Přírodní medicína získává v poslední době stále více na popularitě. Je to hlavně proto, že za poměrně málo peněz umožňuje léčit mnohé nemoci, ale bez negativních vedlejších účinků léků. V dnešním článku vám ukážeme návod na výrobu jednoho jednoduchého domácího přípravku skládajícího se jen ze dvou surovin, který má řadu léčebných účinků. Jediné, co potřebujete udělat, je zkombinovat olivový olej a citronovou šťávu. Budete na to potřebovat přibližně 1 polévkovou lžíci olivového oleje a čerstvou š ..
Jablečný ocet má obrovské množství různých použití. Přidává se do koláčů, okurek, či salátů. No po zředění s vodou ho můžeme používat i přímo na pití. Konzumace už i malé dávky jablečného octa před spaním, pokud se to dělá pravidelně, dokáže výrazně zlepšit zdraví a kvalitu vašeho života. Zdravotní přínosy jablečného octa Jablečný ocet vám přinese následujících 10 zdravých přínosů: Léčí bolavé hrdlo Jablečný ocet vytváří kyselé prostředí, díky čemuž ničí všechny patogenní bakterie ..
INGREDIENCE: Na 600 ml mléka potřebujeme: 100 g máku, 600 ml vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Mák v obsahu vápníku předstihuje mléčné výrobky o mnoho koňských délek (12 x více vápníku) a současně je zdrojem zdravého rostlinného tuku. Makové mléko tak s přehledem nahradí živočišná mléka a jeho příprava je velmi snadná. Mák namočíme na noc do studené vody. Ráno směs dlouze rozmixujeme, až je voda bílá a zpěněná. Poté makovou drť zcedíme přes jemné sítko nebo punčochu a vyhodíme nebo použijeme do jiného j ..
INGERDIENCE: 700 ml jablečného octa, 0,5 dcl očištěného a utřeného česneku, 0,5 dcl na jemno nakrájené cibule, 2 čerstvé feferonky (čím štiplavější, tím lépe), 0,5 dcl nastrouhaného zázvoru, 2 polévkové lžíce nastrouhaného křenu. 2 polévkové lžíce práškové kurkumy, 1 skleněnou nádobu o objemu 1 litr (například sklo na zavařování). POSTUP PŘÍPRAVY:. Pokud byste si chtěli připravit menší množství přípravku, například jen 0,5 litru, pak použijte poloviční dávky všech jednotlivých složek. Postupu ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnku na kafe dám větší půlku, nebo jednu celou menší, ale rovněž na půlky rozkrojenou cibuli, a zaliji jí čistou vařící vodou. Až voda trochu vychladne, po cca čtvrthodině ji z toho "přelivu" vyndáme a po douškách, třeba i 2-3 hodiny ho budeme vlažný bez obav popíjet. Má totiž celkem příjemnou chuť a prakticky žádný zápach. Úžasně rychle to vyspraví už chycené nosní sliznice i průdušky, zmírní rýmu, zlepší dýchaní. Urychlí i vyléčení případného zánětu hlasivek. Ale pozor, ..
Inhalujeme slanou vodou nebo Bílinskou kyselkou.Nemáme-li inhalační zařízení, stačí nám větší hrnek, do něhož vařící vodu nalijeme, přikryjeme sebe i nádobu osuškou a zhluboka vdechujeme páru. Jinak se také dobře osvědčuje pití Bílinské vody s horkým mlékem, šalvějového čaje s medem, šťávy z mrkve svařené s cukrem nebo medem, čaje z heřmánku, z fenyklu, citrónové kůry a tymiánu, oslazeného medem.Také poslouží čaj z jablkových slupek. To jsou domácí prostředky, které opravdu poskytují úlevu. ..
Pruh látky poklademe silně tvarohem rozmíchaným s pár kapkami octa. Takto připravený obklad přiložíme vrstvou tvarohu na krk a ještě ovineme vlněnou šálou. Necháme působit, dokud tvaroh zcela nevyschne, nejlépe přes noc. Na bolení krku si můžeme připravit i čaj z heřmánku nebo jitrocele. Účinek: Tvaroh při svém vysychání ochlazuje a brání otokům. ..
Sama o sobě není nemoc, ale součástí obranné reakce organismu proti choroboplodným zárodkům. Při teplotě nad 38,5°C se totiž už většina virů a bakterií nerozmnožuje. Proto bychom neměli horečku na samém počátku srážet za každou cenu. Proti horečce je dobrý čaj z tymiánu, lipového květu a heřmánku v poměru1:1:1 podporuje obranyschopnost organismu a pomáhá pocení, které horečku snižuje. Úlevu přinese i chladivý zábal. Dva ručníky smočíme ve vodě pokojové teploty, lehce vyždímáme a pevně ovineme ko ..
Preventivně se doporučuje jíst 1 až 2 čerstvé stroužky česneku denně. Kdo nesnáší pronikavou česnekovou vůni, může sáhnout po česnekových kapslích z lékárny, nebo si dopřát 2 šálky asijského zeleného čaje. Účinek: Sulfidy obsažené v česneku snižují hladinu cholesterolu v krvi. Látka zvaná epigallocatechingallat ze zeleného čaje dokáže čistit cévní stěny od zvápněných nánosů. ..
Doporučit lze čaj ze sušených brusinek či černého rybízu. Na jaře si navíc můžeme připravit chutný zeleninový salát z řeřišnice potoční, třeba v kombinaci s hlávkovým salátem, ředkvičkami a tvrdým sýrem. Při zánětu močového měchýře nezapomínáme co nejvíce pít, nejlépe speciální urologický čaj a vodu bez bublinek (ne sodovku). ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA