Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA DOMÁCÍ | OMÁČKA PŘI ZABIJAČCE Z KYJOVSKA

POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle připravíme světle růžovou jíšku, zalejeme prochladlým vývarem z masa a povaříme až je omáčka hladká. Přidáme mozeček, osolíme, dochutíme česnekem, solí, pepřem, mletým novým kořením a majoránkou. Někde se před dovařením přidává jemně mleté vařené maso i syrová játra na zvýraznění masovější chuti . Podává se po světlé zabijačkové polévce ,příloha je chleba s vařeným masem a ovarem. ..

MORAVSKÁ VÍNA | OMÁČKA PŘI ZABIJAČCE Z KYJOVSKA

POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle připravíme světle růžovou jíšku, zalejeme prochladlým vývarem z masa a povaříme až je omáčka hladká. Přidáme mozeček, osolíme, dochutíme česnekem, solí, pepřem, mletým novým kořením a majoránkou. Někde se před dovařením přidává jemně mleté vařené maso i syrová játra na zvýraznění masovější chuti . Podává se po světlé zabijačkové polévce ,příloha je chleba s vařeným masem a ovarem. ..

ZABIJAČKA DOMÁCÍ | OVAR

INGREDIENCE: 1/2 vepřové hlavy, 300 g libovějšího laloku, sůl, 1 cibule, 2 stroužky česneku, několik kuliček pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlavu opálením zbavíme chloupků a kartáčkem ve vlažné vodě dobře omyjeme. Vložíme i s lalokem do osolené vroucí vody, přidáme oloupanou nerozkrájenou cibuli, oloupaný česnek a pepř. Vaříme, a když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru, vykostíme a nakrájíme na porce. Na každou porci dáme kousek líčka, rypáčku, ouška a kousek laloku. Horké maso srovnáme na ..

MORAVSKÁ VÍNA | OVAR

INGREDIENCE: 1/2 vepřové hlavy, 300 g libovějšího laloku, sůl, 1 cibule, 2 stroužky česneku, několik kuliček pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlavu opálením zbavíme chloupků a kartáčkem ve vlažné vodě dobře omyjeme. Vložíme i s lalokem do osolené vroucí vody, přidáme oloupanou nerozkrájenou cibuli, oloupaný česnek a pepř. Vaříme, a když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru, vykostíme a nakrájíme na porce. Na každou porci dáme kousek líčka, rypáčku, ouška a kousek laloku. Horké maso srovnáme na ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

GULÁŠ Z KRÁLIKA ..

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, m ...

Celý recept

HORNORAKOUSKÉ HOUSKO ..

INGREDIENCE: 6 včerejších rohlíků, 2 syrová vejce, 1/8 l mléka, 50 g rostlinného tuku nebo škvařeného vepřového sádla, 2 lžíce jemné pokrájené cibule, ...

Celý recept

DUŠENÉ HOVĚZÍ NA VÍN ..

INGREDEINCE: 100 g malých cibulek, 1,2 kg hovězího masa, sůl, bílý pepř, 3 lžíce přeškvařeného másla, 3/8 l červeného vína, 1 malý květák (400g), 200 ...

Celý recept

ITALSKÁ KACHNA ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Posekáme najemno 2 stroužky česneku, osolíme a přidáme stejnou hromádku šalvěje rozetřeného prsty. Touto směsí potřeme kachnu zevnitř ...

Celý recept

MÁSLOVÁ POMAZÁNKA S ..

INGREDIENCE: 50 g másla, 1/2 lžíce jemně pokrájené cibulky, 50 g droždí, trochu mléka, 1 žloutek, 25 g strouhané housky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na p ...

Celý recept

VEJCE VE STUTDENÉ OM ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku: nakrájíme nadrobno 1 cibuli, na ni navršíme 1 lžíci hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíci křenu, lžíci jemně ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz