Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY RŮZNÉ | OŘECHOVÁ KAŠE (Švédsko)

INGREDIENCE: 150 g ořechových jader, 6 lžic trhaných krupek, 1 l mléka, 100 g cukru, 100 g másla, 3 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Ve vroucím mléce uvaříme za stálého míchání trhané krupky. Do husté smetany vmícháme máslo necháme vychladnout, přidáme mletá ořechová jádra, jemný cukr a vejce. Důkladně promíchanou kaši vlijeme do vymazané ohnivzdorné mísy. Povrch kaše pokropíme máslem, pocukrujeme a kaši zapečeme dočervena. Podáváme se smetanou nebo s malinovou šťávou. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ROSOL Z KRŮTÍCH PRSÍČEK.

INGREDIENCE: 6 plátků bílé želatiny, 400g uzených krůtích prsíček, svazek petrželky, sklenice (375 ml) nakládané zeleniny, 1 l čiré kuřecí polévky z kostí, 750g brambor, worcesterovou omáčku, bílý pepř, sůl, 1 cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, 1 l mléka, 2 lžíce citrónové šťávy, špetku strouhaného muškátového oříšku.POSTUP PŘÍPRAVY: Želatinu namočíme do studené vody. Krůtí prsíčka nakrájíme na malé kousky. Petrželku otrháme. Nakládanou zeleninu dáme okapat a popřípadě ji ještě pokrájíme. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | PLNĚNÉ CANNELLONI.

INGREDIENCE: 500g oloupaných rajčat v konzervě, 1 lžíce olivového oleje, 50 ml bílého vína, 100 ml sladké metany, ml. pepř, sůl, 200g sýru mozzarella, 200g šunky v celku, 2 lžíce sušené bazalky, 1 lžíce jemně nasekané petrželky, 3 vejce, 16 cannelloni – polotovar, 2 lžíce másla, 40g nastrouhaného sýra, na ozdobu větvičky oregána.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata vyjmeme nálevu a nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 190°C. Olivový olej rozehřejeme v kastrolu a rajčata na něm krátce orestujeme. Po ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ŽABÍ STEHÝNKA „ROŽMBERK“

INGEDIENCE: 200g žabích stehýnek,citrónová šťáva, sůl, 40g oleje, 10g másla.FAZOLOVÉ LUSKY: 200g lusků, sůl, 1 dcl kyselé smetany, 30g másla, 10g hladké mouky, 5 cl bílého vína, citrónová šťáva.ZVLÁŠTNÍ PIVNÍ TĚSTÍČKO: 1/4 l Budvaru, 4 žloutky, 200g hladké mouky, 1 cl kyselé smetany, 40g oleje, sůl, 4 bílky, muškátový oříšek.POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvá žabí stehýnka máčíme v citrónem okyselené vodě asi půl hodiny. Vymáčené osušíme na utěrce, omočíme ve zvláštním pivním těstíčku a vysmažíme na oleji ..

SPECIALITY RŮZNÉ | UTOPENCI DO PĚTILITROVÉ LÁHVE.

INGREDIECNE: 2 kg méně tučných špekáčků, 1.75 kg cibule, 600 ml octa, 1250 ml vody, 5 polévkových lžic soli - 120g, 1 polévkové lžíce mletého černého pepře - 5g, 3 polévkové lžíce cukru - 10g, 1 polévková lžíce oleje, 3 bobkové listy, na špičku nože chilli.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli ..

SPECIALITY RŮZNÉ | BENÁTSKÉ MUŠLIČKY DOMÁCÍHO SÝKORY.

INGREDIENCE: 1 sáček mušliček (doporučuji Italské bezvaječné), 150g nivy nebo čedaru, sáček mražené zeleniny s květákem, 6 žampiónů, 150g šunky, šunkového salámu nebo zbylého kuřecího masa, 1 lžíce oleje, 1 kostka masoxu, špetka soli, 3 špetky kořenící směsi na pizzu (nebo na mletá masa), strouhanka a kousek másla na vymazání a vysypání pečící nádoby, špetka drceného kmínu.POSTUP PŘÍPRAVY: Mušličky či jiné těstoviny zajímavého tvaru uvaříme podle návodu, ale dáváme pozor, abychom je nepřevařily ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ČÍNSKÁ OPÉKANÁ RÝŽE SE ZELENINOU.

INGREDIENCE: 250 g směsi přírodní a divoké rýže, 300 g brokolice, 1 paprika, 1 červená cibule, 2 vejce, sůl, pepř, 4 lžíce oleje, 100 g krevet, 2-4 lžíce sójové omáčky.POSTUP PŘÍPRAVY: Směs rýže nasypeme do 4 hrnků vroucí vody a vaříme 25 min. na mírném ohni. Scedíme, pro­lijeme studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Očištěnou a omytou brokolici rozebereme na růžičky. Papriku rozpůlíme, očistíme, omyjeme a rozkrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli drob­ně nakrájíme. Vejce rozšleháme s p ..

SPECIALITY RŮZNÉ | KRÁLÍK PO STAROČESKU.

INGREDIENCE: 1 menší králík bez kýt, 300 g vepřového bůčku s kostí, 1 palička česneku, sůl, asi půl lžičky mletého zázvoru. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněného králíka rozdělíme na menší porce, bůček nakrájíme na kousky podle kostí, obojí potřeme česnekem utřeným se solí, lehce poprášíme mletým zázvorem, srovnáme do rendlíku, podlijeme vodou a podusíme. Měknoucí maso dáme do předehřáté trouby a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vroucí vodou upečeme doměkka. Slijeme přebytečný tuk a p ..

SPECIALITY RŮZNÉ | PLAKI ( Rybí filé po Řeckém způsobu).

INGREDIENCE: 600g filé, sůl, citrónová šťáva, 2 lžíce oleje, 3 větší 3 stroužky česneku, petrželka, špetka majoránky 4-6 rajčat, mletý pepř, 2 menší citróny, 40g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Částečně rozmražené filé rozdělíme na plátky, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Na oleji osmahneme na plátky nakrájenou cibuli a rozsekaný česnek, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a rozemnutou majoránku. Do tohoto základu vložíme filé, poklademe je oloupanými, na čtvrtky nakrájenými rajčaty, osolíme, op ..

SPECIALITY RŮZNÉ | FILÉ PO SICILSKÉM ZPŮSOBU.

INGREDIENCE: 600 g filé, citrónová šťáva, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 2 lžíce oleje, 2 velké cibule, 1 stroužek česneku, 2 zelené papriky, 1 malý rajčatový protlak. POSTUP PŘÍPRAVY: Částečně rozmražené filé rozdělíme na plátky, nakrájíme na proužky zakapeme citrónem, osolíme a opepříme. Potom lehce o,balíme v mouce a na oleji opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek, na nudličky nakrájené očištěné papriky, protlak trochu zředěný vodou a udusíme doměkka. Podáváme s dušeno ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz