Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KACHNA | ITALSKÁ KACHNA

POSTUP PŘÍPRAVY: Posekáme najemno 2 stroužky česneku, osolíme a přidáme stejnou hromádku šalvěje rozetřeného prsty. Touto směsí potřeme kachnu zevnitř i po povrchu, dáme do pekáče a na omastku upečeme do měkka. Občas podléváme vývarem a opatrně odebíráme lžící mastnotu z kastrolu. Po upečení kachnu vyjmeme a šťávu zaprášíme hladkou moukou. Vysmahneme, přidáme trochu vývaru a dáme povařit. Mezitím kachnu rozporcujeme a vložíme zpět do šťávy, aby maso zůstalo křehké. K Italské kachně se hodí bramb ..

POMAZÁNKY | MÁSLOVÁ POMAZÁNKA S KVASNICEMI

INGREDIENCE: 50 g másla, 1/2 lžíce jemně pokrájené cibulky, 50 g droždí, trochu mléka, 1 žloutek, 25 g strouhané housky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině dávky másla zpěníme jemné pokrájenou cibulku a přidáme rozdrobené kvasnice. Když se rozpustí a začnou vonět, zalijeme je mlékem. Povaříme a vmícháme čerstvý žloutek. Směs zahustíme strouhankou. Necháme prochladnout, přidáme zbylé máslo a dobře promícháme. ..

VEJCE | VEJCE VE STUTDENÉ OMÁČCE

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku: nakrájíme nadrobno 1 cibuli, na ni navršíme 1 lžíci hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíci křenu, lžíci jemně sekané petrželky, 4 lžíce majonézy, 1/2 kávové lžičky práškového cukru, osolíme, opepříme, přidáme trochu palivé papriky a zakapeme šťávou z 1 citrónu. Všechno dobře promícháme. Zatím se nám uvařilo 10 vajec. Ochladíme je ve studené vodě, oloupeme a celá zalijeme vychlazenou omáčkou. Uděláme-li k tomu ještě rajčatový salát ozdobený lístky h ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NADÍVANÁ SAR DELEMI

INGREDIENCE: 1 kachna, sůl, 1 svazek polévkové zeleniny, 1 sardel nebo 1 lžíce sardelové pasty, l lžička kaparů, 1 lžička strouhanky, 1 vejce. Na pekáč: 1 lžíce sádla, 1 šálek vývaru, 2 dl červeného vína, 500g nových brambor, tuk z kachny, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a vykuchanou kachnu osolíme a dáme zatím stranou. Kachní drůbky (kromě jater), dáme do trochy vody, osolíme, přidáme očištěnou zeleninu a uvaříme vše doměkka. Drůbky vyndáme, maso sejmeme z kostí, umeleme a přidáme jemně rozk ..

MASO TELECÍ | RAGÚ Z TELECÍHO MASA

INGREDIENCE: 600 g telecího masa, 20 g šunky, žampióny, 5 g hladké mouky, 3 lžíce mléka, g másla, 10 g eidamu, citrónová kůra a šťáva, muškátový květ, petrželka, 5 g másla, 5 g eidamu. POSTUP PŘÍPRAVY: Šunku a ve slané vodě uvařené maso nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme předem podušené, na plátky nakrájené žampióny. Nasucho opraženou mouku rozředíme mlékem a vývarem z masa, osolíme a povaříme. Pak přidáme strouhaný sýr. Polovinu takto připravené omáčky promícháme s ma ..

ZELENINA | KAPUSTA DUŠENÁ S HOUBAMI A VEJCI

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky zelánky nebo houby ve směsi), mletý pepř a 4 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a v osolené vodě uvařenou kapustu scedíme a nakrájíme na nudličky. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a asi 6 minut dusíme. K tomu pak přidáme nakrájenou kapustu, trochu vše osmažíme, ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY | HOUBY V OCTĚ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť, barvu. Houby nakládáme buď do octových roztoků na okurky bez cibule, zůstane čistý, nebo přidáme cibuli,mrkev a papriku, pak je roztok zahoustlý, slizovitý a nasládlý. Kořeníme bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a semínkem bílé hořčice. Houby, jež mají svou vlastní kořennou chuť, nemusíme kořenit. ( Já osobne houby pokrájene na drobno p ..

SALÁTY | CELEROVÝ SALÁT S OŘECHY

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, trochu soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Sterilovaný celer propláchneme, necháme na sítě odkapat a na prkénku nasekáme na menší kousky. Mrkev i jablka nakrájíme na nudličky, v míse smícháme s celerem a nahrubo sekanými ořechovými jádry, pokapeme smetanou, posypeme trochou cukru a špetkou soli, smícháme s majolkou a dáme vychladit. ..

STARÉ RECEPY | PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠTĚNKY (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na jiném kastrole zapění se na omastku pokrájení cibule, na to vloží roštěnky, omastek, v němž se pekly, zaleje se vodou, vše připečené oškrábe, roštěnky se tím podlejí a za potřebného dalšího podlévání dusí. Když jsou již skoro měkké, přidá se trochu hořčice a sekané kyselé okurky. Není-li šťáva dosti hustá, zapráší se ještě moukou, přidá se dle ..

STARÉ RECEPY | ČESKÉ ZELÍ (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží, osolí, přidá kousek cukru a nechá dusit do měkka. Po celý čas dušení podlévá se pomalu vodou, aby se nepřipálilo. Nemá být červené, nýbrž pouze zažloutlé. Když je měkké, zapráší se zcela nepatrně moukou, zamíchá, načež se přilije octa a nechá ještě asi 5 minut povařit. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

ITALSKÁ KACHNA ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Posekáme najemno 2 stroužky česneku, osolíme a přidáme stejnou hromádku šalvěje rozetřeného prsty. Touto směsí potřeme kachnu zevnitř ...

Celý recept

MÁSLOVÁ POMAZÁNKA S ..

INGREDIENCE: 50 g másla, 1/2 lžíce jemně pokrájené cibulky, 50 g droždí, trochu mléka, 1 žloutek, 25 g strouhané housky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na p ...

Celý recept

VEJCE VE STUTDENÉ OM ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku: nakrájíme nadrobno 1 cibuli, na ni navršíme 1 lžíci hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíci křenu, lžíci jemně ...

Celý recept

KACHNA NADÍVANÁ SAR ..

INGREDIENCE: 1 kachna, sůl, 1 svazek polévkové zeleniny, 1 sardel nebo 1 lžíce sardelové pasty, l lžička kaparů, 1 lžička strouhanky, 1 vejce. Na peká ...

Celý recept

RAGÚ Z TELECÍHO MASA ..

INGREDIENCE: 600 g telecího masa, 20 g šunky, žampióny, 5 g hladké mouky, 3 lžíce mléka, g másla, 10 g eidamu, citrónová kůra a šťáva, m ...

Celý recept

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz