xFonka Recepty na xkuchtik.cz

RYBY RŮZNÉ | LÍN ZAPEČENÝ V HOŘČIČNÉ OMÁČCE

INGREDIENCE: l lín (asi l kg), 2 lžíce citrónové šťávy, l cibule, l mrkev, l pórek, l celer, sůl, bílý pepř, 1/8 l suchého bílého vína, 50 g másla, 30 % mouky, 1/8 l mléka, 1-2 lžíce sekané petrželky, 60 g čerstvé smetany, 2 lžíce hořčice, l žloutek. POSTUP PŘÍPRAVY: Omytou rybu pokapeme citrónovou šťávou. Cibuli nakrájíme na kolečka a zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. Rybu osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. K ní přidáme nakrájenou zeleninu a zalijeme vínem. Nav ..

RYBY RŮZNÉ | JESETER NA ŘECKÝ ZPŮSOB

INGREDIENCE: 600g jesetera bez kůže, 100 g oleje, 150 g rajčat, 1 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 l husté kyselé smetany, 6 zrnek celého pepře, podle chuti sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Přiměřeně velkou nádobu vymažeme olejem. Rajčata a cibuli nakrájíme na slabé plátky a stejnoměrně rozložíme po dně nádoby. Přidáme mletou papriku a celý pepř. Na takto připravený základ dáme osolené rybí maso a pečeme v troubě za častého polévání vzniklou šťávou do měkka. Před dohotovením zalijeme vše kyselou s ..

RYBY RŮZNÉ | SMAŽENÝ LÍN SE SÝREM

INGREDIENCE: 800 g línů, 2 bílky, 40 g parmezánu, 160 g oleje, hladká mouka, strouhanka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Osolené porce ryby obalíme v mouce, smočíme v rozšlehaných bílcích se strouhaným sýrem a obalíme ve strouhance. Ihned je pomalu smažíme. Podáváme s bramborovým salátem. ..

RYBY RŮZNÉ | RYBA S KARÍ KOŘENÍM

INGREDIENCE: 1 kg ryby, sůl, kari koření, 100 g másla, 1 cibule, 1/3 l hovězího vývaru nebo rybího vývaru, 5 lžic smetany, 1 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí maso rozkrájíme na kousky veliké asi jako větší vlašský ořech, osolíme je a okořeníme kari. Opečeme je na másle s nadrobno nakrájenou cibulí a vyjmeme na nahřátou mísu. Zbylý základ zalijeme vývarem a přidáme smetanu ve které jsme předem rozmíchali mouku a za stálého míchání povaříme. Omáčku okořeníme kari. Rybu podáváme horkou s ..

RYBY RŮZNÉ | OKOUN PO ZNOJEMSKU

INGREDIENCE: 1/2 okouna, 3 lžíce másla, 1/2 cibule nakrájená nadrobno, 250 g strouhanky, 125 g okurek nakrájené na malé kousky, 1/2 lžičky šalvěje, 75 ml bílého vína, 1 lžička nakládaných okurek nakrájených nadrobno, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu omyjeme a osolíme. Na pánvi rozpálíme 4 lžíce másla a na něm osmahneme cibuli. Přidáme strouhanku, okurku, šalvěj, sladkokyselou okurku a polovinu vína, dobře promícháme a touto směsí rybu naplníme. Okouna ovážeme provázkem, položíme do vymaz ..

RYBY RŮZNÉ | RYBA PO BALKÁNSKU

INGREDIENCE: 4 porce jakékoliv ryby, sklenička sterilovaného leča (330 g), l větší cibule, 4 stroužky česneku, 4 špetky mleté červené papriky (může být i ostřejší), sůl, citrónová šťáva, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu osolíme, pokapeme citrónem a necháme chvíli odležet. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, vsypeme mletou papriku a několikrát ji promícháme s cibulí. Pak vlijeme lečo, směs přivedeme k varu, přidáme porce ryby, podle potřeby t ..

RYBY RŮZNÉ | RYBA NA ŠPEKU

INGREDIENCE: 750 g jakékoliv ryby, citrónová šťáva, sůl, drcený kmín, 150 g slaniny, lžíce oleje nebo sádla, l lžíce másla, sklenice bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí maso nakrájíme na plátky nebo porce, pokapeme citrónem, osolíme, okmínujeme a necháme chvíli odležet. Mezitím si nakrájíme špek na tenké plátky. Pekáček vytřeme olejem, vložíme ryby, plátky slaniny na ni rozložíme, vložíme do trouby a pečeme, až slanina zezlátne.Pak rybí porce obrátíme, pokapeme je máslem, podlijeme vínem a za o ..

RYBY RŮZNÉ | PIKANTNÍ BANGAS

INGREDIENCE: 4 filety z Pangase, 2 cibule, koření na ryby, hladká mouka, 4 papričky kozí rohy červené, nebo zeleninová paprika, citronová šťáva, kmín, olivový olej, tvrdý sýr, zelenou petrželku na ozdobu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozmražené filety si osušíme utěrkou. Dno pekáčku potřeme olejem a rozložíme na něj 1 cibuli rozkrájenou na půl kolečka. Filety lehce posolíme z obou stran a rozložíme na cibuli. Mezery vyplníme zbylou cibulí. Citronovou šťávou pokapeme porce ryby, poprášíme kořením, km ..

RYBY RŮZNÉ | PEČENÁ RYBA PO SEVERSKU

INGREDIENCE: 750 g jakékoliv ryby (mořské nebo sladkovodní), sůl, citrónová stává, strouhanka, 100 g másla, 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby vykucháme, omyjeme a osušíme. Pokud použijeme filé, pokapeme ho citrónem a osolíme. Stejně tak ochutíme i ryby v celku. Necháme je chvíli odležet a naskládáme do silně vymaštěného pekáče nebo zapékací misky. Vejce rozšleháme a potřeme s ním ryby. Posypeme je strouhankou a pokapeme rozehřátým máslem. Vložíme do trouby a pečeme asi 3/4 hodiny. Během peče ..

RYBY RŮZNÉ | SLEDĚ JAKO OLEJOVKY

INGREDIENCE: 750 g sleďů, sůl, 1 šálku oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Řezy ze sledů osolíme, naskládáme těsně k sobě do pekáčku a zalijeme olejem. Pekáček nemá být příliš velký, abychom nespotřebovali zbytečně mnoho oleje. Sledě upečeme během 20 až 30 minut ve středně teplé troubě. Necháme je vychladnout a podáváme jako olejovky. ..

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

VELIKONOČNÍ KRÁLÍK ..

INGREDIENCE: 1 králíka, 1 malé hlávky zelí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 pórky, 1 červená kapie, sůl, 1 lžička kari, 1 dcl bílého vína, 1 dc ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ KOBLIHY ..

INGREDIENCE: 600 g hrubé mouky, 4 žloutky, 70 g cukru, 0,3 l mléka, 40 g droždí, 1 citrón, 2 lžíce rumu, 80 g tuku, meruňkový džem, olej na sma ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ SEKANÁ ..

INGREDIENCE: 250 g tučného vepřového bůčku, 250 g telecího masa, 250 g uzeného bůčku, 5 až 6 žemlí, 6 vajec, sůl, několik stroužků česneku, mušká ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ VÁNOČKA ..

INGREDIENCE: 500 g hl. mouky, 500 g polohrubé mouky, 220 g Hery, 220 g cukru, 4 žloutky, 60 g droždí, 450 ml mléka citrónová kůra trochu soli 4 ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ MAZANEC ..

INGREDIENCE: 220 g hladké mouky, 150 g hrubé mouky, 90 g moučkového cukru, 90 g rostlinného tuku flora, 2 žloutky, 30 g mandlí, 20 g rozinek, 20 g dro ...

Celý recept

PIKANTNÍ VELIKONOČNÍ ..

INGREDIENCE: 2 kostky zeleninového vývaru, 200 g vepřového ramínka, 200 g telecího hrudí, 200 g uzeného masa, 6 housek, 1 hrst mladých kopřiv, ½ ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz