Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | KLÁŠTERNÍ KOLENO

INGREDIENCE: 2 vepřová kolena, 2 palice česneku, 2 cibule, 1 l světlého piva, rozmarýn, jalovec, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Koleno vykostíme podélným řezem, oškrábeme kůžičku, vše posolíme, potřeme česnekem, jalovcem a snítkou rozmarýnu. Vše pevně srolujeme a upevníme motouzem. Kolena posypeme cibulí pokrájenou na kolečka a zalijeme na několik hodin pivem. Pak pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu, a to za občasného otáčení a polévání výpekem, až zůstane jen malé množství šťávy a kolena jsou upe ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | Zapečené maso v alobalu

INGREDIENCE: cca 1/2 kila vepř.masa, 1x kysané zelí, 100dkg slaniny, dlé své chuti přidejte třeba klobásu, brambor přibližně na osobu, koření - paprika, pepř, sůl, alobal(rozřezat na několik obdélniku,abychom mohli zabalit suroviny do alobalu). POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme maso na kousky, nakrájíme slaninu, klobásu a brambory na tenčí kolečka. Připravíme si jeden alobal, na který položíme nakrájené bramobory, osolíme, opaprikujeme, přiložíme je slaninou a na to vepř.maso, které okořeníme. Dále ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | VEPŘOVÉ SE SMETANOU

INGREDIENCE: 400 g vepřového masa, 2 cibule, 3 lžíce sádla, sůl, pepř, půl lžičky zázvoru, 1 lžička citrónové kůry, 1 lžíce mouky, 200 ml smetany, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno. Maso osolíme a okořeníme. V kastrole nebo v pánvi s vyšším okrajem rozehřejeme sádlo, vhodíme do něj maso a opékáme, až změní barvu. Pak přidáme cibuli a za častého míchání opékáme dál, až je cibule dozlatova osmažená. Přidáme zázvor, lžičku strouhané citrónové ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH

INGREDIENCE: 2 řízky, 2 roštěnky (dělám jen z vepřového), 2 cibule, hrst hub (dávám namočené sušené), 1 lžička cukru, 1 lžička hořčice, 1 ½ dl světlého piva, tymián, bobkový list, pepř, sůl, trochu hl. mouky, šlehačka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kostky masa orestuji na dozlatova osmažené cibuli, přidám cukr, nechám zkaramelizovat, pak přidám koření a hořčici, hl. mouku a opražím, podliji pivem a dusím. Když je maso poloměkké, přidám houby i s vodou a dusím doměkka a nakonec přiliji šlehačku. &nb ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | BULHARSKÉ ZAPÉKANÉ VEPŘOVÉ SE ZELÍM

INGREDIENCE: 600 g vepřového masa, 1,5 kg kyselého zelí, lžíce rajského protlaku, 1 cibule, 2 rajčata, 150 g sádla, kmín, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné vepřové maso nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme a necháme v chladnu rozležet. Drobně pokrájenou cibuli osmahneme v rozpáleném sádle, přidáme k ní pokrájené a propláchnuté zelí a společné dusíme. Nepodléváme. Když zelí změkne, vložíme k němu do kastrole kostky vepřového masa, které jsme předem asi 20 minut podusili. Promích ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | PRAŽSKÝ FLAMENDR

INGREDIENCE: 300 g vepřového masa, 2 malé cibule, 2 velké zelené papriky, 1 lžíce hl. mouky, 2 lžíce oleje, 3 1 lžíce kečupu worcester, sůl, pepř křen . POSTUP PŘÍPRAVY: Libovolné vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a necháme odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou papriku nakrájíme na jemné nudličky. Maso prosypeme hladkou moukou a opečeme na olejem vytřené teflonové pánvi. Potom přidáme nakrájenou cibuli a papriku. Když cibule zesklovatí, podlijeme v ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | BULHARSKÉ VEŘOVÉ

INGREDIENCE: 750 vepřového masa, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 2 lžičky sl. papriky a 1 lžička pálivé, 150 g balkánského sýra, 1 feferonka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme je a v rozpáleném oleji zprudka opečeme. Pak zmírníme oheň a dopečeme doměkka. Maso vyjmeme, na tuku po pečení zpěníme jemně pokrájenou cibuli a zasypeme ji sladkou i pálivou paprikou a ještě přidáme pokrájenou feferonku. Zasmahneme, vše přerovnáme do ohnivzdorné misky, přidáme upečené maso a po ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | VEPŘOVÉ KOLENO (OD JARINKY)

INGREDIENCE: Vepřové koleno, česnek, hořčice francouzská, pivo. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme francouzskou hořčici a vymačkaný česnek, zalijeme pivkem a uděláme z toho kašičku. Kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme. Následně potřeme onou výše uvedenou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládu vložíme do pekáče. Ovšem - ten je také nutno nejprve vyzdobit: roládě uděláme podestýlku: podsypeme pěkně hustě jemně nakrájenou cibulkou, zalijeme pivkem, na ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | FRANKFURTSKÁ ROLÁDA

INGREDIENCE: 500 g vepřového masa, sůl, vývar, kmín, 1 cibule. Nádivka: 1 cibule, 4 párky, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso rozklepeme na plát, který okmínujeme a osolíme. Pak jej posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, na ni rozložíme párky a maso zavineme. Pečeme v troubě za stálého podlévání a přelévání vypečenou šťávou. Po vyjmutí měkkého masa vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, povaříme a podle chuti dosolíme. ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | VEPŘOVÉ KOLENO S OVOCEM.

INGREDIENCE: 2 vepřová kolena, šťáva z jednoho pomeranče, 100 ml světlé sójové omáčky, 2 lžíce medu, 2 stroužky česneku, drcený pepř, pomeranč, žlutý meloun, kiwi, jahody, celozrnné pečivo. POSTUP PŘÍPRAVY: Pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, med, lisovaný česnek a pepř smícháme. Touto směsí potřeme maso a dáme péci do trouby. Během pečení podléváme troškou vody, přeléváme vypečenou šťávou, potíráme zbylou směsí a obracíme. Před podáváním kolena rozpůlíme, přelijeme vypečenou šťávou a jednotli ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz