Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA POLÉVKA | POLÉVKA SLEZINKOVÁ.

INGREDIENCE: 200g vepřové slezinky, 60g nevařených krupek, 100g sádla, 100g cibule, 50g hladké mouky, 15 g mleté sladké papriky, mletý pepř ,sůl, třený česnek, vegeta, vývar z vepřového masa a drobů.POSTUP PŘÍPRAVY: Krupky propláchneme a dáme do slané vody uvařit doměkka. Cibuli nakrájíme na jemno a na sádle usmažíme do světle růžova,zasypeme moukou, opražíme, vmícháme mletou papriku a zalajeme vývarem. Dobře rozšleháme, přidáme další koření a česnek. Necháme dobře povařit. Pak přidáme mletou ve ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | POLÉVKA SLEZINKOVÁ.

INGREDIENCE: 200g vepřové slezinky, 60g nevařených krupek, 100g sádla, 100g cibule, 50g hladké mouky, 15 g mleté sladké papriky, mletý pepř ,sůl, třený česnek, vegeta, vývar z vepřového masa a drobů.POSTUP PŘÍPRAVY: Krupky propláchneme a dáme do slané vody uvařit doměkka. Cibuli nakrájíme na jemno a na sádle usmažíme do světle růžova,zasypeme moukou, opražíme, vmícháme mletou papriku a zalajeme vývarem. Dobře rozšleháme, přidáme další koření a česnek. Necháme dobře povařit. Pak přidáme mletou ve ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | SLOVÁCKÁ ZABIJAČKOVÁ POI.ÉVKA.

INGREDIENCE: 500 g vepřové hlavy nebo kolena, 1 kg vepřových nožiček, kousek jater, 2 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, nové koření, celý pepř, 100 g velkých krup, 2 dl vepřové krve, 1 lžíce sádla, mletý pepř, majoránka, ,sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavu nebo koleno a nožíčky dobře očistíme a dáme vařit spolu s játry a zeleninou. Zvlášť v mírně osolené vodě uvaříme kroupy do měkka. Po vychladnutí je promícháme s krví. Na sádle do zlatova opražíme jemně nakrájenou cibuli. Až je maso měkké, výva ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | SLOVÁCKÁ ZABIJAČKOVÁ POI.ÉVKA.

INGREDIENCE: 500 g vepřové hlavy nebo kolena, 1 kg vepřových nožiček, kousek jater, 2 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, nové koření, celý pepř, 100 g velkých krup, 2 dl vepřové krve, 1 lžíce sádla, mletý pepř, majoránka, ,sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavu nebo koleno a nožíčky dobře očistíme a dáme vařit spolu s játry a zeleninou. Zvlášť v mírně osolené vodě uvaříme kroupy do měkka. Po vychladnutí je promícháme s krví. Na sádle do zlatova opražíme jemně nakrájenou cibuli. Až je maso měkké, výva ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | ZABIJAČKOVÁ POLÉVKA ČERNÁ - S KRVÍ.

INGREDIENCE: 400g vepřové krve, vývar vařeného masa a drobů, 100 g velkých krup (nevařených) česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, 1 větší cibule, sádlo, kořenová zelenina do vývaru.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvařme zvlášť v mírně osolené vodě. Uvařené kroupy po prochladnutí zalajeme přecezenou krví a necháme asi 10-15 minut zalité, aby se krvi obarvily (nesmí být použit žádný tuk). Připravíme si vývar z masa a drobů, uvedeme do varu a stálého míchání vlejeme do vroucího vývaru kroupy s krví. Polévku ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | ZABIJAČKOVÁ POLÉVKA ČERNÁ - S KRVÍ.

INGREDIENCE: 400g vepřové krve, vývar vařeného masa a drobů, 100 g velkých krup (nevařených) česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, 1 větší cibule, sádlo, kořenová zelenina do vývaru.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvařme zvlášť v mírně osolené vodě. Uvařené kroupy po prochladnutí zalajeme přecezenou krví a necháme asi 10-15 minut zalité, aby se krvi obarvily (nesmí být použit žádný tuk). Připravíme si vývar z masa a drobů, uvedeme do varu a stálého míchání vlejeme do vroucího vývaru kroupy s krví. Polévku ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | SLEZSKÁ PRDELN KA.

INGREDIENCE: 500g vepřové hlavy, 3 d1 vepřové krve, 100g pohanky (nevařené), 50g vepřového sádla, 1 větší cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, kořenová zelenina. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vepřovou hlavu spolu s kořenovou zeleninou uvaříme ve slané vodě doměkka, necháme mírně vychladit a vykostíme. Vývar přecedíme vložíme propláchnutou pohanku a uvaříme doměkka. Pak přidáme na sádle do růžova osmaženou na drobno nakrájenou cibuli, třeny česnek a koření. Nedosolujeme. Necháme ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | SLEZSKÁ PRDELN KA.

INGREDIENCE: 500g vepřové hlavy, 3 d1 vepřové krve, 100g pohanky (nevařené), 50g vepřového sádla, 1 větší cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, kořenová zelenina. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vepřovou hlavu spolu s kořenovou zeleninou uvaříme ve slané vodě doměkka, necháme mírně vychladit a vykostíme. Vývar přecedíme vložíme propláchnutou pohanku a uvaříme doměkka. Pak přidáme na sádle do růžova osmaženou na drobno nakrájenou cibuli, třeny česnek a koření. Nedosolujeme. Necháme ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | POLÉVKA JITRNICOVÁ.

INGREDIENCE: 3 l vývaru z hlavy a zelenány, 150g nevařených krup, 5 dl čerstvé vymíchané vepřové krve, třený česnek, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, vegeta, vytříděné maso z hlavy, kousek jater. POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Prochladlé zalejeme scezenou vepřovou krví a necháme hodinu stát. Pak je přidáme do vroucího čistého vývaru a za stálého míchání uvedeme do varu. Pak přidáme krájené maso z hlavy a na kostičky nakrájená vařená vepřová játra. Po ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | POLÉVKA JITRNICOVÁ.

INGREDIENCE: 3 l vývaru z hlavy a zelenány, 150g nevařených krup, 5 dl čerstvé vymíchané vepřové krve, třený česnek, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, vegeta, vytříděné maso z hlavy, kousek jater. POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Prochladlé zalejeme scezenou vepřovou krví a necháme hodinu stát. Pak je přidáme do vroucího čistého vývaru a za stálého míchání uvedeme do varu. Pak přidáme krájené maso z hlavy a na kostičky nakrájená vařená vepřová játra. Po ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz