Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA MASO | VEPŘOVÉ MASO V LÁKU.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku nebo vepřové krkovice bez kosti, 40g třeného česneku, 60g soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso Prohněteme s třeným česnekem a solí. Vložíme do kameninové nádoby a zalijeme 1 litrem studené převařené vody tak aby maso bylo úplně zalito. Necháme v chladu 10-14 dnů. Odleželé maso v láku uvaříme a podáváme teplé i studené s křenem, hořčicí a tmavým chlebem. ..

ZABIJAČKA MASO | VEPŘOVÉ MASO V LÁKU.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku nebo vepřové krkovice bez kosti, 40g třeného česneku, 60g soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso Prohněteme s třeným česnekem a solí. Vložíme do kameninové nádoby a zalijeme 1 litrem studené převařené vody tak aby maso bylo úplně zalito. Necháme v chladu 10-14 dnů. Odleželé maso v láku uvaříme a podáváme teplé i studené s křenem, hořčicí a tmavým chlebem. ..

ZABIJAČKA MASO | ROLÁDA Z VEPŘOVÉ PLECE PLNĚNÁ ZELENINOU.

INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové plece, 150g vařené karotky, 150g vařeného celeru, 150g krájeného pórku, 150g zeleného hrášku, 4 vejce, zelená petrželová nať, sůl, vegeta, kmín, 1 cibule, lžíce sádla, lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou plec rozkrojíme opatrně tak, aby vznikl plát, který dobře naklepeme paličkou. Celer, mrkev a kapii nakrájíme na kostičky, pórek na nudličky. Na sádle vše prohřejeme spolu se zeleným hráškem a zelenou petrželkou, spojíme rozšlehanými vejci, ochutíme solí a vegetou o ..

ZABIJAČKA MASO | ROLÁDA Z VEPŘOVÉ PLECE PLNĚNÁ ZELENINOU.

INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové plece, 150g vařené karotky, 150g vařeného celeru, 150g krájeného pórku, 150g zeleného hrášku, 4 vejce, zelená petrželová nať, sůl, vegeta, kmín, 1 cibule, lžíce sádla, lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou plec rozkrojíme opatrně tak, aby vznikl plát, který dobře naklepeme paličkou. Celer, mrkev a kapii nakrájíme na kostičky, pórek na nudličky. Na sádle vše prohřejeme spolu se zeleným hráškem a zelenou petrželkou, spojíme rozšlehanými vejci, ochutíme solí a vegetou o ..

ZABIJAČKA MASO | ZNOJEMSKÝ VEPŘOVÝ PLÁTEK.

INGREDIENCE: 6 plátků z libového vepřového bůčku, lžíce sádla, cibule, 100g žampionů, sůl, 20g sladké mleté papriky, 200g leča nebo 200g čerstvých zelených paprik a 200 g čerstvých rajčat, 2 d1 sladké smetany, 100g sterilovaných okurek, lžíce hladké mouky, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa o váze 150 g paličkou naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém sádle po obou stranách opečeme a naskládáme do pekáčku nebo zapékací misky. Ve zbylém tuku po opečení masa osmahneme jednu na plátky nak ..

ZABIJAČKA MASO | PANENSKÁ SVÍČKOVÁ PEČENĚ V BRÁNICI.

INGREDIENCE: Vepřová panenská svíčková 200 g vepřové bráníce, lžíce sádla, 1 cibule, sůl, kmín, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou panenskou potřeme solí a česnekem a zabalíme do bránice. Na pekáček dáme sádlo drobně nakrájenou cibuli, položíme panenskou, mírně okmínujeme, podlijeme vodou a pečeme do růžova. Během pečení přeléváme výpekem. Dáváme pozor, abychom nespálili cibuli. Pečenou panenskou podáváme jako teplé jídlo nebo i na studeno, krájenou na plátky přes vlákno. Vhodnou přílohou ..

ZABIJAČKA MASO | PLNĚNÁ VEPŘOVÁ KOTLETA PEČENÁ V BRÁNICI.

INGREDIENCE: 6 vepřových kotlet, 200g vepřových jater, 1 větši cibule, 50g mandlí, 100g žampionů, lžíce kečupu, sůl, mletý pepř, drcený kmín, vepřová bránice, lžíce sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kotlet odsekneme kost z páteře. Do masa uděláme kapsu, do ní vložíme špachtli a lehce paličkou naklepeme. Cibuli drobné nakrájíme, na sádle zpěníme, vložíme na jemné plátky nakrájená játra orestujeme je, pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a loupané pražené mandle. Vydusíme do tuku, zakapeme kečupem a ..

ZABIJAČKA MASO | PLNĚNÁ VEPŘOVÁ KOTLETA PEČENÁ V BRÁNICI.

INGREDIENCE: 6 vepřových kotlet, 200g vepřových jater, 1 větši cibule, 50g mandlí, 100g žampionů, lžíce kečupu, sůl, mletý pepř, drcený kmín, vepřová bránice, lžíce sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kotlet odsekneme kost z páteře. Do masa uděláme kapsu, do ní vložíme špachtli a lehce paličkou naklepeme. Cibuli drobné nakrájíme, na sádle zpěníme, vložíme na jemné plátky nakrájená játra orestujeme je, pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a loupané pražené mandle. Vydusíme do tuku, zakapeme kečupem a ..

ZABIJAČKA MASO | LAHŮDKOVÁ ROLÁDA Z VEPŘOVÉ KOTLETY.

INGREDIENCE: 1,5 kg vepřové kotlety v celku, 300g vepřové plece, 2 vejce, 100g zeleného hrášku, 100g červené papriky kapie, 100g žampionů, 100g šunky, 2 vařené bílky, sůl, česnek, drcený,kmín, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kotletu v celku vykostíme a rozkrojíme na plát. Vyklepeme paličkou, osolíme a mírně potřeme třeným česnekem. Vepřovou plec jemně umeleme spolu s ořezem z kotlety. Přidáme vejce, trochu. studené vody nebo ledové tříště, sůl, pepř a drcený kmín. Vše dobře vymícháme, až ..

ZABIJAČKA MASO | VEPŘOVÝ ŘÍZEK PŘÍRODNÍ.

INGREDIENCE: 12 vepřových řízků (2 na porci), sůl, hladká mouka, olej, vegeta.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky nakrájíme přes vlákno paličkou naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. V horkém oleji postupně opékáme a skládáme do varného skla nebo do kastrolku. Na zbytek tuku na pánvi nalijeme trochu vývaru nebo vody, ochutíme vegetou a povaříme. Povařenou šťávu přecedíme na opečené řízky, přikryjeme a v horké troubě chvíli podusíme. Šťávu před podáváním můžeme zjemnit máslem a dochutit lžičkou ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz