xFonka Recepty na xkuchtik.cz

DOBRÁ RADA KUTILOVÉ | NEE JEN JARNÍ ÚKLID ZA KAČKU !!

Dubový nábytek bude jako nový, když jej potřeme pivem, ve kterém jsme rozpustili trochu cukru. Pak ho přeleštíme suchým flanelovým hadříkem. Kachle se budou pěkně lesknout, natřeme-li je po umytí voskem na linolea a důkladně vyleštíme. Stěnu postříkanou tukem vyčistíme školní křídou. Naneseme na mastný flek křídu a druhý den lehce oprášíme. Kožený nábytek vyčistíme utěrkou namočenou v octu. Pak ho přetřeme hadříkem pokapaným lněným olejem a vytřeme flanelem do sucha. Koženku vyčistíme hadříkem n ..

DOBRÁ RADA KUTILOVÉ | DOMÁCÍ RÁDCE

Kyselé zelí rozhozené hustě po koberci a potom odklizené košťátkem, vyčistí koberec a vrátí mu svěží barvu. Cínové nádobí velmi dobře vyčistíte svinutým listem zelí, který jste obalili popelem (nejlépe z dřevěného uhlí). Nádobí čistíme ve směru k rohu, po vyschnutí ho vyleštíme měkkým, flanelovým hadříčkem. Okenní tabule nabudou lesk, jestliže je umyjeme mladými kopřivami namočenými ve studené vodě. Do sucha a do lesku je vytřeme novinami. Při mytí oken nezapomeňte použít gumové rukavice. ..

DOBRÁ RADA KUTILOVÉ | JAK NA ŠTĚTCE !

STVRDLÉ ŠTĚTCE: Změknou namočíme-li je do octa, zahřátého na bod varu. KVĚTINY VE VÁZE: Vydrží déle vložíme-li do vody trochu soli a kousek cukru. ..

DOBRÁ RADA KUTILOVÉ | STVRDLÉ ŠTĚTCE:

Změknou namočíme-li je do octa, zahřátého na bod varu. ..

 

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KEBAB ŠČOKLA (z Ostr ..

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kil ...

Celý recept

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept

RYBÍ POLÉVKA S KNEDL ..

INGREDIENCE: Rybí hlava a kůže, mrkev, celer, petržel, 20 g másla nebo rostl. tuku, 20 g hlad. mouky. Knedlíčky: 300 g rybího masa vařeného, 1-2 ve ...

Celý recept

ORIENTALSKÝ KAPR ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozporcujeme, osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Pak jej z pánve vyjmeme, do oleje dáme nakrájen ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz