Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | BŮČKOVÁ TMAVÁ TLAČENKA

INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 1kg vepřové plece, 300g vepřové kůže, 3 dl vepřové krve, 1 cibule, mletý pepř sůl, třený česnek, mletý pepř,nové koření, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě spolu s novým kořením do poloměkka. Kůže vaříme do měkka samostatně. Maso nakrájíme na kostky 1,5 x 1,5 cm velké. Kůže umeleme. Vše dáme do mísy, přilijeme scezenou krev, přidáme jemně nastrouhanou cibuli, ochutíme kořením a třeným česnekem. Solíme opatrně, neboť krev je slaná. Po ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | BŮČKOVÁ TMAVÁ TLAČENKA

INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 1kg vepřové plece, 300g vepřové kůže, 3 dl vepřové krve, 1 cibule, mletý pepř sůl, třený česnek, mletý pepř,nové koření, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě spolu s novým kořením do poloměkka. Kůže vaříme do měkka samostatně. Maso nakrájíme na kostky 1,5 x 1,5 cm velké. Kůže umeleme. Vše dáme do mísy, přilijeme scezenou krev, přidáme jemně nastrouhanou cibuli, ochutíme kořením a třeným česnekem. Solíme opatrně, neboť krev je slaná. Po ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ TLAČENKA IV

INGREDIENCE: 2 prasečí nožičky, 1 zadní vepřové koleno, 1 vepřové srdce, případně nějaké odřezky masa, sůl, pepř mletý i celý, nové koření, bobkový list, majoránka, česnek, kmín mletý nebo drcený, obal na tlačenku. POSTUP PŘÍPRAVY: V tlakovém hrnci uvaříme maso doměkka spolu s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a solí. Pak vykostíme a nakrájíme na kostičky. Vývar použijeme na polévku. K nakrájenému masu přimícháme rozmačkaný česnek, kmín, majoránku, pepř a rozdrcené nové koření. Koře ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ TLAČENKA IV

INGREDIENCE: 2 prasečí nožičky, 1 zadní vepřové koleno, 1 vepřové srdce, případně nějaké odřezky masa, sůl, pepř mletý i celý, nové koření, bobkový list, majoránka, česnek, kmín mletý nebo drcený, obal na tlačenku. POSTUP PŘÍPRAVY: V tlakovém hrnci uvaříme maso doměkka spolu s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a solí. Pak vykostíme a nakrájíme na kostičky. Vývar použijeme na polévku. K nakrájenému masu přimícháme rozmačkaný česnek, kmín, majoránku, pepř a rozdrcené nové koření. Koře ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ TLAČENKA III

INGREDIENCE: 2 kg vařeného libového masa (z plece, krkovice, kolen), 2 kg vařeného tučného masa (z hlavy, laloku), vepřové nožičky, 500 g vepřového srdce a jazyka, 500 g vařené kůže (získané při stahování sádla), asi 1/2 l nemastného vývaru, popřípadě kousek syrových a vařených jater, 10 g mletého pepře, 3 g mletého nového koření, asi 30 g česneku, 50 g syrové cibule, špetka majoránky, asi 80 g soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvař ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ TLAČENKA III

INGREDIENCE: 2 kg vařeného libového masa (z plece, krkovice, kolen), 2 kg vařeného tučného masa (z hlavy, laloku), vepřové nožičky, 500 g vepřového srdce a jazyka, 500 g vařené kůže (získané při stahování sádla), asi 1/2 l nemastného vývaru, popřípadě kousek syrových a vařených jater, 10 g mletého pepře, 3 g mletého nového koření, asi 30 g česneku, 50 g syrové cibule, špetka majoránky, asi 80 g soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvař ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ HUSPENINA I

INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy, 1 koleno, 300g kůže, 1 ledvinka, 2 sterilované okurky, 1 mrkev, třený česnek, sůl, mletý pepř, 3-4 bobkové listy, nové koření, ocet, cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavu, koleno a kůže očistíme. Po zavaření polévky sesbíráme utvořenou pěnu, přidáme do polévky bobkové listy, nové koření, sůl a mrkev. Přikryté poklicí vaříme do měkka. Vytřídíme libové maso, které nakrájíme na kostičky. Kůže a tučné maso hrubě umeleme. Vše dáme do kastrolu, zalijeme procezeným vývarem, přidám ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ HUSPENINA I

INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy, 1 koleno, 300g kůže, 1 ledvinka, 2 sterilované okurky, 1 mrkev, třený česnek, sůl, mletý pepř, 3-4 bobkové listy, nové koření, ocet, cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavu, koleno a kůže očistíme. Po zavaření polévky sesbíráme utvořenou pěnu, přidáme do polévky bobkové listy, nové koření, sůl a mrkev. Přikryté poklicí vaříme do měkka. Vytřídíme libové maso, které nakrájíme na kostičky. Kůže a tučné maso hrubě umeleme. Vše dáme do kastrolu, zalijeme procezeným vývarem, přidám ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ TLAČENKA II.

INGREDIENCE: 2 kg vepřové plece, 2 vepřová kolena, 4 nožičky, 2 srdce a 4 jazyky, 2 cibule, 2 lžíce sádla, sůl, pepř, majoránka, česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso i s kůžemi dáme vařit do osolené vody do poloměkka. Po ochlazení ho vykostíme, nakrájíme na kostičky a kůže umeleme na masovém strojku. Vše dáme do mísy. Cibuli nakrájíme nadrobno a dožluta osmahneme na sádle. Přidáme k masu, okořeníme, zalijeme chladným a nemastným vývarem tak, aby směs byla přiměřeně zahoustlá. Připravíme si tlačenkové sá ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ TLAČENKA II.

INGREDIENCE: 2 kg vepřové plece, 2 vepřová kolena, 4 nožičky, 2 srdce a 4 jazyky, 2 cibule, 2 lžíce sádla, sůl, pepř, majoránka, česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso i s kůžemi dáme vařit do osolené vody do poloměkka. Po ochlazení ho vykostíme, nakrájíme na kostičky a kůže umeleme na masovém strojku. Vše dáme do mísy. Cibuli nakrájíme nadrobno a dožluta osmahneme na sádle. Přidáme k masu, okořeníme, zalijeme chladným a nemastným vývarem tak, aby směs byla přiměřeně zahoustlá. Připravíme si tlačenkové sá ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz