Recepty na xkuchtik.cz

RYBY CANDÁT | PEČENÝ CANDÁT

INGREDIENCE: 1 candát (asi 1,3 kg), šťáva z l citrónu, 50 g másla, l stroužek česneku, 1 svazek kopru, 1 svazek petrželky, sůl, pepř, 50 ml zeleninového vývaru, 200 g kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Candáta omyjeme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi 15 minut odležet. Máslo dáme na pánvičku a necháme rozpustit. K máslu přidáme oloupaný a prolisovaný česnek. Bylinky omyjeme, necháme okapat, nakrájíme nadrobno a vmícháme do česnekového másla. Rybu uvnitř i na ..

RYBY CANDÁT | CANDÁT GRATINOVANÝ S CIBULÍ

INGREDIENCE: Potřebujeme: 1 candáta (může být maréna, kapr, filé z tresky), 4 menší cibule, 0,2 l smetany, 100 g strouhaného ementálu, 2 lžíce másla, citron šťávu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu pokapeme citrónovou šťávou, posolíme a dáme asi na 1 hodinu odležet. Poté ji zvolna asi 10 min. vaříme v osolené vodě v pekáči. Rybu vyjmeme, stáhneme z ní kůži, rozdělíme v půli a vyjmeme páteř s kostmi. Půlky složíme do máslem vymaštěného pekáče, hustě posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, pokapeme zbytk ..

RYBY CANDÁT | CANDÁT NA RUSKÝ ZPŮSOB

INGREDIENCE: 750 g očištěného candáta, 110 g tuku, 50 g cibule, bobkový list, celý pepř, 2,5 cl bílého vína, 1 žloutek, lžíce rajčatového protlaku, lžíce hladké mouky, polovina citrónu, lžíce kaviáru, 5 cl smetany, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku osmahneme do růžova drobně krájenou cibulku, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem a při občasném přelévání tímto základem dodusíme. Pečeného candáta vyjmeme, základ zaprášíme moukou ..

RYBY CANDÁT | CANDÁT S JEMNOU PETRŽELKOVOU OMÁČKOU

INGREDIENCE: 4 porce ryby, 1/2 svazku petrželky, 2 lžíce oleje, sůl omáčka: 4 žloutky, l lžíce másla, citrónová šťáva, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné porce candáta dáme do vařící vody, přidáme pokrájenou petrželku a Zakapeme olejem. Rybí maso uvaříme doměkka. Mezitím v kastrůlku na mírném ohni šleháme až do zhoustnutí 4 žloutky s máslem a citrónovou šťávou. Pak omáčku zředíme vývarem z candáta a podle chuti dosolíme. Porce ryby urovnáme na talíře a přelijeme. Podáváme s krajíčky bílé veky. ..

RYBY CANDÁT | PEČENÝ CANDÁT

INGREDIENCE: 4 - 5 porcí candáta, 1 lžíce másla, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 2 rajčata, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sladké mleté papriky, strouhaný sýr, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z oškrábaného, vykuchaného a opláchnutého candáta nakrájíme na porce, osušíme utěrkou, osolíme, opepříme a mírně posypeme mletou paprikou. Jednotlivé připravené porce obalíme po jedné straně v hladké mouce a pečeme na oleji po obou stranách. Nakonec naskládáme na pekáček. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a krátce ..

RYBY CANDÁT | BLATENSKÝ CANDÁT.

INGREDIENCE: 600 g candáta, 100 g másla, 100 ml sladké smetany, 200 ml mléka, 30 g strouhaného sýra, 20 g strouhanky, 50 g hladké mouky, 300 g listového špenátu, 400 g brambor, 4 vejce, 2 žloutky, sůl, muškátový oříšek, bílý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme, prolisujeme a necháme zchladnout. Do zchladlých brambor přidáme 2 vejce, máslo, sůl, muškátový oříšek a bílý pepř. Rybí porce osolíme a zprudka opečeme na másle. Špenát spaříme v osolené vodě. Z másla, mouky, mléka, smetany připravíme ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz