INGREDIENCE: 700g srnčí, jelení, dančí nebo kančí zvěřiny (nejlepší je maso z plece), sůl, 60g slaniny, 2-3 cibule, 2-3 lžičky mleté sladké papriky, trochu kmínu, mletého pepře, půl bobkového listu, majoránka, 2 stroužky česneku, 1 lžíce octa, voda nebo vývar na podléváni, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce rajčatového kečupu, 4 lžíce bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso opláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme na větší kostky a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a osmažíme v ní d ..
INGREDIENCE: 600g jelení plece, 4 lžíce sádla, 1-2cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, mletý pepř, sůl, 2 rajčata, 3 stroužky česneku, 1-2 lžíce hladké mouky, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme dozlatova cibuli nakrájenou na plátky, vmícháme mletou sladkou papriku, přidáme maso pokrájené na kostky a za stálého míchání opékáme, až se vydusí do tuku. Osolíme, opepříme, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata a utřený česnek, dobře promícháme a dusíme. Když je maso téměř měkké, vybereme je ..
INGREDIENCE: 600 -700g předního daňčího masa bez kostí, 2-3 cibule, 3 lžíce sádla, 40g slaniny, 3-4 stroužky česneku, 4 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, 800g brambor, 80g kořenové zeleniny,2 lžíce hladké mouky, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Daňčí maso nakrájíme na kostky a podusíme je s drobné nakrájenou cibulí osmaženou na části sádla a na rozškvařených kostičkách slaniny. Přidáme česnek utřený se solí a raj8atový protlak. Osmahneme, mírně podlijeme vodou, osolíme, opepříme a maso dusí ..
INGREDIENCE: 700g mufloní zvěřiny (bez kostí), 5 lžic sádla, 2 menší cibule, 1 lžička mleté sladké papriky,2 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, sůl, (koření kari), vývar podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu nakrájíme na menší kousky. Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou sladkou paprikou a necháme zpěnit. Potom vše zalijeme horkou vodou, vložíme na ni.připravenou mufloní zvěřinu, přidáme pepř, nové koření, sůl, kari (můžeme vypustit) a necháme ..
INGREDIENCE: 600g zvěřiny bez kostí (jelen, srnec divočák zajíc), 60g slaniny, 2-3 menší cibule mletá sladká paprika, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletý pepř kmín, sůl majoránka, 6-7 středné velkých hříbků, vývar podle potřeby, 2lžíce hladké mouky, "bylinkové" koření (okurky cibule, petrželka), 1-2 stroužky česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Potom přidáme a zpěníme sladkou mletou papriku, vmícháme rajčato ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA