Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA RŮZNÁ | KRUPICOVÁ VAJEČNÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 1 1/2 l vody, 500 g kostí 60 g krupice, 150 g zeleniny, 2 vejce, petrželka, květ, polévkové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Kosti rozsekáme, a vaříme s nastrouhanou nebo nakrájenou zeleninou. Procedíme zavaříme opatrně krupici aby se nedělaly žmolky a povaříme 15 minut. Potom zakvedláme dvě celá vejce, přidáme sekanou petrželku, trochu květu a polévkové koření. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | MYSIVECKÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: Králičí hlava, žebra, plíce, srdce, 1 l vody, 1 cibule, l petržel, 1 stroužek česneku, 4 mrkve, 3 lžíce oleje, l sklenka červeného vína, 20g hl. mouky, 20g másla, 1 sklenka madeirského vína, sůl, kayenský pepř. Jemné játrové nočky: l král. játra, 1 vejce, pepř, sůl, 30g másla, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí hlavu a žebro, cibuli a česnek dáme vařit do studené vody, vaříme až bude maso měkké. Zeleninu, plíce a srdce pokrájíme a usmažíme na oleji do zlatava. Maso vyjmeme z pol ..

POLÉVKA RŮZNÁ | POLÉVKA Z JARNÍCH BYLINEK

INGREDIENCE: 3 hrsti kopřivových výhonků nebo mladých lístků, několik snítek popence, 1 hrstka lístků fialek, 1 hrstka pampelišek, které ještě nerozkvetly, 1 hrstka listů jahodníku, 1 hrstka lístků sedmikrásek a na ozdobení i několik rozkvetlých květů, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 kostka masoxu, 2 dl mléka, špetka muškátového květu, 1 vejce, 1 1 l vody, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Bylinky zbavíme všech nečistot a dobře opereme tekoucí vodou v sítu. Pak je nakrájíme nadrobno. V kastrole roz ..

POLÉVKA RŮZNÁ | NEJJEDNODUŠŠÍ POLÉVKA

INGREDINCE: Kroupy, sůl, omastek, voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Když už doma nic nebylo, opražil jsem kroupy na stopovém množství tuku dozlatova. Rozvařil ve vodě a přisolil. Zkuste to a poznáte, že je to dobré. Kimbo ..

POLÉVKA RŮZNÁ | JIHOČESKÁ ČOČKOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 80g čočky, kysané zelí, 2 brambory, 1 mrkev, 45g celeru, 1 cibule, 40g sádla, 3 lžíce hl. mouky, 1 1 l vody, sůl, pepř, česnek, majoránka, polévkové koření, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Čočku propereme a necháme namočenou do druhého dne v hrnci se studenou vodou. Následující den uvaříme čočku doměkka. Poté vodu v které jsme čočku vařili scedíme a část vývaru ponecháme stranou. Nyní si připravíme cibulovou jíšku: nakrájíme cibuli nadrobno, v kastrolu rozpustíme sádlo, cibuli zpěníme ..

POLÉVKA RŮZNÁ | UCHA

INGREDIENCE: 700 g drobných mořských ryb, 500 g brambor, 100 mrkve, 2 větší cibule, 40 g másla, rajčatový protlak, sladká i pálivá mletá paprika, 1 bobkový list, ocet, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybám odřízneme hlavy, vykucháme je a rozkrájíme na větší kousky; vaříme je v osolené a okyselené vodě několik minut. Potom rybí maso vyjmeme, zbavíme kůže a vykostíme. Kůži a kosti vrátíme do vývaru a ještě asi 1 hodiny necháme vařit. Rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, přisypeme mletou papriku a zamíchám ..

POLÉVKA RŮZNÁ | KRUPICOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 50 g másla, 50 g krupice, 50 g hladká mouka, 3 kostky polévkového koření, vývar, sůl a kořenová zelenina. POSTUP PŘÍPRAVY: Polévkové koření rozvaříme ve vodě s pokrájenou zeleninou. Krupici osmažíme na másle, přidáme mouku a znovu ji osmažíme. Jíšku zředíme studenou vody, vlijeme ji do vývaru, povaříme a dochutíme. Do polévky dáme osmažené kostičky housky. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | RYBÍ POLÉVKA IV

INGREDIENCE: 1 l vody, 2 kapří hlavy, sůl, kmín, 2 zrnka celého pepře, 1 stroužek česneku, 1 cibulka, snítka celerové a petrželové natě, 1 mrkev, kousek celeru, lžička másla, 2 lžíce drobení, šálek sladké smetany, lžíce hladké mouky, lžička citrónové šťávy, 1 menší pórek, mletá sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, omyté kapří hlavy vložíme do osolené vody, přidáme špetku kmínu, pepř, oloupaný stroužek česneku vcelku, oloupanou překrojenou cibulku, snítku celerové a petrželové n ..

POLÉVKA RŮZNÁ | BORŮVKOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 1 l vody, 1 1 mléka, 500g borůvek, 1 žemle, 2 žloutky, 50g cukru, trochu skořice. POSTUP PŘÍPRAVY: Přebrané borůvky uvaříme ve vodě. V mléce rozmočíme žemli, přidáme borůvky, povaříme a pak vše prolisujeme. Ochladíme, okořeníme skořicí a znovu povaříme. Do polévky přidáme dva ve studeném mléce rozmíchané žloutky, které už jen prohřejeme. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | FRANCOUZSKÁ RYCHLÁ RYBÍ POLÉVKA

INGREDIENCE: 250 g ryb, 1 velká cibule, 2 rajčata 2 stroužky česneku, 1 citrónu, 2 bobkové listy, 4 zrnka pepře, 3 zrnka nového koření, 50 g másla, 2 dl bílého vína, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné ryby, celou cibuli, rajčata, kolečka citrónu, plátky česneku a koření uvaříme v osolené vodě. Asi za 15-20 minut měkké ryby vyjmeme a vykostíme. Polévku scedíme, vložíme do ní rybí maso a přilijeme víno. Povaříme a podle chuti připepříme a dosolíme. Polévku můžeme přibarvit špetkou šafránu. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz