Recepty na xkuchtik.cz

KNEDLÍKY OVOCNÉ | BORŮVKOVÉ KNEDLÍKY

INGREDIENCE: 20 g droždí, l lžíce pískového cukru, asi 1/4 l mléka, 500 g hrubé mouky, 2 vejce, sůl, trochu oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí rozdrobíme, přidáme cukr, trochu vlažného mléka, lžíci mouky, promícháme a necháme vykynout. Do mísy prošijeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, vlažné mléko rozmíchané s vejci a sůl, vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na placku asi l cm silnou a skleničkou vykrajujeme kolečka. Do středu každého vložíme omyté a ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | JABLKOVÉ KNEDLÍKY 2

INGREDIENCE: 500 g nahrubo nastrouhaných jablek, 140 g hrubé mouky, špetka soli, hladká mouka na vál. POSTUP PŘÍPRAVY: Suroviny smícháme v těsto a necháme cca 2 hod. odpočinout. Pak tvarujeme knedlíčky (velikost asi jako u švestkových), obalujeme v hladké mouce a vaříme na mírném ohni 8- 10 min. Jsou výborné sypané cukrem a nastrouhaným tvarohem nebo se skořicí a maštěné máslem, nebo polité zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem a skořicí a na ozdobu můžeme pokapat višňovou polev ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | JABLKOVÉ KNEDLÍKY 1

INGREDIENCE: 200g hrubé mouky, 1 vejce, 10g droždí, 1 dl smetany, 1 lžíce cukru, sůl, 20g másla, 500g jablek, máslo na omaštění, cukr a tvaroh na posypání, mléko.POSTUP PŘÍPRAVY: Z droždí , cukru , špetky moky a několika lžic vlažného mléka připravíme kvásek. Do proseté mouky smíchané se špetkou soli rozklepneme vejce, dáme vykynutý kvásek a smetanu. Zaděláme těsto, rozdělíme je na vále na stejné díly, z kterých ukrajujeme tak velké kousky,abychom do nich zabalit čtvrtky oloupaných a jádřinců zb ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | TETINY KYNUTÉ KNEDLÍKY

INGREDIENCE: 900 g hrubé mouky, 30 g droždí, 0,4 l mléka, 1 vejce, 2 lžičky cukru, sůl.Náplň: čerstvé ovoce nebo povidla, marmeláda, na posypání cukr moučka, skořice nebo strouhaný tvaroh, máslo.POSTUP PŘÍPRAVY: Z části vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme na teple vykynout. Do proseté mouky(část odložíme na rozvalování) přidáme vejce, sůl, mléko a vykynutý kvásek. Směs promícháme, vypracujeme na hladké nelepivé těsto a necháme vykynout. Po vykynutí vyklopíme a na pomoučený ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | OVOCNÉ KNEDLÍKY Z ŽEMLOVÉHO TĚSTA

INGREDIENCE: 2 lžíce másla, 2 vejce, 250 g měkkého tvarohu, 4 rohlíky z minulého dne, šálek mléka, špetka soli na naplnění: švestky, jablka, blumy na doplnění: rozehřáté máslo, moučkový cukr, skořice. POSTUP PŘÍPRAVY: Měkké máslo vyšleháme se špetkou soli, přidáme vejce a šleháme do pěny.Vmícháme tvaroh a rohlíky, které jsme předem nakrájeli na kostky, pokapali mlékem, nechali prosáknout a rozmačkali.Vše dobře spojíme, propracujeme, pokud je třeba, přidáme trochu mléka a hladké těsto uválíme na ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | TVAROHOVÉ KNEDLÍKY S OVOCEM

INGREDIENCE: 2 žloutky, 80 g másla, 40 g cukru, 250 g měkkého tvarohu, 200 g polohrubé mouky, špetka soli, 200 g ovoce čerstvé, kompotované či mražené. POSTUP PŘÍPRAV: Žloutky utřeme s cukrem, máslem a špetkou soli, po částech přimícháme tvaroh, postupně přidáváme mouku, až získáme vláčné těsto. Na pomoučeném vále vyválíme váleček, rozdělíme jej na stejné dílky, které plníme ovocem. Knedlíky vaříme 5 -7 minut v mírně osolené vodě. ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | TVROHOVÉ KNEDLÍKY

INGREDIENCE: 2 měkké tvarohy, 1 strouhaný tvaroh, 20 jahod, 20 lžic polohrubé mouky, 2 vajíčka, jemný bramborový škrob, špetka soli, máslo, 5 lžic cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Z tvarohů, mouky a vajíček připravíme těsto. Uhněteme ho v míse a poté rozválíme do čtverců. Ty naplníme ovocem, zabalíme a zavaříme ve vroucí vodě. Když vyplavou nahoru, jsou hotové. Scedíme je, necháme okapat a podáváme se strouhaným tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem. ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | OVOCNÉ KNEDLÍKY Z KYNUTÉHO TĚSTA

INGREDIENCE: 400 g hrubé mouky, 1/4 l mléka, 40 g droždí, l lžíce cukru, l malé vejce, l lžička másla, špetka soli POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, vzešlého kvásku a dalších přísad vypracujeme tužší těsto, které dáme asi na 40 minut vykynout. Poté ho vyklopíme na vál a zformujeme ve váleček. Nakrájíme z něho dílky, rukou je zploštíme, vložíme ovoce nebo tužší marmeládu, uděláme knedlíky a necháme je asi 10 minut kynout. Poté je vhodíme do vařící mírně přisolené vody a vaříme 8 minut podle l velikosti ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | OVOCNÉ KNEDLÍKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA

INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 250 g hrubé mouky, špetka soli, 2 vejce, l lžíce másla na naplnění: švestky, čtvrtky jablk, jimž jsme vykrojili jádřince, čtvrtky broskví apod. na doplnění: rozehřáté máslo, moučkový cukr, tvrdý tvaroh nebo na másle usmažená strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo umícháme s vejci, přidáme tvaroh, špetku soli, směs zahustíme moukou a rukama zpracujeme v hladké těsto. Hned je uválíme na silnější váleček, odkrajujeme z něj kousky těsta a balíme do něho ovoce. ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | TVAROHOVÉ KNEDLÍČKY

INGREDIENCE: 500 g měkkého tvarohu, 2 lžíce cukru, 3 lžíce strouhanky, l vrchovatá lžíce polohrubé mouky, 1 vejce, špetka soli. Na posypání: 3 hrsti strouhanky, 2 lžíce másla, l lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh, cukr, mouku, vejce a strouhanku promícháme důkladně na těsto (pokud je tvaroh příliš suchý, přidáme lžíci mléka), utvoříme z něj váleček a rozkrájíme ho na kousky, z nichž vytvarujeme malé knedlíčky o průměru asi 3 cm. Ve vařící vodě je povaříme podle velikosti 3-5 minut. Pak je vy ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz