Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | DOLNOZEMSKÁ KLBÁSA (Od Laca z Trebišova)

POSTUP PŘÍPRAVY: Pri výrobe Dolnozemskej klbásy je veľmi dôležité kvalitné, vyzreté mäso z väčšej ošípanej, ideálna hmotnosť pri porážke je 180-200kg. Mäso z menších kusov nemá svoju tuhosť, obsahuje vodu a výrobky by sa nadmieru zosušili. Použijeme stehno, pliecko, krajší bôčik. Mastné mäso obmedzíme, klbása nemá byť mastná. 10 kg mäsa pokrájame na väčšie kúsky a pomelieme na mlynčeku s 8mm dierami. Preosiatím cez sítko pridáme 220 až 250g sladkej kvali ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | DOLNOZEMSKÁ KLBÁSA (Od Laca z Trebišova)

POSTUP PŘÍPRAVY: Pri výrobe Dolnozemskej klbásy je veľmi dôležité kvalitné, vyzreté mäso z väčšej ošípanej, ideálna hmotnosť pri porážke je 180-200kg. Mäso z menších kusov nemá svoju tuhosť, obsahuje vodu a výrobky by sa nadmieru zosušili. Použijeme stehno, pliecko, krajší bôčik. Mastné mäso obmedzíme, klbása nemá byť mastná. 10 kg mäsa pokrájame na väčšie kúsky a pomelieme na mlynčeku s 8mm dierami. Preosiatím cez sítko pridáme 220 až 250g sladkej kvali ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | MORAVSKÉ KLOBÁSY (10 KG)

INGREDIENCE: 6 kg vepřové krkovice, 3 kg vepřového bůčku, 1 kg prátu (z hovězího krku), 150g mletého pepře, 100g sladké mleté papriky, 100g drceného kmínu, 150g třeného česneku, 200g soli, střeva. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou krkovičku a bůček nakrájíme na kostičky asi o velikosti 1 cm. Prosolíme dusičnou solí a necháme v chladu 3-5 dnů odležet. Taktéž máme připraven prát. Odleželý prát promícháme s odleželým masem dochutíme pepřem, paprikou, kmínem a třeným česnekem. Dobře prohněteme a plníme do ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | MORAVSKÉ KLOBÁSY (10 KG)

INGREDIENCE: 6 kg vepřové krkovice, 3 kg vepřového bůčku, 1 kg prátu (z hovězího krku), 150g mletého pepře, 100g sladké mleté papriky, 100g drceného kmínu, 150g třeného česneku, 200g soli, střeva. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou krkovičku a bůček nakrájíme na kostičky asi o velikosti 1 cm. Prosolíme dusičnou solí a necháme v chladu 3-5 dnů odležet. Taktéž máme připraven prát. Odleželý prát promícháme s odleželým masem dochutíme pepřem, paprikou, kmínem a třeným česnekem. Dobře prohněteme a plníme do ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | VINNÁ KLOBÁSA II.

INGREDIENCE: 300 g vepřového masa z plece, 250 g telecího z plece, sůl, větší špetka pepře, lžička citrónové kůry jemně nastrouhané, 5 lžic sladké smetany, 2 lžíce bílého vína, vepřová střívka, 4 lžíce sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí i vepřové maso bez kostí 2x jemně umeleme, ochutíme pepřem, solí, nastrouhanou citrónovou kůrou, vmícháme smetanu, víno a velmi dobře promícháme. Připravenou směsí naplníme vepřová střívka (důkladně vypraná), uzavřeme je silnější nití nebo provázkem a vložíme do pe ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | VINNÁ KLOBÁSA II.

INGREDIENCE: 300 g vepřového masa z plece, 250 g telecího z plece, sůl, větší špetka pepře, lžička citrónové kůry jemně nastrouhané, 5 lžic sladké smetany, 2 lžíce bílého vína, vepřová střívka, 4 lžíce sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí i vepřové maso bez kostí 2x jemně umeleme, ochutíme pepřem, solí, nastrouhanou citrónovou kůrou, vmícháme smetanu, víno a velmi dobře promícháme. Připravenou směsí naplníme vepřová střívka (důkladně vypraná), uzavřeme je silnější nití nebo provázkem a vložíme do pe ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | KLOBÁSY OD PAVLY.

POSTUP PŘÍPRAVY: 5kg hovězího pomlet 2x najemno a přidat sůl. 10 kg bůčku namlet nahrubo a přidat sůl a třený česnek. Nechat 3 dny proležet.Poté 2 l vody zamícháme do hovězího a vymícháme dohladka. Ve vodě rozpustíme 2,5 bal. sladké papriky, 1,5 bal. pálivé papriky, sůl dle chuti, 1 bal. drcený kmín, ½ bal. pepř mletý, 2 bal. česnek sušený, práškový cukr- lžíce. Promíchat, přidat mletý bůček, míchat ½ hodiny, pak plníme do střev. Uzení to je alchymij, někdo udí studeným kouřem a různým ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | KLOBÁSY OD PAVLY.

POSTUP PŘÍPRAVY: 5kg hovězího pomlet 2x najemno a přidat sůl. 10 kg bůčku namlet nahrubo a přidat sůl a třený česnek. Nechat 3 dny proležet.Poté 2 l vody zamícháme do hovězího a vymícháme dohladka. Ve vodě rozpustíme 2,5 bal. sladké papriky, 1,5 bal. pálivé papriky, sůl dle chuti, 1 bal. drcený kmín, ½ bal. pepř mletý, 2 bal. česnek sušený, práškový cukr- lžíce. Promíchat, přidat mletý bůček, míchat ½ hodiny, pak plníme do střev. Uzení to je alchymij, někdo udí studeným kouřem a různým ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | VINNÉ KLOBÁSY II.

INGREDIENCE: Na 10 kg klobás: 4 1/2 kg libového vepřového masa, 3 1/2 tučného masa z bůčku, 700 g žemlí, 1/2 l přírodního bílého vína, 7 dl mléka, 160 g soli, 10 g mletého pepře, 4 g muškátového květu, 4 g citrónové kůry. POSTUP PŘÍPRAVY: Křehké libové maso z kýty, plecka a tučné z bůčku pečlivě zbavíme všech blan a šlach. Libové maso rozemeleme 2x na strojku na maso, tučné rozemeleme jednou. Tvrdé žemle vložíme do větší nádoby již rozmáčené v mléce a rozetřené tak, aby nebyly rozeznatelné kůrky ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | VINNÉ KLOBÁSY II.

INGREDIENCE: Na 10 kg klobás: 4 1/2 kg libového vepřového masa, 3 1/2 tučného masa z bůčku, 700 g žemlí, 1/2 l přírodního bílého vína, 7 dl mléka, 160 g soli, 10 g mletého pepře, 4 g muškátového květu, 4 g citrónové kůry. POSTUP PŘÍPRAVY: Křehké libové maso z kýty, plecka a tučné z bůčku pečlivě zbavíme všech blan a šlach. Libové maso rozemeleme 2x na strojku na maso, tučné rozemeleme jednou. Tvrdé žemle vložíme do větší nádoby již rozmáčené v mléce a rozetřené tak, aby nebyly rozeznatelné kůrky ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz