Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | ŽIVÁNSKA PEČIENKA

INGREDIENCE: 500 g hovädzieho mäsa, 500 g bravčového stehna alebo pliecka, 500 g jahňacieho alebo teľacieho mäsa, 250 g údenej slaniny (údeného bravčového bôčika), 500 g cibule, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku sladkej červenej papriky (môže byť časť štipľavej), 1 lyžičku mletých borievok, 1 lyžičku mletého zázvoru (ďumbieru), 2 lyžičky soli, 4 bobkové listy, 3 lyžice horčice, 1,5 dl oleja, 0,5 l červeného vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Olej vymiešame s horčicou, koreninami, soľou a na kú ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | VELIKONOČNÍ HUSARSKÁ PEČENĚ

INGREDIENCE: 1 kg hovězího masa z kýty, 80 g telecích jater (nebo hovězích ), 100 g másla, 80 g žemlové střídky, 125 g cibule, 60 g žampiónů, 2-3 žloutky, sůl, pepř, hovězí vývar, 1 dl mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Nádivka: V mléce namočenou a vymačkanou žemlovou střídku rozmělníme vidličkou, přidáme velmi jemně sekaná játra a cibuli a zahříváme v kastrole s polovinou odváženého másla. Osolíme, opepříme, podusíme, hotovou nádivku necháme prochladnout a pak do ní vmícháme žloutky. Krychli masa (musí ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | JANG-CCHUNG ČCHAO NIOU-ŽOU-S (maso po čínsku s cibulí)

POSTUP PŘÍPRAVY: K této specialitě si nejprve připravíme pravou čínskou kořeněnou omáčku. Protože však víno Šao-sing bychom sháněli s velkými obtížemi a přípravek Wej-su bychom třeba ani nedoptali, nahradíme je našimi výrobky a budeme si gratulovat, že jsme dostali aspoň ty. Kořeněnou čínskou omáčku si upravíme z půl lžíce polévkového koření Vitana, lžíce vermutu, kávové lžičky worcesteru, kávové lžičky octa, na špičku nože glutasolu, přibližně stejného množství cukru a lžíce ve vodě máčené škro ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | ZRAZY MASOVÉ.

INGREDIENCE: 350g zadního libového hovězího, 250g prorostlého vepřového masa umeleme dvakrát ve strojku. Osolíme, opepříme, přidáme v mléce máčené, dobře vymačkané a ve strojku umleté 2 žemle, 1 vejce, drobně nakrájenou petrželku, 30g strouhanky a dobře promícháme. Pak si připravíme náplň: 200 g drobně nakrájené cibule osmažíme na másle, do ní vmícháme 3 natvrdo uvařená, rozsekaná vejce, 30g strouhanky, petrželku, osolíme, opepříme a rovněž důkladně promícháme.POSTUP PŘÍPRAVY: Z masové směsi teď ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | FRANCOUZSKÁ HOLUBÍ VEJCE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Umeleme na strojku 1/2 kg telecího masa, přidáme k němu nastrouhanou cibuli, trochu nastrouhané citrónové kůry a muškátového oříšku, nasekanou petrželku, osolíme a prohněteme. Do směsi uděláme důlek, do něhož rozklepeme 2 vejce a dáme 4 lžíce v mléce máčené strouhanky a 1 lžíci v mléce máčených ovesných vloček. Vše propracujeme, z hmoty naděláme kuličky velikosti holubích vajec, obalíme je v rozšlehaných vejcích a ve strouhance a do zlatova vysmažíme v rozpáleném oleji. Na porci ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | BITKY.

INGREDIENCE: 100g telecího masa, 100g drůbežího masa, 200g vepřového masa, 1 cibule, 1 lžíce másla, 80g čerstvého chleba, 150 ml sladké smetany, sůl, bílý pepř, sladká paprika, 1 lžíce petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso rozkrájíme na proužky a dáme do chladničky. Na másle necháme zesklovatět cibuli na proužky a dáme stranou. Chléb rozkrájíme na tenké krajíčky, zalijeme smetanou a společně s cibulí přidáme k masu. Osolíme a okořeníme. Směs umeleme, přidáme petrželku a promísíme. Na másle pečeme dozl ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | STRÁŽNICKÝ DIVOKÝ ŠÍP.

INGREDIENCE: 600-700 g hovězího masa ze svíčkové, sul, pepř, 250 g uzené klobásy, 5 lžic oleje, 3 lžíce másla, cibuli, 1/2 lžičky chilli koření, 2 kapie, 200 g sterilovaného hrášku, 2 lžíce kečupu, 200 g rýže, 3 hřebíčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a střídavě s kolečky klobásy napichujeme na jehlice. Na rozehřátém oleji maso ze všech stran dozlatova opečeme a v horké troubě dodusíme. Na másle zpěníme cibuli, přidáme chilli, trochu osmahneme, přidáme nakrájené ka ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | POŽARSKÉ KOTLETY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Toto jídlo, jehož příprava trvá asi 1/2 hodiny, chystáme nejraději pro více osob. Ze 400 g slepičího masa a z 300 g telecího masa z plece získáme 5 porcí. Slepičí prsíčka s telecím masem umeleme dvakrát na strojku, 100 g másla utřeme do pěny, přidáme 2 žloutky, 40 g strouhanky zvlhčené mlékem, vše znovu utřeme, přidáme umleté maso, sekanou petrželku, trochu tlučeného květu, osolíme a dobře promícháme. Ze směsi ztvarujeme kotlety, které na rozehřátém másle zvolna pečeme po každé ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | KREOLSKÉ MASO (Carbonada criolla)

INGREDIENCE: 3 lžíce sádla, 1 kg zadního hovězího masa, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 l vývaru, 200 ml bílého vina, 2 zelené papriky, 500 g žlutých rajčat, 1 menší tykev, 5 brambor, 1 malý celer s natí, 5 bobkových listů, 5 kuliček pepře, 1 lžíce čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného, sůl, 1 lžička chilli papriček, 3 broskve, 3 jablka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle opečeme na kousky nakrájené maso dohněda, přidáme drobné nakrájenou cibuli a česnek a znovu opečeme. Zalijeme vývarem a vínem a dusí ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | RUSKÉ BTTKY (2 porce).

INGREDIENCE: 200 g hovězího masa mletého (správně má být skopové ), sůl, pepř, 20g hl. mouky, 30 g oleje nebo 100% ztuženého tuku, 1/8 l smetany, 50 g cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso promícháme se solí a s pepřem a rozdělíme na čtyři díly. Uděláme bochánky, obalíme je v hladké mouce a pečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, ještě ji dozlatova osmažíme podlijeme vodou a patnáct minut dusíme. Pak zalijeme smetanou, promícháme a prohřejeme a ihned podáv ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz