Reklama na xkuchtik.cz


Speciality na xkuchtik.cz

OBALOVANÉ SMAŽENÉ HOUBY

 

OBALOVANÉ SMAŽENÉ HOUBY

9/16/2016
INGREDIENCE: 600 g smržů nebo hřibů, sůl, hladké mouka, 2 vejce, strouhanka, tuk na smaženi.

POSTUP PŘÍPRAVY: Tímto způsobem lze upravit jen velké druhy hub. Houby očistěme a povaříme 15 minut ve slané vodě. Vyjmeme je z vody, necháme odkapat a vychladnout. Obalíme je v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance a usmažíme v horkém tuku.

Nebo masaky: Oloupeme jen klobouky a obalujeme jako předešlé houby (jsou suprové). 

 

 

LOSOS V RYZLINKU

 

LOSOS V RYZLINKU

8/30/2016
INGREDIENCE: Losos (asi 800 g), 100 ml ryzlinku, sůl, mletý bílý pepř, 2 lžíce míchaných čerstvé nasekaných bylinek, 100 g šlehačky, 50 g smetany, 40 g másla, 1 lžička estragonu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Lososa zevnitř i zvenku omyjeme, osušíme, pokapeme trochou vína a necháme 15 minut odležet. Potom rybu uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme a s vínem a bylinkami dáme do zapékací mísy Přiklopíme poklicí vložíme do vyhřáté trouby. Zatímco se ryba peče, našleháme dotuha šlehačku. Upečenou rybu vyjmeme z mísy. Vypečenou šťávu procedíme a vmícháme do ní smetanu a estragon. Omáčku necháme vařit bez poklice asi 2 minuty a pak důkladně promícháme. Máslo nakrájíme na menší kousky a zašleháme metlou do omáčky. Opatrně vmícháme tuhou šlehačku. Omáčku můžeme dochutit solí a pepřem. Rybu naporcujeme a polijeme omáčkou. Podáváme s brambory.

 

 

BALKÁNSKÁ SARMA

 

BALKÁNSKÁ SARMA

8/6/2016
INGREDIENCE: 50 g slaniny, 200 g předního hovězího masa, 300 g vepřového nebo uzeného masa, petrželka, mletý pepř, 1 hrnek vařené rýže, 2 vejce, sůl, 1 hlávka zelí, olej, 400 g kysaného zelí, 1 klobása, 200 g uzeného masa, 2 cibule, 1 hrnek vývaru nebo bílého vína, rajčatová šťáva nebo bílý jogurt.

POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájenou na kostičky vysmahneme a opečeme na ní nahrubo mleté maso. Opečené maso smícháme se sekanou petrželkou, pepřem, rýží, syrovým vejcem, osolíme a plníme - zavinujeme do spařených zelných listů. Dno kastrolu vymastíme olejem, dáme vrstvu kysaného zelí, na zelí naklademe závitky, přidáme na plátky nakrájenou klobásu, plátky uzeného masa, posypeme sekanou cibulí a petrželkou a povrch překryjeme celými zelnými listy. Přelijeme vývarem nebo vínem a dusíme na mírném ohni nebo v troubě 2 hodiny. Půl hodiny před dopečením můžeme zalít rajčatovou šťávou nebo jogurtem. Podáváme s rýží nebo chlebem.

 

 

LIPTOVSKÝ ŠPÍZ

 

LIPTOVSKÝ ŠPÍZ

7/22/2016
INGREDIENCE: 400 g vykostěné jehněčí kýty, 2 skopové ledvinky, sůl, mletý pepř, 4 stroužky česneku, citrónová šťáva, olej, 100 g slaniny, 2 cibule, 8 drobných žampiónových kloboučků.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem zakapeme citrónovou šťávou a olejem a necháme v chladnu dvě hodiny odležet. Ledvinky podélně rozřízneme, vyřízneme žilky, opláchneme, osušíme, nakrájíme na stejně velké plátky jako maso, slaninu nakrájíme na plátky. Na kovovou jehlu nebo na špejli napichujeme střídavě kousek masa, ledvinky, plátek cibule, rohlíčků slaniny a očištěnou hlavičku žampiónu. Před vložením na gril potřeme olejem. Grilujeme asi 15 minut. Při grilování špíz obracíme, aby se maso propeklo po všech stranách. Příloha: dušená rýže a kečup.

 

 

AZTECKÁ KAPSA  (Mexiko)

 

AZTECKÁ KAPSA (Mexiko)

6/30/2016
INGREDIENCE: 6 vepřových kotlet, 1 lžička tlučeného koriandru, 3 větší zelené pálivé papriky, 6 plátků ementálu, 1 stroužek česneku, 30 g slaniny, červený paprikový olej , sůl, 1 pomeranč.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety ze strany nařízneme, mírně naklepeme, vnitřek kapsy vysypeme koriandrem, vložíme polovinu podélné rozříznuté oloupané a očištěné papriky, plátek sýra, nudličku česneku a slaniny, sepneme jehlou nebo párátkem, pokapeme červeným olejem a necháme 3 hodiny uležet. Uleželé opečeme na roštu nebo grilu po obou stranách, osolíme a podáváme pokapané šťávou z pomeranče.
Přiloha: Grilovana zelenina

 

 

MARINOVANÁ JEHNĚČÍ ŽEBÍRKA

 

MARINOVANÁ JEHNĚČÍ ŽEBÍRKA

6/13/2016
INGREDIENCE: 6-8 jehněčích žebírek, 4 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, olej na opékání.

POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka odblaníme a zbavíme tuku, při okrajích nařízneme a naklepeme. Česnek utřeme se solí, smícháme s olejem, s octem a s trochou pepře. Směsí žebírka potřeme po obou stranách, složíme na sebe do misky a necháme v chladnu asi dvě hodiny odpočinout. Okapané v horkém oleji po obou stranách opékáme šest až osm minut. Podáváme s opékanými brambory a se salátem.

 

 

ZAJEČÍ GULAŠ (Rumunsko)

 

ZAJEČÍ GULAŠ (Rumunsko)

5/14/2016
INGREDIENCE: 800g zaječích předků, 2 lžíce sádla, 150g cibule, 100g uzeného vařeného bůčku špetka sladké mleté papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, podle chuti sůl, 1 dl kyselé smetany.

POSTUP PŘÍPRAVY: Zaječí předky odblaníme a nakrájíme na kousky. V kastrole na sádle zpěníme jemně krájenou cibuli, přidáme uzený bůček nakrájený na větší kostky a vše opečeme do růžova. Zaprášíme paprikou, přidáme nakrájené maso, osolíme, podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Před podáním zalijeme kyselou smetanou. Příloha: noky

 

 

KAŠTANOVÝ KEBAM – Turecko.

 

KAŠTANOVÝ KEBAM – Turecko.

5/9/2016
INGREDIENCE: 100 g másla, 4-5 cibulí, 600 g skopového masa, 1 kg jedlých kaštanů, voda, 3 lžíce hnědého nebo třtinového cukru, sůl, 200 ml bílého vína.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na drobné kousky nakrájené maso, opečeme a podusíme. Potom k masu přidáme pečené sekané kaštany (které jsme před pečením naříznuté máčeli 3 hodiny ve vodě), cukr, sůl, případně zředíme vínem a dodusíme. Podáváme v hlubších miskách bez přílohy nebo jen s chlebem.

 

 

BAMI GORENG – Indonésie.

 

BAMI GORENG – Indonésie.

4/23/2016
INGREDIENCE: 1 baliček širokých nudlí, 6 lžic oleje, 3 cibule, 3 mrkve, 6 stroužků česneku, 2 brambory, 3 listy zeli, 1 lžička chilli, 1 lžičky kuliček koriandru, 4 rajčata, 2 lžíce sójové omáčky, sůl, 500 g skopového nebo vepřového masa, 2-3 pórky, sambal oelek ( viz. omáčky), (3 hrnky rýže).

POSTUP PŘÍPRAVY: Nudle uvaříme dle návodu, slijeme a uchováme v teple. V pánvi osmahneme na polovině dávky oleje na půlkolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájenou mrkev a česnek, nahrubo strouhané brambory, na kostičky krájené zeli, přidáme chilli, tlučený koriandr, drobné nakrájená rajčata, sójovou omáčku, osolíme a podusíme. Do hluboké pánve dáme zbylý olej, rozehřejeme a opečeme na kostky nakrájené maso. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, opečeme, přidáme nudle, zeleninovou směs, na ohni důkladné promícháme, až je každá nudle obalená. Podáváme s omáčkou sambal oelek. Bami goreng je nejlepší z domácích nudlí, které po vyválení nekrájíme, ale necháme uschnout v celém plátu. Usušené rozlámeme na hrubé, nepravidelné kusy. Tyto nudle jsou k dostání v Maďarsku. Pokrm můžeme připravit i z rýže a získáme nasi goreng.

 

 

JUGOSLÁVSKÁ PLESKAVICE S CIBULÍ

 

JUGOSLÁVSKÁ PLESKAVICE S CIBULÍ

4/8/2016
INGREDIENCE: 500 g zadního hovězího masa, sůl, mletý pepř, 2-3 cibule, 3 lžíce oleje.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso jemně umeleme, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a znovu promícháme. Z takto připravené směsi vytváříme asi 1 cm silné placičky, které na rozehřátém oleji z obou stran opékáme. K pokrmu podáváme chléb a kyselé okurky.

 

 

 

 

 

 



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz

Reklama


xBAZAR.eu - Inzerce, bazar nabídka inzerátů podle kategorií.
Služby a práce je vkládání do xBAZAR.eu zdarma