INGREDIENCE: 750 g zaječího masa, 250 g bílých fazolí, 5 zelených paprik, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce hladké mouky, 60 g slaniny, zelená petrželka, mletý pepř a sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole namočíme přes noc ve studené vodě a v téže vodě je uvaříme druhý den doměkka. Papriky opečeme v troubě, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Zaječí maso nakrájíme na větší kousky, osmažíme společně s jemně nakrájenou cibulí a česnekem na slanině nakrájené na kostičky, zasypeme moukou, zasm ..
INGREDIENCE: 600 g zaječího zadku, 100 g vepřového sádla, 400 g červeného zelí 2 lžíce cukru, 4 hřebíčky, 4 menší jablka, 3 lžíce octa, 2 lžičky másla, 150g slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve větším hliněném kastrole rozpustíme sádlo, vložíme jemně nakrájené červené zelí, osolíme, okořeníme hřebíčkem, ocukrujeme, podlijeme vodou a dusíme. Zaječí zadek vcelku se hřbetem odblaníme, nohy v kloubech nařízneme, protáhneme slaninou a na másle v troubě doměkka upečeme. Jablka oloupeme, rozpůlíme, zbavím ..
INGREDIENCE: 1 bažant, 100g slaniny, 100g drůbežích jater, 100g másla, 100g cibule, ml. pepř, nové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného vykuchaného bažanta opálíme nad plamenem, omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme. Na sádle a másle osmáhneme zbylou slaninu s cibulí, okořeníme a do směsi vložíme bažanta a opraná játra. Opečeme po obou stranách, játra vyjmeme, bažanta zalijeme trochou vřelé vody a za občasného podlévání vlastní šťávou dopečeme doměkka a dočervena. Čtvrtky upečeného ..
INGREDIENCE: 800g zadní části zajíce, 1 lžička hl. mouky, 1 lžíce oleje , 300 g cibule zelňačky, 4 dl bílého vína, 300 g rajčat, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, hlavička česneku, 1 lžička cukru, sůl POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ze zajíce odblaníme, nakrájíme na stejnoměrné porce, osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pekáček do trouby dáme olej, rozpálíme a opečeme zajíce po obou stranách. Maso vyjmeme a na tuku osmažíme Cibulku, přilijeme víno, vložíme zpět maso, přidáme oloupaná rajčata zbavená jader, ..
INGREDIENCE: 600 g dančí kýty, 200 g slaniny bez kůže, padle chuti sůl, špetka mletého pepře, 2 lžíce oleje, 1 dl octa, stroužek česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Z dančí kýty nakrájíme menší kousky a ze slaniny stejné množství plátků. Maso dáváme postupně do porcelánové mísy, kde jsme umíchali ocet, třený česnek a olej tak, aby každý kousek byl namočený a necháme odležet. Pak maso střídavě se slaninou napícháme na kovové jehly a pečeme na grilu obvyklým způsobem. Když je maso měkké, každou porci osolí ..
INGREDIENCE: 600 g srnčího plecka bez kosti, 200 g bílých fazolí, 300g želených paprik, velká cibule, hlavička česneku, 60 g slaniny bez kůže, 1 lžíce hladké mouky, trochu pažitky, podle chuti sůl a mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem namočené fazole uvaříme ve vodě. Papriky opečeme po všech stranách v horké troubě, vyčistíme od jadérek, oloupeme a nakrájím~ na nudličky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, v kastrole rozpustíme, přidáme najemno nakrájenou cibulku a nastrouhaný česnek, vmíc ..
INGREDIENCE: 1 perlička, 100 g másla, 100g slaniny, 2 cibule, 5 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 lžička hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vypranou mladou perličku špikovací jehlou protkneme slaninou, osolíme a dáme péci na drobně krájenou cibuli se slaninou, máslem a kořením. Při pečení poléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, perličku vyndáme, šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a provaříme. Hotovou šťávu nec ..
INGREDIENCE: 750g v vepřové kýty, sůl, pepř, 5 g hořčice, 100g šunky, 100g křenu, 60g oleje, 15g hl. mouky, 1,5 dl vývaru, 30g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené řízky více rozklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí položíme plátek šunky a posypeme strouhaným křenem. Řízek přehneme, okraje zaklepeme nebo sepneme párátkem. Opečeme po obou stranách na horkém oleji, měkké vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou, provaříme, osolíme a zjemníme má ..
INGREDIENCE: 750g vepřové kýty sůl, 50g hl. mouky, 2 vejce, 75g strouhanky, 75g strouhaného kokosu, 150g oleje. Ovocná příloha: 3 lžíce oleje, 1 a 1 lžíce moučkového cukru, 5 cl vody, 300g banánů, 200g mandarinek, 2 ks kiwi, špetka kari koření, 5 cl koňaku (třešňovice, curacaa) - na pánvi na teplém oleji necháme zkaramelizovat moučkový cukr, zalijeme opatrné troškou vody promícháme vložíme na silnější kolečka nakrájené banány, dílky mandarinek, na kostky nakrájená kiwi, špetku kari koření, kr ..
INGREDIENCE: 250g vepřové kýty, 250g vepřové pečeně, 250g hovězí svíčkové, sůl, chilli, 50g hořčice, 50g oleje, 50g slaniny, 50g šunky, 30g rajčatového protlaku, 5 cl červeného vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Z veškerého masa nakrájíme malé medailonky, mírné je naklepeme, osolíme, poprášíme troškou čili, potřeme hořčicí a opečeme po obou stranách na horkém oleji. Měkké vyjmeme, do výpeku přidáme na nudličky krájenou slaninu a šunku. orestujeme, přidáme rajčatový protlak, červené víno a povaříme. Masové ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA