Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | KVAŠENÉ ZELÍ Z VALAŠSKA

INGREDIENCE: Miska kvašeného zelí, špek a slanina, 4 cibule, kmín, 2 - 3 brambory (zemáky), hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí podle kyselosti jen vymačkáme (má více vitamínů), nebo propláchneme na cedníku. Dáme do kastrolu, zalijeme vodou, ne víc, jak je zelí, přidáme kmín a 2 nakrájené cibule. Vaříme cca 1/2 - 3/4 hodiny. Nastrouháme na jemných nudličkách 2 zemáky, které vmícháme do zelí a tak jej zahustíme. Vaříme 1/2 hod, občas zamícháme, rádo se to připaluje. Kdo má rád zelí hustší, přid ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | KVAŠENÉ ZELÍ Z VALAŠSKA

INGREDIENCE: Miska kvašeného zelí, špek a slanina, 4 cibule, kmín, 2 - 3 brambory (zemáky), hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí podle kyselosti jen vymačkáme (má více vitamínů), nebo propláchneme na cedníku. Dáme do kastrolu, zalijeme vodou, ne víc, jak je zelí, přidáme kmín a 2 nakrájené cibule. Vaříme cca 1/2 - 3/4 hodiny. Nastrouháme na jemných nudličkách 2 zemáky, které vmícháme do zelí a tak jej zahustíme. Vaříme 1/2 hod, občas zamícháme, rádo se to připaluje. Kdo má rád zelí hustší, přid ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | JABLEČNÝ KŘEN I.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky nalijeme trošku octa a přidáme vodu. Do tohoto nálevu jemně ustrouháme jablka bez jádřinců. V průběhu strouhání občas jablka promícháme s nálevem, aby nezhnědla. Do nastrouhaných jablek najemno nastrouháme očištěný křen, promícháme a ochutíme mírně solí, cukrem a podle potřeby citrónovou šťávou. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | JABLEČNÝ KŘEN I.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky nalijeme trošku octa a přidáme vodu. Do tohoto nálevu jemně ustrouháme jablka bez jádřinců. V průběhu strouhání občas jablka promícháme s nálevem, aby nezhnědla. Do nastrouhaných jablek najemno nastrouháme očištěný křen, promícháme a ochutíme mírně solí, cukrem a podle potřeby citrónovou šťávou. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | JABLEČNÝ KŘEN II.

INGREDIENCE: 1 kořen křenu (asi 150g), 2 větší jablka, 2 sběračky silné ovarové nebo hovězí polévky, 1 lžíce citrónové šťávy nebo octa, cukr a sůl podle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY: Omytý křen oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, pokapeme citrónovou šťávou, aby netmavl, přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka, zalijeme teplou polévkou a dochutíme solí, cukrem nebo octem. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | JABLEČNÝ KŘEN II.

INGREDIENCE: 1 kořen křenu (asi 150g), 2 větší jablka, 2 sběračky silné ovarové nebo hovězí polévky, 1 lžíce citrónové šťávy nebo octa, cukr a sůl podle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY: Omytý křen oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, pokapeme citrónovou šťávou, aby netmavl, přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka, zalijeme teplou polévkou a dochutíme solí, cukrem nebo octem. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | LUTĚNICE.

POSTUP PŘÍPRAVY:stejné díly cibule, zelené papriky, červené papriky, oloupaných rajčat a pórku. Vše jemně usekáme nebo rozmixujeme. Ochutíme třeným česnekem, sekanou feferonkou nebo kořením čilí, solí špetkou, vegety a zjemníme olejem. Lutěnice je velmi vhodná příloha k vařenému vepřovému masu, klobásám a domácímu uzenému. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | LUTĚNICE.

POSTUP PŘÍPRAVY:stejné díly cibule, zelené papriky, červené papriky, oloupaných rajčat a pórku. Vše jemně usekáme nebo rozmixujeme. Ochutíme třeným česnekem, sekanou feferonkou nebo kořením čilí, solí špetkou, vegety a zjemníme olejem. Lutěnice je velmi vhodná příloha k vařenému vepřovému masu, klobásám a domácímu uzenému. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | DUŠENÉ ZELÍ NA VINĚ.

INGREDIENCE: 1 menší hlávka bílého zelí, 2 cibule, 2 lžíce sádla, cukr, ocet, kmín, sůl, sklenka bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí očistíme vykrojíme koštál a zeli nakrájíme na nudličky. Na cedníku ho spaříme vařící vodou a necháme okapat. Rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm na drobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme vodou, okořeníme kmínem a osolíme. Za občasného zamíchání dusíme téměř do měkka. Ke konci dušeni přidáme víno, ocet a trochu cukru a zelí dusíme do měkka. ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | DUŠENÉ ZELÍ NA VINĚ.

INGREDIENCE: 1 menší hlávka bílého zelí, 2 cibule, 2 lžíce sádla, cukr, ocet, kmín, sůl, sklenka bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí očistíme vykrojíme koštál a zeli nakrájíme na nudličky. Na cedníku ho spaříme vařící vodou a necháme okapat. Rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm na drobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme vodou, okořeníme kmínem a osolíme. Za občasného zamíchání dusíme téměř do měkka. Ke konci dušeni přidáme víno, ocet a trochu cukru a zelí dusíme do měkka. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

ITALSKÁ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 1 l vody, 500 g ryby, 2 cibule, 100g kořenové zeleniny, sůl, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 2-3 rajčata, 30 g másla a 30 g mouky, m ...

Celý recept

KAPŘÍ HRANOLKY. ..

INGREDIENCE: 600 g filetů z kapra, 4 vejce, 2–3 stroužky česneku utřeného se solí, hrst nasekaného libečku, sůl, pepř, 200 g hladké mouky na oba ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept

MAROKÁNKY ( Od Jany ..

INGREDIENCE: ¼ l smetany ke šlehání, 4 lžíce hl. mouky, 5 lžic cukru krystal, 50 g másla, podle chuti přidáme kandované ovoce, mandle rozinky, ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept
 

Kategorie na xkuchtik.cz