xFonka Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA DOMÁCÍ | OMÁČKA PŘI ZABIJAČCE Z KYJOVSKA

POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle připravíme světle růžovou jíšku, zalejeme prochladlým vývarem z masa a povaříme až je omáčka hladká. Přidáme mozeček, osolíme, dochutíme česnekem, solí, pepřem, mletým novým kořením a majoránkou. Někde se před dovařením přidává jemně mleté vařené maso i syrová játra na zvýraznění masovější chuti . Podává se po světlé zabijačkové polévce ,příloha je chleba s vařeným masem a ovarem. ..

MORAVSKÁ VÍNA | OMÁČKA PŘI ZABIJAČCE Z KYJOVSKA

POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle připravíme světle růžovou jíšku, zalejeme prochladlým vývarem z masa a povaříme až je omáčka hladká. Přidáme mozeček, osolíme, dochutíme česnekem, solí, pepřem, mletým novým kořením a majoránkou. Někde se před dovařením přidává jemně mleté vařené maso i syrová játra na zvýraznění masovější chuti . Podává se po světlé zabijačkové polévce ,příloha je chleba s vařeným masem a ovarem. ..

ZABIJAČKA DOMÁCÍ | OVAR

INGREDIENCE: 1/2 vepřové hlavy, 300 g libovějšího laloku, sůl, 1 cibule, 2 stroužky česneku, několik kuliček pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlavu opálením zbavíme chloupků a kartáčkem ve vlažné vodě dobře omyjeme. Vložíme i s lalokem do osolené vroucí vody, přidáme oloupanou nerozkrájenou cibuli, oloupaný česnek a pepř. Vaříme, a když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru, vykostíme a nakrájíme na porce. Na každou porci dáme kousek líčka, rypáčku, ouška a kousek laloku. Horké maso srovnáme na ..

MORAVSKÁ VÍNA | OVAR

INGREDIENCE: 1/2 vepřové hlavy, 300 g libovějšího laloku, sůl, 1 cibule, 2 stroužky česneku, několik kuliček pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlavu opálením zbavíme chloupků a kartáčkem ve vlažné vodě dobře omyjeme. Vložíme i s lalokem do osolené vroucí vody, přidáme oloupanou nerozkrájenou cibuli, oloupaný česnek a pepř. Vaříme, a když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru, vykostíme a nakrájíme na porce. Na každou porci dáme kousek líčka, rypáčku, ouška a kousek laloku. Horké maso srovnáme na ..

 

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KVĚTÁK ZAPEČENÝ SE S ..

INGREDIENCE: 2 květáky, 250 g salámu, 4 vejce, 100 g másla nebo rostlinného tuku, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme, namočíme do stu ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ KRÁLÍK ..

INGREDIENCE: 1 králíka, 1 malé hlávky zelí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 pórky, 1 červená kapie, sůl, 1 lžička kari, 1 dcl bílého vína, 1 dc ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ KOBLIHY ..

INGREDIENCE: 600 g hrubé mouky, 4 žloutky, 70 g cukru, 0,3 l mléka, 40 g droždí, 1 citrón, 2 lžíce rumu, 80 g tuku, meruňkový džem, olej na sma ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ SEKANÁ ..

INGREDIENCE: 250 g tučného vepřového bůčku, 250 g telecího masa, 250 g uzeného bůčku, 5 až 6 žemlí, 6 vajec, sůl, několik stroužků česneku, mušká ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ VÁNOČKA ..

INGREDIENCE: 500 g hl. mouky, 500 g polohrubé mouky, 220 g Hery, 220 g cukru, 4 žloutky, 60 g droždí, 450 ml mléka citrónová kůra trochu soli 4 ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ MAZANEC ..

INGREDIENCE: 220 g hladké mouky, 150 g hrubé mouky, 90 g moučkového cukru, 90 g rostlinného tuku flora, 2 žloutky, 30 g mandlí, 20 g rozinek, 20 g dro ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz