xFonka Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ HOVĚZÍ | MAĎARSKÝ GULÁŠ III.

INGREDIENCE: 150 g slaniny, 1 kg cibule, 1 kg masa (hovězí kližka, srdce a játra, 2 lžíce sladké mleté papriky, voda nebo hovězí vývar, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 kg brambor, 4 zelené pálivé papriky.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolu nebo kotlíku rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme sekanou cibuli a osmahneme dozlatova. Pak vhodíme na kostky nakrájené maso, rychle opečeme, přikryjeme a pomalu dusíme, až se všechna šťáva, kterou maso pustilo vydusí do tuku. V tuku pak rozpustíme mletou pa ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HAMBURSKÝ GULÁŠ I

INGREDIENCE: 1/2 kg zadního hovězího, 1/2 větší cibule, 1/2 lžíce vepřového sádla, 1/2 stroužku česneku, špetka majoránky, špetka tlučeného kmínu, špetka tymiánu, 1/4 lžičky strouhané citrónové kůry, 1/2 lžičky sardelové pasty, 1/2 lžíce kaparů (možno vynechat), 1/16 l červeného vína, 1/16 l smetany, 1/2 lžičky hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu drobně nakrájíme a vyškvaříme do sklovita. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a maso nakrájené na kostky na tomto základě po všech stranách opečeme. ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HAMBURSKÝ GULÁŠ II

INGREDIENCE: 70 g hovězího masa, 50 g vepřového masa, sůl, sladká a pálivá paprika, 10 g slaniny, 10 g cibule, kmín; majoránka, 20 g rajčat, 3 g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině osmažíme drobně nakrájenou cibuli, okořeníme sladkou i pálivou paprikou. Přidáme na drobné kostky nakrájené maso, nejdříve hovězí, osolíme, podlijeme a dusíme, až poněkud změkne. Pak přidáme vepřové maso, kmín, trochu majoránky, nakrájená rajčata a dusíme vše tak dlouho, až je maso měkké. Šťávu zaprášíme moukou, ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | PRAVÝ GULÁŠ 2.

INGREDIENCE: 500 g hovězího zadního, 250 g cibule, 2 lžíce sladké papriky, 5 stroužků česneku, 2 paprikové lusky, 1 chilli paprička, sůl, pepř, majoránka, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky a cibuli na plátky. Cibuli opečeme na oleji do zlatova, přidáme mletou papriku, maso a restujeme asi 5 minut. Zalijeme vodou, přidáme česnek, sůl a pepř. Za stálého podlévání vodou dusíme asi 1,5 hodiny. Papriky opečeme na trošce oleje a přidáme je k masu asi 15 minut před koncem úpravy. ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | TOKÁŇ NA VÍNĚ.

INGREDIENCE: 600g zadního hovězího masa, 6-7 lžic oleje, sůl, mletý pepř, 2 cibule, voda, 250 ml červeného vína, 1 petržel, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájíme na hranolky a na rozehřátém oleji osmahneme, osolíme a opepříme; potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme dosvětležluta, zalijeme horkou vodou a části červeného vína a dusíme. Během dušení podléváme maso podle potřeby vodou a i5erveným vínem. Nakonec uvaříme ve slané vodě petržel, scedíme, ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | MEXICKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600g předního hovězího masa, 80g sádla nebo slaniny, 3 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, sůl, kmín, majoránka, 1 stroužek česneku, 2 lžíce hladké mouky, vývar, 300g ryže, 1 lžíce másla, 120g šunky, strouhaný sýr, 2-3 lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém sádle nebo slanině osmažíme do světle žluta cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, mletou sladkou papriku, sůl, kmín, utřený česnek a za občasného míchání a mírného podlévání dusíme maso, až je poloměkké. Potom šťávu n ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | ZNOJEMSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 5 lžic sádla, 2 středné velké cibule, 1 lžičky mleté sladké papriky 500-600g hovězího masa, sůl, 1-2 sterilované okurky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na větší části sádla zpěníme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku a na kostky pokrájené maso. Opečeme je po všech stranách, osolíme a mírně podlité dusíme do měkka. Do hotového guláše přidáme na nudličky nakrájené okurky a povrch posypeme osmaženými kroužky cibule. ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | VOLYŇSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 400g hovězí plece, sůl, pepř, 6 lžic sádla, 2 středné velké cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, vývar nebo voda, 2 stroužky česneku, kmín, majoránka, 2 lžíce hladké mouky, 200g brambor, 1-2 papriky 2 rajčata, 2 menší sterilované okurky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Na části sádla osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je, přidáme mletou sladkou papriku a necháme ji zpěnit. Potom vše zalijeme trochou vývaru nebo ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | ČESKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 500 g hovězí kližky, 40 g sádla, 4 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, ml. pepř a kmín, 1 až 3 stroužky česneku, sůl, kůrky ze dvou krajíčků chleba, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme. Vložíme maso, přidáme pepř, kmín a česnek utřený se solí. Přikryjeme a za občasného podlévání vodou dusíme. Když je maso téměř měkké, šťávu vydusíme na tuk, přidáme strouha ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | ZÁLESÁCKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 300 g předního hovězího, 75 g bílých fazolí, 10 g sušených hub, 30 g rostlinného tuku, 50 g cibule, 7,5 g mleté papriky, 2,5 dl vody, sůl, mletý pepř, kmín, 20g rajčatového protlaku, 15g hl. mouky, 1,5 stroužku česneku, majoránka, 15g slaniny, 50g mrkve a další zeleniny (hrášek, květák). POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole den předem namočíme a uvaříme, houby namočíme a uvaříme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme trošku vody, na malé kostky nakrájené maso, sů ..

 

 

 

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KEBAB ŠČOKLA (z Ostr ..

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kil ...

Celý recept

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept

RYBÍ POLÉVKA S KNEDL ..

INGREDIENCE: Rybí hlava a kůže, mrkev, celer, petržel, 20 g másla nebo rostl. tuku, 20 g hlad. mouky. Knedlíčky: 300 g rybího masa vařeného, 1-2 ve ...

Celý recept

ORIENTALSKÝ KAPR ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozporcujeme, osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Pak jej z pánve vyjmeme, do oleje dáme nakrájen ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz