xFonka Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ ŽEBRO | VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA S CIBULKOU (Na Grilu)

INGREDIENCE: 1,5 kg vepřových žeber, sůl, 1 svazek mladých cibulek, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 6 lžic oleje, 50 g cukru krupice, 1 bobkový list, 10 zrnek nového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kořenovou zeleninu a nať cibule nakrájíme, dáme do kastrolu, zalijeme olejem, posypeme cukrem a promačkáme. Nasekaná vepřová žebra omyjeme, osušíme a přidáme k zelenině. Cibulky očistíme, podélně rozkrojíme a přidáme k masu. Zeleninou pokryjeme maso, nádobu přikryjeme a necháme den v chladu odlež ..

VEPŘOVÉ ŽEBRO | MARINOVANÁ ŽEBÍRKAV ČERVENÉM VÍNĚ.

INGREDIENCE: 2kg vepřových žeber, 4-5dcl červeného vína, 1dcl vinného octa, malý svazek čerstvé majoránky, mletý pepř, sůl. Chilli omáčka: 2 zralá tvrdá rajčata, 1 velká cibule, 1 menší zelená chilli paprička, 1dcl vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Žebra naložíme do marinády z červeného vína, soli, pepře, vinného octa a nadrobno nasekané majoránky a necháme půl hodiny v chladu odležet. Pak je ogrilujeme a těsně před dokončením každé žebro z obou stran jemně potřeme chi ..

VEPŘOVÉ ŽEBRO | ŽEBÍRKO S HOŘČICOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 400 g očištěného vepřového žebírka, 20 g oleje, 100 g anglické slaniny, pepř, sůl.Hořčicová omáčka: 150g majonézy, 40g hořčic 2 polévkové lžíce bílého vína, několik kapek worcesteru, 10 g strouhaného křenu, špetka soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná žebírka lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Hodinu je necháme v chladnu uležet. Pak na každou porci položíme plátek anglické slaniny a maso grilujeme asi čtyři a půl minuty z každé strany. Hotová žebírka klademe na talíře, ka ..

VEPŘOVÉ ŽEBRO | MARINOVANÁ ŽEBÍRKA.

INGREDIENCE: 4 libovější vepřová žebírka, 4 lžíce oleje, 1 až 2 stroužky česneku, sůl, m. pepř nebo ml. sladká paprika, olej na opékání.POSTUP PŘÍPRAVY: Tučnější okraje žebírek odkrojíme a maso trochu uvolníme od kostí. Olej smícháme s utřeným česnekem, potřeme žebírka, složíme do misky a necháme několik hodin v chladnu odležet. V horkém oleji po každé straně opékáme asi pět minut. Hotová žebírka osolíme a okořeníme. Podáváme s opékanými brambory a s dušenými fazolkami. ..

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat s ...

Celý recept

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat s ...

Celý recept

POLÉVKA Z OVESNÝCH V ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Asi 80 g vloček se dá do studené vody, osolí a zvolna vaří do měkka. V polévce ze zbylých kostí z pečeně se vaří na nudl ...

Celý recept

GULÁŠ Z KRÁLIKA ..

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, m ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept

HORNORAKOUSKÉ HOUSKO ..

INGREDIENCE: 6 včerejších rohlíků, 2 syrová vejce, 1/8 l mléka, 50 g rostlinného tuku nebo škvařeného vepřového sádla, 2 lžíce jemné pokrájené cibule, ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz