xFonka Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ ŽEBRO | VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA S CIBULKOU (Na Grilu)

INGREDIENCE: 1,5 kg vepřových žeber, sůl, 1 svazek mladých cibulek, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 6 lžic oleje, 50 g cukru krupice, 1 bobkový list, 10 zrnek nového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kořenovou zeleninu a nať cibule nakrájíme, dáme do kastrolu, zalijeme olejem, posypeme cukrem a promačkáme. Nasekaná vepřová žebra omyjeme, osušíme a přidáme k zelenině. Cibulky očistíme, podélně rozkrojíme a přidáme k masu. Zeleninou pokryjeme maso, nádobu přikryjeme a necháme den v chladu odlež ..

VEPŘOVÉ ŽEBRO | MARINOVANÁ ŽEBÍRKAV ČERVENÉM VÍNĚ.

INGREDIENCE: 2kg vepřových žeber, 4-5dcl červeného vína, 1dcl vinného octa, malý svazek čerstvé majoránky, mletý pepř, sůl. Chilli omáčka: 2 zralá tvrdá rajčata, 1 velká cibule, 1 menší zelená chilli paprička, 1dcl vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Žebra naložíme do marinády z červeného vína, soli, pepře, vinného octa a nadrobno nasekané majoránky a necháme půl hodiny v chladu odležet. Pak je ogrilujeme a těsně před dokončením každé žebro z obou stran jemně potřeme chi ..

VEPŘOVÉ ŽEBRO | ŽEBÍRKO S HOŘČICOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 400 g očištěného vepřového žebírka, 20 g oleje, 100 g anglické slaniny, pepř, sůl.Hořčicová omáčka: 150g majonézy, 40g hořčic 2 polévkové lžíce bílého vína, několik kapek worcesteru, 10 g strouhaného křenu, špetka soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná žebírka lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Hodinu je necháme v chladnu uležet. Pak na každou porci položíme plátek anglické slaniny a maso grilujeme asi čtyři a půl minuty z každé strany. Hotová žebírka klademe na talíře, ka ..

VEPŘOVÉ ŽEBRO | MARINOVANÁ ŽEBÍRKA.

INGREDIENCE: 4 libovější vepřová žebírka, 4 lžíce oleje, 1 až 2 stroužky česneku, sůl, m. pepř nebo ml. sladká paprika, olej na opékání.POSTUP PŘÍPRAVY: Tučnější okraje žebírek odkrojíme a maso trochu uvolníme od kostí. Olej smícháme s utřeným česnekem, potřeme žebírka, složíme do misky a necháme několik hodin v chladnu odležet. V horkém oleji po každé straně opékáme asi pět minut. Hotová žebírka osolíme a okořeníme. Podáváme s opékanými brambory a s dušenými fazolkami. ..

 

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KVĚTÁK ZAPEČENÝ SE S ..

INGREDIENCE: 2 květáky, 250 g salámu, 4 vejce, 100 g másla nebo rostlinného tuku, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme, namočíme do stu ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ KRÁLÍK ..

INGREDIENCE: 1 králíka, 1 malé hlávky zelí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 pórky, 1 červená kapie, sůl, 1 lžička kari, 1 dcl bílého vína, 1 dc ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ KOBLIHY ..

INGREDIENCE: 600 g hrubé mouky, 4 žloutky, 70 g cukru, 0,3 l mléka, 40 g droždí, 1 citrón, 2 lžíce rumu, 80 g tuku, meruňkový džem, olej na sma ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ SEKANÁ ..

INGREDIENCE: 250 g tučného vepřového bůčku, 250 g telecího masa, 250 g uzeného bůčku, 5 až 6 žemlí, 6 vajec, sůl, několik stroužků česneku, mušká ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ VÁNOČKA ..

INGREDIENCE: 500 g hl. mouky, 500 g polohrubé mouky, 220 g Hery, 220 g cukru, 4 žloutky, 60 g droždí, 450 ml mléka citrónová kůra trochu soli 4 ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ MAZANEC ..

INGREDIENCE: 220 g hladké mouky, 150 g hrubé mouky, 90 g moučkového cukru, 90 g rostlinného tuku flora, 2 žloutky, 30 g mandlí, 20 g rozinek, 20 g dro ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz