Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ ZABIJAČKOVÁ TLAČENKA.

INGREDIENCE: Polonina vepřové hlavy, 1 vepřové srdíčko, 1 vepřový jazyk, 4-5 vepřových nožíček, 1 vepřové koleno zadní, 500g vepřové plece, kořenová zelenina, sůl, mletý pepř, třený česnek, nové koření celé.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou hlavu, nožičky a koleno dobře očistíme a omyjeme. Pak dáme do vody vařit spolu s přidáním vepřové plece. Až se maso začne vařit, opatrně sběračkou posbíráme pěnu (sražené bílkoviny), osolíme, přidáme nové koření a pod poklicí v mírném varu vaříme asi 1 hodinu. Přidám ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | DOMÁCÍ ZABIJAČKOVÁ TLAČENKA.

INGREDIENCE: Polonina vepřové hlavy, 1 vepřové srdíčko, 1 vepřový jazyk, 4-5 vepřových nožíček, 1 vepřové koleno zadní, 500g vepřové plece, kořenová zelenina, sůl, mletý pepř, třený česnek, nové koření celé.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou hlavu, nožičky a koleno dobře očistíme a omyjeme. Pak dáme do vody vařit spolu s přidáním vepřové plece. Až se maso začne vařit, opatrně sběračkou posbíráme pěnu (sražené bílkoviny), osolíme, přidáme nové koření a pod poklicí v mírném varu vaříme asi 1 hodinu. Přidám ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | TLAČENKA KREVNÍ.

INGREDIENCE: Polovina vepřové hlavy, 1 vepřové koleno, 500g vepřové plece, 300g vepřových kůží, 1 vepřové srdce, 2 dl vepřové krve, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘPRAVY: Maso uvaříme stejným způsobem jako u předchozího receptu - zabijačková tlačenka. Kůže uvaříme samostatně, vývar použijeme k masu. Maso nakrájíme na drobnější kostky, kůže jemně semeleme. Vše pak v míse promícháme se scezenou krvi, ochutíme třeným česnekem a kořením. Podle potřeby zředíme vývarem. Směs plníme d ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | TLAČENKA KREVNÍ.

INGREDIENCE: Polovina vepřové hlavy, 1 vepřové koleno, 500g vepřové plece, 300g vepřových kůží, 1 vepřové srdce, 2 dl vepřové krve, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘPRAVY: Maso uvaříme stejným způsobem jako u předchozího receptu - zabijačková tlačenka. Kůže uvaříme samostatně, vývar použijeme k masu. Maso nakrájíme na drobnější kostky, kůže jemně semeleme. Vše pak v míse promícháme se scezenou krvi, ochutíme třeným česnekem a kořením. Podle potřeby zředíme vývarem. Směs plníme d ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | SVĚTLÁ TLAČENKA II.

INGREDIENCE: 1 kg masa z vepřové hlavy, vepřový jazyk, srdce, vepřové nožičky a kůže nebo vepřové koleno, sůl, mlety pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté a pečlivě očištěné maso vložíme do kastrolu a zalijeme vodou, jen aby bylo potopeno, a uvaříme do měkka. Pak je vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Vývar z masa necháme odpařit na menší množství. Směs opepříme a osolíme a vložíme do litrových zavařovacích sklenic, které nemají zúžené hrdlo a vývar na maso procedíme. Maso musí být zcela zakryté. Pak s ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | SVĚTLÁ TLAČENKA II.

INGREDIENCE: 1 kg masa z vepřové hlavy, vepřový jazyk, srdce, vepřové nožičky a kůže nebo vepřové koleno, sůl, mlety pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté a pečlivě očištěné maso vložíme do kastrolu a zalijeme vodou, jen aby bylo potopeno, a uvaříme do měkka. Pak je vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Vývar z masa necháme odpařit na menší množství. Směs opepříme a osolíme a vložíme do litrových zavařovacích sklenic, které nemají zúžené hrdlo a vývar na maso procedíme. Maso musí být zcela zakryté. Pak s ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | JÁTÁTROVÁ TLAČENKA

INGREDIENCE: 500g vepřové plece, 1 vepřové koleno zadní, 300g vepřových jater, 300 g vepřových kůží, sůl, cibule, mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek, drcený kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka. Kůži vaříme samostatně, včetně kůže z kolena, do měkka a jemně ji umeleme. Maso z kolena obereme a spolu s vepřovou plecí nakrájíme na kostky. Játra nakrájíme na plátky a oblanšírujeme. Vyndáme do studené vody a pak přendáme na sítko okapat. Všechny suroviny vložíme ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | JÁTÁTROVÁ TLAČENKA

INGREDIENCE: 500g vepřové plece, 1 vepřové koleno zadní, 300g vepřových jater, 300 g vepřových kůží, sůl, cibule, mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek, drcený kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka. Kůži vaříme samostatně, včetně kůže z kolena, do měkka a jemně ji umeleme. Maso z kolena obereme a spolu s vepřovou plecí nakrájíme na kostky. Játra nakrájíme na plátky a oblanšírujeme. Vyndáme do studené vody a pak přendáme na sítko okapat. Všechny suroviny vložíme ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | GALATINA Z VEPŘOVÉHO BŮČKU A JATER.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 10 vajec, 200g vepřových jater, 100 g .strouhanky, 100 g hladké mouky (sušené mléko), sůl, vegeta, strouhaný muškátový oříšek, třený česnek, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra nakrájíme na plátky a v horké vodě oblanšírujeme. Bůček bez kůže nakrájíme na drobné kostičky. Plátky jater nakrájíme na jemné nudličky. V míse bůček i játra smícháme s celými vejci, strouhankou a sušeným mlékem nebo hladkou moukou. Ochutíme vegetou, solí třeným česnekem a mu ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | KRVAVICE.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového laloku, 1 kg vepřové plece, 3 dl vepřové krve, 500g žitné mouky, 100g sádla, 1 cibule, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, hřebíček drcený nebo tlučený.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový lalok a plec uvaříme v osolené vodě do měkka. Plec umeleme lalok nakrájíme na malé kostičky a obojí maso promícháme. Mouku rozmícháme s krví a kořením. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, vše promícháme hustotu upravíme vývarem a plníme do tlačenkových střev. Vaříme v horké vodě mírným ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz