xFonka Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY | SÁDLO A ŠKVARKY

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat samostatně. Kdo má rád masité škvarky, tak u hřbetního sádla neseřezává zbytky masa, Nádoba na škvaření by měla mít silné dno, nejlepší jsou tzv. nezabroušená dna která zaručuji rovnou plochu. Vnitř strana nádoby by neměla být poškozená, vždy hladká. Pokud máme sádla víc, škvaříme ho po částech. Nádobu naplníme jen asi do poloviny syrovým sádlem nak ..

ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY | SÁDLO A ŠKVARKY

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat samostatně. Kdo má rád masité škvarky, tak u hřbetního sádla neseřezává zbytky masa, Nádoba na škvaření by měla mít silné dno, nejlepší jsou tzv. nezabroušená dna která zaručuji rovnou plochu. Vnitř strana nádoby by neměla být poškozená, vždy hladká. Pokud máme sádla víc, škvaříme ho po částech. Nádobu naplníme jen asi do poloviny syrovým sádlem nak ..

POLÉVKA RŮZNÁ | POLÉVKA Z OVESNÝCH VLOČEK (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Asi 80 g vloček se dá do studené vody, osolí a zvolna vaří do měkka. V polévce ze zbylých kostí z pečeně se vaří na nudličky nakrájená kořenová zelenina, rozvařené vločky se do ní prolisují, povaří se a nakonec zakvedlá žloutkem rozmíchaným v trošce smetany nebo mléka. Zelenou sekanou petrželkou se okoření, přidá kousek čerstvého másla a podává se s osmaženou houskou nebo smaženým hráškem. 2. Menší květák se rozebere na růžičky a uvaří do měkka ve slané ..

DRŮBEŽ KACHNA | GULÁŠ Z KRÁLIKA

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, majoránka (feferonka, mletá pálivá paprika). POSTUP PŘÍPRAVY: Přední běhy, zbytek trupu a břicho nasekáme a vnitřnosti nakrájíme na menší kousky. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme mletou sladkou papriku, maso, zamícháme a za občasného míchání opékáme. Pak osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Ke konci necháme šťávu ..

SALÁTY | MUJ VÁNOČNÍ BRAMBOROVÝ SALÁT ( Vaškuv )

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přidávám příslušné ingredience, až dospějí k finálnímu výrobku. INGREDIENCE: Den předem uvařené brambory ve slupce, vejce uvařená natvrdo, cibule spařená vařící vodou (aby v salátu nekvasila), plnotučná hořčice, sůl, pepř, sterilované sladkokysele okurky, sterilovaný hrášek, sterilovány celer, sterilovaná kapie, šunkový salám, uvařenou mrkev, trochu ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | HORNORAKOUSKÉ HOUSKOVÉ KNEDLÍKY.

INGREDIENCE: 6 včerejších rohlíků, 2 syrová vejce, 1/8 l mléka, 50 g rostlinného tuku nebo škvařeného vepřového sádla, 2 lžíce jemné pokrájené cibule, 50 g hrubé mouky, 1 lžíce najemno pokrájené zelené petrželky, 1 lžička soli na osolení těsta, 1 lžíce soli na osolení vody, ve které budeme knedlíky vařit. POSTUP PŘÍPRAVY: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Vejce a mléko promícháme, přidáme kostičky z rohlíků, osolíme a necháme chvilku odstát. Mezitím, v menším kastrolku, podusíme na rozpuště ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | DUŠENÉ HOVĚZÍ NA VÍNĚ

INGREDEINCE: 100 g malých cibulek, 1,2 kg hovězího masa, sůl, bílý pepř, 3 lžíce přeškvařeného másla, 3/8 l červeného vína, 1 malý květák (400g), 200 g lusků mladého hrášku nebo zelených fazolí, 300g mrkve, 1 lžičky cukru, 80g másla, 3 lžíce poloh. Mouky, 1 kelímku (100g) smetany ke šlehání, 1 kelímek kerblíku. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso potřeme solí a pepřem. V kastrolu rozehřejeme přeškvařené máslo a maso na něm po všech stranách důkladně opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a přilijeme 1 l vody a ..

DRŮBEŽ KACHNA | ITALSKÁ KACHNA

POSTUP PŘÍPRAVY: Posekáme najemno 2 stroužky česneku, osolíme a přidáme stejnou hromádku šalvěje rozetřeného prsty. Touto směsí potřeme kachnu zevnitř i po povrchu, dáme do pekáče a na omastku upečeme do měkka. Občas podléváme vývarem a opatrně odebíráme lžící mastnotu z kastrolu. Po upečení kachnu vyjmeme a šťávu zaprášíme hladkou moukou. Vysmahneme, přidáme trochu vývaru a dáme povařit. Mezitím kachnu rozporcujeme a vložíme zpět do šťávy, aby maso zůstalo křehké. K Italské kachně se hodí bramb ..

POMAZÁNKY | MÁSLOVÁ POMAZÁNKA S KVASNICEMI

INGREDIENCE: 50 g másla, 1/2 lžíce jemně pokrájené cibulky, 50 g droždí, trochu mléka, 1 žloutek, 25 g strouhané housky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině dávky másla zpěníme jemné pokrájenou cibulku a přidáme rozdrobené kvasnice. Když se rozpustí a začnou vonět, zalijeme je mlékem. Povaříme a vmícháme čerstvý žloutek. Směs zahustíme strouhankou. Necháme prochladnout, přidáme zbylé máslo a dobře promícháme. ..

VEJCE | VEJCE VE STUTDENÉ OMÁČCE

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku: nakrájíme nadrobno 1 cibuli, na ni navršíme 1 lžíci hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíci křenu, lžíci jemně sekané petrželky, 4 lžíce majonézy, 1/2 kávové lžičky práškového cukru, osolíme, opepříme, přidáme trochu palivé papriky a zakapeme šťávou z 1 citrónu. Všechno dobře promícháme. Zatím se nám uvařilo 10 vajec. Ochladíme je ve studené vodě, oloupeme a celá zalijeme vychlazenou omáčkou. Uděláme-li k tomu ještě rajčatový salát ozdobený lístky h ..

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat s ...

Celý recept

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat s ...

Celý recept

POLÉVKA Z OVESNÝCH V ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Asi 80 g vloček se dá do studené vody, osolí a zvolna vaří do měkka. V polévce ze zbylých kostí z pečeně se vaří na nudl ...

Celý recept

GULÁŠ Z KRÁLIKA ..

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, m ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept

HORNORAKOUSKÉ HOUSKO ..

INGREDIENCE: 6 včerejších rohlíků, 2 syrová vejce, 1/8 l mléka, 50 g rostlinného tuku nebo škvařeného vepřového sádla, 2 lžíce jemné pokrájené cibule, ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz