Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY ZVĚŘINA | RUSKÝ SEKANÝ KARBANÁTEK.

POSTUP PŘÍPRAVY: Semeleme asi 1/2 kg srnčího mas, srdce, játra, 1/2 kg tučného vepřového masa.Přidáme 2 máčené housky, mletý pepř, sůl a smažená cibulka. Směs zpracujeme na karbanátky, které volně pečeme na másle 1/4 hodiny. Hotové karbanátky vyjmeme, šťávu zalijeme 1/4 l smetany, přidáme citrónovou šťávu, 3 lžíce hladké mouky, citrónovou kůru, 1 lžíci hořčice, 2 kostky cukru a vše dobře povaříme a přecedíme na karbanátky. Před podáváním je posypeme na kostičky pokrájenou červenou řepou, okurkam ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | DIVOKÁ KACHNA (Pato silvéstre) – Mexiko.

INGREDIENCE: 2 divoké kachny, sůl, 1 lžičky sladké a 1 lžičky pálivé ml. papriky, 4 jablka, 4 celerové řapíky, 150 g slaniny, 100 ml červeného vlna, 1 lžíce másla, 2 broskve, 1 lžíce sušené pomerančové kůry, 100 ml bílého vína, játra ze 2 kachen.POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu očistíme, omyjeme, potřeme solí smíchanou s paprikou, naplníme rozkrájenými oloupanými jablky zbavenými jadřinců a sekanými celerovými řapíky a upečeme na grilu nebo se slaninou v troubě. Hotovou kachnu uschováme v teple. Šťávu z ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | RAŽNIČI ZE SRNČÍHO MASA.

INGREDIENCE: 600 g srnčího masa z kýty nebo hřbetu, cibule, jablko, sůl, máslo, olej na opečení masa.POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a z každé strany opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso střídavě napichujeme s plátky cibule a oloupaného jadřinců zbaveného jablka. Polijeme rozpuštěným máslem a doměkka upečeme na pánvi. Můžeme lehce podlít vodou nebo vývarem. Vhodnou přílohou je dušená rýže, vařené brambory nebo krajíček chleba. ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | TETŘÍVEK NADÍVANÝ.

INGREDIENCE: 1 tetřívek, 250g slaniny, 250g šunky, 5 sardelek, 5 šalotek, citrónová kůra, muškátový oříšek, kořeni, 50g žampiónů, 100g másla, 1 l hovězího vývaru, 1 lžíce hladké mouky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vykuchaného tetřívka odřízneme prsíčka, nakrájíme je a promísíme se slaninou, šunkou, sardelkami, šalotkami, kůrou nastrouhanou z jednoho citrónu, muškátovým oříškem a trochou kořeni, osolíme. Přidáme žampióny a tetřívka touto směsí nadijeme, zašijeme, obalíme plátky slaniny a dáme péci na ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | KRÁLIČÍ PAŠTIKA SE ŠUNKOU (Francie).

INGREDIENCE: Zadní běhy nebo hřbet z králíka, 120 g krájené šunky, 150 g libového vepřového masa, 200 g vysoké slaniny, sůl, pepř, 2 dl červeného vína, 1 dl koňaku nebo rumu, na špičku nože paštikového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze hřbetu nebo ze zadních běhů králíka seřízneme asi polovinu masa, odstraníme šlachy a blány, nakrájíme asi půl centimetru tlusté plátky, které spolu se šunkou vložíme do hluboké misky, zalijeme přírodním vínem a koňakem a dobře zakryté necháme asi tři až čtyři hodiny od ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | PYTLÁCKÝ ZAJÍC (Poachers Rabbit) – Anglie.

INGREDIENCE: 1 zajíc nebo králík, sůl, voda, hladká mouka, sušená petrželka, tymián a máta, máslo, 3 cibule, 200 g čerstvých hub, 4 brambory, estragonový ocet, 100 g slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Zajíce rozdělíme na porce a přes noc naložíme do silné osolené vody. Druhý den porce důkladné osušíme a obalíme v mouce smíchané s petrželkou, tymiánem a mátou. Do dobře vymaštěného kotlíku poklademe vrstvy masa, sekané cibule, krájených čerstvých hub a uzavřeme vrstvou brambor nakrájených na plátky. Pokr ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | JELENÍ KOTLETY – Čechy.

INGREDIENCE: 6 jeleních kotlet, mletý pepř, olej, sůl, bylinkové máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Jelení kotlety vykostíme, odblaníme, očistíme, po krajích nařízneme, naklepeme, opepříme, potřeme olejem a necháme uležet. Uleželé pečeme na roštu po obou stranách, osolíme a podáváme s koláčkem bylinkového másla. ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | MUFLONÍ ROLÁDA.

INGREDIENCE: 1 kg mufloní kýty, sůl, lžíce hořčice, 2 vajíčka na osmažení, 20g másla, 100g čerstvých hub, 2 okurky, 1 párek nebo čabajská klobása, 100g másla, 3 lžíce vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Odležené maso z kýty upravíme na větší placku, kterou naklepeme, osolíme a necháme chvilku odležet. Nejprve placku potřeme hořčicí. Mezitím na másle usmažíme houby s vejci a rozestřeme na placku. Do prostřed dáme párek nebo čabajskou klobásu a rozkrájené okurky. Zvěřinu přes to zavineme, obvážeme nití, p ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | GRUZÍNSKÝ ŠAŠLÍK Z MUFOLÍ KÝTY (Kavkazská kuchyně).

INGREDIENCE: 500g mufloní kýty, 1 cibule, 1 sklenka octa, sůl, 100g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Z očištěné mufloní kyty nakrájíme asi 40g kousky, které ponoříme i s kolečky cibule asi na šest hodin do zředěného octa. Potom kousky vyjmeme z octa a osušíme. Na připravené 3 jehly navlékneme kousky zvěřiny, potřené rozpuštěným máslem a proložené kolečky marinovaných cibulí. Nad rožněm na velmi prudkém ohni opékáme 5-6 minut. Ke konci je osolíme a podáváme s kolečky marinované cibule. ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | TETŘEV NA VÍNĚ.

INGREDIENCE: 1 tetřev, sůl, špetka pepře, 100g slaniny, 2 sklenky vína, 100g másla, hovězí polévka, 2 lžíce mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Tetřeva necháme odležet v peří, pak ho oškubeme, vykucháme, očistíme, osolíme, opepříme, prošpikujeme, dáme do pekáče a polijeme vínem. Takto ho necháme celou noc. Ráno jej vyjmeme a dáme péci na máslo, poléváme ho vínem, v němž byl naložen, a hovězí polévkou. Když je tetřev měkký, vyndáme ho, šťávu zahustíme moukou, nalijeme zpět na tetřeva a podáváme. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz