xFonka Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | BŮČKOVÁ TMAVÁ TLAČENKA

INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 1kg vepřové plece, 300g vepřové kůže, 3 dl vepřové krve, 1 cibule, mletý pepř sůl, třený česnek, mletý pepř,nové koření, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě spolu s novým kořením do poloměkka. Kůže vaříme do měkka samostatně. Maso nakrájíme na kostky 1,5 x 1,5 cm velké. Kůže umeleme. Vše dáme do mísy, přilijeme scezenou krev, přidáme jemně nastrouhanou cibuli, ochutíme kořením a třeným česnekem. Solíme opatrně, neboť krev je slaná. Po ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | BŮČKOVÁ TMAVÁ TLAČENKA

INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 1kg vepřové plece, 300g vepřové kůže, 3 dl vepřové krve, 1 cibule, mletý pepř sůl, třený česnek, mletý pepř,nové koření, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě spolu s novým kořením do poloměkka. Kůže vaříme do měkka samostatně. Maso nakrájíme na kostky 1,5 x 1,5 cm velké. Kůže umeleme. Vše dáme do mísy, přilijeme scezenou krev, přidáme jemně nastrouhanou cibuli, ochutíme kořením a třeným česnekem. Solíme opatrně, neboť krev je slaná. Po ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ TLAČENKA IV

INGREDIENCE: 2 prasečí nožičky, 1 zadní vepřové koleno, 1 vepřové srdce, případně nějaké odřezky masa, sůl, pepř mletý i celý, nové koření, bobkový list, majoránka, česnek, kmín mletý nebo drcený, obal na tlačenku. POSTUP PŘÍPRAVY: V tlakovém hrnci uvaříme maso doměkka spolu s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a solí. Pak vykostíme a nakrájíme na kostičky. Vývar použijeme na polévku. K nakrájenému masu přimícháme rozmačkaný česnek, kmín, majoránku, pepř a rozdrcené nové koření. Koře ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ TLAČENKA IV

INGREDIENCE: 2 prasečí nožičky, 1 zadní vepřové koleno, 1 vepřové srdce, případně nějaké odřezky masa, sůl, pepř mletý i celý, nové koření, bobkový list, majoránka, česnek, kmín mletý nebo drcený, obal na tlačenku. POSTUP PŘÍPRAVY: V tlakovém hrnci uvaříme maso doměkka spolu s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a solí. Pak vykostíme a nakrájíme na kostičky. Vývar použijeme na polévku. K nakrájenému masu přimícháme rozmačkaný česnek, kmín, majoránku, pepř a rozdrcené nové koření. Koře ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ TLAČENKA III

INGREDIENCE: 2 kg vařeného libového masa (z plece, krkovice, kolen), 2 kg vařeného tučného masa (z hlavy, laloku), vepřové nožičky, 500 g vepřového srdce a jazyka, 500 g vařené kůže (získané při stahování sádla), asi 1/2 l nemastného vývaru, popřípadě kousek syrových a vařených jater, 10 g mletého pepře, 3 g mletého nového koření, asi 30 g česneku, 50 g syrové cibule, špetka majoránky, asi 80 g soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvař ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ TLAČENKA III

INGREDIENCE: 2 kg vařeného libového masa (z plece, krkovice, kolen), 2 kg vařeného tučného masa (z hlavy, laloku), vepřové nožičky, 500 g vepřového srdce a jazyka, 500 g vařené kůže (získané při stahování sádla), asi 1/2 l nemastného vývaru, popřípadě kousek syrových a vařených jater, 10 g mletého pepře, 3 g mletého nového koření, asi 30 g česneku, 50 g syrové cibule, špetka majoránky, asi 80 g soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvař ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ HUSPENINA I

INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy, 1 koleno, 300g kůže, 1 ledvinka, 2 sterilované okurky, 1 mrkev, třený česnek, sůl, mletý pepř, 3-4 bobkové listy, nové koření, ocet, cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavu, koleno a kůže očistíme. Po zavaření polévky sesbíráme utvořenou pěnu, přidáme do polévky bobkové listy, nové koření, sůl a mrkev. Přikryté poklicí vaříme do měkka. Vytřídíme libové maso, které nakrájíme na kostičky. Kůže a tučné maso hrubě umeleme. Vše dáme do kastrolu, zalijeme procezeným vývarem, přidám ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ HUSPENINA I

INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy, 1 koleno, 300g kůže, 1 ledvinka, 2 sterilované okurky, 1 mrkev, třený česnek, sůl, mletý pepř, 3-4 bobkové listy, nové koření, ocet, cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavu, koleno a kůže očistíme. Po zavaření polévky sesbíráme utvořenou pěnu, přidáme do polévky bobkové listy, nové koření, sůl a mrkev. Přikryté poklicí vaříme do měkka. Vytřídíme libové maso, které nakrájíme na kostičky. Kůže a tučné maso hrubě umeleme. Vše dáme do kastrolu, zalijeme procezeným vývarem, přidám ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ TLAČENKA II.

INGREDIENCE: 2 kg vepřové plece, 2 vepřová kolena, 4 nožičky, 2 srdce a 4 jazyky, 2 cibule, 2 lžíce sádla, sůl, pepř, majoránka, česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso i s kůžemi dáme vařit do osolené vody do poloměkka. Po ochlazení ho vykostíme, nakrájíme na kostičky a kůže umeleme na masovém strojku. Vše dáme do mísy. Cibuli nakrájíme nadrobno a dožluta osmahneme na sádle. Přidáme k masu, okořeníme, zalijeme chladným a nemastným vývarem tak, aby směs byla přiměřeně zahoustlá. Připravíme si tlačenkové sá ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ TLAČENKA II.

INGREDIENCE: 2 kg vepřové plece, 2 vepřová kolena, 4 nožičky, 2 srdce a 4 jazyky, 2 cibule, 2 lžíce sádla, sůl, pepř, majoránka, česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso i s kůžemi dáme vařit do osolené vody do poloměkka. Po ochlazení ho vykostíme, nakrájíme na kostičky a kůže umeleme na masovém strojku. Vše dáme do mísy. Cibuli nakrájíme nadrobno a dožluta osmahneme na sádle. Přidáme k masu, okořeníme, zalijeme chladným a nemastným vývarem tak, aby směs byla přiměřeně zahoustlá. Připravíme si tlačenkové sá ..

 

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KARPATSKÝ GULÁŠ. ..

INGREDIENCE: 700g zvěřiny bez kostí (srnčí, jelení, z černé zvěře, případně i zaječí), 60g slaniny, 2 cibule, sůl, sladká mletá pa ...

Celý recept

GRILOVANÉ SVÍČKOVÉ Ř ..

INGREDIENCE: 4plátky svíčkové, 4 lžíce oleje, mletý pepř, sůl, 150g majonézy, 2 stroužky česneku, 2 sterilované okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky sví ...

Celý recept

OŠKVARKOVÉ TYČINKY ..

INGREDIENCE: 250 g polohrubej múky, 200 g škvarek, 2 dcl mlieka, 20 g droždia, 1 vajcový žĺtok, mleté čierne korenie, soľ. POSTUP PRIPRAVY: Do ...

Celý recept

KEBAB ŠČOKLA (z Ostr ..

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kil ...

Celý recept

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz