Recepty na xkuchtik.cz

JITRNICE JELITA A PREJT | JITRNICE SELSKÉ – HRUBOSEKANÉ.

INGREDIENCE: 1 kg vepřové hlavy, 200g vepřových jater, 100g vepřového bůčku, 150g vepřových plic, 5 rohlíků, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, třený česnek, cibule, tenká střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou hlavu a maso valíme v osolené vodě s cibulí (můžeme přidat i kořenovou zeleninu) do měkka. Maso vyjmeme z vývaru, z hlavy obereme a vše dobře nasekáme. Syrová vepřová játra semeleme. Rohlíky namočíme v prochladlém vývaru a dobře rozmačkáme, přidáme k játrům a vymícháme. Pak p ..

Dárky ze skla | JELÍTKO ŽEMLOVÉ.

INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové hlavy, 100g vnitřního sádla, 150g škvarků, 5 d1 vepřové krve, 400g žemlí, 100g cibule, třený česnek, sůl, majoránka, mleté nové koření kořenová zelenina, tenká střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě spolu s kořenovou zeleninou do měkka. Na kostičky nakrájené žemle zalijeme procezenou vepřovou krví a lehce zamícháme. Uvařené obrané maso sekáčkem nasekáme, škvarky překrájíme a vše zlehka promícháme se žemlemi. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli kterou ..

Dárky ze skla | SLOVÁCKÉ JITRNICE.

INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 200g vepřového kolena 100g vepřové kůže, 300g vepřových plic, 150g vepřových jater, 200g plecka, tenká střeva, kořenová zelenina, cibule, pepř, nové koření, sůl, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné a omyté maso uvaříme spolu se zeleninou, celým kořením a soli do měkka. Kůže uvaříme zvlášť, nebo můžeme kůže svázat provázkem a uvařit spolu s masem a včas je z vývaru vyndat. Maso z plece, hlavy a kolena nakrájíme na kostičky. Ostatní suroviny sem ..

Dárky ze skla | JITRNICOVÝ PREJT I.

INGREDIENCE: 1, 2 kg vepřové hlavy, 100g bůčku, 100 g vepřových plic, kořenová zelenina, kousek vepřových jater, sůl, mletý pepř, majoránka, mleté nové koření, velká lžíce sádla, třený česnek, strouhanka.POSTUP PŘÍPRAVY: Důkladně očištěné a oprané maso zalijeme osolenou vodou přidáme kořenovou zeleninu a uvaříme do měkka. Vykostíme a pěkné kousky masa nakrájíme na kostičky, ostatní drobné maso semeleme. Strouhanku zalejeme prochladlým vývarem a rozmícháme s umletými syrovými játry. Pak přidáme n ..

JITRNICE JELITA A PREJT | UZENÉ JITRNICE.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového výřezu, 150g vepřových jater, 150g vepřové kůže nebo 400g vepřových nožiček, 1 kg vepřového kolena mletý pepř, mleté nové koření, majoránka muškátový oříšek, sůl špetka vegety, vepřová střeva, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné koleno, výřez a nožičky uvaříme v osolené vodě do měkka. Pokud použijeme kůže, tak je vaříme zvlášť, Uvařené maso a tučné části z kolena umeleme na hrubo. Kůže nebo obrané nožičky a játra krátce povařená v neosolené vodě (játra vaříme jen d ..

JITRNICE JELITA A PREJT | JITRNICOVÝ PREJT I.

INGREDIENCE: 1, 2 kg vepřové hlavy, 100g bůčku, 100 g vepřových plic, kořenová zelenina, kousek vepřových jater, sůl, mletý pepř, majoránka, mleté nové koření, velká lžíce sádla, třený česnek, strouhanka.POSTUP PŘÍPRAVY: Důkladně očištěné a oprané maso zalijeme osolenou vodou přidáme kořenovou zeleninu a uvaříme do měkka. Vykostíme a pěkné kousky masa nakrájíme na kostičky, ostatní drobné maso semeleme. Strouhanku zalejeme prochladlým vývarem a rozmícháme s umletými syrovými játry. Pak přidáme n ..

JITRNICE JELITA A PREJT | JELÍTKO KROUPVÉ – MORAVSKÉ.

INGREDIENCE: 1 kg velkých krup, 5 d1 vepřové krve, 150g cibule, 1 kg vepřové hlavy, 300g vnitřního sádla, třený česnek, mletý pepř, majoránka, nové koření mleté, vepřová hlava nešlemovaná, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Vepřovou hlavu uvaříme samostatně v osolené vodě můžeme přidat kořenovou zeleninu a celé koření. Vařené prochladlé kroupy zalijeme krví a necháme asi 30 minut ustát aby byly dobře probarvené. Vnitřní sádlo nakrájíme a rozškvaříme. Tekuté sád ..

Dárky ze skla | JELÍTKO KROUPVÉ – MORAVSKÉ.

INGREDIENCE: 1 kg velkých krup, 5 d1 vepřové krve, 150g cibule, 1 kg vepřové hlavy, 300g vnitřního sádla, třený česnek, mletý pepř, majoránka, nové koření mleté, vepřová hlava nešlemovaná, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Vepřovou hlavu uvaříme samostatně v osolené vodě můžeme přidat kořenovou zeleninu a celé koření. Vařené prochladlé kroupy zalijeme krví a necháme asi 30 minut ustát aby byly dobře probarvené. Vnitřní sádlo nakrájíme a rozškvaříme. Tekuté sád ..

JITRNICE JELITA A PREJT | JITRNICOVÝ PREJT II.

POSTUP PŘÍPRAVY: Použijeme stejné suroviny jako u prejtu I. - kromě jater, ale přidáme 200 g vařených vepřových plic, které jemně umeleme. Do výrobku pří dochucení přidáme nastrouhanou citrónovou kůru z předem dohře omytých citrónů. ..

JITRNICE JELITA A PREJT | JELÍTKO ŽEMLOVÉ.

INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové hlavy, 100g vnitřního sádla, 150g škvarků, 5 d1 vepřové krve, 400g žemlí, 100g cibule, třený česnek, sůl, majoránka, mleté nové koření kořenová zelenina, tenká střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě spolu s kořenovou zeleninou do měkka. Na kostičky nakrájené žemle zalijeme procezenou vepřovou krví a lehce zamícháme. Uvařené obrané maso sekáčkem nasekáme, škvarky překrájíme a vše zlehka promícháme se žemlemi. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli kterou ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz