Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY | SÁDLO A ŠKVARKY.

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat samostatně. Kdo má rád masité škvarky, tak u hřbetního sádla neseřezává zbytky masa, Nádoba na škvaření by měla mít silné dno, nejlepší jsou tzv. nezabroušená dna která zaručuji rovnou plochu. Vnitř strana nádoby by neměla být poškozená, vždy hladká. Pokud máme sádla víc, škvaříme ho po částech. Nádobu naplníme jen asi do poloviny syrovým sádlem nak ..

ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY | SÁDLO A ŠKVARKY.

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat samostatně. Kdo má rád masité škvarky, tak u hřbetního sádla neseřezává zbytky masa, Nádoba na škvaření by měla mít silné dno, nejlepší jsou tzv. nezabroušená dna která zaručuji rovnou plochu. Vnitř strana nádoby by neměla být poškozená, vždy hladká. Pokud máme sádla víc, škvaříme ho po částech. Nádobu naplníme jen asi do poloviny syrovým sádlem nak ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

TVAROHOVÝ KOLÁČ (Rec ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1/8 másla nebo jiného tuku se zadělá ve vláčné těsto s 300 g polohrubé mouky, 2 žloutky, kváskem z 10 g droždí, trochou sol ...

Celý recept

LEDVINKOVÁ POLÉVKA ( ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpůlená vepřová ledvinka se dobře v několikeré vodě omyje a nakrájí na tenké plátky. Na sádle se zapění jemně sekaná cibule, l ...

Celý recept

KAPR NEBO ÚHOŘ V ROS ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Má-li se upravovat větší ryba v celku pro hostinu, studený předkrm apod., tak že hlava, ploutve a ocas se nemohou použít na roso ...

Celý recept

ZAVAŘENÉ MERUŇKY A B ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Zralé, ale tvrdé a nepomačkané ovoce se otře čistou, suchou utěrkou, rozpůlí a pecky vyndají, narovná do sklenic, zalije hustě svařen ...

Celý recept

JABLKOVÝ NÁKYP (Rece ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1 žloutek se utře s 1 lžící cukru, přidá trochu citronové kůry, z 1 bílku sníh se zároveň s 1 lžící mouky lehce zamích ...

Celý recept

DOMÁCÍ JEŘABINKA (Re ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Asi 1 kg jedlých jeřabin se očistí, rozmačká a okurkové láhvi zalije 1 l převařené měkké nebo destilované vody a 1/8 l čistého lihu. ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz