Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | DOLNOZEMSKÁ KLBÁSA (Od Laca z Trebišova)

POSTUP PŘÍPRAVY: Pri výrobe Dolnozemskej klbásy je veľmi dôležité kvalitné, vyzreté mäso z väčšej ošípanej, ideálna hmotnosť pri porážke je 180-200kg. Mäso z menších kusov nemá svoju tuhosť, obsahuje vodu a výrobky by sa nadmieru zosušili. Použijeme stehno, pliecko, krajší bôčik. Mastné mäso obmedzíme, klbása nemá byť mastná. 10 kg mäsa pokrájame na väčšie kúsky a pomelieme na mlynčeku s 8mm dierami. Preosiatím cez sítko pridáme 220 až 250g sladkej kvali ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | DOLNOZEMSKÁ KLBÁSA (Od Laca z Trebišova)

POSTUP PŘÍPRAVY: Pri výrobe Dolnozemskej klbásy je veľmi dôležité kvalitné, vyzreté mäso z väčšej ošípanej, ideálna hmotnosť pri porážke je 180-200kg. Mäso z menších kusov nemá svoju tuhosť, obsahuje vodu a výrobky by sa nadmieru zosušili. Použijeme stehno, pliecko, krajší bôčik. Mastné mäso obmedzíme, klbása nemá byť mastná. 10 kg mäsa pokrájame na väčšie kúsky a pomelieme na mlynčeku s 8mm dierami. Preosiatím cez sítko pridáme 220 až 250g sladkej kvali ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | MORAVSKÉ KLOBÁSY (10 KG)

INGREDIENCE: 6 kg vepřové krkovice, 3 kg vepřového bůčku, 1 kg prátu (z hovězího krku), 150g mletého pepře, 100g sladké mleté papriky, 100g drceného kmínu, 150g třeného česneku, 200g soli, střeva. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou krkovičku a bůček nakrájíme na kostičky asi o velikosti 1 cm. Prosolíme dusičnou solí a necháme v chladu 3-5 dnů odležet. Taktéž máme připraven prát. Odleželý prát promícháme s odleželým masem dochutíme pepřem, paprikou, kmínem a třeným česnekem. Dobře prohněteme a plníme do ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | MORAVSKÉ KLOBÁSY (10 KG)

INGREDIENCE: 6 kg vepřové krkovice, 3 kg vepřového bůčku, 1 kg prátu (z hovězího krku), 150g mletého pepře, 100g sladké mleté papriky, 100g drceného kmínu, 150g třeného česneku, 200g soli, střeva. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou krkovičku a bůček nakrájíme na kostičky asi o velikosti 1 cm. Prosolíme dusičnou solí a necháme v chladu 3-5 dnů odležet. Taktéž máme připraven prát. Odleželý prát promícháme s odleželým masem dochutíme pepřem, paprikou, kmínem a třeným česnekem. Dobře prohněteme a plníme do ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | VINNÁ KLOBÁSA II.

INGREDIENCE: 300 g vepřového masa z plece, 250 g telecího z plece, sůl, větší špetka pepře, lžička citrónové kůry jemně nastrouhané, 5 lžic sladké smetany, 2 lžíce bílého vína, vepřová střívka, 4 lžíce sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí i vepřové maso bez kostí 2x jemně umeleme, ochutíme pepřem, solí, nastrouhanou citrónovou kůrou, vmícháme smetanu, víno a velmi dobře promícháme. Připravenou směsí naplníme vepřová střívka (důkladně vypraná), uzavřeme je silnější nití nebo provázkem a vložíme do pe ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | VINNÁ KLOBÁSA II.

INGREDIENCE: 300 g vepřového masa z plece, 250 g telecího z plece, sůl, větší špetka pepře, lžička citrónové kůry jemně nastrouhané, 5 lžic sladké smetany, 2 lžíce bílého vína, vepřová střívka, 4 lžíce sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí i vepřové maso bez kostí 2x jemně umeleme, ochutíme pepřem, solí, nastrouhanou citrónovou kůrou, vmícháme smetanu, víno a velmi dobře promícháme. Připravenou směsí naplníme vepřová střívka (důkladně vypraná), uzavřeme je silnější nití nebo provázkem a vložíme do pe ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | KLOBÁSY OD PAVLY.

POSTUP PŘÍPRAVY: 5kg hovězího pomlet 2x najemno a přidat sůl. 10 kg bůčku namlet nahrubo a přidat sůl a třený česnek. Nechat 3 dny proležet.Poté 2 l vody zamícháme do hovězího a vymícháme dohladka. Ve vodě rozpustíme 2,5 bal. sladké papriky, 1,5 bal. pálivé papriky, sůl dle chuti, 1 bal. drcený kmín, ½ bal. pepř mletý, 2 bal. česnek sušený, práškový cukr- lžíce. Promíchat, přidat mletý bůček, míchat ½ hodiny, pak plníme do střev. Uzení to je alchymij, někdo udí studeným kouřem a různým ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | KLOBÁSY OD PAVLY.

POSTUP PŘÍPRAVY: 5kg hovězího pomlet 2x najemno a přidat sůl. 10 kg bůčku namlet nahrubo a přidat sůl a třený česnek. Nechat 3 dny proležet.Poté 2 l vody zamícháme do hovězího a vymícháme dohladka. Ve vodě rozpustíme 2,5 bal. sladké papriky, 1,5 bal. pálivé papriky, sůl dle chuti, 1 bal. drcený kmín, ½ bal. pepř mletý, 2 bal. česnek sušený, práškový cukr- lžíce. Promíchat, přidat mletý bůček, míchat ½ hodiny, pak plníme do střev. Uzení to je alchymij, někdo udí studeným kouřem a různým ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | VINNÉ KLOBÁSY II.

INGREDIENCE: Na 10 kg klobás: 4 1/2 kg libového vepřového masa, 3 1/2 tučného masa z bůčku, 700 g žemlí, 1/2 l přírodního bílého vína, 7 dl mléka, 160 g soli, 10 g mletého pepře, 4 g muškátového květu, 4 g citrónové kůry. POSTUP PŘÍPRAVY: Křehké libové maso z kýty, plecka a tučné z bůčku pečlivě zbavíme všech blan a šlach. Libové maso rozemeleme 2x na strojku na maso, tučné rozemeleme jednou. Tvrdé žemle vložíme do větší nádoby již rozmáčené v mléce a rozetřené tak, aby nebyly rozeznatelné kůrky ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | VINNÉ KLOBÁSY II.

INGREDIENCE: Na 10 kg klobás: 4 1/2 kg libového vepřového masa, 3 1/2 tučného masa z bůčku, 700 g žemlí, 1/2 l přírodního bílého vína, 7 dl mléka, 160 g soli, 10 g mletého pepře, 4 g muškátového květu, 4 g citrónové kůry. POSTUP PŘÍPRAVY: Křehké libové maso z kýty, plecka a tučné z bůčku pečlivě zbavíme všech blan a šlach. Libové maso rozemeleme 2x na strojku na maso, tučné rozemeleme jednou. Tvrdé žemle vložíme do větší nádoby již rozmáčené v mléce a rozetřené tak, aby nebyly rozeznatelné kůrky ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz