Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ HOVĚZÍ | MAĎARSKÝ GULÁŠ III.

INGREDIENCE: 150 g slaniny, 1 kg cibule, 1 kg masa (hovězí kližka, srdce a játra, 2 lžíce sladké mleté papriky, voda nebo hovězí vývar, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 kg brambor, 4 zelené pálivé papriky.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolu nebo kotlíku rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme sekanou cibuli a osmahneme dozlatova. Pak vhodíme na kostky nakrájené maso, rychle opečeme, přikryjeme a pomalu dusíme, až se všechna šťáva, kterou maso pustilo vydusí do tuku. V tuku pak rozpustíme mletou pa ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HAMBURSKÝ GULÁŠ I

INGREDIENCE: 1/2 kg zadního hovězího, 1/2 větší cibule, 1/2 lžíce vepřového sádla, 1/2 stroužku česneku, špetka majoránky, špetka tlučeného kmínu, špetka tymiánu, 1/4 lžičky strouhané citrónové kůry, 1/2 lžičky sardelové pasty, 1/2 lžíce kaparů (možno vynechat), 1/16 l červeného vína, 1/16 l smetany, 1/2 lžičky hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu drobně nakrájíme a vyškvaříme do sklovita. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a maso nakrájené na kostky na tomto základě po všech stranách opečeme. ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HAMBURSKÝ GULÁŠ II

INGREDIENCE: 70 g hovězího masa, 50 g vepřového masa, sůl, sladká a pálivá paprika, 10 g slaniny, 10 g cibule, kmín; majoránka, 20 g rajčat, 3 g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině osmažíme drobně nakrájenou cibuli, okořeníme sladkou i pálivou paprikou. Přidáme na drobné kostky nakrájené maso, nejdříve hovězí, osolíme, podlijeme a dusíme, až poněkud změkne. Pak přidáme vepřové maso, kmín, trochu majoránky, nakrájená rajčata a dusíme vše tak dlouho, až je maso měkké. Šťávu zaprášíme moukou, ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | PRAVÝ GULÁŠ 2.

INGREDIENCE: 500 g hovězího zadního, 250 g cibule, 2 lžíce sladké papriky, 5 stroužků česneku, 2 paprikové lusky, 1 chilli paprička, sůl, pepř, majoránka, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky a cibuli na plátky. Cibuli opečeme na oleji do zlatova, přidáme mletou papriku, maso a restujeme asi 5 minut. Zalijeme vodou, přidáme česnek, sůl a pepř. Za stálého podlévání vodou dusíme asi 1,5 hodiny. Papriky opečeme na trošce oleje a přidáme je k masu asi 15 minut před koncem úpravy. ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | TOKÁŇ NA VÍNĚ.

INGREDIENCE: 600g zadního hovězího masa, 6-7 lžic oleje, sůl, mletý pepř, 2 cibule, voda, 250 ml červeného vína, 1 petržel, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájíme na hranolky a na rozehřátém oleji osmahneme, osolíme a opepříme; potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme dosvětležluta, zalijeme horkou vodou a části červeného vína a dusíme. Během dušení podléváme maso podle potřeby vodou a i5erveným vínem. Nakonec uvaříme ve slané vodě petržel, scedíme, ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | MEXICKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600g předního hovězího masa, 80g sádla nebo slaniny, 3 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, sůl, kmín, majoránka, 1 stroužek česneku, 2 lžíce hladké mouky, vývar, 300g ryže, 1 lžíce másla, 120g šunky, strouhaný sýr, 2-3 lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém sádle nebo slanině osmažíme do světle žluta cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, mletou sladkou papriku, sůl, kmín, utřený česnek a za občasného míchání a mírného podlévání dusíme maso, až je poloměkké. Potom šťávu n ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | ZNOJEMSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 5 lžic sádla, 2 středné velké cibule, 1 lžičky mleté sladké papriky 500-600g hovězího masa, sůl, 1-2 sterilované okurky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na větší části sádla zpěníme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku a na kostky pokrájené maso. Opečeme je po všech stranách, osolíme a mírně podlité dusíme do měkka. Do hotového guláše přidáme na nudličky nakrájené okurky a povrch posypeme osmaženými kroužky cibule. ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | VOLYŇSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 400g hovězí plece, sůl, pepř, 6 lžic sádla, 2 středné velké cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, vývar nebo voda, 2 stroužky česneku, kmín, majoránka, 2 lžíce hladké mouky, 200g brambor, 1-2 papriky 2 rajčata, 2 menší sterilované okurky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Na části sádla osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je, přidáme mletou sladkou papriku a necháme ji zpěnit. Potom vše zalijeme trochou vývaru nebo ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | ČESKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 500 g hovězí kližky, 40 g sádla, 4 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, ml. pepř a kmín, 1 až 3 stroužky česneku, sůl, kůrky ze dvou krajíčků chleba, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme. Vložíme maso, přidáme pepř, kmín a česnek utřený se solí. Přikryjeme a za občasného podlévání vodou dusíme. Když je maso téměř měkké, šťávu vydusíme na tuk, přidáme strouha ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | ZÁLESÁCKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 300 g předního hovězího, 75 g bílých fazolí, 10 g sušených hub, 30 g rostlinného tuku, 50 g cibule, 7,5 g mleté papriky, 2,5 dl vody, sůl, mletý pepř, kmín, 20g rajčatového protlaku, 15g hl. mouky, 1,5 stroužku česneku, majoránka, 15g slaniny, 50g mrkve a další zeleniny (hrášek, květák). POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole den předem namočíme a uvaříme, houby namočíme a uvaříme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme trošku vody, na malé kostky nakrájené maso, sů ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

KARPATSKÝ GULÁŠ. ..

INGREDIENCE: 700g zvěřiny bez kostí (srnčí, jelení, z černé zvěře, případně i zaječí), 60g slaniny, 2 cibule, sůl, sladká mletá pa ...

Celý recept

GRILOVANÉ SVÍČKOVÉ Ř ..

INGREDIENCE: 4plátky svíčkové, 4 lžíce oleje, mletý pepř, sůl, 150g majonézy, 2 stroužky česneku, 2 sterilované okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky sví ...

Celý recept

OŠKVARKOVÉ TYČINKY ..

INGREDIENCE: 250 g polohrubej múky, 200 g škvarek, 2 dcl mlieka, 20 g droždia, 1 vajcový žĺtok, mleté čierne korenie, soľ. POSTUP PRIPRAVY: Do ...

Celý recept

KEBAB ŠČOKLA (z Ostr ..

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kil ...

Celý recept

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept
 

Kategorie na xkuchtik.cz