Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | CUKROVÍ TVAROVANÉ STROJKEM (Od Evy z Havířova)

INGREDIENCE: 460 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 250 g tuku Stely, 100 g ořechů, čokoládová poleva, marmeláda, nebo moučkový a vanilkový cukr na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Zpracujeme těsto, které protlačujeme strojkem a tvoříme tyčinky. Upečeme ve vyhřáté troubě. Pak můžeme obalovat v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým, nebo část namáčet do čokoládové polevy. Můžeme je také pomazat marmeládou a ještě namočit do 1/3 délky do čokolády.   ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | LINECKÉ SLEPOVANÉ CUKROVÍ (Od Evy z Havířova)

INGREDIENCE: 360 g polohrubé mouky, 120 g moučkového cukru, 240 g másla, 4 vařené prolisované žloutky, ½ citrónu (šťáva + kůra). POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prosejeme na vál, smícháme s moučkovým cukrem a přidáme rozsekané ztuhlé máslo. Dlaněmi rozdrobíme a do důlku uprostřed dáme prolisované žloutky, šťávu a nastrouhanou kůru z citrónu. Vypracujeme těsto a dáme na hodinu do chladu odpočinout. Vyvalíme plát o síle 5 mm, vykrajujeme tvary, do poloviny vykrojíme střed. V mírně v ..

POLÉVKA RŮZNÁ | VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA III.

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky nebo krupičky, špetka muškátu nebo kari koření, 2 lžíce mas a, 2 lžíce oleje, sušená petrželka, smažená houska. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolu rozehřejeme máslo a olej, přidáme jednu jemně nakrájenou cibuli a osmažíme ji dožluta. Pak přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme ji asi 10 minut. V jiném kastrolu vaříme v osolené vodě s ..

POLÉVKA RŮZNÁ | RYBÍ POLÉVKA S KNEDLÍČKY

INGREDIENCE: Rybí hlava a kůže, mrkev, celer, petržel, 20 g másla nebo rostl. tuku, 20 g hlad. mouky. Knedlíčky: 300 g rybího masa vařeného, 1-2 vejce, 20 g rostl. tuku, 1 žemle, 2-3 lžíce mléka, strouhanku podle potřeby, muškátový květ, sůl.   POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu nadrobno rozkrájíme, rybí hlavu zbavenou očí a žaber omyjeme a spolu s částí kořenové zeleniny uvaříme v osolené vodě do měkka. Mlíčí a jikry uvaříme v hrnku zvlášť. Zbytek rozkrájené zeleni ..

RYBY KAPR | KAPŘÍ HRANOLKY.

INGREDIENCE: 600 g filetů z kapra, 4 vejce, 2–3 stroužky česneku utřeného se solí, hrst nasekaného libečku, sůl, pepř, 200 g hladké mouky na obalení, sladká mleta paprika, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra vykostíme a z filetů nakrájíme nudličky ve velikosti větších hranolků. Z vajec, drceného česneku, libečku, soli a pepře vymícháme těstíčko, do kterého hranolky naložíme alespoň na dvě hodiny. Poté kapra vyjmeme a necháme okapat. Do mouky přidáme papriku a v této moučné směsi ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | GRILOVANÉ SVÍČKOVÉ ŘEZY

INGREDIENCE: 4plátky svíčkové, 4 lžíce oleje, mletý pepř, sůl, 150g majonézy, 2 stroužky česneku, 2 sterilované okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky svíčkové potřeme olejem, opepříme, osolíme a necháme v chladu odležet. Potom je po obou stranách asi 4-6 minut grilujeme. Mezitím rozmícháme majonézu s třeným česnekem a nadrobno pokrájenými okurkami. Podle chuti osolíme. Na porce řezů nanášíme majonézu. Podáváme s opečenými brambory. ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | KARPATSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 700g zvěřiny bez kostí (srnčí, jelení, z černé zvěře, případně i zaječí), 60g slaniny, 2 cibule, sůl, sladká mletá paprika, kmín, 1 stroužek česneku, 4 rajčata, 3 zelené papriky, 1 lžíce hladké mouky,1 lžička worcesteru.. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme drobné pokrájenou cibuli a necháme zpěnit dorůžova. Zvěřinu pokrájíme na menší kousky, vložíme do slaniny s cibulí a za stálého míchání rychle ..

MOUČNÍKY SLANÉ | OŠKVARKOVÉ TYČINKY

INGREDIENCE: 250 g polohrubej múky, 200 g škvarek, 2 dcl mlieka, 20 g droždia, 1 vajcový žĺtok, mleté čierne korenie, soľ. POSTUP PRIPRAVY: Do preosiatej múky pridáme zomleté škvarky a v mlieku rozmiešame droždie, žĺtok, mleté čierne korenie a vypracujeme polotuhé cesto. Na pomúčenej doske ho necháme prikryté vykysnúť, potom ho vyvaľkáme do obdĺžnika a trikrát preložíme na seba. Hotové vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a pokrájame na tyčinky. Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme soľou, uložíme n ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | KEBAB ŠČOKLA (z Ostravy)

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kilo pjeknyho bučku, kilo (bo rači pjet stručky) česneku, grylovaci kořeňy. Na salatek činske zeli, cebulu - dvje bo třy, nakrajeť na kuštičky, sojovu mačku, kečup, sklinečku majonezy a truško tureckyho kořeňy (gdo nědřepjel v Turecku, tak grilovaci bo jine,stama gde dřepjel). To zamichame v mise vařeku bo vjetvu, gdo něma vařeku bo vjetev, toš ruku. ..

RYBY KAPR | ORIENTALSKÝ KAPR

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozporcujeme, osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Pak jej z pánve vyjmeme, do oleje dáme nakrájenou cibulku, zelenou papriku, větší rajče, 2 stroužky česneku utřeného se solí, lžíci rajčatového protlaku a mírné podlijeme vodou. Porce kapra vložíme na tuto směs, dáme do trouby a zvolna dusíme do měkka. Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborem. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz