Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY ZVĚŘINA | ZAJEČÍ JACHNIJA (Bulharsko).

INGREDIENCE: 750 g zaječího masa, 250 g bílých fazolí, 5 zelených paprik, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce hladké mouky, 60 g slaniny, zelená petrželka, mletý pepř a sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole namočíme přes noc ve studené vodě a v téže vodě je uvaříme druhý den doměkka. Papriky opečeme v troubě, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Zaječí maso nakrájíme na větší kousky, osmažíme společně s jemně nakrájenou cibulí a česnekem na slanině nakrájené na kostičky, zasypeme moukou, zasm ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | ZAJÍC PO CHORVATSKU.

INGREDIENCE: 600 g zaječího zadku, 100 g vepřového sádla, 400 g červeného zelí 2 lžíce cukru, 4 hřebíčky, 4 menší jablka, 3 lžíce octa, 2 lžičky másla, 150g slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve větším hliněném kastrole rozpustíme sádlo, vložíme jemně nakrájené červené zelí, osolíme, okořeníme hřebíčkem, ocukrujeme, podlijeme vodou a dusíme. Zaječí zadek vcelku se hřbetem odblaníme, nohy v kloubech nařízneme, protáhneme slaninou a na másle v troubě doměkka upečeme. Jablka oloupeme, rozpůlíme, zbavím ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | BAŽANT PO ČESKU.

INGREDIENCE: 1 bažant, 100g slaniny, 100g drůbežích jater, 100g másla, 100g cibule, ml. pepř, nové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného vykuchaného bažanta opálíme nad plamenem, omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme. Na sádle a másle osmáhneme zbylou slaninu s cibulí, okořeníme a do směsi vložíme bažanta a opraná játra. Opečeme po obou stranách, játra vyjmeme, bažanta zalijeme trochou vřelé vody a za občasného podlévání vlastní šťávou dopečeme doměkka a dočervena. Čtvrtky upečeného ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | STIFADO ZE ZAJÍCE (S agos stifado-Řecko).

INGREDIENCE: 800g zadní části zajíce, 1 lžička hl. mouky, 1 lžíce oleje , 300 g cibule zelňačky, 4 dl bílého vína, 300 g rajčat, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, hlavička česneku, 1 lžička cukru, sůl POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ze zajíce odblaníme, nakrájíme na stejnoměrné porce, osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pekáček do trouby dáme olej, rozpálíme a opečeme zajíce po obou stranách. Maso vyjmeme a na tuku osmažíme Cibulku, přilijeme víno, vložíme zpět maso, přidáme oloupaná rajčata zbavená jader, ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | KEBAB Z DANČÍ KÝTY.

INGREDIENCE: 600 g dančí kýty, 200 g slaniny bez kůže, padle chuti sůl, špetka mletého pepře, 2 lžíce oleje, 1 dl octa, stroužek česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Z dančí kýty nakrájíme menší kousky a ze slaniny stejné množství plátků. Maso dáváme postupně do porcelánové mísy, kde jsme umíchali ocet, třený česnek a olej tak, aby každý kousek byl namočený a necháme odležet. Pak maso střídavě se slaninou napícháme na kovové jehly a pečeme na grilu obvyklým způsobem. Když je maso měkké, každou porci osolí ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | JACHNJA ZE SRNČÍHO (Bulharsko).

INGREDIENCE: 600 g srnčího plecka bez kosti, 200 g bílých fazolí, 300g želených paprik, velká cibule, hlavička česneku, 60 g slaniny bez kůže, 1 lžíce hladké mouky, trochu pažitky, podle chuti sůl a mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem namočené fazole uvaříme ve vodě. Papriky opečeme po všech stranách v horké troubě, vyčistíme od jadérek, oloupeme a nakrájím~ na nudličky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, v kastrole rozpustíme, přidáme najemno nakrájenou cibulku a nastrouhaný česnek, vmíc ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | PEČENÁ PERLIČKA.

INGREDIENCE: 1 perlička, 100 g másla, 100g slaniny, 2 cibule, 5 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 lžička hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vypranou mladou perličku špikovací jehlou protkneme slaninou, osolíme a dáme péci na drobně krájenou cibuli se slaninou, máslem a kořením. Při pečení poléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, perličku vyndáme, šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a provaříme. Hotovou šťávu nec ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | SELSKÝ PLNĚNÝ ŘÍZEK S KŘENEM.

INGREDIENCE: 750g v vepřové kýty, sůl, pepř, 5 g hořčice, 100g šunky, 100g křenu, 60g oleje, 15g hl. mouky, 1,5 dl vývaru, 30g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené řízky více rozklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí položíme plátek šunky a posypeme strouhaným křenem. Řízek přehneme, okraje zaklepeme nebo sepneme párátkem. Opečeme po obou stranách na horkém oleji, měkké vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou, provaříme, osolíme a zjemníme má ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | EXOTICKÝ VEPŘOVÝ ŘIZEK.

INGREDIENCE: 750g vepřové kýty sůl, 50g hl. mouky, 2 vejce, 75g strouhanky, 75g strouhaného kokosu, 150g oleje. Ovocná příloha: 3 lžíce oleje, 1 a 1 lžíce moučkového cukru, 5 cl vody, 300g banánů, 200g mandarinek, 2 ks kiwi, špetka kari koření, 5 cl koňaku (třešňovice, curacaa) - na pánvi na teplém oleji necháme zkaramelizovat moučkový cukr, zalijeme opatrné troškou vody promícháme vložíme na silnější kolečka nakrájené banány, dílky mandarinek, na kostky nakrájená kiwi, špetku kari koření, kr ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | MRAVSKÁ MASOVÁ SMĚS.

INGREDIENCE: 250g vepřové kýty, 250g vepřové pečeně, 250g hovězí svíčkové, sůl, chilli, 50g hořčice, 50g oleje, 50g slaniny, 50g šunky, 30g rajčatového protlaku, 5 cl červeného vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Z veškerého masa nakrájíme malé medailonky, mírné je naklepeme, osolíme, poprášíme troškou čili, potřeme hořčicí a opečeme po obou stranách na horkém oleji. Měkké vyjmeme, do výpeku přidáme na nudličky krájenou slaninu a šunku. orestujeme, přidáme rajčatový protlak, červené víno a povaříme. Masové ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz