Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ HOVĚZÍ | PERKELT III

INGREDIENCE: 600g hovězího zadního, 50g másla, 3 cibule, špetka ml. sl. papriky, 1 lžíce hl. mouky, 1 oloupané rajče, 2 zelené papriky, 3 lžíce rajského protlaku, 250 ml vody, 2 stroužky česneku, sůl, ml. bílý pepř, lžíce zakysané smetany, 1 cibule nakrájená na kolečka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme omyjeme a osušíme. Následně maso nakrájíme na stejné velké kostky asi 2x2 cm. V kastrolu rozehřejeme polovinu dávky másla. Cibule nakrájíme nadrobno. Vsypeme je na máslo a za stálého míchání restujem ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HOVĚZÍ TOKÁŇ 2.

INGREDIENCE: 500g zadního hovězího masa, 1 cibule, 120g žampiónů, petrželka, mletá sladká paprika, 30g másla, sůl, 2 dl kysané smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pokrájíme na hranolky, podusíme je na másle, přidáme drobně pokrájenou cibuli a žampióny pokrájené na plátky a dusíme je ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, maso poprášíme paprikou, zamícháme, podlijeme několika lžícemi vody, osolíme a dusíme, až maso změkne. Podle potřeby je podléváme vodou. Maso zalijeme rozšlehanou smetanou, přihřejem ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | MORAVSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 120 g hovězího masa, sůl, pepř, kmín, 10 g cibule, 5 g oleje, 20 g syrových brambor.POSTUP PŘÍPRAVY: Na zapěněnou cibuli dáme maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Necháme osmahnout, podlijeme vodou a dusíme. Téměř měkké zahustíme syrovým strouhaným bramborem. ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | TELECÍ RAGÚ S PÁRKEM.

INGREDIENCE: 300g telecí plece bez kostí, sůl, 3 lžíce rajčatového protlaku, drcený kmín, 1 neloupaná cibule, 1 párek, 1 lžíce hl. mouky, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: telecí plec naklepeme, nakrájíme na středně velké kostky a za stálého míchání opékáme nasucho v teflonovém kastrole. Maso osolíme, podlijeme trochou vody, přidáme protlak, celou cibuli, kmín a dusíme, až maso téměř změkne. Cibuli odstraníme, k masu vmícháme mouku rozmíchanou v troše studené vody, párek nakrájený na kolečka, olej a dusíme ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | GULÁŠ M. D. RETTIGOVÉ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vezmi jeden kg kyprého hovězího masa z kejty, dobře ho naklepej, nařezej z něho na dva prsty široké, na tři prsty dlouhé a na malík tlusté kousky, dej na kuthan na kostky nakrájený ledvinový lůj nebo slaninu, dvě nadrobno nakrájené cibule, trochu.tymiánových lístků, vlož do toho ty řízky, malinko to osol, posyp trochu tlučeným pepřem; dobře. to přikrej a nech. to dusit; když to počne vysmahovat, podlévej po lžíci hovězí polívky, aby se to nepřipálilo: Když jsou řízky dost měkké, ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | GULÁŠ NA ZPŮSOB CSÁNGO.

INGREDIENCE: 450 g předního hovězího masa bez kostí, 50 g sádla, 2 cibule, lžička mleté sladké papriky, kmín, 2 stroužky česneku, sůl, 250g kysaného zelí, 2 zelené papriky, 40 g rýže, 2 dl kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, kmín, česnek utřený se solí, maso a osmahneme. Podlijeme a dusíme, až je maso téměř měkké. Potom k němu přidáme překrájené zelí i s lákem a na nudličky nakrájené papriky. Du ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | KOTLÍKOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 400g hovězího masa, 40 g tuku, 40 g slaniny, 1 větší cibule 1 lžička sladké papriky, sůl, pepř, kmín, 400 g brambor, 2 rajčata, 2 papriky.POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso opereme a nakrájíme na kostky. Tuk a nakrájenou staninu rozpustíme přidáme očištěnou nakrájenou cibuli necháme ji zpěnit. Přidáme sladkou paprika, maso, sůl, mletý pepř, utlučený kmín a přikryté dusíme ve vlastní šťávě. Když šťáva vysmahne, podlijeme maso horkou vodou a pomalu dusíme. Když je maso měkké, přidáme na kos ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | SRBSKÝ HOVĚZÍ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 500g hovězího masa, 50g másla, 2 cibule, 1 lžička mouky, 2 lžíce oleje, 3 papriky, 3 rajčata, česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme na kostky nakrájené osolené maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, podlijeme a dusíme. Když je maso poloměkké, necháme je vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme a dusíme. Na pánev s rozpáleným olejem vložíme utřený česnek, oloupané pokrájené papriky a rajčata, necháme je chvilku ve vlastní šťávě podusit a přidáme k ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HOUBY PO SIKULSKU.

INGREDIENCE: 500g čerstvých hub, 60 g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, mletý pepř, sůl, 100g mrkve, 100gpetržele, 1,5dl kysané smetany. Různé druhy hub můžeme upravit podle tohoto předpisu. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolku podusíme na sádle strouhanou cibuli a zpěníme papriku. Přidáme očištěné, na tenké plátky pokrájené houby, okořeníme pepřem, osolíme a dusíme doměkka. V jiné nádobě podusíme doměkka mrkev a petržel, prolisujeme je a přidáme k houbám. Krátce podusíme a podáváme ochucené kysan ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | VOLYŇSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 400g hovězí plece, sůl, pepř, 6 lžic sádla, 2 středné velké cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, vývar nebo voda, 2 stroužky česneku, kmín, majoránka, 2 lžíce hladké mouky, 200g brambor, 1-2 papriky 2 rajčata, 2 menší sterilované okurky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Na části sádla osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je, přidáme mletou sladkou papriku a necháme ji zpěnit. Potom vše zalijeme trochou vývaru nebo ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz