Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | POLÉVKA Z DRŮBKŮ

INGREDIENCE: 1 balíček zmrazených drůbežích drůbků, 1 mrkev, 1 petržel, 1 brambor, 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, sůl, několik žampiónů, 1 žloutek, 1 malá cibulka, petrželka, 1,5 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Drůbky očistíme a uvaříme v tlakovém hrnci společně s cibulkou, mrkví, petrželí a bramborem. Po půlhodině varu sejmeme z ohně, otevřeme a procedíme. Mrkev, petržel a brambor prolisujeme do vývaru, maso obereme z kostí a nakrájíme nadrobno, játra, žaludek a srdíčko nakrájíme na proužky, přidáme d ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | DRŮBEŽÍ POLÉVKA– KALDOUN II

INGREDIENCE: 1 balíček drůbků na polévku, 1 cibule, 30 g tuku, 30 g hl. mouky, 100 g mražené polévkové zeleniny, 40 g nudlí, pažitka, sůl, muškátový květ. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné drůbky vaříme v osolené vodě doměkka, pak je vyjmeme, vykostíme a nasekáme nadrobno. Cibuli zpěníme na tuku, zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Tu zalijeme vývarem z drůbků, rozmícháme ji a přidáme polévkovou zeleninu. Nakonec vložíme do polévky drůbky, okořeníme muškátem a zavaříme nudle. Na talíři sypeme pažitkou. ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | SLEPICE V POLÉVCE

INGREDIENCE: 1 slepice, 250 g kořenové zeleniny, cibule,sůl, nové koření, bobkový list. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou slepici vložíme do vody, osolíme a zvolna vaříme. Když je slepice skoro uvařená, vložíme nakrájenou zeleninu, koření, cibuli a dovaříme doměkka. Měkkou na porce nakrájenou slepici podáváme na talířích i s polévkou. Ke každé porci podáváme rýži nebo nudle uvařené zvlášť a posypané sekanou petrželkou. ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | DRUBKOVÁ POLÉVKA S KVĚTÁKEM

INGREDIENCE: 1 kg drůbežích drůbků (srdíčka, žaludky, křídla), 1 malý květák, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, špetka muškátového květu, 1 1 l vývaru z masoxu, 50 g nudlí. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vývaru z masoxu vložíme očištěné drůbky a uvaříme je doměkka. Měkké drůbky vyjmeme, obereme z kostí, nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět do polévky. Než se maso uvaří, očistíme a uvaříme květák, rozebereme ho na růžičky a přidáme do polévky Z másla a mouky usmažíme na pánvi světlou jíšku, za stálého mích ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | DRÚBEŽÍ POLÉVKA SE ZELENINOU

INGREDIENCE: 1 l vody, 3 menši brambory, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 1 menší kapusty, 100 g čerstvých nebo sterilovaných fazolových lusků, asi 200 g pečené husy nebo kachny, 2 lžíce husího nebo kachního sádla, petrželová nať, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vroucí vody dáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, sůl, špetku pepře a třený česnek. Povaříme, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kapustu, na dílky pokrájené fazolky a uvaříme doměkka. Zbytky pečené husy nebo kachny vyko ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | KUŘECÍ POLÉVKA S KARI

INGREDIENCE: 1 balíček zmrazených kuřecích drůbků, kousek cibule, 2 zrnka pepře, 1 zrnko nového koření, nať libečku a celeru, 50 g mrkve, 40 g celeru, 40 petržele, 30 g másla, 40 hladké mouky, 1,5 dl smetany (12 %), koření kari a masox nebo trochu Vegety kari, 4 lžíce zmrazeného hrášku, sůl, asi 1,5 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Drůbky zalijeme vodou, přidáme cibuli, pepř, nové koření nať libečku a celeru a sůl a vaříme pod pokličkou asi 3 hodiny. Přidáme mrkev, celer, petržel a vaříme ještě 1 hodi ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | RAVIOLI SE ŠUNKOU, OLIVAMI A SÝREM

INGREDIENCE: 300g hrubé mouky, 2 vejce, 5 lžic bílého vína, sůl, 50g šunky od kosti, 10 zelených oliv, 2 snítky oregana, 200g ricotta (nebo lučiny), 3 lžíce smetany, pepř, paprika, 1 bílek. POSTUP PŘÍPRAVY: Smísíme mouku, vejce, víno, a sůl. tužší těsto necháme alespoň hodinu odležet. Šunku nakrájíme na kostičky. Vypeckujeme a drobně pokrájíme olivy. Otrháme lístky oregana. Jednu snítku odložíme stranou, zbytek nasekáme. Vše utřeme se sýrem a zjemníme smetanou. Ochutíme solí, pepřem a paprikou ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | POLÉVKA DRŮBKOVÁ

INGREDIENCE: 50 g drůbků z kuřete, 30 g zeleniny, sůl, 5 g polévkových nudlí, 5 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné drůbky uvaříme do poloměkka, přidáme nakrájenou zelenin a dovaříme. Maso pak obereme z kostí, nakrájíme a do přidáme spolu se zvlášť uvařenými nudlemi. Nakonec přidáme máslo a petrželku. ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | SLEPIČÍ POLÉVKA S NUDLEMI

INGREDIENCE: 1 malá slepice, sůl, 1 mrkev, 1/3 petržele, 1/4 celeru, 1 cibule, 3 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, 2,3 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpůlenou očištěnou slepici vaříme v osolené vodě s kořením, očištěnou zeleninou a cibulí v tlakovém hrnci 1 hodinu. Měkké maso vykostíme, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Vývar procedíme na maso a přidáme nakrájenou zeleninu. Polévku přivedeme znovu do varu a zavaříme do ní nudle. Domácí nudle: 1 vejce, 4 lžíce hrubé mouky: Do důlku v mouce ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | DRŮBEŽÍ KRÉMOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 500 g drůbežího masa (kuře, slepice, krůta), 150 g mrkve, 50 celeru, 50 g petržele, 1 cibule, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 1 dl sladké smetany, 1 žloutek, muškátový květ, sůl, zelená petrželka, 2 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Drůbeží maso uvaříme doměkka v osolené vodě, do níž jsme přidali očištěnou zeleninu a cibuli. Polévku přecedíme, maso vykostíme, zbavíme kůže a rozmixujeme. Rozmixované maso dáme do polévky a její obsah doplníme na 1 l. Z 50 g másla a 50 g hladké mouky připravím ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz