Recepty na xkuchtik.cz

SEKANÁ | PIKANTNÍ VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

INGREDIENCE: 2 kostky zeleninového vývaru, 200 g vepřového ramínka, 200 g telecího hrudí, 200 g uzeného masa, 6 housek, 1 hrst mladých kopřiv, ½ lžíce nasekané pažitky, 6 vajec, sůl, mletý černý pepř, tuk a strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: V 1,2 l vody rozpustíme zeleninový vývar a uvaříme v něm očištěná a vykostěná masa. Housky nakrájíme na kostičky a kopřivy a pažitku posekáme. Žloutky oddělíme od bílků. Uvařené maso nakrájíme na kostičky. Vývarem pokapeme housky, necháme nasáknout a s ..

SEKANÁ | VELIKONOČNÍ NÁDIVKA X

INGREDIENCE: 500 g vepřového masa,500 g hovězího masa, 500 g drůbežího masa, 300 g vepřového ovaru, 200 g kuřecích jater, 1 mrkev, kousek celeru, 1 cibule, 1 bobkový list, několik zrnek nového koření, 1 houska Kaisera, 2 vejce, muškátový oříšek, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu. Přidáme mrkev, celer, cibuli a koření. Vaříme na mírném ohni, dokud maso nezměkne. 10 minut před koncem dušení přidáme játra. Maso, játra a zelenu, vyjmeme z vývaru a necháme ..

SEKANÁ | HOUBOVÁ SEKANÁ

INGREDIENCE: 40 g sušených hub, 800 g mletého masa, 100 ml mlék, 3 rohlíky den staré, 1 cibule, 1 vejce, 1 mrkev, sůl, ml. pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby necháme přes noc namočené ve vodě. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je mlékem. Maso dáme do mísy, přidáme nasekanou mrkev, cibuli, vejce, rohlíky, vymačkané houby. Vše osolíme, opepříme a propracujeme. Z masa vytvarujeme šišku a posadíme ji do vymaštěného pekáče, pečeme cca hodinu. ..

SEKANÁ | SEKANÁ PEČENĚ PLNĚNÁ VEJCI

INGREDIENCE: 100 g slaniny, 1 větší cibule, 700-800 g mletého hovězího masa, sůl, 4 vejce, mletý pepř, majoránka, 75 g sádla, 8 lžic kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Na drobné kostičky nakrájené a rozškvařené slanině osmahneme dosvětležluta polovinu drobně pokrájené cibule a přidáme k mletému masu. Osolíme, doplníme zbytkem syrové nakrájené cibule, přidáme dvě syrová vejce, mletý pepř, majoránku a vše dobře promícháme. Mezitím uvaříme natvrdo zbylá vejce. Z masové směsi vytvoříme na vlhkém ubrousku plo ..

SEKANÁ | VELIKONOČNÍ FAŠÍRKA

INGREDIENCE: Po 300 g mletého hovězího, vepřového, uzeného, koření do mletého masa, 1 houska, mléko, cibule, 2 vejce, 50 g anglické slaniny, bobkový list, celý pepř, nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: K mletému masu přidáme namočenou housku, najemno nakrájenou a spařenou cibuli, vejce a jeden žloutek. Osolíme, přidáme koření a důkladně propracujeme. Vytvoříme dvě šišky, které dáme do pekáčku, potřeme je rozšlehaným bílkem, poklademe nakrájenou slaninou, proložíme kořením a upečeme. ..

SEKANÁ | VEPŘENKY II

INGREDIENCE: 500 g mletého vepřového masa z plece, 1 houska rozmočená v mléce, 1 cibule, 1 lžičky sladké a 1 lžičky ostré papriky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Nepříliš jemně umleté maso smícháme s rozmočenou houskou, nadrobno nakrájenou cibulí, paprikou, pepřem a solí. Dobře promícháme a necháme chvíli v chladničce rozležet. Před přípravou tvoříme na pomoučeném prkénku placičky, vkládáme je do horkého oleje a po obou stranách dozlatova smažíme. Horké vepřenky potřeme hořčicí, posypeme jemně n ..

SEKANÁ | KARBANÁTEK S KARI KOŘENÍM

INGREDIENCE: 120 g vepřového masa; pálivá paprika, kari koření, sůl, pepř, 20 g cibule, citrónová šťáva, 10 g oleje, 30 g rajčat, 30 g sladkokyselé okurky, 30 g paprikových lusků. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, okořeníme, přidáme trochu studené vody dobře promícháme. Utvoříme karbanátek, který zprudka opečeme na zapěněné cibuli. Obkládáme zeleninou. ..

SEKANÁ | KARBANÁTKY PO ORIENTÁLSKU

INGREDIENCE: 50 g hovězího a 50 g vepřového masa, sůl, pepř, 1 vejce, 10 g cibule , sladká paprika, 10 g rajčatového protlaku, 10 g oleje, 10 g cibule, 3 g hladké mouky, 40 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 20 g paprikových lusků, 20 g rajčat, 20 g kysané okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, sladkou papriku, vejce a dobře promícháme. Z masové směsi utvoříme karbanátek, který zprudka opečeme na zpěněné cibuli, zalijeme horkou vodou ..

SEKANÁ | MASOVÉ KULIČKY II

INGREDIENCE: 250 g mletého libového bůčku nebo vepřového ramínka, 3 lžíce sušené bramborové kaše nebo 2 vařené rozmačkané brambory, 1 vejce, ½ lžičky zázvoru, ½ lžičky ml. kmínu, ½ lžičky Vegety, špetka soli, na špičku nože kypřící prášek do pečiva, asi 1 dl vody, větší množství tuku na smažení. Příloha: bramborová kaše. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mletého masa vmícháme po částech vodu a vejce rozšlehané metlou. Pak přidáme koření, brambory a nakonec prášek do pečiva. Z masové sm ..

SEKANÁ | RYBÍ KARBANÁTKY 3

INGREDIENCE: 500 g rybího filé nebo vykostěných ryb, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, rohlík namočený v mléce, 50 g hl. mouky, sůl, ml. pepř, 100 g strouhanky, olej na smažení.   Nálev: 1 l vody, 300 ml octa, 100 g cukru, 200 g mrkve, 200 g celeru, 1 petržel, 100 g červené cibule, 1 svazek kopru, celý pepř, nové koření.   POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby umeleme spolu s cibulí a česnekem. Přidáme vejce, na kousky natrhaný rohlík a podle potřeby zahustíme ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz