Recepty na xkuchtik.cz

SEKANÁ | PIKANTNÍ VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

INGREDIENCE: 2 kostky zeleninového vývaru, 200 g vepřového ramínka, 200 g telecího hrudí, 200 g uzeného masa, 6 housek, 1 hrst mladých kopřiv, ½ lžíce nasekané pažitky, 6 vajec, sůl, mletý černý pepř, tuk a strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: V 1,2 l vody rozpustíme zeleninový vývar a uvaříme v něm očištěná a vykostěná masa. Housky nakrájíme na kostičky a kopřivy a pažitku posekáme. Žloutky oddělíme od bílků. Uvařené maso nakrájíme na kostičky. Vývarem pokapeme housky, necháme nasáknout a s ..

SEKANÁ | VELIKONOČNÍ NÁDIVKA X

INGREDIENCE: 500 g vepřového masa,500 g hovězího masa, 500 g drůbežího masa, 300 g vepřového ovaru, 200 g kuřecích jater, 1 mrkev, kousek celeru, 1 cibule, 1 bobkový list, několik zrnek nového koření, 1 houska Kaisera, 2 vejce, muškátový oříšek, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu. Přidáme mrkev, celer, cibuli a koření. Vaříme na mírném ohni, dokud maso nezměkne. 10 minut před koncem dušení přidáme játra. Maso, játra a zelenu, vyjmeme z vývaru a necháme ..

SEKANÁ | HOUBOVÁ SEKANÁ

INGREDIENCE: 40 g sušených hub, 800 g mletého masa, 100 ml mlék, 3 rohlíky den staré, 1 cibule, 1 vejce, 1 mrkev, sůl, ml. pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby necháme přes noc namočené ve vodě. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je mlékem. Maso dáme do mísy, přidáme nasekanou mrkev, cibuli, vejce, rohlíky, vymačkané houby. Vše osolíme, opepříme a propracujeme. Z masa vytvarujeme šišku a posadíme ji do vymaštěného pekáče, pečeme cca hodinu. ..

SEKANÁ | SEKANÁ PEČENĚ PLNĚNÁ VEJCI

INGREDIENCE: 100 g slaniny, 1 větší cibule, 700-800 g mletého hovězího masa, sůl, 4 vejce, mletý pepř, majoránka, 75 g sádla, 8 lžic kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Na drobné kostičky nakrájené a rozškvařené slanině osmahneme dosvětležluta polovinu drobně pokrájené cibule a přidáme k mletému masu. Osolíme, doplníme zbytkem syrové nakrájené cibule, přidáme dvě syrová vejce, mletý pepř, majoránku a vše dobře promícháme. Mezitím uvaříme natvrdo zbylá vejce. Z masové směsi vytvoříme na vlhkém ubrousku plo ..

SEKANÁ | VELIKONOČNÍ FAŠÍRKA

INGREDIENCE: Po 300 g mletého hovězího, vepřového, uzeného, koření do mletého masa, 1 houska, mléko, cibule, 2 vejce, 50 g anglické slaniny, bobkový list, celý pepř, nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: K mletému masu přidáme namočenou housku, najemno nakrájenou a spařenou cibuli, vejce a jeden žloutek. Osolíme, přidáme koření a důkladně propracujeme. Vytvoříme dvě šišky, které dáme do pekáčku, potřeme je rozšlehaným bílkem, poklademe nakrájenou slaninou, proložíme kořením a upečeme. ..

SEKANÁ | VEPŘENKY II

INGREDIENCE: 500 g mletého vepřového masa z plece, 1 houska rozmočená v mléce, 1 cibule, 1 lžičky sladké a 1 lžičky ostré papriky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Nepříliš jemně umleté maso smícháme s rozmočenou houskou, nadrobno nakrájenou cibulí, paprikou, pepřem a solí. Dobře promícháme a necháme chvíli v chladničce rozležet. Před přípravou tvoříme na pomoučeném prkénku placičky, vkládáme je do horkého oleje a po obou stranách dozlatova smažíme. Horké vepřenky potřeme hořčicí, posypeme jemně n ..

SEKANÁ | KARBANÁTEK S KARI KOŘENÍM

INGREDIENCE: 120 g vepřového masa; pálivá paprika, kari koření, sůl, pepř, 20 g cibule, citrónová šťáva, 10 g oleje, 30 g rajčat, 30 g sladkokyselé okurky, 30 g paprikových lusků. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, okořeníme, přidáme trochu studené vody dobře promícháme. Utvoříme karbanátek, který zprudka opečeme na zapěněné cibuli. Obkládáme zeleninou. ..

SEKANÁ | KARBANÁTKY PO ORIENTÁLSKU

INGREDIENCE: 50 g hovězího a 50 g vepřového masa, sůl, pepř, 1 vejce, 10 g cibule , sladká paprika, 10 g rajčatového protlaku, 10 g oleje, 10 g cibule, 3 g hladké mouky, 40 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 20 g paprikových lusků, 20 g rajčat, 20 g kysané okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, sladkou papriku, vejce a dobře promícháme. Z masové směsi utvoříme karbanátek, který zprudka opečeme na zpěněné cibuli, zalijeme horkou vodou ..

SEKANÁ | MASOVÉ KULIČKY II

INGREDIENCE: 250 g mletého libového bůčku nebo vepřového ramínka, 3 lžíce sušené bramborové kaše nebo 2 vařené rozmačkané brambory, 1 vejce, ½ lžičky zázvoru, ½ lžičky ml. kmínu, ½ lžičky Vegety, špetka soli, na špičku nože kypřící prášek do pečiva, asi 1 dl vody, větší množství tuku na smažení. Příloha: bramborová kaše. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mletého masa vmícháme po částech vodu a vejce rozšlehané metlou. Pak přidáme koření, brambory a nakonec prášek do pečiva. Z masové sm ..

SEKANÁ | RYBÍ KARBANÁTKY 3

INGREDIENCE: 500 g rybího filé nebo vykostěných ryb, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, rohlík namočený v mléce, 50 g hl. mouky, sůl, ml. pepř, 100 g strouhanky, olej na smažení.   Nálev: 1 l vody, 300 ml octa, 100 g cukru, 200 g mrkve, 200 g celeru, 1 petržel, 100 g červené cibule, 1 svazek kopru, celý pepř, nové koření.   POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby umeleme spolu s cibulí a česnekem. Přidáme vejce, na kousky natrhaný rohlík a podle potřeby zahustíme ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz