Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | ZELNÉ PLACKY

INGREDIENCE: 250 g poloh. mouky, 250 g kysaného zelí, 2 vejce, 2 lžíce sádla, sůl, cukr, voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mouky dáme propláchnuté kyselé zelí, rozehřáté sádlo, 1 žloutek a jedno vejce, sůl a na vále vypracujeme těsto. Rozdělíme na díly, vyválíme tenké placky a opečeme na pánvi. Pak potřeme bílkem, promíchaným se lžící vody a cukrem a dopečeme v troubě. ..

ZELENINA | ZAPÉKANÁ CUKETA

INGREDIENCE: 700 g cukety, 60 g tvrdého sýra, 100 g prorostlé anglické slaniny, 2 velké cibule, 4 rajčata, 10 cl olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1 lžíce sekané, petrželky, 1 lžička čerstvého Rozmarýnu, 1 lžička tymiánu, strouhanka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cuketu očistíme a nakrájíme na půl cm silné plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Spaříme rajčata, oloupeme je a pokrájíme také na kolečka. Zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Dno vyložíme vrstvou cukety, na ni polož ..

ZELENINA | PLNĚNÉ LILKY

INGREDIENCE: 1 kg středních lilků, 1 ½ dl olivového oleje, 300 g mletého masa, 1 dl suchého bílého vína, velká cibule, menší svazek zelené petrželky, 30 dkg strouhaného sýra, mléko, máslo, hl. mouka, Vejce, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Baklažány očistíme, rozkrojíme je na polovinu a vydlabeme střed. Poloviny baklažánů potřeme olejem a vložíme do vymaštěného pekáčku. Upečeme je v troubě do měkka. Vydlabanou část spolu s cibulí a petrželkou posekáme, smícháme s mletým masem, osolíme a opepříme. Na ..

ZELENINA | ZELENINA NA SVÍČKOVOU

INGREDIENCE: 700 g mrkve, 500 g petržele, 1 kg celeru, 500 g cibule, 3 lžíce soli, 7 lič octa, 1 lžička nového koření, 1 ½ lžičky celého pepře, 6 bobkových listu. POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu nastrouháme, přidáme trochu vody, koření a dusíme do měkka. Poté rozmixujeme, dáme do sklenic a zavaříme. Takto připravená zelenina je vždy při ruce jak máme chuť na svíčkovou. ..

ZELENINA | KVĚTÁKOVÉ SMAŽENKY II

INGREDIENCE: 1 květák, 2 vejce, 100 g poloh. mouky, sůl, pepř, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák rozebereme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Poté jej vyjmeme, rozmačkáme, necháme vychladnout, osolíme, opepříme, přidáme žloutky, mouku, strouhanku a promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Do rozpáleného oleje vkládáme malé placky, které opečeme po obou stranách do zlatova. Příloha: brambory a tatarka. ..

ZELENINA | ZAPEČENÉ BAKLAŽÁNY

INGREDIENCE: 4 baklažány, 2 cibule, 4 lžíce oleje, strouhanka, l lžíce másla, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté baklažány podélně rozřízneme a nakrojenou částí dolů opečeme na oleji. Pak vnitřek vydlabeme lžičkou. Pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme vydlabanou dužinu, osolíme a okořeníme. Touto směsí naplníme baklažány a povrch posypeme strouhankou. Baklažány vložíme do zapékací misky, na ně dáme kousky másla a v troubě zapečeme dozlatova. Podáváme s bramborami a salátem. ..

ZELENINA | DUŠENÁ KAPUSTA S JABLKY

INGREDIENCE: 1 menší hlávka kapusty, 2 velká kyselá jablka, 50 g kachního sádla, vývar, 1 cibule, 30 g hladké mouky, lžička cukru, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kapustu ovaříme v osolené vodě, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Jemně pokrájenou cibuli osmahneme na sádle, pak k ní přidáme nudličky kapusty a nudličky oloupaných jablk (můžeme je také nastrouhat). Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak pokrm zaprášíme moukou, osmahneme. Ještě trochu podlijeme a pod ..

ZELENINA | BROKOLICE PO ZÁMECKU

INGREDIENCE: 1 kg brokolice, 1 lžička soli, 3 žloutky, 1 1/2 dl vývaru z brokolice, 2 lžíce citrónové stavy, 3 lžíce másla, sůl petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici očistíme, namočíme do slané vody, po chvíli omyjeme a vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Uvaříme ji doměkka, vyjmeme a necháme okapat. Poté si připravíme omáčku. Do 1 1/2 dl chladného vývaru z brokolice dáme žloutky, okyselíme citrónovou šťávou, osolíme a prošleháme. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až směs zhou ..

ZELENINA | BROKOLICOVÁ CHUŤOVKA

INGREDIENCE: 1/2 brokolice (nebo l větší růžice) Zálivka: 2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce oleje, 3 lžíce vývaru z brokolice. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici namočíme na 15 minut do slané vody, aby vyplaval případný hmyz, poté ji omyjeme pod studenou vodou, vložíme do vařící vody a 4-5 minut povaříme. Vyjmeme ji, necháme okapat, rozdělíme na růžičky a vložíme do mísy. Ve vývaru rozmícháme sůl, pepř, citrónovou šťávu a olej (vývaru můžeme přidat víc) a vzniklou zál ..

ZELENINA | ŠTRASBURSKÉ ZELÍ

INGREDIENCE: 1 kg zelí, 100g sádla, 1 dl vína, 1 cibule, 3 hřebíčky, bobkový list, 500g jablk, sůl, pepř, cukr, ocet. POSTUP PŘIPRAVY: Jemně nakrájené zelí přelijeme vařící vodou. Ocezené zelí dusíme na sádle s nastrouhanou cibulí a kořením. Vše zalijeme vínem. Po chvíli přidáme plátky oloupaných jablk, opepříme, dosolíme podle chuti, přikyselíme a přisladíme. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz