xFonka Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA DOMÁCÍ | OMÁČKA PŘI ZABIJAČCE Z KYJOVSKA

POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle připravíme světle růžovou jíšku, zalejeme prochladlým vývarem z masa a povaříme až je omáčka hladká. Přidáme mozeček, osolíme, dochutíme česnekem, solí, pepřem, mletým novým kořením a majoránkou. Někde se před dovařením přidává jemně mleté vařené maso i syrová játra na zvýraznění masovější chuti . Podává se po světlé zabijačkové polévce ,příloha je chleba s vařeným masem a ovarem. ..

MORAVSKÁ VÍNA | OMÁČKA PŘI ZABIJAČCE Z KYJOVSKA

POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle připravíme světle růžovou jíšku, zalejeme prochladlým vývarem z masa a povaříme až je omáčka hladká. Přidáme mozeček, osolíme, dochutíme česnekem, solí, pepřem, mletým novým kořením a majoránkou. Někde se před dovařením přidává jemně mleté vařené maso i syrová játra na zvýraznění masovější chuti . Podává se po světlé zabijačkové polévce ,příloha je chleba s vařeným masem a ovarem. ..

ZABIJAČKA DOMÁCÍ | OVAR

INGREDIENCE: 1/2 vepřové hlavy, 300 g libovějšího laloku, sůl, 1 cibule, 2 stroužky česneku, několik kuliček pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlavu opálením zbavíme chloupků a kartáčkem ve vlažné vodě dobře omyjeme. Vložíme i s lalokem do osolené vroucí vody, přidáme oloupanou nerozkrájenou cibuli, oloupaný česnek a pepř. Vaříme, a když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru, vykostíme a nakrájíme na porce. Na každou porci dáme kousek líčka, rypáčku, ouška a kousek laloku. Horké maso srovnáme na ..

MORAVSKÁ VÍNA | OVAR

INGREDIENCE: 1/2 vepřové hlavy, 300 g libovějšího laloku, sůl, 1 cibule, 2 stroužky česneku, několik kuliček pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlavu opálením zbavíme chloupků a kartáčkem ve vlažné vodě dobře omyjeme. Vložíme i s lalokem do osolené vroucí vody, přidáme oloupanou nerozkrájenou cibuli, oloupaný česnek a pepř. Vaříme, a když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru, vykostíme a nakrájíme na porce. Na každou porci dáme kousek líčka, rypáčku, ouška a kousek laloku. Horké maso srovnáme na ..

 

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KEBAB ŠČOKLA (z Ostr ..

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kil ...

Celý recept

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept

RYBÍ POLÉVKA S KNEDL ..

INGREDIENCE: Rybí hlava a kůže, mrkev, celer, petržel, 20 g másla nebo rostl. tuku, 20 g hlad. mouky. Knedlíčky: 300 g rybího masa vařeného, 1-2 ve ...

Celý recept

ORIENTALSKÝ KAPR ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozporcujeme, osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Pak jej z pánve vyjmeme, do oleje dáme nakrájen ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz