Recepty na xkuchtik.cz

KNEDLÍKY OVOCNÉ | BORŮVKOVÉ KNEDLÍKY

INGREDIENCE: 20 g droždí, l lžíce pískového cukru, asi 1/4 l mléka, 500 g hrubé mouky, 2 vejce, sůl, trochu oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí rozdrobíme, přidáme cukr, trochu vlažného mléka, lžíci mouky, promícháme a necháme vykynout. Do mísy prošijeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, vlažné mléko rozmíchané s vejci a sůl, vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na placku asi l cm silnou a skleničkou vykrajujeme kolečka. Do středu každého vložíme omyté a ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | JABLKOVÉ KNEDLÍKY 2

INGREDIENCE: 500 g nahrubo nastrouhaných jablek, 140 g hrubé mouky, špetka soli, hladká mouka na vál. POSTUP PŘÍPRAVY: Suroviny smícháme v těsto a necháme cca 2 hod. odpočinout. Pak tvarujeme knedlíčky (velikost asi jako u švestkových), obalujeme v hladké mouce a vaříme na mírném ohni 8- 10 min. Jsou výborné sypané cukrem a nastrouhaným tvarohem nebo se skořicí a maštěné máslem, nebo polité zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem a skořicí a na ozdobu můžeme pokapat višňovou polev ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | JABLKOVÉ KNEDLÍKY 1

INGREDIENCE: 200g hrubé mouky, 1 vejce, 10g droždí, 1 dl smetany, 1 lžíce cukru, sůl, 20g másla, 500g jablek, máslo na omaštění, cukr a tvaroh na posypání, mléko.POSTUP PŘÍPRAVY: Z droždí , cukru , špetky moky a několika lžic vlažného mléka připravíme kvásek. Do proseté mouky smíchané se špetkou soli rozklepneme vejce, dáme vykynutý kvásek a smetanu. Zaděláme těsto, rozdělíme je na vále na stejné díly, z kterých ukrajujeme tak velké kousky,abychom do nich zabalit čtvrtky oloupaných a jádřinců zb ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | TETINY KYNUTÉ KNEDLÍKY

INGREDIENCE: 900 g hrubé mouky, 30 g droždí, 0,4 l mléka, 1 vejce, 2 lžičky cukru, sůl.Náplň: čerstvé ovoce nebo povidla, marmeláda, na posypání cukr moučka, skořice nebo strouhaný tvaroh, máslo.POSTUP PŘÍPRAVY: Z části vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme na teple vykynout. Do proseté mouky(část odložíme na rozvalování) přidáme vejce, sůl, mléko a vykynutý kvásek. Směs promícháme, vypracujeme na hladké nelepivé těsto a necháme vykynout. Po vykynutí vyklopíme a na pomoučený ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | OVOCNÉ KNEDLÍKY Z ŽEMLOVÉHO TĚSTA

INGREDIENCE: 2 lžíce másla, 2 vejce, 250 g měkkého tvarohu, 4 rohlíky z minulého dne, šálek mléka, špetka soli na naplnění: švestky, jablka, blumy na doplnění: rozehřáté máslo, moučkový cukr, skořice. POSTUP PŘÍPRAVY: Měkké máslo vyšleháme se špetkou soli, přidáme vejce a šleháme do pěny.Vmícháme tvaroh a rohlíky, které jsme předem nakrájeli na kostky, pokapali mlékem, nechali prosáknout a rozmačkali.Vše dobře spojíme, propracujeme, pokud je třeba, přidáme trochu mléka a hladké těsto uválíme na ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | TVAROHOVÉ KNEDLÍKY S OVOCEM

INGREDIENCE: 2 žloutky, 80 g másla, 40 g cukru, 250 g měkkého tvarohu, 200 g polohrubé mouky, špetka soli, 200 g ovoce čerstvé, kompotované či mražené. POSTUP PŘÍPRAV: Žloutky utřeme s cukrem, máslem a špetkou soli, po částech přimícháme tvaroh, postupně přidáváme mouku, až získáme vláčné těsto. Na pomoučeném vále vyválíme váleček, rozdělíme jej na stejné dílky, které plníme ovocem. Knedlíky vaříme 5 -7 minut v mírně osolené vodě. ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | TVROHOVÉ KNEDLÍKY

INGREDIENCE: 2 měkké tvarohy, 1 strouhaný tvaroh, 20 jahod, 20 lžic polohrubé mouky, 2 vajíčka, jemný bramborový škrob, špetka soli, máslo, 5 lžic cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Z tvarohů, mouky a vajíček připravíme těsto. Uhněteme ho v míse a poté rozválíme do čtverců. Ty naplníme ovocem, zabalíme a zavaříme ve vroucí vodě. Když vyplavou nahoru, jsou hotové. Scedíme je, necháme okapat a podáváme se strouhaným tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem. ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | OVOCNÉ KNEDLÍKY Z KYNUTÉHO TĚSTA

INGREDIENCE: 400 g hrubé mouky, 1/4 l mléka, 40 g droždí, l lžíce cukru, l malé vejce, l lžička másla, špetka soli POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, vzešlého kvásku a dalších přísad vypracujeme tužší těsto, které dáme asi na 40 minut vykynout. Poté ho vyklopíme na vál a zformujeme ve váleček. Nakrájíme z něho dílky, rukou je zploštíme, vložíme ovoce nebo tužší marmeládu, uděláme knedlíky a necháme je asi 10 minut kynout. Poté je vhodíme do vařící mírně přisolené vody a vaříme 8 minut podle l velikosti ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | OVOCNÉ KNEDLÍKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA

INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 250 g hrubé mouky, špetka soli, 2 vejce, l lžíce másla na naplnění: švestky, čtvrtky jablk, jimž jsme vykrojili jádřince, čtvrtky broskví apod. na doplnění: rozehřáté máslo, moučkový cukr, tvrdý tvaroh nebo na másle usmažená strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo umícháme s vejci, přidáme tvaroh, špetku soli, směs zahustíme moukou a rukama zpracujeme v hladké těsto. Hned je uválíme na silnější váleček, odkrajujeme z něj kousky těsta a balíme do něho ovoce. ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | TVAROHOVÉ KNEDLÍČKY

INGREDIENCE: 500 g měkkého tvarohu, 2 lžíce cukru, 3 lžíce strouhanky, l vrchovatá lžíce polohrubé mouky, 1 vejce, špetka soli. Na posypání: 3 hrsti strouhanky, 2 lžíce másla, l lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh, cukr, mouku, vejce a strouhanku promícháme důkladně na těsto (pokud je tvaroh příliš suchý, přidáme lžíci mléka), utvoříme z něj váleček a rozkrájíme ho na kousky, z nichž vytvarujeme malé knedlíčky o průměru asi 3 cm. Ve vařící vodě je povaříme podle velikosti 3-5 minut. Pak je vy ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz