Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KACHNA | VELIKONOČNÍ KACHNA NA PIVU

INGREDIENCE: 1 kachna, sůl, 1 cibule, 4 lžíce oleje, kmín, 8 dl černého piva. POSTUP PŘÍPRAVY: kachnu uvnitř lehce osolíme. Cibuli nakrájíme na proužky a na oleji orestujeme. Kachnu po povrchu osolíme a posypeme kmínem. Dáme jí i s cibulí do pekáče a podlijeme pivem. Pečeme při 180°C doměkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a pivem pečenou kachnu vyndáme a rozdělíme na porce. Pekáč se šťávou dáme na sporák, přidáme trochu vod y a krátce povaříme a scedíme. Podáváme s bramborov ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PO PROVENSÁLSKU

INGREDIENCE: 1 kachny, sůl, 4 str. česneku, ml. pepř, 50g slaniny, 3 cibule, 2 baklažány, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem. Rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, opečeme, podlijeme a pečeme téměř doměkka. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené baklažány, osolíme a dopečeme. Podáváme s vařenými brambory nebo s dušenou rýží a se salátem z rajčat. Baklažány můžeme nahradit skleníkovou okurkou nebo ..

DRŮBEŽ KACHNA | KAHCNA PEČENÁ S NÁDIVKOU

INGREDIENCE: 1 kachna, 400g mletého vepřového bůčku, 2 vejce. 2 žemle, 40g másla, asi 1 dl mléka, 1 stroužek česneku, mletý pepř, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle nakrájíme na tenké plátky, zvlhčíme je mlékem a necháme prosáknout. Pak dobře rozmělníme. Máslo utřeme se solí, přidáme mleté maso, vejce, pepř, utřený česnek, drobně nakrájenou petrželku, rozmácháme a vmícháme rozmělněné žemle. Kachnu osolíme na povrchu i uvnitř, naplníme nádivkou a zašijeme. Kachnu dáme na pekáček a za častého ..

DRŮBEŽ KACHNA | ČESNEKOVÁ KACHNA PO PROVENSÁLSKU

INGREDIENCE: 1 kachna, 1 celá palička česneku, sůl, kmín, 2 lžíce sádla, 3 cibule, salátová okurka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu očistíme, osušíme, potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme lžičkou kmínu. Na pekáčku rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Na tento základ vložíme kachnu prsíčky dolů, podlijeme ji horkou vodou, pekáč přikryjeme alobalem a kachnu pečeme za občasného podlití, přelití a obracení. Při pečení tučná místa propícháme vidličkou. Vypečený tuk lžící s ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NA ŠVESTKÁCH

INGREDIENCE: 1 kachna asi 2 kg, 5 lžic másla, drcený černý pepř, 4 cibule, 5 kuliček jalovce, 4 hřebíčky, 300 ml suchého bílého vína, 1 lžíce hl. mouky, 100 g sušených švestek, 2 kyselé jablka, snítka tymiánu, trocha majoránky. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu naporcujeme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme máslo, na němž ze všech stran maso opečeme a přeložíme do pekáče. Cibuli nakrájíme nadrobno a jalovcem, hřebíčky a majoránky přidáme k masu a podlijeme vínem. Pečeme při 200°C doměkka. Porce kachny vyj ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PO ŠUMAVSKU II

INGREDIENCE: 1 kachna (asi 2 kg), kmín, 1,5 kg kyselého zelí, 50 g sádla, 150 g cibule, 2 dl bílého vína, 200 g libového uzeného masa, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme a upečeme jen napolovic. Potom ji rozporcujeme a dusíme v kyselém zelí, do něhož jsme zamíchali kostky uzeného, zpěněnou rozkrájenou cibuli, vše ochuceno bílým vínem a osoleno. Při podávání sypeme zelenou petrželkou a jako přílohu dáváme vařené brambory nebo chlupaté knedlíky, přelité šťáv ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PO ŠUMAVSKU

INGREDIENCE: 1 kachna, 200g šunky, 500g žampiónů nebo jiných hub, 800g nakládaných cibulek, 2 dl bílého vína, sůl. mletý pepř, 30g hladké mouky, 1/2 litru vývaru, kmín, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme, dáme na pekáč, podlijeme vodou a upečeme doměkka. Měkkou kachnu vyjmeme, z výpečku sebereme trochu tuku, dáme na něj cibulky, nakrájené žampióny, podusíme, osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a podusíme. Nakonec přidáme sekanou petrželku, šunku nakrájenou na ..

DRŮBEŽ KACHNA | POLÉVANÁ KACHNA

INGREDIENCE: 4 lžíce sherry, 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce medu, 2 lžíce ostré hořčice, 1 kachna, sůl, chilli, 2 lžíce přepuštěného másla, 1/8 l silného telecího nebo drůbežího vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Sherry, sojovou omáčku, med a hořčici dobře smícháme a směsí potřeme kachnu. Necháme odležet. Kachnu osolíme, opepříme, vložíme do pekáče, přelijeme přepuštěným máslem a pečeme v troubě. Kachnu opakovaně potíráme marinádou. Vypečenou šťávu vlijeme se zbytkem marinády na malou pánev, s vývarem u ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NA ČERVENÉM VÍNĚ PO FRANCOUZSKU.

INGREDIENCE: 1 kachna, 250 g bůčku, 1 l červeného vína, 150 g žampiónu, 16 malých cibulek, 1 menší cibule, 3 stroužeky česneku, špetka tymiánu, bobkový list, strouhaný muškátový oříšek, 250 g másla, sklenka vodky, lžička hladké mouky, trochu cukru, ocet, citrón, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu naporcujeme na menší kousky. Bůček pokrájíme na kostky, které necháme přejít varem v osolené vodě a pak z nich v kastrole na mírném ohni vyškvaříme tuk. Vyjmeme je a na tuku krátce opečeme kousky kach ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NA POMERANČÍCH

INGREDIENCE: 1 kachna, špetka drceného kmínu, sůl, 3 pomeranče, 2 lžíce rybízové marmelády, sklenka pomerančového likéru, 5 malých jablíček. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu osolíme, do břišní dutiny vsypeme špetku kmínu a vložíme jablíčka. Kachnu dáme na pekáč, podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlití upečeme dozlatova. Mezitím na pánvi rozehřejeme šťávu ze dvou pomerančů, přidáme nastrouhanou kůru, rybízovou marmeládu a 1ikér, vše krátce povaříme a takto připravenou omáčkou ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz