Recepty na xkuchtik.cz

DOBRÁ RADA KUTILOVÉ | NEE JEN JARNÍ ÚKLID ZA KAČKU !!

Dubový nábytek bude jako nový, když jej potřeme pivem, ve kterém jsme rozpustili trochu cukru. Pak ho přeleštíme suchým flanelovým hadříkem. Kachle se budou pěkně lesknout, natřeme-li je po umytí voskem na linolea a důkladně vyleštíme. Stěnu postříkanou tukem vyčistíme školní křídou. Naneseme na mastný flek křídu a druhý den lehce oprášíme. Kožený nábytek vyčistíme utěrkou namočenou v octu. Pak ho přetřeme hadříkem pokapaným lněným olejem a vytřeme flanelem do sucha. Koženku vyčistíme hadříkem n ..

DOBRÁ RADA KUTILOVÉ | DOMÁCÍ RÁDCE

Kyselé zelí rozhozené hustě po koberci a potom odklizené košťátkem, vyčistí koberec a vrátí mu svěží barvu. Cínové nádobí velmi dobře vyčistíte svinutým listem zelí, který jste obalili popelem (nejlépe z dřevěného uhlí). Nádobí čistíme ve směru k rohu, po vyschnutí ho vyleštíme měkkým, flanelovým hadříčkem. Okenní tabule nabudou lesk, jestliže je umyjeme mladými kopřivami namočenými ve studené vodě. Do sucha a do lesku je vytřeme novinami. Při mytí oken nezapomeňte použít gumové rukavice. ..

DOBRÁ RADA KUTILOVÉ | JAK NA ŠTĚTCE !

STVRDLÉ ŠTĚTCE: Změknou namočíme-li je do octa, zahřátého na bod varu. KVĚTINY VE VÁZE: Vydrží déle vložíme-li do vody trochu soli a kousek cukru. ..

DOBRÁ RADA KUTILOVÉ | STVRDLÉ ŠTĚTCE:

Změknou namočíme-li je do octa, zahřátého na bod varu. ..

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz