Recepty na xkuchtik.cz

RYBY KAPR | KAPR NA VÍNĚ V

INGREDIENCE: Malý kapr (asi 1,2 kg), šťáva ze 3 citronů, 1,5 dcl oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce mletých mandlí, 3 cibule, 2 dcl bílého přírodního vína, pepř, sůl, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného a osoleného kapra potřeme olejem, osolíme a 2 hod. necháme v chladu. Na oleji osmahneme celé stroužky česneku, vidličkou je vybereme, odložíme na talířek a ve stejném oleji do zlatova kapra obaleného v mouce opečeme. Česnek utřeme se solí, mletými oloupanými mandl ..

RYBY KAPR | ZAPEKANÝ KAPR S NIVOU (Od Magdy z Galanty)

INGREDIENCE: Kúsky umytého, vykosteného a na plátky kapora, hladkú múku, vajce, olej, syr s modrou plesňou. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky ryby osolíme, obalíme v hladkej múke, vajci a z oboch strán vypražíme v rozpálenom oleji do ružova. Kúsky ryby poukladáme do misy alebo pekáča a posypme nahrubo postrúhaným syrom tak, aby bola celá ryba zakrytá syrom. Polejeme výpekom a zakryté dáme zapiecť asi na 20 minút. Syr sa zapečie a ryba dostane výbornú chuť. Podávame so zeleninovým šalátom a ze ..

RYBY KAPR | Kaprie medailónky (Od Magdy z Galanty)

INGREDIENCE: 8 porcií kapra, 20 g masla, 40 g hladkej múky, 200 ml smotany na šľahanie, 25 g strúhaného chrenu. POSTUP PŘÍPRAVY: Porcie kapra umyjeme a varíme v osolenej vode asi 8 min. Vybereme ich a opatrne z nich stiahneme kožu. Na panvici zohrejeme maslo. Kapra obalíme v hladkej múke a opekáme z každej strany asi 1 min. Smotanu ušľaháme a vmiešame chren. Na každú porciu kapra nastriekame šľahačku. Podávame so zemiakovým šalátom. ..

RYBY KAPR | KAPR NA MODRO II

INGREDIENCE: 1 kapr, 1 ½ l vody, sůl, 0.07 l octa, 200 g zeleniny (mrkev, petržel, celer), 50 g cibule, 15 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, bobkový list a tymián, 10 dkg másla, hlávkový salát, citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Do většího kastrolu nalijeme vodu, přidáme ocet a sůl, na nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli, koření a tuto směs necháme asi 25 minut povařit. Porce kapra osolíme a vložíme do mírně vařící zeleninové vody. Necháme přejít var, pak nádobu s rybou stáhneme na okraj p ..

RYBY KAPR | KAPR S HOŘČICÍ V SÝROVÉM TĚSTÍČKU (Od Marty)

INGREDIENCE: 6 porcí kapra, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 stroužky česneku, sůl, 4 vejce, 100 g tvrdého sýra, 2 lžíce hladké mouky do těstíčka, trochu hladké mouky na obalení, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Osušené porce kapra z obou stran osolíme a potřeme směsí hořčice s rozetřeným česnekem. Necháme chvíli odležet. Z vajec, nastrouhaného sýra a mouky umícháme těstíčko. Kousky kapra obalíme v hladké mouce, pak v těstíčku a z obou stran smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s vařen ..

RYBY KAPR | KAPR NA SARDELI

INGREDIENCE: 1 středně velký kapr, půl lžičky sardelové pasty, 100g másla, pepř, sůl, lžíce nakrájené zelené petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme a osolíme. Polovinu másla utřeme se sardelovou pastou a kapra jí uvnitř potřeme (část necháme na pozdější potření kapra i z vnějšku). Podle chuti můžeme ještě opepřit, ale ne příliš. Pekáček vytřeme zbytkem másla a dáme na něj kapra péci za občasného podlévání. Když už je ryba skoro měkká, potřeme ji ještě zbytkem sardelovéh ..

RYBY KAPR | KAPR NA PIVĚ II

INGREDIENCE: 6 očištěných porcí kapra sůl mletý pepř 250 ml světlého piva 2 polévkové lžíce oleje 1 středně velká cibule citronová šťáva 50 g másla mletý kmín sladká paprika   POSTUP PŘÍPRAVY: Kousky ryby osolíme, opepříme, pokapeme pivem (ne vším) a vložíme asi na hodinu do chladničky. Na oleji osmahneme na tenká kolečka pokrájenou cibuli a vložíme na ni porce kapra. Zalijeme zbylým pivem, mírně pokapeme citronovou šťávou, okořeníme kmínem a paprikou, přidáme máslo a na mír ..

RYBY KAPR | MARINOVANÝ KAPR

INGREDIENCE: 500 gramů kapra, olej, 150 gramů cibule, pepř, 50 gramů kysané smetany, 100 gramů karotky, 100 gramů petržele a celeru, 100 gramů sterilovaného hrášku,cukr, sůl, citrón, ocet.   POSTUP PŘÍPRAVY: Do majonézy vmícháme kysanou smetanu, dochutíme solí, cukrem a octem. Vychladlou uvařenou zeleninu nakrájíme na kolečka a společně s hráškem přidáme do majonézy. Cibuli nakrájíme na kolečka, spaříme horkou vodou a po vychladnutí přidáme do omáčky. Porce kapra osol ..

RYBY KAPR | Kapor s mandľami (Od Katariny z Trenčína)

INGREDIENCE: 100 g kapra, soľ, 80 g oleja, 30 g masla, 40 g mandlí, citrónová šťava   POSTUP PŘÍPRAVY: Očisteného, rozpolteného a z kože stiahnutého kapra narežeme na porcie, osolíme a necháme chvíľu postáť, aby soľ vnikla do mäsa. Potom ho na oleji opečieme do ružova. Po opečení olej zalejeme, pridáme maslo a opečeného kapra chvíľu v masle opekáme. Hotové porcie kapra podávame tak, že na tanier dáme kapra, posypeme obielenými, posekanými a opraženými mandľami, pokvapkáme ci ..

RYBY KAPR | VELIKONOČNÍ KAPR V SÝROVÉ OMÁČCE

INGREDIENCE: 4 větší porce kapra (nebo jiné sladkovodní ryby), l citrón, 200 g žampionů, l lžíce másla, tuk na smažení, sůl. Omáčka: 3/4 / sladké smetany, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné žampiony překrájíme a podusíme na lžíci másla doměkka. Mírně je osolíme. Porce ryby podle možnosti vykostíme, pokapeme citrónem a osolíme. Poprášíme je hladkou moukou a na oleji osmažíme dozlatova. Vejce rozšleháme ve smetaně a vmícháme nastrouhaný sýr. Do zapékací misky nebo menšího ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

ITALSKÁ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 1 l vody, 500 g ryby, 2 cibule, 100g kořenové zeleniny, sůl, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 2-3 rajčata, 30 g másla a 30 g mouky, m ...

Celý recept

KAPŘÍ HRANOLKY. ..

INGREDIENCE: 600 g filetů z kapra, 4 vejce, 2–3 stroužky česneku utřeného se solí, hrst nasekaného libečku, sůl, pepř, 200 g hladké mouky na oba ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept

MAROKÁNKY ( Od Jany ..

INGREDIENCE: ¼ l smetany ke šlehání, 4 lžíce hl. mouky, 5 lžic cukru krystal, 50 g másla, podle chuti přidáme kandované ovoce, mandle rozinky, ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept
 

Kategorie na xkuchtik.cz