Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | PEČENÝ LILEK S PROVENSÁLSKÝM KOŘENÍM

INGREDIENCE: 1 lilek, 3-4 stroužky česneku, olivový olej, provensálské koření (sušené). POSTUP PŘÍPRAVY: Lilek omylejeme a rozkrojíme na poloviny. Uděláme v každé polovině asi 4 (podle velikosti lilku) podélné, ne příliš hluboké řezy, do kterých zastrkáme česnek, pokrájený na plátky. Zakapeme olivovým olejem, posypeme provensálským kořením a pečeme v troubě v zapékací misce asi 30 minut ..

ZELENINA | PIKANTNÍ KUKUŘICE

INGREDIENCE: 8 kukuřičných klasů, sůl, 3 stroužky česneku, 6 lžic másla, 4 lžíce lupínku lískových oříšků, 1 kadeřávkový nebo hlávkový salát, 6 lžic octa, ml. bílý pepř, 1 lžička cukru, 5 lžic oleje.POSTUP PŘÍPRAAVY: V mírně osolené vodě vaříme kukuřici asi 20 minut, až jsou zrnka měkká. Česnek prolisujeme. Kukuřici necháme na sítu okapat a potom každý klas rozkrojíme na 3 kusy. Ve velké pánvi zahřejeme máslo, na něm dozlatova opečeme česnek, oříškové lupínky a kousky kukuřice. Ty pak osolíme. S ..

ZELENINA | KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY IV

INGREDIENCE: 1 středně velká kapusta, 300 g vařeného uzeného masa, nejlépe krkovice, 1 menší cibule, 4 vejce, 200 - 250 ml mléka, 20 g másla, 3 lžíce hladké mouky, svazek petrželky kudrnky, sůl, čerstvě mletý černý pepř, strouhanka na zahuštění těsta a obalení karbanátků, slunečnicový olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustové listy uvaříme v osolené vodě do poloměkka, cca 3 – 5 minut, zchladíme studenou vodou a necháme dobře okapat, popřípadě vodu vymačkáme. Spolu s uzeným masem kapustu umel ..

ZELENINA | KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY IV

INGREDIENCE: 1 středně velká kapusta, 300 g vařeného uzeného masa, nejlépe krkovice, 1 menší cibule, 4 vejce, 200 - 250 ml mléka, 20 g másla, 3 lžíce hladké mouky, svazek petrželky kudrnky, sůl, čerstvě mletý černý pepř, strouhanka na zahuštění těsta a obalení karbanátků, slunečnicový olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustové listy uvaříme v osolené vodě do poloměkka, cca 3 – 5 minut, zchladíme studenou vodou a necháme dobře okapat, popřípadě vodu vymačkáme. Spolu s uzeným masem kapustu umel ..

ZELENINA | KAPUSTOVÉ ZÁVITKY S HOUBOVOU NÁDIVKOU

INGREDIENCE: 8 listů kapusty, 250 g nakládaných houbiček, 3 šalotky, 3 lžíce másla, 200 g žervé, 2 lžíce sekané petrželky, 4 lžíce strouhaného ementálu, sůl, pepř, 125 ml houbového vývaru, 2 lžíce kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustové listy přelijeme vřelou vodou a 5 minut je blanšírujeme. Potom listy slijeme, propláchneme proudem ledové vody a necháme úplně okapat. Slijeme nálev z houbiček, a pokud jsou větší, pokrájíme je. Oloupeme a nakrájíme šalotky, rozpustíme máslo a cibulky na něm ..

ZELENINA | PLNĚNÉ PAPRIKY GOTHAJEM A SÝREM

INGREDIENCE: Vydlabané bílé papriky, 400g gothaje, ten je nejdůležitější na celém receptu, protože se nejlépe rozpéká se sýrem-s jiným salámem to nemá cenu zkoušet, 400 g sýra, třeba eidam. POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouháme sýr, gothaj nakrájíme na kostičky, smícháme a plníme papriky, přikryjeme odkrojeným koncem paprik, aby nám nevytekla náplň a pečeme při asi200 stupních dokud papriky nezměknou a nemají puchýřky. ..

ZELENINA | PLNĚNÉ LILKY SE SÝREM

INGREDIENCE: 4 lilky, 4 stroužky česneku, 2 housky, 4 vejce, trochu mléka, 2 cibule, sůl, 200 g sýra, bylinky (petrželku, nasekané mladé kopřivy, dobromysl), olivový olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Lilky omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme. Vydlabané půlky i pokrájenou vydlabanou hmotu prosolíme a chvilku necháme ležet, aby lilky pustily vodu. Osušíme a naplníme nádivkou. Nádivka: Na cibulku zpěněnou na olivovém oleji dáme podusit krátce pokrájené drobné kousky vydlabaného lilku. Necháme zchladnout. Nakráje ..

ZELENINA | PLNĚNÝ LILEK II

INGREDIENCE: 3 lilky, 1 červená paprika, 3 rajčata, 1 cibule, stroužek česneku, půl šálku vařené rýže, Parmezán, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Baklažány rozřízneme podélně na půlky a vydlabeme vnitřek, který nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji. Zvlášť osmažíme nasekanou cibuli, česnek, oloupaná nakrájená rajčata a rýži. Osolíme, opepříme. Baklažány naplníme směsí, navrch dáme osmahnutý vnitřek baklažánů, rajský protlak, posypeme parmazánem, opepříme a vložíme do trouby na 15 minut. ..

ZELENINA | DUŠENÉ FAZOLKY NA SMETANÉ

INGREDIENCE: 800 g sterilovaných fazolových lusků, 60 g slaniny, 30 g másla, 40 g hladké mouky, 1/8 l smetany, petrželka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky scedíme a necháme okapat. Mezitím nakrájíme na kostičky slaninu, rozškvaříme, přisypeme mouku a upražíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem z fazolek. Rozšleháme a dohladka povaříme. Pak do omáčky vložíme fazolky, osolíme, opepříme, okořeníme posekanou petrželkou a zjemníme smetanou. Prohřejeme a podáváme s brambory. ..

ZELENINA | ZAPEČENÉ PAPRIKY SE SÝREM A SALÁMEM

INGREDIENCE: Bílé papriky ,rajčata ,libové párky nebo točený salám , sýr eidam , anglická slanina. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky seříznu vršek a vydlabu vnitřky , po omytí dám na talíř a dám je na 5 minut do mikrovlnky aby trošku změkly a pak se nemusí dělat tak dlouho.Mezitím si nakrájím na špalíčky salám nebo párky a na špalíky i eidam.Vyndám papriky z mikrovlnky a začnu do nich dávat špalíky eidamu a salámu až jsou úplně vycpané. Naplněné papriky naskládám do pekáčku nebo zapékací misky a překry ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz