřovému masu, klobásám a domácímu uzenému. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | DUŠENÉ ZELÍ NA VINĚ.

INGREDIENCE: 1 menší hlávka bílého zelí, 2 cibule, 2 lžíce sádla, cukr, ocet, kmín, sůl, sklenka bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí očistíme vykrojíme koštál a zeli nakrájíme na nudličky. Na cedníku ho spaříme vařící vodou a necháme okapat. Rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm na drobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme vodou, okořeníme kmínem a osolíme. Za občasného zamíchání dusíme téměř do měkka. Ke konci dušeni přidáme víno, ocet a trochu cukru a zelí dusíme do měkka. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | DUŠENÉ ZELÍ NA VINĚ.

INGREDIENCE: 1 menší hlávka bílého zelí, 2 cibule, 2 lžíce sádla, cukr, ocet, kmín, sůl, sklenka bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí očistíme vykrojíme koštál a zeli nakrájíme na nudličky. Na cedníku ho spaříme vařící vodou a necháme okapat. Rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm na drobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme vodou, okořeníme kmínem a osolíme. Za občasného zamíchání dusíme téměř do měkka. Ke konci dušeni přidáme víno, ocet a trochu cukru a zelí dusíme do měkka. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz