Recepty na xkuchtik.cz

SEKANÁ | MASOVÉ KOULE SE ZELÍM

INGREDIENCE: 600 g mletého masa (vepřové a hovězí), koření na mletá masa, pepř, sůl, 100 g vařené rýže, sáček kyselého zelí, 2 cibule, kečup. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso promícháme s rýží, kořením, pepřem a solí. Tvoříme menší koule. Do pekáče rozprostřeme polovinu kysaného zelí, na něj navrstvíme koule a na ně zbylé zelí. Tuto směs posypeme pokrájenou cibulí a zalijeme kečupem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 50 minut. Příloha: chléb nebo pečivo. ..

SEKANÁ | JIHOČESKÁ SEKANÁ.

INGREDIENCE: 500g mletého masa, sůl, pepř, česnek, 1 cibule, 1 lžičky drceného kmínu, 2 housky a šálek mléka, 1 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 250 g vepřové kýty, 100 g šunky, I00 g žampiónů, 1 lžíce másla, 2 vejce, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, nastrouhaným česnekem, přidáme v mléce rozmočené housky, vejce, hladkou mouku a směs dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Pak na mikrotenovém sáčku rozválíme na obdélníkový plát, pokryjeme tenkými ..

SEKANÁ | BROKOLICOVÉ KARBANÁTKY II

INGREDIENCE: 1 brokolice, 3 vejce, 30dkg točeného salámu, 30dkg sýra, strouhanka, sůl a pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici uvaříme do měkka a nakrájíme nadrobno.Přidáme nastrouhaný sýr,nakrájený salám najemno,vejce ,sůl,pepř a přidáme strouhanku na zahuštění. Tvoříme karbanátky a ještě jednou obalíme ve strouhance a už jen smažíme. ..

SEKANÁ | RYBIE KARBONÁTKY

INGREDIENCE: 400 g rybieho filé, 2 suchšie rožky, 4 lžíce rozomletých ovsených vločiek, 1 vajíčko,| 1 špetka korenie na ryby, korenie na mleté mäso, soľ, strúhanka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Polorozmrazené filé namelieme, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nakrájané rohlíky vopred namočené v troške mlieka, vajce a ovsené vločky (môže byť aj strúhanka). Z masy formujeme malé okrúhle karbonátky, tie obalíme v strúhanke, oklepeme a necháme chvíľu postáť. Vyprážame na oleji na miernom plameni z obo ..

SEKANÁ | MRKVOVÉ KARBANÁTKY

INGREDIENCE: 750 g mrkve, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 vejce, pepř, sůl, trocha majoránky, špetka drceného kmínu, strouhanka na dodělání, olej na vymaštění pekáče. POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev nastrouháme a dáme jí do kastrolu s trochou vody. Pod pokličkou ji podusíme do měkka. Poté z ní slijeme přebytečnou vodu a necháme ji vychladnout. Cibuli pokrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Vejce rozšleháme, přidáme cibuli a česnek a promícháme s uvařenou mrkví. Tuto směs osolíme, opepříme a přidáme km ..

SEKANÁ | MASOVÉ KOULE

INGREDIENCE: 400 g tučnějšího vepřového masa, 50 g jater, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 2 žemle, mléko, 1 vejce, sádlo do pekáčku, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umeleme spolu s játry, přidáme pepř a česnek utřený se solí. Žemli namočenou v mléce a vymačkanou přidáme spolu s vejcem a propracujeme. Navlhčenýma rukama tvoříme koule velikosti slepičího vejce a rovnáme do pekáčku vymazaného sádlem. Povrch koule pokmínujeme, podlijeme a upečeme dočervena. Podáváme s bramborovou kaší a dušenou zeleni ..

SEKANÁ | HOLANDSKÉ ŘÍZKY III

INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 1 dl mléka, 1 vejce, 200 g tvrdého sýra, sůl, koření na mleté maso, sušená zelená petrželka, strouhanka, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme a okořeníme podle chuti a důkladně promícháme s mlékem. Necháme hodinu uležet. Pak vmícháme vejce, strouhaný sýr, petrželku a promícháme. Z hmoty tvarujeme placičky a obalujeme ve strouhance. V rozpáleném tuku osmažíme z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.   ..

SEKANÁ | FALOŠNÉ KARBONÁTKY

INGREDIENCE: 30 dkg pomletej točenej salámy, chlieb, mlieko, čierne korenie, majorán, soľ, 2 cibule, 4 vajcia, múka, strúhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Chlieb namočíme do mlieka, pridáme salámu, vajcia a koreniny. Vytvarujeme karbonátky, obalíme ich v trojobalu a vypražíme. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. ..

SEKANÁ | KVĚTÁKOVÉ KARBANÁTKY S MASEM

INGREDIENCE: 500 g karfiolu, soľ, 40 g masla, 3 vajcia, mleté čierne korenie, 60 g strúhanky, 30 g hladkej múky, 80 g masti. POSTUP PŘÍPRAVY: Karfiol uvaríme v slanej vode a nadrobno posekáme. Maslo vymiešame so soľou a dvome vajcami, pridáme karfiol, korenie, strúhanku a zľahka premiešame. Zmes sa nesmie rozpadávať. Potom formujeme menšie harbonátky, ktoré obalíme v múke, vajci a strúhanke a z oboch strán vyprážame na rozpálenej masti do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou. ..

SEKANÁ | SEKANÁ Z CUKETY II

INGREDIENCE: 1 celá cuketa, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra, 3 vejce, 200 g na kostičky nakrájené uzeniny (např. jemný kabanos), 1 hrnek hl. mouky smíchané s 1 práškem do pečiva, 1/3 hrnku oleje, 1 nadrobno nakrájená cibule, 2 utřené stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka a zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Cuketu oloupeme, rozkrojíme a zbavíme středu se semínky. Do velké mísy ji nastrouháme, přidáme ostatní suroviny, promícháme a těsto vlijeme na pekáč s pečícím papírem. Upečeme dozlatova. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz