Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ VNITŘNOSTI | DRŠŤKY Á LA PAPRIKÁŠ

INGREDIENCE: Dršťky (1 kg čerstvých nebo 600 g polotovarů), 100 g uzeného bůčku, 30 g tuku, 2 cibule, kousek celeru, lžíce hladké mouky,lžíce papriky, 2 stroužky česneku. POSTUP PŘIPRAVY: Syrové dršťky dobře očistíme, opereme v několika vodách a dáme vařit do slané vody. Po chvíli vaření vodu slijeme a dáme novou vřelou vodu, osolíme, vložíme kousek uzeného bůčku, cibuli, kousek celeru a dršťky vaříme do měkka. Pak si připravíme cibulovou jíšku, přelijeme ji vývarem do hustoty omáčky, dochutíme ..

HOVĚZÍ VNITŘNOSTI | TELECÍ BRZLÍK DUŠENÝ (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Brzlík se pokrájí na menší kousky, osolí a dusí do měkka na másle s osmaženou cibulkou. Vysmáhla šťáva se zapráší moukou, opraží, zaleje vodou nebo polévkou, okyselí citronovou šťávou a nechá povařit. Může se přidat zelená petrželka a dle chuti i pepře. K tomu rýže, brambory, chléb. ..

HOVĚZÍ VNITŘNOSTI | DUŠENÉ HOVĚZÍ LEDVINKY

INGREDIENCE: 800 g hovězích ledvinek, 2 cibule, 2 lžíce ztuženého pokrmového tuku Iva, půl lžičky kmínu, pepř podle chuti, sůl, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Ledvinky podélně naplocho rozkrojíme. Pečlivě vykrájíme a odstraníme všechny kanálky, žilky s tukem. Ledvinky pak důkladně vypereme a dáme okapat. Nakrájíme je na proužky a dáme osmahnout na rozsekanou cibuli, zpěněnou na rozehřátém tuku. Opepříme, okmínujeme a dusíme za občasného podlévání doměkka. Pak vysmahneme šťávu ..

HOVĚZÍ VNITŘNOSTI | POMAZÁNKA ZE SLEZINY

INGREDIENCE: 250 g sleziny, 50 g tuku, 1 cibule, sůl, pepř, 50 g slaniny. POSTUP PŘIPRAVY: Slezinu zbavenou blány naškrábeme nožem. Jemné pokrájenou nebo strouhanou cibulí zpěníme na tuku a slanině. Vložíme na ní naškrábanou slezinu, podlijeme ji mlékem a za stálého míchání dusíme. Před dokončením okořeníme pepřem nebo špetkou zázvoru, osolíme. Pomazánku mažeme na topinky, sypeme nadrobno usekanou pažitkou či petrželkou nebo zdobíme natvrdo uvařeným. na kolečka nakrájeným vajíčkem. ..

HOVĚZÍ VNITŘNOSTI | DRŠŤKY PO VÍDEŇSKU

INGREDIENCE: 600 g drštěk, 5-7 lžic oleje, ó0 g strouhanky, 5 lžic kečupu, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, vývar podle potřeby, 40 g tvrdého sýra, 1 lžíce sekané petrželky, 100 g šunkového salámu (šunky). POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a dobře oprané dršťky pokrájíme na menší kousky, povaříme, scedíme a v další osolené vodě uvaříme doměkka. Scezené a vychladlé nakrájíme na tenké nudličky. Do rozehřátého oleje vsypeme strouhanku, dozlatova ji osmažíme, Pak přidáme kečup, třený česnek, dršťky, o ..

HOVĚZÍ VNITŘNOSTI | DRŠŤKY JAKO OHEŇ.

INGREDIENCE: 600 g předvařených drštěk, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 zelená paprika, 1 lžička ml. pálivé papriky, 50 g pórku, sůl, ml. pepř, 2 lžíce kečupu, majoránka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Předvařené dršťky pokrájíme na nudličky a osmažíme na rozpáleném oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, posypeme pálivou paprikou a za občasného míchání smažíme. Podlijeme vroucí vodou, přidáme pokrájenou zelenou papriku, kečup, opepříme a dusíme doměkka. Přidáme pokrájený pórek, ..

HOVĚZÍ VNITŘNOSTI | DUŠENÁ JÁTRA A SRDCE S RÝŽÍ.

INGREDIENCE: 300g hovězích jater, 600g srdce, 70g slaniny, 80g oleje, 300 g rýže, 1 cibule, mouka, majoránka, sladká paprika.POSTUP PŘIPRAVY: Srdce předem uvaříme. Játra nakrájíme na kostky a opepříme, opečeme na oleji se slaninou a cibulkou, zaprášíme moukou, necháme osmáhnout, přidáme trochu papriky, podlijeme vývarem ze srdce a dusíme. Později přidáme na plátky nakrájené srdce, osolíme a dusme. Nakonec přidáme trochu majoránky, kari nebo pár kapek worcesteru. Příloha: rýže. ..

HOVĚZÍ VNITŘNOSTI | DRŠŤKY PO VÍDEŇSKU.

INGREDIENCE: 1 kg drštěk, voda nebo zeleninový vývar, 1 dl oleje, 100 g strouhanky, 100 g rajčatového kečupu, stroužek česneku, mletý pepř, petrželka, 50 g strouhaného sýra.POSTUP PŘIPRAVY: Dobře očištěné a oprané dršťky ve slané vodě nebo v zeleninovém vývaru uvaříme do měkka a vychladlé nakrájíme na nudličky asi 5 cm dlouhé. V kastrolu rozpálíme olej, nasypeme do něho strouhanku, do zlatova ji osmažíme, přidáme kečup, utřený česnek, sůl, mletý pepř, nakrájené dršťky, podlijeme trochou vývaru z ..

HOVĚZÍ VNITŘNOSTI | JÁTROVÉ NOKY.

INGREDIENCE: 300 g hovězích jater, 60 g másla, 2 vejce, 1 lžíce poloh. mouky, 2 lžíce strouhanky, sůl, pepř, majoránka, cibule, česnek, petrželka.POSTUP PŘIPRAVY: Játra dvakrát umeleme na strojku, osolíme, okořeníme, přidáme nekrájenou cibuli a petrželku. Zbylé máslo utřeme s vejcem, přidáme játra, vejce, mouku, strouhanku a dobře promícháme. Lžící tvoříme větší noky, zavařujeme do vařící vody a vaříme 10-12 minut. Okapané omastíme máslem a podáváme se zelím a s brambory. ..

HOVĚZÍ VNITŘNOSTI | JÁTRA PO BENÁTSKU 1

INGREDIENCE: 2 cibule, hladkou mouku, hovězích nebo telecích jater, olej, sůl, pepř, citrónovou šťávu, petrželku, rýži, šafrán, bílé víno, parmazán.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži orestujeme na tuku, zalijeme bílým vínem a vodou, osolíme, opepříme, přidáme šafrán a vaříme do vyvařeni vody, potom přiklopíme pokličkou a necháme 20 minut dodusit v troubě. Necháme zlehka vychladnout a zamícháme do rýže parmazán. Na pánvičce orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka, vyndáme bokem. Hovězí nebo telecí játra nakrá ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz