Recepty na xkuchtik.cz

JITRNICE JELITA A PREJT | JITRNICE SELSKÉ – HRUBOSEKANÉ

INGREDIENCE: 1 kg vepřové hlavy, 200g vepřových jater, 100g vepřového bůčku, 150g vepřových plic, 5 rohlíků, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, třený česnek, cibule, tenká střeva. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou hlavu a maso valíme v osolené vodě s cibulí (můžeme přidat i kořenovou zeleninu) do měkka. Maso vyjmeme z vývaru, z hlavy obereme a vše dobře nasekáme. Syrová vepřová játra semeleme. Rohlíky namočíme v prochladlém vývaru a dobře rozmačkáme, přidáme k játrům a vymícháme. Pak ..

Dárky ze skla | JITRNICE SELSKÉ – HRUBOSEKANÉ

INGREDIENCE: 1 kg vepřové hlavy, 200g vepřových jater, 100g vepřového bůčku, 150g vepřových plic, 5 rohlíků, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, třený česnek, cibule, tenká střeva. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou hlavu a maso valíme v osolené vodě s cibulí (můžeme přidat i kořenovou zeleninu) do měkka. Maso vyjmeme z vývaru, z hlavy obereme a vše dobře nasekáme. Syrová vepřová játra semeleme. Rohlíky namočíme v prochladlém vývaru a dobře rozmačkáme, přidáme k játrům a vymícháme. Pak ..

JITRNICE JELITA A PREJT | JELÍTKOVÝ PREJT III

INGREDIENCE: 1500 g vepřové hlavy, 250 g vepřového boku, 250 g vepřového výřezu, 1 konzerva vepřové krevní tučnice, 600 g žemle, 1 l vývaru z masa, 150 g vyškvařeného sádla, 50 g cibule, drcené nové koření, mletý pepř, majoránka, kmín a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu, vepřový bok a výřez ( ten klademe do vývaru později) uvaříme doměkka v osolené vodě. Kolíbkou nadrobno rozsekáme vykostěné maso. Přidáme do něho sůl, drcenou majoránku, pepř, kmín, nové koření a vše d ..

Dárky ze skla | JELÍTKOVÝ PREJT III

INGREDIENCE: 1500 g vepřové hlavy, 250 g vepřového boku, 250 g vepřového výřezu, 1 konzerva vepřové krevní tučnice, 600 g žemle, 1 l vývaru z masa, 150 g vyškvařeného sádla, 50 g cibule, drcené nové koření, mletý pepř, majoránka, kmín a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu, vepřový bok a výřez ( ten klademe do vývaru později) uvaříme doměkka v osolené vodě. Kolíbkou nadrobno rozsekáme vykostěné maso. Přidáme do něho sůl, drcenou majoránku, pepř, kmín, nové koření a vše d ..

JITRNICE JELITA A PREJT | UHLÍŘKY II

INGREDIENCE: škvarky 50 g, vepřový bůček 200 g, kroupy 100 g, cibule 50 g. Podle chuti: česnek, majoránka, nové koření, sůl. Podle potřeby: vepřové střevo, vepřová krev 1,5 dl. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si veškeré ingredience - cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme a osmažíme. Kroupy uvaříme. Uvařený vepřový bůček umeleme i s udušenou vepřovou krví (v množství 1 dl). Přidáme uvařené vychladlé kroupy, škvarky, osmaženou cibuli, zbytek krve a ostatní suroviny. Promíchanou hmotu plníme do očištěný ..

Dárky ze skla | UHLÍŘKY II

INGREDIENCE: škvarky 50 g, vepřový bůček 200 g, kroupy 100 g, cibule 50 g. Podle chuti: česnek, majoránka, nové koření, sůl. Podle potřeby: vepřové střevo, vepřová krev 1,5 dl. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si veškeré ingredience - cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme a osmažíme. Kroupy uvaříme. Uvařený vepřový bůček umeleme i s udušenou vepřovou krví (v množství 1 dl). Přidáme uvařené vychladlé kroupy, škvarky, osmaženou cibuli, zbytek krve a ostatní suroviny. Promíchanou hmotu plníme do očištěný ..

JITRNICE JELITA A PREJT | JELÍTKO ŽEMLOVÉ

INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové hlavy, 100g vnitřního sádla, 150g škvarků, 5 d1 vepřové krve, 400g žemlí, 100g cibule, třený česnek, sůl, majoránka, mleté nové koření kořenová zelenina, tenká střeva. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě spolu s kořenovou zeleninou do měkka. Na kostičky nakrájené žemle zalijeme procezenou vepřovou krví a lehce zamícháme. Uvařené obrané maso sekáčkem nasekáme, škvarky překrájíme a vše zlehka promícháme se žemlemi. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli kte ..

Dárky ze skla | JELÍTKO ŽEMLOVÉ

INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové hlavy, 100g vnitřního sádla, 150g škvarků, 5 d1 vepřové krve, 400g žemlí, 100g cibule, třený česnek, sůl, majoránka, mleté nové koření kořenová zelenina, tenká střeva. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě spolu s kořenovou zeleninou do měkka. Na kostičky nakrájené žemle zalijeme procezenou vepřovou krví a lehce zamícháme. Uvařené obrané maso sekáčkem nasekáme, škvarky překrájíme a vše zlehka promícháme se žemlemi. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli kte ..

JITRNICE JELITA A PREJT | JEMNÉ JITRNIČKY

INGREDIENCE: 800 g vepřových jater, 2 kg vepřového ořezu, 200g kůží, mletý pepř, strouhány muškátový oříšek, mleté nové koření, sůl, majoránka, vegeta, střeva, špejle. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový ořez uvaříme v osolené vodě, vytřídíme a větší kousky nakrájíme na kostičky. Syrová játra nakrájíme na jemné nudličky a v horké vodě krátce blanšírujeme. Kůže uvaříme do měkka samostatně. Zůstatek ořezu semeleme na jemno spolu s kůžemi. Maso na kostičky, oblanšírovaná játra a mletou směs dobře promícháme ..

Dárky ze skla | JEMNÉ JITRNIČKY

INGREDIENCE: 800 g vepřových jater, 2 kg vepřového ořezu, 200g kůží, mletý pepř, strouhány muškátový oříšek, mleté nové koření, sůl, majoránka, vegeta, střeva, špejle. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový ořez uvaříme v osolené vodě, vytřídíme a větší kousky nakrájíme na kostičky. Syrová játra nakrájíme na jemné nudličky a v horké vodě krátce blanšírujeme. Kůže uvaříme do měkka samostatně. Zůstatek ořezu semeleme na jemno spolu s kůžemi. Maso na kostičky, oblanšírovaná játra a mletou směs dobře promícháme ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz