Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ DROBY | HUSÍ ŠKVARKY

INGREDIENCE: 750 g kůže se sádlem ze stažené husy, 20 g soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Staženou kůži ze sádelné husy nakrájíme na čtverce velikosti asi 5 x 5 cm. Tyto kousky dáme do vhodné nádoby, podlijeme dostatečně vodou a dusíme pod pokličkou. Škvarky již částečně doměkka podušené vyjmeme, narovnáme na plech, na povrchu.osolíme a pečeme v troubě do zlatočervena. Dochřupava upečené škvarky klademe na kopeček šťouchaných brambor a mastíme husím sádlem. Jako přílohu podáváme kyselé nakládané zelí. ..

DRŮBEŽ DROBY | DRŮBEŽÍ JÁTRA V MISKÁCH

INGREDIENCE: 400 g drůbežích jater, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), sůl, špetka pepře, 40 g másla, 40 g hladké mouky, 2 žloutky, 2 lžíce smetany nebo mléka, 1/2 citrónu, 30 g strouhaného sýra, 40g másla na pokropení a vymazáni misek. POSTUP PŘIPRAVY: Játra uvaříme s kořenovou zeleninou ve slané vodě do měkka. Pak je scedíme a vše umeleme na strojku. Z másla a mouky umícháme světlou jišku, kterou podle potřeby zředíme vývarem z jater e povaříme v hustou omáčku Tu dochutíme solí ..

DRŮBEŽ DROBY | HUSÍ DRÚBKY NA PAPRICE

INGREDIENCE: Husí drůbky, 100 g slaniny, 100 g husího sádla, 100 g cibule, 10 g sladké papriky, 20 g soli, 50 g mouky, 1 l sladké smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné husí drůbky rozsekáme na úhledné díly a dáme dusit na sádlo s osmahlou drobně nakrájenou cibulí a s paprikou. Dusíme je pod pokličkou mírně zalité vodou. Než jsou měkké, necháme vysmahnout. Hotové drůbky dáme zvlášť do vhodné nádoby. Šťávu vysmahneme až na tuk a zaprášíme moukou znovu osmahneme, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Při ..

DRŮBEŽ DROBY | JÁTRA SE SLANINOU NA TYMIÁNU

INGREDIENCE: 450 g malých brambor, 350 g drůbežích jater, 300 g másla, 80 g slaniny, 400 g konzervovaných rajčat, 1 nasekaná cibule, 1 utřený stroužek česneku, 1 nahrubo nasekané jablko, 1 lžička papriky, 1 lžíce worcesteru, 3 lžíce petrželky, tymián, sůl, pepř, olivový olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme, rozpůlíme a opečeme na oleji. Játra po obou stranách okořeníme pepřem a paprikou a na másle opečeme. Vyndáme a uložíme na teplé místo. Na pánev přidáme olej a dozlatova opečeme cibuli, slan ..

DRŮBEŽ DROBY | KUŘECÍ JÁTRA NA SLANINĚ

INGREDIENCE: 600g kuřecích jater, olej, 30g slaniny, 1 cibule, ml. paprika, česnek, ml. pepř, 1 lžíce hl. mouky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Játra odblaníme a nakrájíme na stejně velké kousky. Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme drobně posekanou cibuli a zpěníme ji. Hned přidáme papriku, pak játra a za stálého míchání je krátce opečeme. Poprášíme je moukou, osmáhneme, zalijeme a krátce podusíme. Játra opepříme, osolíme, necháme přejít varem a podáváme. Příloha: rýže nebo ..

DRŮBEŽ DROBY | RAGŮ Z DRŮBEŽÍCH JATER

INGREDINCE: 400g drůbežích jater, 3 cibule, 2 jablka, 1 banán, šťáva z 1 citrónu, 2 lžíce másla, ml. pepř, lžička kari, 2 lžičky solamylu, 1 kelímku (100g) smetany na šlehání. POSTUP PŘÍPRAVY: Jjátra opláchneme a osušíme. Cibuli rozčtvrtíme. Jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme jaderníky a nakrájíme na plátky. Oloupeme banány, rovněž nakrájíme na plátky a zakapeme citrónovou šťávou. Zahřejeme tuk, játra na něm opečeme, osolíme a opepříme.Vyjmeme je z tuku a udržujeme je stále tep ..

DRŮBEŽ DROBY | KUŘECÍ JÁTRA SE SLADKOKYSELOU OKURKOU

1/2 kg kuřecích jater, 2menší sladkokyselé okurky, 1cibule, 1lžička sladké papriky, olej,sůl a pepř, 2lžíce polohrubé mouky. V hrnci necháme na oleji zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěná a pokrájená játra a osmažíme je, zaprášíme paprikou, moukou, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Ke konci přidáme na drobné nudličky nakrájené okurky a dovaříme. Dosolíme a opepříme. Podáváme s dušenou rýží nebo knedlíkem. ..

DRŮBEŽ DROBY | SMAŽENÁ KUŘECÍ JÁTRA

INGREDIENCE: Asi 200g kuřecích jater, pepř, sůl, olej a cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Járta opepříme, dáme na olej a dusíme pod pokličkou. Meztím si cibuli nakrájíme na kolečka. Když jsou z jedné strany opečené, dáme navrh cibuli a dosmažíme. Solíme až na talíři.!!! Příloh: brambory, chléb, rýže. ..

DRŮBEŽ DROBY | DRŮBEŽÍ JÁTRA SE ZBOJNICKÝM SALÁTEM.

INGREDIENCE: 300 g mražených drůbežích jater, 1 sklenice zbojnického salátu, 1 cibule, lžička kečupu, stroužek česneku, 2 lžíce oleje nebo sádla.POSTUP PŘIPRAVY: Játra necháme rozmrznout a dobře očistíme. Nakrájíme je na nudličky. Na pánev dáme tuk a zpěníme na něm cibuli. Přidáme nakrájená játra, skleničku zbojnického salátu, kečup česnek utřený se solí. Před podáváním podle chuti přisolíme. Podáváme s opečenými brambory nebo hranolky. ..

DRŮBEŽ DROBY | HUSÍ SRDÍČKA A ŽALUDKY NA SLANINĚ.

INGREDIENCE: 2 husí žaludky, 2 srdce, 50g cibule, 50g slaniny, několik celých pepřů, 30g hl. mouky, 10g soli, 50g husího sádla, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné husí žaludky a srdce nakrájíme na plátky podobně jako vepřové ledvinky. Dáme je dusit na drobně nakrájenou cibuli osmahlou na husím sádle, do kterého jsme přidali na kostičky nakrájenou slaninu. Zakápneme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka Hotové vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme přiměřeně vodou nebo ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz