Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ ŽEBRO | VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA S CIBULKOU (Na Grilu)

INGREDIENCE: 1,5 kg vepřových žeber, sůl, 1 svazek mladých cibulek, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 6 lžic oleje, 50 g cukru krupice, 1 bobkový list, 10 zrnek nového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kořenovou zeleninu a nať cibule nakrájíme, dáme do kastrolu, zalijeme olejem, posypeme cukrem a promačkáme. Nasekaná vepřová žebra omyjeme, osušíme a přidáme k zelenině. Cibulky očistíme, podélně rozkrojíme a přidáme k masu. Zeleninou pokryjeme maso, nádobu přikryjeme a necháme den v chladu odlež ..

VEPŘOVÉ ŽEBRO | MARINOVANÁ ŽEBÍRKAV ČERVENÉM VÍNĚ.

INGREDIENCE: 2kg vepřových žeber, 4-5dcl červeného vína, 1dcl vinného octa, malý svazek čerstvé majoránky, mletý pepř, sůl. Chilli omáčka: 2 zralá tvrdá rajčata, 1 velká cibule, 1 menší zelená chilli paprička, 1dcl vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Žebra naložíme do marinády z červeného vína, soli, pepře, vinného octa a nadrobno nasekané majoránky a necháme půl hodiny v chladu odležet. Pak je ogrilujeme a těsně před dokončením každé žebro z obou stran jemně potřeme chi ..

VEPŘOVÉ ŽEBRO | ŽEBÍRKO S HOŘČICOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 400 g očištěného vepřového žebírka, 20 g oleje, 100 g anglické slaniny, pepř, sůl.Hořčicová omáčka: 150g majonézy, 40g hořčic 2 polévkové lžíce bílého vína, několik kapek worcesteru, 10 g strouhaného křenu, špetka soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná žebírka lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Hodinu je necháme v chladnu uležet. Pak na každou porci položíme plátek anglické slaniny a maso grilujeme asi čtyři a půl minuty z každé strany. Hotová žebírka klademe na talíře, ka ..

VEPŘOVÉ ŽEBRO | MARINOVANÁ ŽEBÍRKA.

INGREDIENCE: 4 libovější vepřová žebírka, 4 lžíce oleje, 1 až 2 stroužky česneku, sůl, m. pepř nebo ml. sladká paprika, olej na opékání.POSTUP PŘÍPRAVY: Tučnější okraje žebírek odkrojíme a maso trochu uvolníme od kostí. Olej smícháme s utřeným česnekem, potřeme žebírka, složíme do misky a necháme několik hodin v chladnu odležet. V horkém oleji po každé straně opékáme asi pět minut. Hotová žebírka osolíme a okořeníme. Podáváme s opékanými brambory a s dušenými fazolkami. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

LIKÉR Z JEŘABIN ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Bobule se sbírají po prvním mrazu. Přebereme je, omyjeme, necháme dobře okapat, plníme je do lahví a zalejeme pálenkou. Láhve dobře u ...

Read More

MÁJOVKOVÝ SALÁT S EM ..

INGREDIENCE: 400 g čírůvky májovky, 150 gementálu, 2 dl smetany, 2 žloutky, olej, hořčice, okurky, mrkev, petrželová nať, mletý pepř, sůl. ​P ...

Read More

HOUBAŘSKÝ PIKANTNÍ Š ..

INGREDIENCE: 350 g hovězí svíčkové 350g panenské vepřové, 120 g slaniny, 250 g hříbku nebo žampionů, 200 g cibule, sůl, pepř, drcený jalovec, 100 g ol ...

Read More

MALINOVÁ ŠŤÁVA. ..

INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté maliny promícháme s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevřené nád ...

Read More

ŠPENÁT (Recept z tři ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut ...

Read More

MALINOVOJAHODOVORYBÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce se vytlačí kovovým lisem, zváží a vaří v nerezovém kastrole napolovic, při čemž se sbírá pěna. Poté se přidá cukr krystal, ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz